پاسخ : بحران آب شوخی نیست!
به نقل از poria1999 :
آها دارید می گید استاندارد های زندگیمون رو ببریم پایین تر!شرایط الان اساسا فرق کرده،نمیشه با یه مقدار نون جو و گندم و حالا شاید گهگاهی گوشت و شیر مردم رو تغذیه کرد،نمیشه بیخیال مراقبت های پزشکی شد،نمیشه بیخیال آموزش نسل های جدید شد و کلا نمیشه برگشت به غار.اگه شما واقعا فکر می کنید راه حل در برگشت به گذشته است،پیشنهاد می کنم حداقل خودتون حرفتون رو عملی کنید.نمی خواد به زمان های خیلی دور رجوع کنید،شما اگه مثل 80 سال پیش هم زندگی کنید من استقبال می کنم!اصلا نمی خواد برید به روستاهای دور افتاده،توی همین شهر با حتی بهرهوری از آب شرب،برق و...میزان ویتامین،پروتئین و کالری دریافتیتون رو کنترل کنید تا مثل 80 سال پیش باشه و بالاطبع از خدمات پزشکی و... هم صرف نظر کنید.
جالبه که جمعیت شهری رو مصرف کنندهی صرف می دونید،فکر نکنم بر کسی پوشیده باشه کشاورزی با روش های مکانیزه و با نیروی کار متخصص[که طبیعتا در شهر تربیت میشه]تا چه حد بازده بیشتری داره.
باور کنید مصرف آب شهری ایران درصد ناچیزی از کل مصرف ایران رو شامل میشه و این رو من نمی گم،امار هایی که در پست های قبلی بهش اشاره کردم میگه،استخر و فضای سبز مصنوعی تقریبا در مقابل آب هدر رفته در کشاورزی سنتی آبی مصرف نمی کنند!
آیندهی انسان کار در مزارع نیست،جدا احمقانه است که کاری تا به این حد وقت گیر و سخت رو که میشه مقدار زیادیش رو به روبات ها و ابزار ها سپرد انسان خودش انجام بده[nb]در مورد احمقانه بودن انجام حتی این کار در بیابان من حرفی نمی زنم.[/nb]،در حالی که می تونه به کار های تحلیلی و پایه ای که نقش عظیمی[در واقع اصلی ترین نقش] در پیشرفت و بهبود سطح عمومی زندگیش داره بپردازه!جالبه بدونید حتی در کشوری مثل کانادا که به انبار غلهی جهان معروفه مثل همهی کشور های صنعتی دیگه به جای تربیت نیروی کشاورز روستایی روی تربیت نیروی متخصص تمرکز می شه!و حتی در همین کانادا که جمعیتش حدودا نصف ایرانه و با این میزان زیاد از تولیدات کشاورزی تنها حدود 17[nb]https://www12.statcan.gc.ca/census-recensement/2011/as-sa/98-310-x/98-310-x2011003_2-eng.cfm[/nb] درصد از جمعیت[حدود 6.3 میلیون نفر] در ناحیه های روستایی زندگی می کنند!
همون کشور کانادایی که ازش نام میبرید خودش جزو بزرگترین تخریب کنندگان محیط زیسته!
دوست عزیز! کسی منکر این نیست که برای ادامه ی حیات و... در این دوران امکانات لازمه!
اما من دارم به شما میگم که کشاورزی سنتی تا چند دهه قبل تهدیدی نبوده برای کشور و یک شکل کشاورزی ( وحشیانه) از سی سال پیش تو کشور راه افتاده که انتظار دارن بتونه در کشور خشک ایران تمام محصولات غذایی رو تولید کنن که نمیشه! چاه های غیر مجاز زیاد حفر شده و منابع آبی رو تموم کرده، در صورتی که مثلا قنات های قدیمی این مشکل رو نداشته.
شهر نشینی هم به نظر شما مشکل نداره؟
اگر طی یک پروسه ی سی ساله به جون طبیعت کشور نیفتاده بودن و منابع آب سطحی رو با سد سازی مهار نکرده بودن و خیلی از منابع طبیعی رو از بین نبرده بودن همچین مشکلاتی نداشتیم، ( محض اطلاع سد های روی دریاچه ارومیه رو باز کنن و کشاورزی رو پایدار کنن دریاچه ارومیه از بحران خارج میشه)
همه مشکلات رو گردن کشاورزی سنتی نباید انداخت، مشکلات زیر سر مدیریت وحشیانه منابعه
وگرنه تو بقیه کشورا کشاورزی میکنن به شکل پایدار، مردم شهر نشینشون فرهنگ مصرف دارن، مدیریت شهری و کشوریشون هم مردم رو ب این سمت سوق میده، منابع آبشون هم تموم نشده...
............
یه معیاری هست به نام رد پای اکولوژیکی که میگه برای هر فعالیتی چه مساحتی از کره ی زمین رو تخریب میکنی!
بالاترین رد پای اکولوژیکی رو تو دنیا اول امارات داره بعد کانادا، به این نگاه نکنید که کانادا کشور خودش رو دست نزده نگه میداره، یه جای دیگه یه کشور دیگه رو تخریب میکنه،
مشکلات رو گردن روستایی نباید انداخت ، مشکلات رو گردن مدیریت بی کفایت منابع و عدم فرهنگ استفاده از منابع باید انداخت.
بحران آب یک بخشی از این چرخه ی معیوبه، اگر هر چیزی بنا بر روال منطقی خودش گسترش پیدا کنه خطری تهدید نمیکنه ، مشکل از جایی شروع میشه که میخوای یک شبه تحول ایجاد کنی.
کشاورزی سنتی حقابه منابع زیر زمینی رو به خودش بر میگردوند، مشکل دقیقا از وقتی شروع شد که جمعیت شهر نشین رو یکهو زیاد کردی فرهنگ اسراف هم بینشون جا افتاد، اون موقع مجبور شدن هی چاه بزنن کشاورژی کنن که تو یه منطقه خشک هندونه بکارن، در صورتی که میشد تو همون منطقه انگور کاشت منابع آب رو هم نابود نکرد!
شهر نشین سد آب میخواد، سد مطالعه نشپه میسازن ، آب پشت سد رو صرف فضای سبز غیر بومی میکنن ( تهران فضای سبزش خیلی آب مصرف میکنه از رقمش هم نمیشه چشم پوشی کرد، چون گیاه زینتی غیر بومی منطقه رو وارد کردن که مصرف آبش خیلی زیاده) تالاب ها خشک میشه ، نتیجه ش میشه پدیده بیابان زایی و ریزگرد ، جاله بدونی الان درصد ریزگردهای ورودی از عراق به ایران در قبال ریزگردهای تولیدی خودمون خیلی کمه.
شما میگی مصرف آب مردم کمه؟ دو برابر استاندارد جهانی کمه واقعا؟؟
تو کشور ما فرهنگ مصرف آب بین مردمش هم وجود نداره
و کلی مشکل دیگه
من بهت پیشنهاد میکنم نوشته های دکتر آخانی رو تو روزنامه ها و فیس بوکش دنبال کنی ، اونموقع میفهمی چه خبره، ایشون فک کنم تو این زمینه از همه آگاه ترن
حمیـده: پست متوالی ممنوع. ترکیب شد. ×