عشق چیست؟؟؟

ي احساس درونيه غير اراديه كه در مواجه شدن با برخي افراد و........ ميتونيم تو وجودمون احساسش كنيم البته اون فرد فقط جنس مخالف نيست...
البته اين نظر منه
 
برید کتاب "جستارهایی در باب عشق" نوشته آلن دوباتن رو بخونید شاید یه جوابایی در مورد چیستی عشق بگیرید!
پ.ن: انتشارات نیلوفر
 
یه چیز فوق العاده و عجیب که همه ی قانون ها رو به طرز شگفتی بهم میزنه ..
ادمای سنگ دلو به رحم میاره ، ادمای مغرور رو به شکست غرور شون مجبور می کنه ، خستگی ها رو بی معنی میکنه ، تنفر ها رو به علایق تبدیل می کنه و همه چیزارو عوض میکنه.
 
آخرین ویرایش:
در واقع باید به این حقیقت اشاره کنیم که:تنها چیزی که از جنگ خطرناک تره،عشقه
 
وجود ندارد عزیزان
اگر کسی بخواد بگه چیزی وجود نداره ، باید اول بدونه اون چیز دقیقا چیه و چه ماهیتی داره .
خب دیگه اینجا باید اون ماهیت رو تعریف کنیم :-"
 
عشق یه محبت یک طرفه س که بدون چشم داشت برای گرفتن پاسخ محبت به معشوق داده میشه.
وابستگی نیس که با گذر زمان فراموش بشه.
همیشه هست
و تحت تاثیر محیط و حتی رفتار معشوق تغییری نمی کنه
بعضی وقتا فکر می کنم که عشق بدون معشوق هم ممکنه . معشوق صرفا یه دلیله برای به وجود اومدن اون عشق که بعد مدتی حتی دیگه خودش هم جواب نیس ولی اون عشقه هس. نمی دونم
 
عشق کلاهیه ک طبیعت ب واسطه هورمونها سرمون میاره تا بقای نسل صورت بگیره :دی
چ بین زن و مرد و چ بین مادر و فرزند (اگه اکسی توسین تو بدن مادر نبود با اون همه درد زایمان عمرن از بچش مراقبت نمیکرد :دی ب قول استادمون از پنجره بیمارستان پرتش میکرد بیرون بچه رو :دی )
 
عشق کلاهیه ک طبیعت ب واسطه هورمونها سرمون میاره تا بقای نسل صورت بگیره :D
چ بین زن و مرد و چ بین مادر و فرزند (اگه اکسی توسین تو بدن مادر نبود با اون همه درد زایمان عمرن از بچش مراقبت نمیکرد :D ب قول استادمون از پنجره بیمارستان پرتش میکرد بیرون بچه رو :D )
به این سادگی‌ها نیست
علم تجربی نمی‌تونه توضیح بده عشق چیه
این هورمون چجوری احساس عشق رو به وجود میاره؟ اصلا چجوری من به عنوان اول شخص احساس می‌کنم؟ پیچیدگی احساسات ما زیاده و اگه صرفا بخوایم از یک جنبه بررسیشون کنیم درواقع هیچی رو بررسی نکردیم
 
عشق از هر نوعی که باشه به واسطه هورمون ها و نوروترانسمیترهاست و هدفش بقای بشر هستش.
خب شاید این سوال براتون پیش بیاد اوکی مجنون هورموناش نامتوازن بودن عاشق شد ولی چرا بین این همه آدم لیلی؟
باید بگم اینم به بالانس هورمونی طرفین ربط داره ولی یه کم طولانیه که بگمش.
ساده بخوام بگم آدم بدون اینکه بفهمه عاشق یه کسی میشه که بقای نسلش در کنار اون بیشتره(طبق تحقیقات ادم ها جذب فردی میشن که بیشترین تفاوت رو از نظر mhcباهاشون داشته باشه)
این جنبه هورمونی قضیه.
بعد اینکه مراکز مغزی هم خیلی روی احساسات و... تاثیر دارن یکی از مکانیسم هاش اینه که برای هورمون ها رسپتور دارن
و دیگری اینکه توسعه ی بعضی مراکز مغزی مستقیما با میل جنس و ... رابطه داره.
 
عشق کلاهیه ک طبیعت ب واسطه هورمونها سرمون میاره تا بقای نسل صورت بگیره :D
چ بین زن و مرد و چ بین مادر و فرزند (اگه اکسی توسین تو بدن مادر نبود با اون همه درد زایمان عمرن از بچش مراقبت نمیکرد :D ب قول استادمون از پنجره بیمارستان پرتش میکرد بیرون بچه رو :D )
بستگی داره عشق رو چی تعریف کنین به نظرم :-?


