- توقیف شده
- نام مرکز سمپاد
- علامه طباطبایی
- شهر
- بناب
- سال فارغ التحصیلی
- 96
برادر سني جي؟متاسفانه بحث تاپیک منحرف شد باید به دوستان توضیح بدیم که پانترکیسم چی هست و... ! وقتی در ایدئولوژی پانترکیسم گفته میشه "اتحاد همه ترکان و تشکیل دولت و ملت تُرک" منظورش از تُرک فقط تُرکهای ایران نیست.منظورش تمام تُرکهای جهان هست.از ساخاها گرفته تا تُرکهای شبه جزیره بالکان.وقتی یک شخصی در کشور جمهوری اسلامی ایران میخواد تعیین سرنوشت،اداره امور جامعه خودش دست جامعه خودش باشه اون شخص لزومن پان(تُرک،عرب،بلوچ،کرد) نیست.اون شخص ناسیونالیست (تُرک،عرب،کرد،بلوچ) هست (حالا شما اسمشو بذار تجزیه طلب ).با توجه به شناختی که از از جامعه آذربایجان دارم فکر نمیکنم ایدئولوژی پانترکیسم در اینجا رواج چندانی داشته باشه و میتونم بگم که ایدئولوژی پانترکیسم اصلن تاثیری در جامعه آذربایجان نداشته و نداره.به همین خاطر فکر نمیکنم یکی از دلایل دیگر ستیزی در جامعه تُرکهای ایران رشد چشمگیر پانترکیسم باشه
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
اگه بخوام جامعه شهر اورمیه رو از جامعه آذربایجان جدا کنیم و یکمی متفاوتتر به اون جامعه نگاه کنیم .چون به نظرم مردم این شهر که از هر مذهیب و اتنیکی که باشند نسبتن متفاوتتر از سایر مردم شهرهای دیگه هستند و دیگری رو به راحتی در بین خودشون میپذیرفتند و مذهب و اتنیک تاثیر آنچنانی در روابطشون با دیگری نداشته) سوالی که مطرحه چرا دیگر ستیزی در این جامعه به شدت زیاد شده؟
به نظر من اتفاقاتی که بعد از انقلاب در استانهای آذربایجانغربی و کردستان اتفاق افتاد یکی از نتایجش دیگر ستیزیای هست که الان میبینیم (که من نمیدونم این دیگر ستیزی آیا در بین کُردها هم وجود داره یا نه.تصور من این هست که بین اونها هم وجود داشته باشه).جنایاتی که حزبهای دموکرات کردستان و کومله در آذربایجان غربی و کردستان علیه مردم و نیروهای نظامی حکومت جمهوری اسلامی انجام دادند و برعکس جنایاتی که نیرهای جمهوری اسلامی علیه کُردها و این حزبها مرتکب شدند هنوز از یاد این مردمان نرفته.هنوز هم اتفاقاتی که در اون زمان افتاه رو پدر و مادرامون برای ما با آب و تاب تعریف میکنن و شما تصورکنید که چه کینه و نفرتی نسبت به کُردها شکل نمیگیره
یکی دیگه از عواملی که کُرد ستیزی رو در جامعه آذربایجان بیشتر کرده به نظرم اتفاقاتی هست که در کشور دوست،برادر و همسایه ترکیه اتفاق میوفته هر اتفاق،تغییر و تحول و... که در اونجا اتفاق میوفته به شدت رو جامعه اذربایجان و کُردهای ایران تاثیر میذاره.
ادعاهای ارضی برخی از ناسیونالیستهای تُرک و کُرد نسبت به اراضیای که هر کدوم از اونها ادعا میکنند مال اونهاست میتونه باعث دیگر ستیزی در اون جامعهها باشه .این ادعاها به شدت موجب تضاد ویرانگر بین دو جامعه شده.
به نظرم پررنگ شدن هویت شیعی بعد از انقلاب هم به این دیگر ستیزی کمک زیادی کرده.اغلب کُردهایی که در نزدیکی ما زندگی میکنند سنی مذهب هستند.شما میدونید که دید برادران شیعه نسبت به برادران اهل سنت چجوری هست (در زبان برادر دینی و در عمل چی ؟! ).
خب این نظر من در مورد کُرد ستیزی در جامعه آذربایجان هست (بخصوص شهر اورمیه).دوست دارم از دوستان کُرد هم نظراتشون رو در این مورد بگن.
برادر يعني برادر
هم در حرف و هم در عمل
من كه تابحال هيج تبعيضي نديدم.لااقل از طرف شيعه ها.برادران اهل تسنن هم اونايي كه ديدشون وسيعتره فرق نميزارن