پاسخ : اخبار اجتماعی
مهدی توتونچی, همسر نیلوفر اردلان اجازه سفر رفتن به او نمی دهد. چرا؟ چون توتونچی خودش را محق می داند که دیگری را آزار دهد و مانعی برای ادامه دادن تلاش های او شود. محق می داند حق طبیعی یک انسان را از او بگیرد. و برای این آزار از ابتدایی ترین راهی که یک قانون بد و غیرانسانی در اختیارش گذاشته استفاده می کند, نر بودن.
ولی این اولین بار نیست که خبری می شنوم و می شنویم از مانع شدن همسر یک ورزشکار زن برای حضور او در میدان ها و اردوهای ورزشی. آخرین بار که با این مساله رو به رو شدم زمانی بود که در قطاری بودم به سمت کرمان, که ورزشکاران زنی که به اردوی انتخابی تیم ملی آمده بودند را به شهرهای جنوبی می برد. شرایطی پیش آمد که با آنها وارد گفت و گو شدم. از سختی ها و موانع تمرین می گفتند. بیشترشان از موانعی که همسر, پدر, برادر و مادرانشان برایشان ایجاد می کردند گفتند. در این میان سرسخت ترین مخالفان همسران بودند. یکی بود که از بقیه ساکت تر بود و از همه آنها در اردو بهتر بوده, فاطمه. بعد از چند ساعتی آنها درباره فاطمه هم حرف زدند و فاطمه خودش هم حرف زد. فاطمه به تازگی نامزد کرد بود و نامزدش گفته بود ورزش بی ورزش. فاطمه هم والیبال بازی می کرد, هم شنا می کرد و هم سافتبال. درآمدش هم از راه نجات غریقی بود. فاطمه موهای بلند زیبایی داشت و لبخند محوِ غمگینی روی لب هایش بود. فاطمه بیشتر از پنجره بیرون را نگاه می کرد. از پنجره چیزی دیده نمی شد, سیاهی بود.
چند هفته بعد یکی از دوستان فاطمه زنگ زد که فاطمه برای تیم ملی دعوت شده و نرفته. چون نامزدش گفته اگر برود از او جدا می شود. فاطمه هم رفته پیش دوست پزشکش که او دستش را گچ بگیرد و به تهران نامه بزند که دستش شکسته و نمی تواند برای مسابقات تیم ملی برود. مریم گفت فاطمه امیدوار است بتواند از نامزدش جدا شود.
این که نیلوفر اردلان مشکلش را بیان کرده قابل تحسین است. در جامعه مردسالاری که خیلی ها توصیه می کنند سرت را بنداز پایین و زندگی ات را بکن. ولی مهم تر این است که حالا که مساله مطرح شده در همین جا متوقف نشود و ابعاد مختلف این مشکل مطرح شود و ورزشکاران زن دیگر هم مشکلات مشابهی که داشته اند را مطرح کنند و ورزشکاران زن و مرد از او حمایت کنند.