• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سوالات درسی (درس زیست )

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع first amir
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : سوالات درسی (درس زیست )

چه قد سوالاتون خارج از کتابه #:-S
اما بعضی موقع ها پیام عصبی از یه سر نورون شروع نمیشه و ممکنه وسط نورون تحریک بشه حتی ممکنه از همون اول پیام به آکسون برسهو از اونجا بخواد انتشار پیدا کنه در این حالت این موج ایستاده هم میتونه بره به سمت جسم سلولی هم پایانه آکسون!!بعدشم پیام از کجا میفهمه ماهیچه یا غده ازینوره یا ازونوره
همینجا یه اصلی داریم در این مواقع به نام تحلیل پیام.
که اینجور پیام ها بسته به شدتشون ممکنه که به انتهای آکسون برسن یا نه.
اساسا هر پیامی ؛ حالا چه از آکسون شرو بشه چه از دندریت ؛ ممکنه اونقد قوی نباشه برای انتقال به سلول بعدی و در طی هدایت ممکنه اثرش از بین بره.
پیام هایی هم که از دندریت به دندریت منتقل میشن داریم ؛ که بهشون میگن سیناپس الکتریکی فک کنم. :-؟؟
بله انتقال به دو دوسته ی [اگه درست یادم باشه] رترو گرید و آنترو گرید تقسیم میشه که اینوری میشه و اونوری :دی
ولی خب دونستن اینا الان فقط ذهن و به هم میریزه :-/

آها یعنی اینا همونااند که زیست دوم گغته از نورون ها حفاظت میکنند شنیدم یه سری نوروگلیا هستند که که فاگوسیتوز میکنند بعد اینا جزء دستگاه عصبی اند یا ایمنی؟!
جزو دستگاه عصبی که هستند.ولی جزو بافت غیر عصبی.
× اینو یادتون باشه که دستگاه عصبی از دو نوع بافت عصبی و غیر عصبی تشکیل شده.

5-در اندازه گیری اختلاف پتانسیل دو سوی غشا مگر با وارد کردن الکترود به سلول ، سلول تحریک نمیشودو پتانسیل عمل آغاز نمیشود؟؟
اسم این تکنیک "patch clamp" هستش.[گفتم اگه میخواین سرچ کنین تا بیشتر بدونین]
و این مدلی بود که فک کنم اون یکی از اون میکرو الکترودایی که وارد سلول میکردن خنثی بود و اون یکی باردار که خلاصه درست در بیاد کار :دی.
این آخری رو در همین حد میدونم.
× بازم میگم این جوابایی که دادم صرفا بر اساس محتویات ذخیره ایم بود :-" و خب ممکنه ایراد داشته باشه :-" که ممنون میشم دوستان نکته بین بیان اگه ایرادی داره بگن ^-^.
#پایان.

سلام
یه سوال

شرط پرسلولی بودن ارتباط زیستی بین سلول هاست یا اتصال زیستی؟
یا هر دو؟
اصلا اتصال زیستی چه فرقی با ارتباط زیستی داره؟
:-?

یه سوال دیگه
همه کلنی ها پرسلولی اند؟

به نقل از one star :
سلام
یه سوال

یا هر دو؟

یه سوال دیگه
همه کلنی ها پرسلولی اند؟

سلام ، در مورد سوال اول به نظرم منظور از ارتباط زیستی همون اتصال زیستی هست و یکی از شروط پر سلولی بودن مطمئناً هست
کلنی ها هم ساده ترین جانداران پر سلولی اند پس حتماً همه ی کلنی ها پرسلولی هستند .

یا هر دو؟

یه سوال دیگه
همه کلنی ها پرسلولی اند؟
سوالتون یه جوری نیست؟ :دی
اگه بگین با توجه به کجا سوالاتونو میپرسین که خ خوب میشه.
ولی خب اتصال زیستی ینی اتصال.[ارتباط میتونه زیر مجموعه ش باشه.مثلا سلول های بدن ما هم ارتباط دارن هم اتصال.ولی ولوکس گفته فقط در حد اتصاله فک کنم :-؟ ]
ارتباط زیستی هم ینی ارتباط [تبادل مایع سیتوپلاسمی و از این جور چیزا :-" ]
اینکه حالا شرط پر سلولی بودن چی میتونه باشه :-؟؟ میتونیم بگیم که حداقلش اتصال عه مثه ولوکس. حداکثرش هم که میشه ارتباط.[تا اتصال بوجود نیاد ارتباطی نداریم.حتی برای چند لحظه.مثل عملیات هم یوغی بین دو تا باکتری از طریق پیلی شون که تو پیش هست.]

