• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سقط جنین_فمینیسم و دین(مناظره)

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع MIN4
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است.
پاسخ : سقط جنین_فمینیسم و دین(مناظره)

یکی از مواردی که پایه این بحث رو می سازه اینه که ما حقوق اولیه ای رو قبول داشته باشیم. حقی مثل در اختیار داشتن بدن خود. بدنی که من و شما داریم مال خودمونه و هر کس حق داره کار هایی که میخواد رو انجام بده. و حکومت ها حق ندارن برای ما تعیین و تکلیف کنن. ولی خب فکر کنم خیلی از افراد حتی این حق رو هم قبول ندارن.
اما در رابطه با سقط جنین بحثی که مخالفان این حق مطرح می کنن اینه که جنین به عنوان یک انسان زنده حق زندگی داره.

حق زندگی جنین
هر انسانی حق زندگی داره و این ادعا که یک جنین هم از این قاعده مستثنا نیست تا حدودی درسته. اما میشه گفت که این جنین پتانسیل حق زندگی رو داره. همونطور که یک بچه زیر ۱۸ سال پتانسیل حق رای دادن رو داره ولی تا زمانی که به سن ۱۸ نرسه نمی تونه رای بده. در مورد جنین هم میشه چنین ادعایی داشت که یک جنین تا به دنیا نیاد صرفا پتانسیل حق زندگی رو داره.

حق بدن یک زن
اینور بحث اما یک زن در حال حاضر اختیار بدنش رو داره. در نظر بگیرید که حاملگی یعنی قبول کردن چندین ماه عدم توانایی کار کردن و حتی راه رفتن و تحمل بسیاری از سختی ها. حتی تحقیقات نشون دادن که زنانی که سقط جنین انجام نمیدن بیشتر از زنانی که انجام میدن در معرض از دست دادن شغل و بیکاری قرار دارن. و حتی بعد از به دنیا اومدن یک نوزاد مراقبت های ویژه ای لازمه که توسط مادر اون فرزند انجام پذیره ( شیر دادن و مراقبت و ... )
بدن یک زن در طول و بعد از دوران حاملگی ضعیف تر میشه. از نظر روانی اون فرد با مشکلات بیشتری رو به رو میشه و این صرفا مشکلات مستقیمی بود که یک زن با حاملگی دچارش میشه. ( بگذریم از تجاوز، مشکلات پزشکی، مشکلات اقتصادی و ...)
و حالا در نظر بگیرید که پتانسیل حق زندگی داشتن در اولویت بالاتری قرار داره یا از بین بردن حقوق یک فرد کامل.

دیدگاه جامعه شناسی
اگر بخوایم نگاهی از لحاظ جامعه شناسی داشته باشیم و نه فردی، در کنار معضلاتی که این قانون ممکن است به وجود بیاره، دلایل خوبی هم برای دادن حق سقط وجود داره.
یک خونواده وقتی تصمیم می گیره که بچه دار بشه از قبل شرایط روحی و اقتصادی مناسبی داره. در نتیجه برای به دنیا آمدن و تربیت یک نوزاد برنامه ریزی شده. خونواده کاملا آماده مراقبت و تربیت بچه های خودش هست و این نوزاد در محیط سالمی رشد می کنه. اما در مواردی مثل فردی که ازدواج نکرده، تجاوز، بچه ناخواسته و ... این شرایط فراهم نیست. در نظر بگیرید بچه ای رو که در خونواده ای به دنیا میاد که مادرش حتی دوست نداشته این بچه وارد زندگی بشه.

آزادی سقط جنین نرخ جرم و جنایت را کاهش می دهد
طبق تحقیقات انجام شده، دادن حق سقط جنین آمار جرم در آمریکا رو کاهش داده است به طوری که در ایالت هایی که این آزادی زودتر انجام شده آمار جنایت نیز زودتر کاهش پیدا کرده است.