آلیشیا: «عالم هستی چقدر بزرگه؟»
جان: «بی‌نهایت»
آلیشیا: «از کجا می‌دونی؟»
جان: «به خاطر اینکه همه ی داده ها تاییدش می‌کنن»
آلیشیا: «اما تا حالا ثابت شده؟»
جان: «نه»
آلیشیا: «تو تا حالا نرفتی ببینیش، پس از کجا مطمئنی؟»
جان: «نمی‌دونم ولی بهش باور دارم»
آلیشیا: «اممم... خب فکر کنم عشق هم همینطوری باشه»


دیالوگی از فیلم

<یک ذهن زیبا / A beautiful mind>
 
آقا هی هورمون هورمون نکنید .!
اون عشقی که بخش بزرگیش هورمون باشه عشق نیست ،هوسه
........
الکی هی دیسلایک ندید،واقعیت تلخه.
 
آخرین ویرایش:
این متن کپی پیست عه ولی به نظرم خیلی درست اومد میزارمش اینجاو :

اول اجازه بدهید ببینیم عشق چیست. لغت نامه عشق را اینطور تعریف می کند، “حسی عمیق و لطیف به فردی دیگر”، “تعلق قلب به کسی”، یا “شور و میل جنسی”. اگر عشق این است، پس هیچ تعجبی ندارد که اینقدر نوسان دارد. برای تداوم عشق باید آنرا بر یک ارزش یا اعتقاد شخصیت ساز بنا کرد. چیزهایی مثل مهر، شور و امیال جنسی کاملاً احساسی هستند و به همان اندازه گرسنگی، غیر قابل پیش بینی می باشند.
البته اشتباه نکنید هر چیز احساسی، جنسی نیست. احساسی از کلمه حس یا همان حواس پنجگانه (بینایی، بویایی، چشایی، شنوایی و بساوایی) می آید. ازاینرو، همانطور که می بینید عشقی که به جوانان ما آموزش داده می شود عشقی احساسی یا حسی است که با عوامل خارجی تحریک می شود. و وقتی آن تحریک فروکش کند یا ناپدید شود، آن عشق متوقف می شود. این همان فارغ شدن از عشق است.
اگر عشق بین یک زوج احساسی باشد جای تعجب نیست که بگویند از عشق فارغ شده اند. منظور آنها این است که این تحریک متوقف شده و به همین دلیل دیگر احساس عاشقی نمی کنند.
اگر این آن عشقی که می خواهیم یا نیاز داریم نیست، پس چیست؟
جستجوی ما برای عشق واقعی ما را به گذشته و به زبان عبری باستان می برد. زبان عبری فقط توسط یهودیان استفاده می شد. آنها باور دارند که عبری زبان خداوند جهود است. و از زمانیکه جهود قبل از هر چیز دیگری وجود داشت، می بایست معنای واقعی عشق را می دانست.
در زبان عبری عشق به معنای دادن است. و زمانیکه خداوند می خواست به جهان عشق خود را نشان دهد، به آن نگفت که “دوستت دارم”؛ او فقط بخشید.
دوست داشتن یعنی بخشیدن. امروز وقتی مردی به زنی می گوید دوستت دارم، در اکثر موارد هیچ قصد بخشیدنی ندارد. فقط می خواهد بگیرد. از آن دختر چیزی می خواهد که معمولاً باکرگی آن دختر است. این هشداری برای همه دختر خانم هاست. سعی کنید قبل ازاینکه ادعاهای مردی که در زندگیتان وارد می شود و به شما می گوید دوستتان دارد را باور کنید، او را به شیوه های مختلف آزمایش کنید و ببنید چقدر به “بخشیدن” تمایل دارد.
 
عشق کلاهیه ک طبیعت ب واسطه هورمونها سرمون میاره تا بقای نسل صورت بگیره :D
چ بین زن و مرد و چ بین مادر و فرزند (اگه اکسی توسین تو بدن مادر نبود با اون همه درد زایمان عمرن از بچش مراقبت نمیکرد :D ب قول استادمون از پنجره بیمارستان پرتش میکرد بیرون بچه رو :D )
همجنسگرا ها سرشون کلاه نرفته هه
 
