من دوباره این سوال رو می پزسم چکار میشه کرد، که این مسائل کم شه؟
من فکر میکنم یک قسمت مهم تو این قضیه قوانین هست که خب اونا باید عوض بشن؟(چگونه؟)
یک قسمت مهم تر دوباره اصلاح فرهنگ غلط هست که نیاز به آموزش همگانی داره.
در کل اینکه افراد یک اجتماع چطور میتونن کمک کنن که این قضیه بوجود نیاد؟
میدونید،
به نظر من بستر فرهنگی - قانون برهمکنش دارند و هیچکدوم به تنهایی اوضاع رو تغییر نمیده. ضمن اینکه تغییر هم زمانبَره و باید چندین سال منتظر باشیم تا این تغییرات در تمام جامعه مشهود بشه. به عنوان مثال بخوام بگم، تحصیل بانوان. قبلاً مدرسه و مکتبخونه رفتن برای دخترها عیب بوده، حتا سخن معروف شیخ فضلالله نوری رو هم احتمالاً همهامون شنیدیم. ولی از یک طرف حق تحصیل خانم به رسمیت شناخته شد و از طرفی هم مردم این رو پذیرش کردند. یا قضیهی ورود حمام به کشور و ... . بخوام مثالی از عدم پذیرش مردم بگم ماجرای کشف حجاب رضا خان که سریعاً دوباره به حالت اول برگشت (اما با گذشت زمان الان نداشتن پوشش اسلامی برای همه اوکی ه).
در کل، نمیتونیم در زمان کوتاه انتظار قتلهای ناموسی رو نداشته باشیم، ولی در بلند مدت شاید شد کاری کرد.
× توانمندسازی دختران و زنان و داشتن استقلال مالی
× اعتبارزدایی از مفهوم ناموس و غیرت
× اعتبارزدایی از مفهوم قیمومیت مرد بر زن و دخترش
× اعتبارزدایی از کودکهمسری
و .... .
من نمیدونم رومینا هنوز تحصیل میکرد یا نه، ولی در مناطق روستایی کردنشین که کارگری خانمها رایج ه، برخی از دختران دبستانی از تحصیل محروم میشن توسط پدرانشون و به کارگری فرستاده میشن. تحصیل در مقاطع بالاتر در مدرسه هم در مناطق دیگه به دلیل «بیهوده بودن تحصیل دختر و تحمیل هزینهی بینتیجه بر پدر» و یا «نگرانی از بابت مسائل ناموسی نظیر فرار با پسر» از دخترها سلب میشه. ... در کل، برخلاف مناطق شهری، و برخلاف تصورات صرفاً زیبا و ادبی از مناطق کمتربرخوردار، این مسائل هم در زندگی روزمره مردم این مناطق وجود داره.
× من از بعد قانونیاش بهخاطر سطح فکری مسئولین حکومت ناامیدم راستش، ولی میدونم تأثیر مردم بر مردم واقعاً زیاده. برای همین باید با مردم مناطق دور ارتباط گرفت.
کاری که مثلاً آقای اسماعیل آذرینژاد با روستاهای منطقه خودشون میکنند.
یا فرهنگسازی در کنار کارهای عمرانی- بهداشتی جهادی. (مثلاً ما با دوستامون تو
فکر یه گروه فعال دانشجویی برای فعالیت در فرهنگسازی مسائل بهداشتی و زنان هستیم مدتی ه و برای اواخر تابستان برنامه ریختیم.)