John J. Donohue, and Steven D. Levitt, "The Impact of Legalized Abortion on Crime," The Quarterly Journal of Economics, May 2001 (Despite admitting to an error in one of this study's tables, Levitt has stated that "the story we put forth in the paper is not materially changed by the coding error." See Steven D. Levitt, "Everything in Freakonomics Is Wrong!," freakonomics.com, Nov. 28, 2005)

یکی از دوستان پ.خ داد و اصرار کرد که من ادامه بدم و...
به نقل از N_OiSe :
آزادی سقط جنین نرخ جرم و جنایت را کاهش می دهد
طبق تحقیقات انجام شده، دادن حق سقط جنین آمار جرم در آمریکا رو کاهش داده است به طوری که در ایالت هایی که این آزادی زودتر انجام شده آمار جنایت نیز زودتر کاهش پیدا کرده است.

John J. Donohue, and Steven D. Levitt, "The Impact of Legalized Abortion on Crime," The Quarterly Journal of Economics, May 2001 (Despite admitting to an error in one of this study's tables, Levitt has stated that "the story we put forth in the paper is not materially changed by the coding error." See Steven D. Levitt, "Everything in Freakonomics Is Wrong!," freakonomics.com, Nov. 28, 2005)

اینکه گفتی باید بگم پس باید این قانون رو منطقه ای کرد چون هرجا جرم و جنایت تعیبر خاصی داره و با توجه به تعبیری که تو ایران داره اما به شدت میره بالا

-------------------------------
ضمن اینکه ببیند گاهی پدر ها در صورتی که بچشون کار بدی بکنه در جا دعواش میکنن و حتی میزنشش این حرکت بسیار موفق جلوه میکنه در همون لحظه و گاهی امار فعالیت های خرابکارانه بچه رو آنی به شدت کاهش میده

اما باید دید رو ابعاد دیگه اون بچه چه تاثیری داره ؟ روی دراز مدت اون بچه؟

جامعه هم به همین شکل نمیشه با یه آمار گیری به راحتی تعیین کرد چی قراره بشه
سالها زمان میبره

به نقل از parne :
این قسمتی که شما نقل قول کردین انقدر بی ربط به کل مطلب اون مقاله بود که من شک کردم سایت درست رو گفتم و بعد کلی گشتم که این قسمت رو پیدا کنم که در اصل همون اولشم بود!:-" اینکه دقیقا بیاین همین قسمت رو نقل قول کنین یه ذره بحث رو به انحراف میکشه در بقیه‌ی اون مقاله صرفا راجع به سطوح مختلف آگاهی[nb]در این مورد من کلمه‌ی اشتباه رو استفاده کردم در وافع منظورم همون آگاهی ساده هست.[/nb] گیاهان رو نشون میده و کلا تنها قصد من از اشاره بهش این بود که گیاهان هم تا سطحی آگاهی دارن و جنین در ابتدای بارداری نداره. راجع به آگاهی مد نظر من اول بذارین تعریف ویکیپدیا رو فقط بذارم از آگاهی و همون Consciousness:

