• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

مشاوره انتخاب رشته دانشگاه -گروه ریاضی

یه سوال، اگه دانشگاه چند تا رنک پایین تر باشه ولی رشته مورد علاقت باشه بهتره یا دانشگاه بهتر و رشته‌ای که مورد علاقت نیست؟
این سوال به صورت کلی سوال اشتباهیه
کسی میتونه در این زمینه‌ راهنمایی خوبی بهت بده که شرایط و علایق تو رو بشناسه و بدونه دقیق داری چی رو با چی مقایسه میکنی.
چه رشته‌ی مورد علاقه و چه دانشگاه خیلی خوب، هر کدوم یسری مزیت‌ها داره که نمیشه ساده گفت اول فلان رو اولویت قرار بده

مثلا به فرض شما به یه رشته‌ای علاقه داری و اونو در دانشگاه رنک بالا قبول نمیشی، ولی یه رشته‌ی دیگه هست که دقیقا همون رشته مورد علاقت نیست ولی نزدیک بهشه ولی تو دانشگاه رنک خوب قبول میشی، اینجوری بهتره دومی رو انتخاب کنی
باز دانشگاه رنک خوبم باید ببینی دقیق داری چی رو با چی مقایسه میکنی، گاهی یه دانشگاهی رنکش ممکنه پایین تر باشه ولی یسری مزایای خیلی خاصی داره که می ارزه بری اونجا

در کل اینجوری سوال پرسیدن تو محیطی که کسی شرایط زندگی تو رو نمیدونه گاهی بدتر گمراه کننده میشه تا اینکه کمک کننده بشه

این سوال به صورت کلی سوال اشتباهیه
کسی میتونه در این زمینه‌ راهنمایی خوبی بهت بده که شرایط و علایق تو رو بشناسه و بدونه دقیق داری چی رو با چی مقایسه میکنی.
چه رشته‌ی مورد علاقه و چه دانشگاه خیلی خوب، هر کدوم یسری مزیت‌ها داره که نمیشه ساده گفت اول فلان رو اولویت قرار بده

مثلا به فرض شما به یه رشته‌ای علاقه داری و اونو در دانشگاه رنک بالا قبول نمیشی، ولی یه رشته‌ی دیگه هست که دقیقا همون رشته مورد علاقت نیست ولی نزدیک بهشه ولی تو دانشگاه رنک خوب قبول میشی، اینجوری بهتره دومی رو انتخاب کنی
باز دانشگاه رنک خوبم باید ببینی دقیق داری چی رو با چی مقایسه میکنی، گاهی یه دانشگاهی رنکش ممکنه پایین تر باشه ولی یسری مزایای خیلی خاصی داره که می ارزه بری اونجا

در کل اینجوری سوال پرسیدن تو محیطی که کسی شرایط زندگی تو رو نمیدونه گاهی بدتر گمراه کننده میشه تا اینکه کمک کننده بشه
مرسی، از این نظر بهش نگاه نکرده بودم.
شما نمیدونید کجا میتونم همه این اطلاعات رو یه جا داشته باشم که بیام باهم مقایسشون کنم؟

مرسی، از این نظر بهش نگاه نکرده بودم.
شما نمیدونید کجا میتونم همه این اطلاعات رو یه جا داشته باشم که بیام باهم مقایسشون کنم؟
همه‌ی اطلاعات رو نمیتونی یه جا پیدا کنی.
مشاور خوب پیدا کنی میتونه تا حدودی کمک کنه.

ولی اگه مشاوره نمیخوای بری و خودت میخوای انتخاب رشته کنی، بنظرم تا زمانی که جوابا بیاد درمورد رشته های مختلف اطلاعات کسب کن، شهرا و دانشگاهاشونم معلوم کن، بعدش که رتبه اومد اونموقع رنج قبولی‌های رتبه تم یه نگاهی میکنی و یسری انتخاب معقول میکنی.

ببین پیش مشاور هم که میری، اگه واقعا کارشو بلد باشه، اولین کاری که باهات میکنه که خودت خیلی باید کمک کنی اینه که یسری رشته انتخاب کنید، یسری شهر و دانشگاه و بعد اینارو جدا جدا با یه اولویتی بچینید و بعد دونه دونه بحث بشه کدوم رشته-محل به کدوم رشته-محل دیگه با توجه به شرایط و علاقه‌ی تو می ارزه که اگه بین دوتا انتخاب موندی، میتونی از دانشجوها یا اینجا بپرسی، کسی بدونه راهنماییت میکنه.

یا درمورد رشته خاصی یا دانشگاه خاصی سوال بپرسی، اینجوری بیشتر اطلاعات کسب میکنی تا اینکه بگی رشتمو ترجیح بدم یا دانشگاهمو؟

امیدوارم منظورمو فهمونده باشم.

الان که رتبه‌ها نیومده، بشین همون رشته‌هایی که میخوای و دانشگاه‌هایی که میخوای رو معلوم کن و موقع انتخابشون ذهنت رو درگیر این نکن که مثلا شیمی شریف باشه میرم، شیمی بوعلی همدان نباشه نمیرم (این کاریه که بعدا باید بکنی) چون اینجوری گیج و خسته میشی، فعلا اولین گام اینه که درمورد رشته‌ها و دانشگاه‌ها تحقیق کنی و سعی کنی یه اولویتی بدی تو ذهن خودت به صورت جدا جدا.

سوال فنی
برای رشته های ریاضی چه دانشگاه های دیگه ای به جز دانشگاه های تهران مناسبن?
صنعتی اصفهان و شیراز رو شنیدم

سوال فنی
اگه طبیعت دوس داری، نوشیروانی بابل. میگن خوبه ولی منبع درستی ندارم براش.

سوال فنی
دانشگاه فردوسی هم برای رشته‌های مهندسی خوبه. رتبه‌های خوب رو هم می‌گیره.
+تبریز

من یه نکتۀ کلی بگم اینجا برای بچه ها، به نظرم به همه می تونه کمک کنه.
اگه از من بپرسن دانشگاه مهمتره یا رشته، باید بگم که اگر میخواید در رشتۀ خودتون فعالیت کنید بعد از دانشگاه، شما هر روز در طول روز با رشته تون سر و کار دارید. ولی اینکه کدوم دانشگاه بودید شاید 20 درصد توی علمتون تاثیر بذاره توی رشته های مهندسی، و تقریبا فقط موقع مصاحبه بپرسن ازتون کجا درس خوندید. برای دانشگاه بهتر و 4 سال دردسر کمتر، نمی ارزه رشته ای رو بخونید که ازش خوشتون نمیاد. اینطوری فقط وقتتون رو تلف کردید.

یه سوال، اگه دانشگاه چند تا رنک پایین تر باشه ولی رشته مورد علاقت باشه بهتره یا دانشگاه بهتر و رشته‌ای که مورد علاقت نیست؟

به این فکر کن تو بعدا قراره 30 سال بری از علمی که در اون رشته بدست اوردی کار کنی

دوست داری اون کاری باشه که دوست نداری یا کاری باشه که دوست داری
ببین کدوم یکی رو بیشتر میپسندی

Back
بالا