• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

ایده های استارت آپی

البته هرکدوم از این هایی که ساخته شده هنوز اول راهن و کلی ایراد دارن
چه اشکالی داره ایرادهاشون رو ما برطرف کنیم؟!!

بچه ها دانشگاه ما استارت آپ تریگر گذاشته،هرکسی بخواد میتونه شرکت کنه
اینم لینک ثبت نامش،فقط تا 2 تیر مهلته اگه میخواین زودتر ثبت نام کنین،جایزه هم داره
http://setak.sharif.ir/?p=9207

بچه ها دانشگاه ما استارت آپ تریگر گذاشته،هرکسی بخواد میتونه شرکت کنه
اینم لینک ثبت نامش،فقط تا 2 تیر مهلته اگه میخواین زودتر ثبت نام کنین،جایزه هم داره
http://setak.sharif.ir/?p=9207
موضوعش فعلا در زمینه بهینه سازی انرژی در ساختمان هاست

ببینید اختراع یک دیوایس با استارت آپ فرق داره. استارت آپ با هدف کسب منافع مالی شروع میشه. (البته بحث های اجتماعی یکم فرق میکنه) و از مرحله شناسایی یک نیاز که میتونه درآمدزا باشه شروع میشه.

استارت‌آپ یک سرمایه‌گذاری به شکل کارآفرینی است که طی آن یک شرکت نوپا ایده‌ی جدیدی برای کسب و کار ارائه می‌دهد. طبق تعریف استیو بلنک، پروفسور دانشگاه استنفورد، استارتاپ یک سازمان است که برای پیدا کردن یک مدل کسب‌و‌کار تکرارپذیر و مقیاس‌پذیر راه‌اندازی می‌شود. البته اختلاف ‌بر سر تعریف استارتاپ زیاد است؛ اما نکته‌ی مشترک در همه‌ی آن‌ها این است که بر اساس یک ایده‌ی خلاقانه و جدید فعالیت آن‌ها آغاز می‌شود. این ایده‌ها بازار نیازمندی‌ها را هدف قرار می‌دهند و با ارائه‌ی یک محصول یا خدمات جدید و استفاده از تکنولوژی، خیلی سریع رشد پیدا می‌کنند.

الان شما برای استارت آپ زدن نباید بگی خب فلان مشکل هست من چجوری برطرفش کنم. باید بگی چه مشکلی هست که من میتونم با برطرف کردنش پول دربیارم؟

تجربه شخصي:
يك دوره ي تقريبا دو ساله در دبيرستان با جمعي از دوستان روي ايده اي مثل ايده يك جسم ياب (!) براي نابينايان كار مي كرديم و بعد از دو سال وقتي داشت تموم ميشد فهميديم چنين چيزي بوده
براي همين يك توصيه كوچك بنده از روي تجربه شخصي اينه كه قبل از امتحان هرگونه ايده جديد به فارسي و انگليسي دنبالش بگرديد كه مثل من(ما) بيخودي تلف نشيد...
حالا تو این مورد دقیق نمیدونم ولی یک چیز کلی بگم. یک بازاری وجود داره که یک نیازی داره. وقتی شما یک محصول یا خدمات تو این بازار میدید تا زمانی که بازار اشباع نشده میتونید مثل بقیه خدمات بدید. یعنی مثلا یک محله ای هست که به اندازه ۵ تا سوپرمارکت نیاز دارن مردمش. اگر تو این محله ۴ تا سوپرمارکت باشه شما میتونید پنجمین سوپر رو بزنید و درآمد کسب کنید. اما اگر شما ششمین مغازه باشید باید مزیت رقابتی داشته باشید. یعنی دلیل داشته باشه که بقیه نرن اون یکی سوپرمارکت و بیان پیش شما. الان بحث این مطرح نیست که ایده شما رو چند نفر کارکردن قبلا. چون میبینی که مسنجرها یکی پس از دیگری میان و میرن و شما نباید نگران اون باشید. مثلا بازارش به اندازه یک میلیون تقاضا در سال تقاضا داره. اون خارجیه تولید میکنه تو اروپا مثلا میفروشه دیگه وقت و انرژی نداره بیا آسیا بفروشه. تو هم تولید میکنی تو آسیا میفروشی.