حالا من میام آگاهی جنین رو با گیاهان رو با توجه به همین مقاله آگاهی گیاهان و یکی دیگه که در همون پست قبل دادم و در رابطه با آگاهی جنین و نوزاد بود مقایسه می‌کنم. طی آزمایشی نشون داده شده که گیاهان نسبت به صدا حساسن و پخش موسیقی‌های خاصی میتونه باعث رشد بیشتر و یا پژمرده شدنشون بشه. در کنار این جنین انسان در 16 هفتگی تازه شروع میکنه به شنیدن صداهایی با فرکانس کم و در 26 هفتگی شروع میکنه به واکنش به صداها.
درد که قبلا هم گفتم جنین از بیست تا بیست و شیش هفتگی شروع به حس کردن و واکنش کمی نسبت به درد میکنه. در کنار این گیاهان درد رو حس میکنن به طوری که گیاهی که با مراقبت بسیار باهاش برخورد بشه بهتر از گیاهی که بد باهاش برخورد میشه رشد میکنه.
گیاهان در بین خودشون ارتباطات دارن و یک گیاه یک شبکه بین خودش داره که هنگام نزدیک شدن هر خطری به عنوان مثال یک برگ گیاه از دست میره ولی اخطارش به برگ های دیگه میرسه! جنین اما نه میتونه با قسمت‌های مختلف خودش و نه با دنیای اطرافش ارتباط برقرار کنه.
دقیق نتونستم پیدا کنم از چند هفتگی واکنش به احساسات مادر شروع میشه ولی این هم احتمالا در اواخر بارداری با توجه به اینکه شنوایی و واکنش به صداها از بیست به بعد و تا 26 هفتگی شروع میشه. حالا در تحقیقاتی نشون داده شده که گیاهان نسبت به خویشاوندان خود آگاهی دارن و بهشون واکنش نشون میدن به این صورت که اگه مثلا گیاهی که در کنارشون رشد میکنه از خویشاوندانش باشه گیاه ریشش رو بلندتر و کم عرض تر میسازه که جا برای اون یکی گیاه هم باشه و اگه اون گیاهو نشناسه ریشه ـش رو پهنتر میسازه که باعث میشه اون یکی گیاه جای کمی برای ریشه سازی داشته باشه و کمتر رشد کنه.
حالا اینا رو میگم که یعنی آگاهی یک گیاه از جنین انسان اگر بیشتر نباشه کمتر نیست. اینارو داشته باشین...

حالا فرض کنین یک جنین با آگاهی پایینتر از گیاه در بدن انسان وجود داره. گیاهان رو هر روز ما میکنیم و به عنوان غذا و دارو و غیره استفاده میکنیم یا حتی برای زیبایی که یه جورایی بدون دلیله و مشکلی کسی در اینکار نمیبینه. دقت کنین من نمیگم مشکل داره. چون اگه اینکار اشکال داشت که حتی فلسفه گیاهخواری هم زیر سوال میرفت چه برسه به استفاده از گوشت حیوانات( و اینکه منظورم ازون حرفا راجع به حیوانات و گیاهان این بود نه که گیاهخوار بشین خوبه و اینا:-" ) خب اینکار اشکال نداره پس چطور یک زن باید برای سقط جنین که کشتن یک موجود کمتر از اینه نیاز به اجازه پدر داشته باشه؟ دقت کنین در اوایل بارداری یه جورایی میشه گفت جنین حتی به اندازه‌ای آگاهی نداره که بخوایم ازش به عنوان یک مسئولیت نام ببریم که هم به پدر هم مادر مربوطه حتی نمیشه اون زن و مرد رو هنوز پدر و مادر صدا کرد.
و اینکه اون ضرری که من گفتم برای این توضیحی راجع بهش ندادم که در واقع منظورم هر نوع ضرر فیزیکی و روانی و حتی ضررهایی که غیر منطقین و نمیشه اسمشون رو ضرر گذاشت. بذارین این ضرر رو به تغییری در زندگی زن که برایش خوشایند نیست. تغییر بدم. یعنی مسیر زندگی زن ممکنه به سمتی بره که زن ازش راضی نباشه. حتی مثالی که دنیز زد راجع به این که اندام زن ممکنه خراب بشه(هرچند مثال خوب و عقلانی نیست ولی مثاله بازم.) درصورتی که این بارداری در اکثر شرایط تغییری در مسیر زندگی مرد نخواهد داشت. یعنی در واقع نمیشه انرژی های مصرفی مرد رو دارای شرایط دونست چون چیزی که من ازش حرف میزنم تغییریه که با به دنیا اومدن یک بچه در آینده‌ی اون زن تاثیر میذاره نه ضررهای گذشته. به عنوان مثال حاملگی و به دنیا اومدن بچه ممکنه آینده شغلی یا درسی یک زن رو در خطر قرار بده.
نظری ندارم:)) در واقع نظرم اینه که وقتی اون زن رحمشو طی قراردادی اجاره داده نمیتونه مالک اون بچه باشه یعنی در واقع اهمیتی نداره مالکش هست یا نه چون قبول کرده چنین کاری رو بکنه حق انتخاب سقط جنین نداره! اصلا حتی اون افرادی که رحم رو انتخاب کردن هم حق سقط جنین نباید داشته باشن دیگه وقتی تا اینجا اومدن! البته بازم سقط جنین به خاطر خود عمل مشکلی نداره صرفا اینکه در چنین شرایطی اصلا اگه سقط جنین کنن باید اون افراد رو مجازاتی جریمه ای چیزی بکنن! درکل ولی این قضیه مالک بودن زن نسبت به جنین و حق سقط جنین احساس میکنم تفاوت هست. البته این جمله رو فعلا در نظر نگیرین کلا و جواب ندین بهش تا من بعدا کاملتر توضیح بدم منظورم رو.

