زن در درون خانواده

• شروع کننده موضوع

Amin rouhi

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی 1
شهر
ساری
سال فارغ التحصیلی
1400
سلام ... بازم من :-"
خب ، به نظرم موضوع مهمی بود دیگه :D
اگر چه که زنان به بیشتر خواسته های خودشون در حیطه اجتماعی ( مثل حق رای و حق مالکیت ) دست پیدا کردند ، اما الان ، مشکل اساسی در درون خانواده ست و هنوز هستند زن هایی که از ستم نگرش مردسالار رنج می برند ‌.
البته ... در بخش نظری ( و نه عملی ) اوضاع خوب به نظر می رسه ، مثلا :
۱) در سال ۱۸۵۷ قوانین طلاق به سود زنان اصلاح شد .
۲) در سال ۱۹۴۸ کمیسیون مقام زن در سازمان ملل ایجاد شد .
۳) سال ۱۹۷۵ سال جهانی زنان اعلام شد .
۴) سال ۱۹۷۹ کنوانسیون " رفع تبعیض علیه زنان " در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد . بر اساس این سند هر گونه محرومیت یا محدودیت بر اساس جنسیت که سبب خدشه دار شدن حقوق و آزادی زنان بشه ، ممنوع شد و دولت ها موظف به برقراری تساوی حقوقی زن و مرد و رفع قوانین تبعیض آمیز علیه زنان شدند .
اما ... حوزه ی درون خانواده جایی هست که ورود به اون از طریق قانون بی نهایت دشواره .
با این اوصاف ، در مورد اوضاع و شرایط زنان در درون خانواده ،
چه قدر ما مقصریم و چه قدر قدرت ؟
مسئولیت قدرت چیه ؟
مسئولیت ما مردم عادی و فاقد قدرت چیه ؟

دانیست

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی(حاج احمد سینائیان و پسران)
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1403
متاسفانه همین که میگن حامی حقوق زنان، یعنی بین زنان و مردان فرق هست، قدرت رو خود ما بوجود میاریم، پس قدرت رو در نظر نگیر، وظیفه ما و همه دنیا بالابردن آگاهیه، هرکسی در حد توانش
در واقع باید از خودمون شروع کنیم بعد دیگران
و اینکه خطاب به تمام بانوان ظلم دیده کره خاکی :
تا خم نشوید سوارتان نمی‌شوند_ مارتین لوتر کینگ

Infinit

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
C.ai
سال فارغ التحصیلی
8
ما توی جامعه ای زندگی میکنیم که وظیفه زن رو خانه داری و بچه داری میدونن در حالی که مرد بیرون کار می‌کنه و حتی وظیفه ای برای کار های خونه ندارن.
ولی وقتی که خانم بیرون کار می‌کنه قضیه فرق داره. هم کار بیرون هم خانه داری و بچه داری، مرد هم توی خونه وظیفه ای نداره.
این اصلا کار درستی نیست. فقط کار بیرون دو نفر انجام میدم کار خونه هم باید دو نفر انجام بدن
ولی در کل از نظر من و چیزی که دریافت کردم زن به هیچ عنوان حداقل در اسلام اصلا ارزشمند نیست. ارثیه و دیه اش نصفه علاوه بر اون یه چیز های هستند که باعث میشه اون ها بیشتر اسیب ببینند و مرد ها سود ببرند
چطوری؟
توی خیلی از خانواده های مذهبی به دلیل اینکه زندو مرد نامحرم هستند همدیگر رو نمی‌بینند. در حالی که زن و مادر زن نمیتونه مرد رو ببینه اما مادر مرد می‌تونه اینطوری سواستفاده های زیادی میشه کرد...

نام مرکز سمپاد
فرز6
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
95
توی خیلی از خانواده های مذهبی به دلیل اینکه زندو مرد نامحرم هستند همدیگر رو نمی‌بینند. در حالی که زن و مادر زن نمیتونه مرد رو ببینه اما مادر مرد می‌تونه اینطوری سواستفاده های زیادی میشه کرد...
متوجه این قسمت پیامتون نشدم.

