پاسخ : سوالات در مورد رشته ی دندانپزشکی
به نقل از Al3x :
سلام
دمتونم گرم
١.پنج سالس دیگه؟(آخه شیش هم شنیدم)
٢.آزمون علوم پایهش با پزشکی دارو فرق داره؟
٣.المپیاد داره؟ چجوریا هس داستانش؟
۴.به زبان مسلط نیاز داره آیا؟ یا زبانمون متوسط باشه ولی اصطلاحاتو بدونیم اوکیه؟
۵.رنک شدن به چقد تلاش نیاز داره؟(چه توی آزمون علوم پایه چه توی کل دانشکده) ینی نیاز به خوندن از ترم یک داره؟ میشه متعادل بود، به همه تفریحی رسید و رنک و شاخ هم بود؟
۶.کارایی که حسرتشو خوردید و انجام ندادید چیه؟
٧.چقدر بین دانشگاه تهران و بهشتی و مشهد و اصفهان و شیراز و تبریز فرق هست؟ چه از نظر استاد چه دانشجو چه جو و فضا(اگه میشه سطحشونو رتبه بندی کنید)
٨.امکان بورسیه یا تحصیل اونور ام وجود داره؟ (آلمان)
٩.تخصص قبول شدن چقدر سخته و چقدر زحمت میخواد؟
ببخشید زیاد شد. پیشاپیش تشکر
سلام
ممنون
1- شش سال یا 12 ترم هست معمولش ، پنج ساله من تا حالا نشنیدم جایی ولی در مورد مثلا شعبه ی بین الملل شهید بهشتی شنیدم که واحدا رو جوری می دن که اگه کسی زرنگ باشه ظاهرا 11 ترمه هم می تونه تموم کنه.
2- فرق علوم پایه دندون با دارو رو نمیدونم ( فک کنم دارو شیمی و اینا تو علوم پایه ش باشه ) ولی با پزشکی فرقای خیلی محدودی داشت مث تغذیه و زبان تا جایی که یادمه که پزشکی داشت و دندون نداشت.
3- المپیادی که برای دندون پزشکی باشه فک نمی کنم اما یه المپیاد علوم پزشکی هر سال برای همه شاخه های علوم پزشکی برگزار میشه که از دندون هم میشه توش شرکت کرد ، یادمه یکی از بچه های سال پایینی مون یکی دو سال پیش توش مقام آورده بود. ولی برای شرکت تو این جور فعالیت ها باید خیلی مشتاق و فعال باشید چون طبیعت رشته دندانپزشکی انقدر پرکار و پرمشغله هست که شاید خیلی فرصتی برای این جور فعالیت ها نمونه به خصوص زمانی که وارد کلینیک میشید.
4- در مورد زبان اگر منظورتون طول دوران تحصیلش هست که با زبان متوسط به راحتی کارتون راه خواهدافتاد اما خب برای امتحان تخصص دندان پزشکی زبان در حد upper intermediate سوالاتش طرح میشه که اون موقع شاید لازم باشه یک کم زبانتون قوی تر باشه.
5- خب رنک شدن توی دانشکده وابسته به دانشکده ای هست که شما توش درس میخونید و افرادی که با شما همکلاسی و هم ترم هستن. مسلما رنک شدن تو دانشگاه شهید بهشتی میتونه با دانشگاه های دیگه متفاوت باشه.اما با شناختی که من دارم روز به روز دارن بچه های درس خون تری وارد میشن و بنابراین احتمالا لازمه که خوب درس بخونید اگر این هدف رو دارید. هرچند که احتمالا باز هم میتونید به تفریحاتتون برسید و از دانشجوهای خوب باشید. به شرطی که برنامه ی درست و منظمی داشته باشید.