الان شما انتظار داشتی بعد دو روز و دو صفحه (یک صفحه و نیم در واقع) یک نفر قانع بشه و بیاد بگه که آره طرف مقابل درست و میگه و تمام پاشیم بریم پی خونه زندگیمون؟:|

+ این بحث حق رو ادامه بدیم ولی اگه دیدیم به نتیجه‌ای نرسید بریم سراغ قوانین مثلا من همین الان یک قانون پیشنهادی برای سقط جنین دارم:)) حالا در پست های بعدی میگم که روش بحث کنیم و یک قانونی ازش دربیاریم که مثلا در جامعه اسلامی ممکن باشه و حق و حقوق زن رو هم بهش بده و کلا یه چیزی که ممکن باشه و تا یه حدی همه رو راضی نگه داره! هرچند خب مسلما این نتیجه ای نخواهد داشت و "الکی انگار ما میتونیم تاثیری رو چیزها داشته باشیم" و اینجور چیزا ولی حداقل خوبه یک بار در یکی ازین بحث ها به یک چیزی برسیم که راضی باشیم ازش و آخر بحث طبق معمول فکر نکنیم که وقتمونو تلف کردیم!

سقط جنین این روز ها بسیار درجوامع جهانی مورد تقدیره حتی و از لحاط عرفی در خارج اصلا دید بدی بهش ندارن و این حق رو به فرد میدن به راحتی از لحاط عرفی حداقل

یاد یه ماجبرایی افتادم با ربط یا بی ربط یه زمانی (زمان پیامبر) زنده به گور کردن دخترا رو درست میدونستن و همه باهاش کنار امدن...

پا رو انسانیت نگذاریم :|

--------

به نقل از wمحمد حسینw :
یکی از دوستان پ.خ داد و اصرار کرد که من ادامه بدم و...
اینکه گفتی باید بگم پس باید این قانون رو منطقه ای کرد چون هرجا جرم و جنایت تعیبر خاصی داره و با توجه به تعبیری که تو ایران داره اما به شدت میره بالا
اگه منظورت اینه که چون سقط غیر قانونیه جرم و جنایت میره بالا خب وقتی که سقط قانونی باشه دیگه جرم حساب نمیشه که آمارش بره بالا!