Infinit

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
C.ai
سال فارغ التحصیلی
8
متوجه این قسمت پیامتون نشدم.
منظورم اینه که زمان قدیم بوده
اون زمان خیلی خیلی حساس بودن..همونطور میدونید زن و مرد بدون اینکه به هم محرم باشند اول باهم آشنا میشن. اما اون زمان اینطور نبوده. حتما باید ازدواج میکردند که باهم اشنا بشن. و وقتی اون ها باهم اشنا نبودند ممکن بود حتی مرد فرد درستی نبوده باشه... یا مثلاً نتونم با هم کنار بیان
نمی‌دونم منظورم رو متوجه میشید یا نه....

کله شق مهربون

MELM
کنکوری 1404
نام مرکز سمپاد
سمپاد
شهر
ناکجا
سال فارغ التحصیلی
1404
اون زمان خیلی خیلی حساس بودن..همونطور میدونید زن و مرد بدون اینکه به هم محرم باشند اول باهم آشنا میشن. اما اون زمان اینطور نبوده. حتما باید ازدواج میکردند که باهم اشنا بشن. و وقتی اون ها باهم اشنا نبودند ممکن بود حتی مرد فرد درستی نبوده باشه... یا مثلاً نتونم با هم کنار بیان
بیخیال بفرما آب نبات

ryhan

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
کرمان
سال فارغ التحصیلی
1405
ما توی جامعه ای زندگی میکنیم که وظیفه زن رو خانه داری و بچه داری میدونن در حالی که مرد بیرون کار می‌کنه و حتی وظیفه ای برای کار های خونه ندارن.
ولی وقتی که خانم بیرون کار می‌کنه قضیه فرق داره. هم کار بیرون هم خانه داری و بچه داری، مرد هم توی خونه وظیفه ای نداره.
این اصلا کار درستی نیست. فقط کار بیرون دو نفر انجام میدم کار خونه هم باید دو نفر انجام بدن
ولی در کل از نظر من و چیزی که دریافت کردم زن به هیچ عنوان حداقل در اسلام اصلا ارزشمند نیست. ارثیه و دیه اش نصفه علاوه بر اون یه چیز های هستند که باعث میشه اون ها بیشتر اسیب ببینند و مرد ها سود ببرند
چطوری؟
بخش اول حرفاتو کاملا قبول دارم
اما درمورد بخشی که درباره اسلام گفتی
ببین همه این چیزایی که گفتی هزار و چهارصد سال پیش گفته شدن
و به کی؟به اعرابی که زن رو زنده به گور میکردن
قوانین اسلام درباره زن رو اون روزا تصور کن
اون زمان یک زن هیچ حقی از اموال پدر،مادر یا همسر نداشته
هیچ نفقه یا مهریه ای نداشته و علنا خرید و فروش می‌شده
اصلا چرا تو عربی کلمه ابن هم به معنای پسره و هم فرزند؟چون دختر رو اصلا فرزند حساب نمی‌کردن
حالا تو چنین شرایطی خدا اومده گفته به زن باید ارث برسه ،باید مهریه و نفقه داده بشه و برای ازدواج خودش حق انتخاب داره و بدون رضایتش ازدواج باطله
آیا این بی ارزش دونستن زنه؟
نه این بخاطر اینه که ما دستورات اسلام رو نمی‌فهمیم
صرفا میگیم عههه خدا گفته ارث زن نصف مرده
نمیگیم که خدا این رو چه زمانی گفته

و کی قرانو برای ما معنی کرده؟ کسایی که قطعا مردسالاری حاکم بر جامعه و زن ستیزی و محدودیت زن ها براشون سودمنده
و همچنین کسایی برخلاف بقیه قوانین اسلام به این چندمورد پایبندن که دنبال ادامه این مردسالارین
و درمورد اون خونه داری و بچه داری میدونی که همین اسلام گفته زن هیچ وظیفه ای در این قبال نداره ؟

نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی ۲
شهر
اردبیل
سال فارغ التحصیلی
1401
رشته دانشگاه
Physics
چطوری؟
البته این که میگی دیه زنه کمه
بیا بگیم دیه مرد زیاده
یعنی اگه بلایی سر مرد اومد یا مرد از دنیا رفت ارثی بهش رسید، میرسه به زنش تا دست و بالشو بگیره

نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی ۲
شهر
اردبیل
سال فارغ التحصیلی
1401
رشته دانشگاه
Physics
ولی اون زمانا وضعیت خانواده بهتر از الان بود
عشق و محبتش با الانیا قابل مقایسه نیست حتی وفاداریشون
اصلا نمیشه اون آدما و زنوگیشونو با زندگی امروزی مقایسه کرد
اونا به مراتب بهتر از زن و شوهرای الانی هستن که هر کدوم به یکی دیگه خیانت میکنن

a×(S+n)

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
1400
رشته دانشگاه
پزشکی
گ
البته این که میگی دیه زنه کمه
بیا بگیم دیه مرد زیاده
یعنی اگه بلایی سر مرد اومد یا مرد از دنیا رفت ارثی بهش رسید، میرسه به زنش تا دست و بالشو بگیره
ارث مرد اگه فرزندی یا نمی‌دونم وارث نداشته باشه چیز زیادی به زنش نمی‌رسه تو قوانین بیشترش برای دولت میشه اینو از یه جایه معتبر خوندم الان یادم نیست باید بگردم

Infinit

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
C.ai
سال فارغ التحصیلی
8
من خودم زیاد اطلاعاتی در این زمینه ندارم فقط نظر خودم رو میگم...

گ

ارث مرد اگه فرزندی یا نمی‌دونم وارث نداشته باشه چیز زیادی به زنش نمی‌رسه تو قوانین بیشترش برای دولت میشه اینو از یه جایه معتبر خوندم الان یادم نیست باید بگردم
در این مورد کاملا درسته. به بیت المال تعلق پیدا می‌کنه

ولی اون زمانا وضعیت خانواده بهتر از الان بود
عشق و محبتش با الانیا قابل مقایسه نیست حتی وفاداریشون
اصلا نمیشه اون آدما و زنوگیشونو با زندگی امروزی مقایسه کرد
اونا به مراتب بهتر از زن و شوهرای الانی هستن که هر کدوم به یکی دیگه خیانت میکنن
خیانت اون موقع کمتر بوده ولی دلیلش از نظر من این نبوده
اون زمان چند همسری بوده یعنی اگر هم مرد خیانت می‌کرده میگفتن حق این رو داشته
زن هم جرئت این کارو نداشته و اصلا اختیار این کار رو نداشته چون خیلی از زن ها حتی اجازه خروج از خونه رو نداشتن علاوه بر اون آبرو هم قاعدتاً باید حفظ میکردند
پ.ن: البته فکر میکنم منظور شما مثلا زمان ۵۰ تا ۱۰۰ پیشه. که بیشتر میتونم تایید کنم. اون زمان واقعا بیشتر وفادار بودند.

بخش اول حرفاتو کاملا قبول دارم
اما درمورد بخشی که درباره اسلام گفتی
ببین همه این چیزایی که گفتی هزار و چهارصد سال پیش گفته شدن
و به کی؟به اعرابی که زن رو زنده به گور میکردن
قوانین اسلام درباره زن رو اون روزا تصور کن
اون زمان یک زن هیچ حقی از اموال پدر،مادر یا همسر نداشته
هیچ نفقه یا مهریه ای نداشته و علنا خرید و فروش می‌شده
اصلا چرا تو عربی کلمه ابن هم به معنای پسره و هم فرزند؟چون دختر رو اصلا فرزند حساب نمی‌کردن
حالا تو چنین شرایطی خدا اومده گفته به زن باید ارث برسه ،باید مهریه و نفقه داده بشه و برای ازدواج خودش حق انتخاب داره و بدون رضایتش ازدواج باطله
آیا این بی ارزش دونستن زنه؟
نه این بخاطر اینه که ما دستورات اسلام رو نمی‌فهمیم
صرفا میگیم عههه خدا گفته ارث زن نصف مرده
نمیگیم که خدا این رو چه زمانی گفته