در مورد علوم پایه من سالی که امتحان دادم تو دانشکده مون اول شدم و تو کشور هشتم. میتونم بگم که اون موقع کسی به علوم پایه اصلا اهمیتی نمیداد و همه صرفا برای پاسی میخوندن. منم فقط تابستون رو خوندم و تونستم نسبتا شرایط قابل قبولی داشته باشم ولی اون جوری که می دونم الان همه ی اینا به نسبت سخت تر شده و واقعا فک می کنم کسی که الان توقع داره تو علوم پایه رتبه خوبی کسب کنه باید از ترم 1 درساشو واقعا خوب خونده باشه. درضمن اینم در نظر داشته باشید که مزایای اصلی علوم پایه تا جایی که میدونم برای رتبه های 1 تا 3 کشور هستن ( مزایایی مثل معافیت از سربازی و ورود به بنیاد نخبگان )
6- واقعا الان مورد خاصی به ذهنم نمیرسه که بگم حسرتشو میخوردم
7- متاسفانه من اصلا نمیتونم این کارو بکنم چون به جز شهید بهشتی هیچ کدوم از موارد دیگه رو تجربه نکردم . تا جایی که میدونم شهیدبهشتی و تهران تاپ دندون پزشکی هستن به لحاظ امکانات و اساتید. ولی نکته ای که هست چون دندون پزشکی بیشتر یه مهارت عملیه تا یه دانش علمی شاید مسائلی مثل دیدن بیمار و کسب تجربه بیشتر توش خیلی مهم تر از کیفیت اساتید باشه. از این منظر تو دانشکده های شهرستان های خوب هم احتمالا میشه به سطح کیفی قابل قبولی دست پیدا کرد. و این که کلا به نظرم تو دانشگاه توی هر رشته ای بیشتر خود دانشجو می تونه شرایط رو رقم بزنه تا شرایط دانشگاهی که داره توش درس میخونه . یعنی اگه خود دانشجو دنبال یادگیری علم و کار باشه تو هر جایی می تونه یاد بگیره و موفق باشه.
8- بله وجود داره ولی نه در مورد همه کشورها. 3 کشور عمده ای که مهاجر دندانپزشک رو خوب میپذیرن تا جایی که من میدونم آلمان ( که اونجوری که من شنیدم باید برای مهاجرت به زبان آلمانی مسلط باشید ) ، کانادا ( که تا جایی که میدونم بعضی شهراش امکان مهاجرت داره ) و استرالیا هستن. درضمن اگر قصدتون برای مهاجرت یا ادامه ی تحصیل خارج از کشور جدیه باید از همون ابتدا که وارد دانشگاه میشید خیلی جدی پیگیرش باشید و شرایطی که لازم هست رو مهیا کنید. این رو هم بگم که به طور کلی رشته هایی مثل دندانپزشکی و رشته های بالینی در مقایسه با رشته های علوم پایه و رشته های فنی چندان مناسب مهاجرت نیستن. ( به طور کلی )
9- تخصص قبول شدن نسبتا سخته و نسبتا زحمت میخواد ( البته در واقع اول باید سختی رو تعریف کنیم ولی به نظر من سخت محسوب میشه ) درضمن با توجه به این که متقاضیان ورود به دوره های تخصص روز به روز هم بیشتر میشن هر سال سخت تر هم میشه و سوالاش هم داره هر سال سخت تر میشه و به نظر من که هفته پیش امتحان تخصص امسال رو دادم سوالاتش به مراتب از سال های پیش سخت تر شده بود و از این نظر داره شبیه کنکور میشه به نظرم. البته خیلی هم بستگی به رشته تخصصی مورد نظر شما داره مثلا در مورد رشته ای مثل ارتودنسی رقابت واقعا سخت و فشرده س . اما مثلا تو رشته ای مثل رادیولوژی یا دندانپزشکی ترمیمی چندان رقابتی وجود نداره و ساده تر میشه قبول شد.
خواهش می کنم . سعی کردم تا جایی که میتونم کامل جواب بدم . اگه باز هم سوالی بود در خدمتم.
موفق باشید.