• لایک
امتیازات: MHO

به نقل از N_OiSe :
اگه منظورت اینه که چون سقط غیر قانونیه جرم و جنایت میره بالا خب وقتی که سقط قانونی باشه دیگه جرم حساب نمیشه که آمارش بره بالا!
نه عزیزم اگه سقط ازاد باشه
رابطه ناشروع( اینجا غیر قانونی اونجا تحسین شده حتی)
ازدواج سفید
و.
.
. میره بالا عقلم فعلا بهمین مواردی که گفتم قد میده 8-|

به نقل از wمحمد حسینw :
نه عزیزم اگه سقط ازاد باشه
رابطه ناشروع( اینجا غیر قانونی اونجا تحسین شده حتی)
ازدواج سفید
و.
.
. میره بالا عقلم فعلا بهمین مواردی که گفتم قد میده 8-|
رابطه هایی که میگین وجود داره و با آزاد شدن این قانون فک نکنم انقدر بالا بره. ( بگذریم از این که من این چیز ها رو جرم نمی دونم چون حتی ازدواج سفید هم میتونه از لحاظ شرعی درست و از لحاظ قانونی جرم نباشه که احتمالا تا چند سال دیگه اینطوری بشه)
ولی از بحث خارج نشیم. کسی که رابطه بخواد داشته باشه خب داره و از پیشگیری و ... استفاده می کنه الان. صرفا یه نفر به خاطر این که بترسه حامله بشه از برقراری رابطه خود داری نمی کنه. چیزی که الان تو ایران رابطه " نا مشروع" رو کمتر می کنه بحث بکارت و ... هست. یعنی فکر نکنم این مورد تاثیر آنچنانی بذاره.

به نقل از N_OiSe :
رابطه هایی که میگین وجود داره و با آزاد شدن این قانون فک نکنم انقدر بالا بره. ( بگذریم از این که من این چیز ها رو جرم نمی دونم چون حتی ازدواج سفید هم میتونه از لحاظ شرعی درست و از لحاظ قانونی جرم نباشه که احتمالا تا چند سال دیگه اینطوری بشه)
ولی از بحث خارج نشیم. کسی که رابطه بخواد داشته باشه خب داره و از پیشگیری و ... استفاده می کنه الان. صرفا یه نفر به خاطر این که بترسه حامله بشه از برقراری رابطه خود داری نمی کنه. چیزی که الان تو ایران رابطه " نا مشروع" رو کمتر می کنه بحث بکارت و ... هست. یعنی فکر نکنم این مورد تاثیر آنچنانی بذاره.
داریم زاجب الان صحبت میکتیم ضمن اینکه افرادی که به ازدواج سفیید میپردازند اعتقادی به عقد موقت ندارند اینده را نمیدانم

اینهمه بحث کردیم هنوز حتی نمیدونیم سقط قانونی جنین چیه
2cypqhcwp2xrf2kcnekd.jpg

اینه که من بارها گفتم با این مطالعه چن روزه نمیشه بحث درستی کرد و نهایتا نتیجه بهتر از بین بد و بدتر انتخاب میشه....

به نقل از wمحمد حسینw :
داریم زاجب الان صحبت میکتیم ضمن اینکه افرادی که به ازدواج سفیید میپردازند اعتقادی به عقد موقت ندارند اینده را نمیدانم

اینهمه بحث کردیم هنوز حتی نمیدونیم سقط قانونی جنین چیه
2cypqhcwp2xrf2kcnekd.jpg

اینه که من بارها گفتم با این مطالعه چن روزه نمیشه بحث درستی کرد و نهایتا نتیجه بهتر از بین بد و بدتر انتخاب میشه....

شما اگه ذره ای وقت میذاشتی پست‌های بقیه رو میخوندی میدیدی که دقیقا همین رو من گذاشته بودم و گفتم در مورد قانون اگه بحث کنیم شاید راحتتر به نتیجه برسیم اما دوستان خواستن بحث راجع به حق رو ادامه بدیم. و دقیقا چیزی که ما داریم میگیم اینه که این کافی نیست و باید سقط قانونی شامل موارد وسیع تری بشه... نکنه شما با همینم مخالفین؟!

یاد یه ماجبرایی افتادم با ربط یا بی ربط یه زمانی (زمان پیامبر) زنده به گور کردن دخترا رو درست میدونستن و همه باهاش کنار امدن...