و کی قرانو برای ما معنی کرده؟ کسایی که قطعا مردسالاری حاکم بر جامعه و زن ستیزی و محدودیت زن ها براشون سودمنده
و همچنین کسایی برخلاف بقیه قوانین اسلام به این چندمورد پایبندن که دنبال ادامه این مردسالارین
این که اون زمان برای دختر ارزش قاعل نبودن درست... ولی چرا گفتن نصف مرد باشه و چرا برابر نباشه؟ قران زن رو ارزشمند دانسته ولی باز هم نه به اندازه مرد ها.
اون زمان به قول شما برای زن ارزش نمیگذاشتن و منطقیه که مثلاً همه پیامبر ها مرد بودند. اما در حال حاضر فرق داره.
در حال حاضر اونطوری نیست پس چرا هنوز با اینکه زن ها ۵۱ درصد دنیا رو تشکیل میدن حدود ۲۱ درصد سکو های قدرت رو دارن (منظورم به طور کلی در دنیاست نه ایران. بقیه دنیا که قانون های اسلام رو استفاده نمی‌کنند مثل همین که میگن رییس جمهور نمیتونه زن باشه...)

درمورد خونه داری و بچه داری میدونی که همین اسلام گفته زن هیچ وظیفه ای در این قبال نداره ؟
من در اون مورد منظورم اسلام نیود، منظورم به طور کلی جامعه امروزی بود.

Roxan

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1405
🟢 گزارش فصلی از #خشونت جنسی و جنسیتی: #زن‌کشی در بهار

🔹 زنان در بهار ۱۴۰۳ به دلایلی چون «درخواست #طلاق»، «عدم تمکین»، «درخواست سهم از ارث»، «خانه‌داری نامنطبق با نظر شوهر»، «شکاک بودن شوهر»، «امتناع از پرداخت پول برای خرید مواد مخدر» و ... سوختند، تکه‌تکه شدند، گلوله خوردند و به قتل رسیدند. نگاهی می‌اندازیم به «برخی» زن‌کشی‌های گزارش‌شده در فصلی که گذشت.

https://t.me/iv?url=https://www.radiozamaneh.com/821994/&rhash=0ceb6994783a68

#مطالعات_زنان

@womenstudies

ryhan

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
کرمان
سال فارغ التحصیلی
1405
من خودم زیاد اطلاعاتی در این زمینه ندارم فقط نظر خودم رو میگم...

در این مورد کاملا درسته. به بیت المال تعلق پیدا می‌کنه

خیانت اون موقع کمتر بوده ولی دلیلش از نظر من این نبوده
اون زمان چند همسری بوده یعنی اگر هم مرد خیانت می‌کرده میگفتن حق این رو داشته
زن هم جرئت این کارو نداشته و اصلا اختیار این کار رو نداشته چون خیلی از زن ها حتی اجازه خروج از خونه رو نداشتن علاوه بر اون آبرو هم قاعدتاً باید حفظ میکردند
پ.ن: البته فکر میکنم منظور شما مثلا زمان ۵۰ تا ۱۰۰ پیشه. که بیشتر میتونم تایید کنم. اون زمان واقعا بیشتر وفادار بودند.

این که اون زمان برای دختر ارزش قاعل نبودن درست... ولی چرا گفتن نصف مرد باشه و چرا برابر نباشه؟ قران زن رو ارزشمند دانسته ولی باز هم نه به اندازه مرد ها.
اون زمان به قول شما برای زن ارزش نمیگذاشتن و منطقیه که مثلاً همه پیامبر ها مرد بودند. اما در حال حاضر فرق داره.
در حال حاضر اونطوری نیست پس چرا هنوز با اینکه زن ها ۵۱ درصد دنیا رو تشکیل میدن حدود ۲۱ درصد سکو های قدرت رو دارن (منظورم به طور کلی در دنیاست نه ایران. بقیه دنیا که قانون های اسلام رو استفاده نمی‌کنند مثل همین که میگن رییس جمهور نمیتونه زن باشه...)