دلیلی که باعث شد تو این انجمن ثبت نام کنم همین تاپیک استارتاپه که امروز صب دیدمش تو کانال، پس به عنوان اولین تکست سلام :)

ببینید اختراع یک دیوایس با استارت آپ فرق داره. استارت آپ با هدف کسب منافع مالی شروع میشه. (البته بحث های اجتماعی یکم فرق میکنه) و از مرحله شناسایی یک نیاز که میتونه درآمدزا باشه شروع میشه.
با این بخش موافق نیستم چون توی سیلیکون ولی کلی استارتاپ هست که اختراع هم هستن اصل بر اینه برای اختراع نیازه همون اول سرمایه داشته باشی ولی اکثر استارتاپ های ایرانی توی حوزه فناوری و it هستن برای همین عملا اول کار هیچ نیازی به سرمایه گذار ندارن و کلا هم گیر آوردن سرمایه گذار (نه پدر!) تو ایران کلا کار آسونی نیست

يك دوره ي تقريبا دو ساله در دبيرستان با جمعي از دوستان روي ايده اي مثل ايده يك جسم ياب (!) براي نابينايان كار مي كرديم و بعد از دو سال وقتي داشت تموم ميشد فهميديم چنين چيزي بوده
براي همين يك توصيه كوچك بنده از روي تجربه شخصي اينه كه قبل از امتحان هرگونه ايده جديد به فارسي و انگليسي دنبالش بگرديد كه مثل من(ما) بيخودي تلف نشيد...
حرفتون منطقیه ولی قضیه اینه مهم ارزش پیشنهادیه این وسط، هر گروه و شخصی بازار خودشو داره خوشبختانه و با اون خلاقیت ها و ابتکار هایی که انجام میده مشتری های خاص خودشو جذب میکنه مثال اش هم اسنپ و تپسی که معروف ترین استارتاپ های ایران هستن تقریبا
حالا اینکه کدوم پردرآمد تره و اینا بحثش جداس که بر میگرده به همون شیوه تبلیغات و ارزش پیشنهادی

راستی ایده داشتین تو زمینه همون کامپیوتری بگین شاید همکار شدیم :)

آخرین ویرایش:
با این بخش موافق نیستم چون توی سیلیکون ولی کلی استارتاپ هست که اختراع هم هستن اصل بر اینه برای اختراع نیازه همون اول سرمایه داشته باشی ولی اکثر استارتاپ های ایرانی توی حوزه فناوری و it هستن برای همین عملا اول کار هیچ نیازی به سرمایه گذار ندارن و کلا هم گیر آوردن سرمایه گذار (نه پدر!) تو ایران کلا کار آسونی نیست
سلام. خوش اومدی به سایت. حرف من و تو در تضاد با هم نیستند. در واقع حرف من زاویه نگاه به مساله بود. یعنی اول باید یک نیاز شناسایی بشه و بعد متناسب باهاش دنبال یک اختراع باشیم تا بتونیم نیاز رو برطرف کنیم و باهاش پول دربیاریم. این اندیشه باید همیشه در استارت آپ باشه که اینی که من تولید میکنم باید بتونم بفروشمش.