بازم اگه پستای دیگه رو میخوندین میدیدین که گفتم دقیقا چرا سقط جنین نباید با کشتن یک آدم مقایسه بشه و به جای تکرار این حرفای قشنگ "پا رو انسانیت نذاریم" و غیره میومدین جواب میدادین که چرا حرفم درست نیست از نظر شما.

به نقل از parne :
شما اگه ذره ای وقت میذاشتی پست‌های بقیه رو میخوندی میدیدی که دقیقا همین رو من گذاشته بودم و گفتم در مورد قانون اگه بحث کنیم شاید راحتتر به نتیجه برسیم اما دوستان خواستن بحث راجع به حق رو ادامه بدیم. و دقیقا چیزی که ما داریم میگیم اینه که این کافی نیست و باید سقط قانونی شامل موارد وسیع تری بشه... نکنه شما با همینم مخالفین؟!

بازم اگه پستای دیگه رو میخوندین میدیدین که گفتم دقیقا چرا سقط جنین نباید با کشتن یک آدم مقایسه بشه و به جای تکرار این حرفای قشنگ "پا رو انسانیت نذاریم" و غیره میومدین جواب میدادین که چرا حرفم درست نیست از نظر شما.

اصولا نمیتونم شمارو قانع کنم :)
شما حتی فکر میکنین این روزه تو ایرانم همه رابطه نامشروع دارن که این عدم اگاهی حداقلی شما رو نشون میده :)
در نتیجه من صحبتی ندارم :| :)

به نظر من 5 حالت داره:
1)اینکه کودک ناقص الخلقه باشه اونوقت حتی اگه پدر و مادر هم بخوان زنده بمونه باید سقط بشه چون دنیا اومدنش برای اون کودک یک عمر زجر و درده!
2)اینکه کودک ناقص الخلقه نباشه و پدر و مادر هردوتاشون میخوان به دلایل موجهی سقط کنن باید دیه پرداخت کنن ولی مشکلی نیست!
3)یکی از پدر یا مادر بچه ای که ناقص الخلقه نیست رو نخواد سخت کنه نه پزشک حق داره این کار رو بکنه نه شرع اجازه میده نه کار درستی هست چون جون آدم در میونه!!!
اگه اینطور بشه به نظر من از لحاظ شرعی و هم فلسفی و هم اخلاقی کار درست و منطقی هست!
البته شاید من اشتباه کنم ولی فقط نظرمو گفتم و بس!

سلام
بحث های حقوقی و دینی و فمینیستی همشون در همون اول تاپیک تقریبا اومده، و هرکس هرچی قبول داره تکرار می کنه.
و اون سوال که مطرح کردم و همه ازش متنفر شدن به خاطر این بود که به صورت ملموس در این مورد حرف بزنیم.
چه حقوق بشر غربی چه احکام الهی در نظر بگیریم، من حق حیات دارم از لحظه بسته شدن نطفه و هیچ کس حق ندارد من را از حق حیاتم منع کند. نطفه تک سلولی با انسان بالغ هر دو یک وجود را در بر دارند. وجودیت یک انسان. و حقوق یک انسان.
درست است مالکیت بدن زن با خودشه ولی من جز بدن اون نیستم. من یک موجود جدیدم و مدتی از او قرض می گیرم. همانطور که باکتری و ویروس جزیی از بدن شما نیستند و از شما تغذیه می کنند. دی ان ای من با مادرم از همان لحظه اول تفاوت دارد پس نمی تواند بگوید بدن من. این که خدا به زنان می گوید فروج خود را حفظ کنید به دلیل این است که این اندام مثل هر اندام دیگری نیست. جایگاه پرورش انسان است و این مسئولیت بر دوش مادر است.
اگر مسئولیت پذیر نیست حق ندارد موجودیت یک انسان را به خطر بیاندازد.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
Back
بالا