من در اون مورد منظورم اسلام نیود، منظورم به طور کلی جامعه امروزی بود.
ببین در مرحله اول نمیشه گفت همه چی برابر
به نظرت اگر چنین حرفی گفته می‌شد اون اعراب بهش عمل میکردن؟هرگز و به کشتن دختراشون ادامه میدادن
حرفای منم برای تایید وضعیت تبعیض آمیزی که الان وجود داره نبود
من فقط گفتم اسلام زن رو باارزش دونسته و این دقیقا پیروی نکردن از اسلامه که باعث بی ارزش شدن زن میشه
درحال حاضر هم چون همون مردایی که قدرت رو در دست دارن نمی‌خوان که زن ها به قدرت برسن و این طبیعیه که بخوان به این تبعیض جنسیتی دامن بزنن
و به نظر من یکی از مهمترین عوامل ادامه این روند خود ما زنها هستیم . زنهایی که چون به دلیل جنسیتشون بهشون ظلم و کوتاهی شده و الان دوست ندارن چنین اتفاقی برای فرزندشون رخ بده و علاقه زیادی به پسر شدن بچه هاشون دارن و اگر هم دختر دار شدن نهایت تفکرشون میشه اینکه چون به من ظلم شده به دخترمم باید بشه
و یا چون در زمان های گذشته خانواده من بخاطر پسر نداشتن و دختر داشتن تمسخر شدن پس من هم همینم و اگر فرزند پسر نیارم من هم مورد تمسخر واقع میشم و درحقیقت ارزش خودشون رو به داشتن فرزند پسر میدونن
پس تازمانی که این چرخه معیوب ادامه داشته باشه هرگز نباید به فکر از بین رفتن تبعیض جنسیتی باشیم و برای از بین رفتنشم تنها راه آگاه کردن مادران یک جامعست

و درمورد این که ارثیه زن نصف مرده به این دلیله که یک سری حق به گردن مرده مثل مهریه،نفقه همسرش،فرزندانش و حتی خواهر مجردش که برای زن نه تنها چنین وظایفی وجود نداره بلکه یک نفر وجود داره که بهش نفقه هم بده و درحقیقت اون بخشی از ارثیه که به مرد بیشتر میرسه حق همسر و فرزندان اونه

نام مرکز سمپاد
فرز6
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
95
همین رو برای دختر هم میشه گفت‌. در واقع برتری ای از این لحاظ وجود نداشته بین جنس دارای کروموزوم ایگرگ و جنس بدون آن. ضمن اینکه شما در زمان قدیم نبودین، زندگی نکردید و قضاوتتون خیلی ناقصه. تا جایی که بنده شنیدم وصلت بین خانواده ها بوده نه زوجین. تفاوتی بین خانواده مرد یا زن نبوده و هر دو بر اساس شناختشون از همدیگه تن به وصلت فرزندانشون می‌دادند.
حال ممکنه بیاید بگید به خاطر جامعه مردسالار اگر مردی زنش رو اذیت میکرده، نهاد دولتی نبوده برای دفاع از ایشون می‌تونم قبول کنم حرفتون رو. ولی راجع به گزینش اصلا.

• لایک
امتیازات: ryhan
نام مرکز سمپاد
فرز6
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
95
مادر مرد به زن محرمه، ولی درسته نمیشه همینطوری گفت چون اون زمان ما نبودیم
همانطور هم که گفتم این صرفا نظر شخصی منه
خب پدرِ زن هم به مرد محرمه! این چه نوع استدلالی هست که می‌کنید؟
درسته که کلا توی خانم‌ها میزانِ صحبت کردن بیشتره و (از نظر خودت که حدس میزنم تا حالا با مرد خاصی صمیمی نبودی) شناخت بیشتری بین خانمها از هم حاصل میشه؛ ولی آقایون کلا نوع شناختشون از هم متفاوت با ما هست. ضمن اینکه خصوصیات خلق و خویی آقایون با خانم‌ها متفاوت هست. این رو به عینه دیدم که مثلا شوهر یا برادرم مدتها با کسی دوست بودن ولی حتی اسم یا فامیل طرف هم یادشون نیاد چه برسه به مسائل شخصی دیگه دوستشون. ولی راجع به اینکه تو فلان موضوع دوستشون ممکنه چه نظری داشته باشه میتونند مقاله بنویسند!.

بالا