همجنسگرا ها سرشون کلاه نرفته هه
همجنسگرایی بیشتر از اونکه یه رفتار با مزیت زیستی باشه، پیامد و اثری جانبیه. ولی چون باعث انقراض و فاجعه خاصیم نشده، همچنان باقی مونده. در کل توضیح همجنسگرایی، زیاد بر اساس کارکرد نیست بلکه بیشتر باید یه محصول جانبی از موارد دیگه دونستش.
اما این حرف، به این معنی نیست ک هیچ مزیت و کارکردی هم نداره. مثلا قوهای گنگ وقتی گی باشن و از یه تخم نگهداری کنن، شانس سالم موندن تخم و جوجه بیشتره(برای اینکار، یا تخم ماده های دیگه رو میدزدن، یا یکیشون موقتا با یه ماده جفت گیری میکنه و ماده تخم میذاره، بعد ماده رو بیرون میکنه و میره با عشق همجنس پنهانش تخمو بزرگ کنه ((((: ) یا تو بونابوها و دلفینها، باعث کم شدن کینه بین نرها توی گروه و افزایش پیوند اجتماعی بینشون میشه. یجور صمیمیت. تو انسان هم درباره گی بودن، تقریبا همینطوره. اینجوری، وقتی مذکرها زیاد باشن(مثلا بیشتر از مونث ها)، جنگ بین جفت بینشون ایجاد نشه و بزنن همدیگه رو بکشن ((((: به همین دلیل هر برادر بزرگتر، شانس همجنسگرایی نوزاد پسر رو 33% بالا میبره(البته همچین نتیجه ای برای زنان بدست نیومده. توضیحات درباره مزایای فرگشتی همجنسگرایی، خیلی زیاد و قطعی نیستن و بطور عمده، باید همون اثرات جانبی رو به عنوان علت اصلی در نظر گرفت و این مزایایی که گفتم، عمومیت ندارنوبیشتر مزید بر علتن. خصوصا که این تحقیقات، بیشتر روی گی بوده تا لزبین).
در کل مثل خیلی مفاهیم قدیمی در زبان متعارف و عامیانه، عشق هم دقیقا تو زبان، خیلی واضح و دقیق تعریف نشده و به انبوهی از پدیده ها، این اسم رو میگیم، در حالی که تو تحلیل های علمی و دقیقتر، متوجه تفاوت های قابل توجهشون میشیم.
مثلا میشه اینطور تصور کرد که چیزی که بهش کلمه عشق رو نسبت میدیم، بطور کلی، یجور حس علاقه خاصه(حالا همون خاص بودن با ویژگی های جزئی تر) که میتونه بر اثر عوامل مختلفی به وجود بیاد یا به طی روند فرگشت، به مقاصد مختلفی ازش استفاده شده باشه. یه بار به قصد تولید مثل، هورمونی با ایجاد کردن این احساس ایجاد شده-یه بار بخاطر حفظ انسجام اجتماعی-یه بار یادآور فانتزی هائیه که از کوچیکی به طرق مختلف کسب کردیم و...البته همه این موارد میتونن ویژگیهای کلی و یکسان و ثابتی هم داشته باشن، ولی خب خیلی کلی و بازن و میتونن مصداق های زیادی که از لحاظی دیگه، تفاوت عمده دارن، داشته باشن. وقتی با مفاهیم مبهم و بی در و پیکر زبان عامیانه سر و کار داشته باشیم، همچین دردسرهاییم تو ترجمشون پیش میاد طبیعتا (((: چون بر اساس تحلیل دقیق نبودن و از دیرباز، فقط براساس یافته های اولیه و تکامل نیافته، و رفع نیازهای عاجل گذشته، تعریف شدن و تا الان هم به ارث رسیدن. به همین دلیل اگه دنبال کارکرد اجتماعی و معمولیشونیم، زیاد نیازی نیست تو تعاریف دقیق و علمیشون وسواس داشته باشیم. همونطور که برای آب خوردن، لازم نیست بدونیم آب از H2O تشکیل شده.
 
آخرین ویرایش:
عشق همون دوس داشتن خود هست
چطوری؟
اینطوری:
یه دختری رو میبینی از قیافش خوشت میاد(عاشق قیافه ای که خودت دوس داشتی میشی نه عاشق اون دختر...چون فردا به هر دلیل قیافش عوض شه دیگه عاشقش نیستی)
یا یه دختری رو میبینی از طرز فکرش یا حرفاش خوشت میاد(درواقع چون طرز فکر و حرفاش شبیه خودته خوشت میاد... فردا عوض شه خوشت نمیاد دیگه ازش)

در نهایت اینکه ما عاشق طرف مقابل نمیشیم. ما عاشق خودمون و افکار و احساساتمون هستیم. و معشوق تنها بروز اینها هست و تا زمانیکه همچنان بروز بده، و البته ما هم عوض نشه فکر و احساسمون، این عشق همچنان پا بر جا میمونه
 
عشق ینی طرف مقابلت رو همون طور که هست بپذیری و همیشه پاش وایستی و بدونی روز خوب و بد هست، شادی و غم هست!

هشتگ بسوزه پدر تجربه :))

هورمون اکسیتوسین

از چه نظر؟(صرفا "خیلی متفاوته" رو نمیشه دلیل دونست.)

تغییرات هورمونی؟!

من فکر میکنم یه سری چیزا فرای بیولوژیه!
کدوم هورمونی باعث میشه یه مادر از همه چیزش به خاطر یه بچه کوچیک بگذره؟
 
درک کردن درست
حالا هر عشقی!
 
میگن عشق سه مرحله داره
1_ جذب شدن به فرد مقابل (زیبایی)
2_صمیمیت بین دو نفر
3_تعهد به تداوم این رابطه که این خیلیییییییی مهمه.
اگه حتی شماره ی 1 هم نباشه یه رابطه ی شکست خوردس
کسی که با یک نگاه عاشق میشه اون عشق نیست بلکه فقط غریزه هست
به خاطر همینه من با عشق دوره ی نوجونی مخالفم (خودم نوجوانم)
(ببخشید بدون سانسور گفتم اگه ناراحت شدن بعضی ها)
 
Back
بالا