1_شیر حموم ها حافظه داشت، دمای آب مطلوب هرکس رو سیو میکرد. مردیم از بس هعی هربار تنظیم کردیم
2_نباز به دستگاهی داریم کخ روزنامه و کاغذ باطله بگیره، جوهرش رو برداره کاغذ سفید تحویل بده( یه نمونه ازش ساخته شده ولی مصرف انرژیش بالاست، تو تکمیلش میگم که کاغذ خمیر نمیشه و فقط شسته میشه و از زیر یه اتو میاد بیرون، دستی انجام دادم جواب داد.)
3_ استفاده از سیستم هیبریدی تغذیه ماهواره بدای شارژ وسایل الکترونیکی
4_ استفاده از نوعی سنسور های حرارتی بیرون ماشین که با حرارت بدن انسان و حیوانات هشدار به راننده میداد تا اینطور حیوانات بیچاره رو زیر نگیریم، با خصوص در شب
5_ ای کاش واسه ریموت دزدگیر ماشین یه دستگاهی اضافا میکردن وقتی ماشین صداش در میاد، ریموت هم صدا کنه. اگر کسی صدای ماشین رو نمی شنوه با صدای " آقا بلند شو این دزدگیر رو بزن جان مادرت یه ساعته مغز ما رو داغون کرد" حداقل یه تکونی به خودش بده
6_ چی میشد اگه مثل شارژ پولی، واسه هم شارژ برقی تلفن هم میفرستادیم
7_ یه گوشی که اگه دزدیدنش دوربین جلو سریع ازش عکس بگیره( یا بونه انگشت نگاری کنه) لعد برای نزدیکترین کلانتری بفرسته، تمام شارژ باطریش هم مثل برق(شوک) وارد کنه به دست دزده که برق بگیرتش دل ماهم خنک بشه
8_ یا دستگاه که آب و آرد و اینا رو بریزی توش بعد خر نونی خواستی انتخاب کنی برات بپزه داغ تحویلت بده( البته فقط برای نونوا ها نه مصرف شخصی)
9_آخه تو قرن 21 هنوز باید رمز باز کنیم، تو کانتکتامون دنبال اسم بگردیم تا بتونیم بزنگیم؟!
10_ یه رباتی که نابینایان رو تو انجام کار کمک کند و بگه وسیله کجاس تو کارهای روزانه
11_ یه آدانس از جنس خمیردندون، بجویم مواد لای دندون ها رو خارج کنه، اون آنتی باکتریال و حالا هرچی که خمیردندون داره رو هم داشته باشه. در آخر هم میندازیمش دور
12_ !توربین های کوچیک که لبه شیشه ماشین ید اتوبوس نصب بشه و با استفاده از باد، الکتریسیته تولید کنیم
13_ کفش شارژ باتری( طرحش انجام شده فقط دنبال آدمم که بسازمش، طرحش کامل بی نقص و قابل ساخت ولی دست تنها نمیشه)
و .....
میدونم این ها که گفتم هنوز ایده های خام هستن و نیاز به توسعه دارن
این لیست بلندبالا خیلی نیاز به بحث داره. بحث رو بردی سمت اختراع یکم داستانش فرق داره. باید امکان تولید این چیزها بحث بشه. بعد اینکه آیا کسی حاضره ازت بخره چنین چیزی؟ بعدش هزینه تمام شده.

سلام. خوش اومدی به سایت. حرف من و تو در تضاد با هم نیستند. در واقع حرف من زاویه نگاه به مساله بود. یعنی اول باید یک نیاز شناسایی بشه و بعد متناسب باهاش دنبال یک اختراع باشیم تا بتونیم نیاز رو برطرف کنیم و باهاش پول دربیاریم. این اندیشه باید همیشه در استارت آپ باشه که اینی که من تولید میکنم باید بتونم بفروشمش.
آره کاملا درسته

این سایت ایده باران هم http://www.ideabaran.ir/ تقریبا معروفه برای ایده های استارتاپی شاید ب کار دوستان اومد

الان شما برای استارت آپ زدن نباید بگی خب فلان مشکل هست من چجوری برطرفش کنم. باید بگی چه مشکلی هست که من میتونم با برطرف کردنش پول دربیارم؟