سوال دوم هم که :-????
همین چیزی که دوست بالایی گفتن. :-"

به نقل از one star :
سلام
یه سوال

یا هر دو؟

یه سوال دیگه
همه کلنی ها پرسلولی اند؟

خب، دوستان جواب دادن من هم چند نکته اضافه کنم.
منظور از اتصال، اتصال فیزیکی بدون وابستگی هرسلول به سلول های دیگه است.وقتی ما مجموعه ای از سلول ها رو داشته باشیم که فقط باهم اتصال زیستی دارن، هرکدوم از سلول ها که از مجموعه جدا میشن میتونند به طور مستقل به حیاتشون ادامه بدن چون برای هیچ بخشی از متابولیسم و عملکردشون به سلول های دیگه وابسته نبودن، در حقیقت در بین سلول ها تقسیم کاری صورت نگرفته و تمایز نیافتن برای اینکه با بقیه ی سلول ها یک سیستم رو ایجاد کنند. دراین حالت یک کلنی بدون تمایز ایجاد میشه که نمیتونیم اون رو جز پرسلولی ها به حساب بیاریم.[پرسلولی جانداریه که یک حداقلی از تقسیم کار بین سلول هاش ایجادشده باشه. و سلول هایی ازش برای انجام کاری خاص تمایز یافته باشن اما کلنی بدون تمایز، توده ای حاصل از تجمع تک سلولی های کاملا مشابه هست که هرکدوم مستقل به حیاتشون ادامه میدند]
و اما شاید بهتر باشه به جای ارتباط زیستی از لفظ ارتباط سلولی استفاده کرد.
ارتباط سلولی فراتر از اتصال سلول ها، داشتن یک ارتباط سیتوپلاسمی، تقسیم کارو تمایز [که خودش درجات مختلفی داره ممکنه جانداران تخصصیتر باشن و تمایز و درنتیجه تقسیم کارشون هم بیشتر باشه]هست که سلول هارو به هم وابسته میکنه به طوریکه حداشدن یک سلول ازمجموعه باعث اختلال در عملکرد تمام مجموعه و هم چنین مرگ سلول جداشده میشه. کلنی های کم تمایز یافته مانند ولوکس جز این دسته هستن و پرسلولی به حساب میان.

با وجود همه اینا،شرط پرسلولی بودن طبق جمله ی کتاب زیست 1 صفحه 42، "اتصال زیستی" ذکر شده. یعنی اومده کلنی های کم تمایزیافته رو به عنوان"ساده ترین جانداران پرسلولی "معرفی کرده که باوجود اینکه درست نیس ما مجبور بپذیریم و حفظش کنیم:د

سوال آخرت هم طبق گفته ی کتاب فکر میکنم همین استنباط رو میشه داشت.

×پوزش که طولانی شد"-:

به نقل از Poorya - 4 :
سلام ، در مورد سوال اول به نظرم منظور از ارتباط زیستی همون اتصال زیستی هست و یکی از شروط پر سلولی بودن مطمئناً هست
کلنی ها هم ساده ترین جانداران پر سلولی اند پس حتماً همه ی کلنی ها پرسلولی هستند .

نخیر همه کلنی ها پرسلول حساب نمیشن. کلنی های ابتدایی به هیچ وجه پرسلولی نیستن. در کتاب پیشدانشگاهی میخونین که همه آمیب ها تک سلولی هستن ولی کلنی هم تشکیل میدن. پس کلنی بدون تمایز هم داریم طبق کتاب درسی. البته حقیقت علمیش هم همینه.

ببینید دوستان
کلنی یک جاندار مستقل نیست بلکه یک نوع سبک زندگی هستش که موجودات تک سلولی میتونن به صورت کلنی زندگی کنن
اینکه بگیم کلنی تک سلولی هستش یه اشتباهه کلنی حتما پرسلولی هستش که از اجتماع تک سلولی ها و یا سلول های کمتر تمایز یافته تشکیل شده :)

هر اجتماعی دلیل بر پرسلولی بودن نیست. پرسلولی بودن شرایط خاصی داره

بهم اعتماد کن من شاخ زیست هستم :D :-"

منم الان دیگه فکر می کنم همه‌ی کلنی ها پرسلولی نیستند .
ولی واقعا هر کسی یه برداشتی داره.

یه سوال داشتم: ایا همه ی انزیم ها همواره یه جایگاه فعال دارند؟ جوابش میشه خیر اما مثل چی؟کدوم انزیم بیش از یه جایگاه فعال داره؟

Back
بالا