حالا تو این مورد دقیق نمیدونم ولی یک چیز کلی بگم. یک بازاری وجود داره که یک نیازی داره. وقتی شما یک محصول یا خدمات تو این بازار میدید تا زمانی که بازار اشباع نشده میتونید مثل بقیه خدمات بدید. یعنی مثلا یک محله ای هست که به اندازه ۵ تا سوپرمارکت نیاز دارن مردمش. اگر تو این محله ۴ تا سوپرمارکت باشه شما میتونید پنجمین سوپر رو بزنید و درآمد کسب کنید. اما اگر شما ششمین مغازه باشید باید مزیت رقابتی داشته باشید. یعنی دلیل داشته باشه که بقیه نرن اون یکی سوپرمارکت و بیان پیش شما. الان بحث این مطرح نیست که ایده شما رو چند نفر کارکردن قبلا. چون میبینی که مسنجرها یکی پس از دیگری میان و میرن و شما نباید نگران اون باشید. مثلا بازارش به اندازه یک میلیون تقاضا در سال تقاضا داره. اون خارجیه تولید میکنه تو اروپا مثلا میفروشه دیگه وقت و انرژی نداره بیا آسیا بفروشه. تو هم تولید میکنی تو آسیا میفروشی.
یکذره دیر جواب می دهم!
بله امکان رقابت استارتاپ ها با ایده های مشابه هست ولی چند تا نکته هست:
1. اعتماد مردم به برند:
مثلا رقابت با مایکروسافت یا اپل یا الجی برای یک شرکت نوپا آن هم بر سر یک محصول تقریبا مشابه بسیار سخت است چون مردم(خیلی منطقی) حاضرند با خرج کردن اندکی بیشتر(بستگی به شرایط دارد که چقدر بیشتر) از برند معتبر خریداری کنند برای جلوگیری از 1- کلاهبرداری 2- کیفیت نامناسب 3- خدمات پس از فروش تضمین نشده 4- کلاس!
2. قابلیت ها و کیفیت مناسب:
اگر همه ایده ها کاملا مشابه باشند رقابت به بخش تبلیغات منتقل می شود و در نتیجه بودجه. لذا برای تضمین موفقیت بهتر است قابلیتی اضافه یا کیفیت بهتر نسبت به رقبا باشد که به عنوان یک استارتاپ که توانایی مالی کافی ندارد(احتمالا) با صرف هزینه تبلیغاتی کمتر به نتیجه رسید
3. قیمت

و باید توجه داشت که یک استارتاپ ایرانی در میان ایرانیان به طور پیش فرض در برابر مشابه خارجی کمتر مورد اعتماد است(به دلایل مختلف). از همین جهت بود که بنده اون مثال ها را زدم تا بدانیم که مشابه خارجی وجود دارد و می بایست با توجه به آن ها و تحلیل و بررسی شرایط دست به اقدام زد

یه خبر دیدم دمای هوای اهواز به ۵۳ درجه رسیده و گرمترین شهر جهان شده. به نظرم یک استارت آپ خوب که بتونه تو کاهش دمای هوای ساختمان کمک بکنه میتونه خیلی موثر باشه. مثلا ساختار خاصی ار سیستم سرمایش، نوعی جدید از کولر، شکل جدیدی از سایه بان و طراحی ساختمان و ...

یه خبر دیدم دمای هوای اهواز به ۵۳ درجه رسیده و گرمترین شهر جهان شده. به نظرم یک استارت آپ خوب که بتونه تو کاهش دمای هوای ساختمان کمک بکنه میتونه خیلی موثر باشه. مثلا ساختار خاصی ار سیستم سرمایش، نوعی جدید از کولر، شکل جدیدی از سایه بان و طراحی ساختمان و ...

تو این گرما مغزمون کار نمیکنه چ برسه بخایم ایده پیاده سازی کنیم -_-
البته دزفول چهارمین شهر گرم جهان شد ولی خب زیادم اختلاف دما نداریم با اهواز :) حداقل تو کمبود رطوبت اول جهانیم اونم با رودی که از وسط شهرمون میگذره!

صحبتش بود در مورد این ولی راه اندازی همچین استارتاپی در زمینه سیستم خنک کننده کار سختیه(بگم متخصصش رو نداریم بهتره...)
فعلا تمرکز همه کسایی ک میشناسم افتاده رو استارتاپ هایی ک باعث بشن مردم کمتر بیان بیرون :)
مثل خرید میوه و غذا و کفش و کلا خرید انلاین و تحویل در خونه

Back
بالا