پاسخ : سمپادیهای تهران [دبیرستان فرزانگان 1]
حقیقت راجبِ انسانی، بسی چیز ِ پیچیده ایه. اولا که همونجور که میدونین امسال برا 2 تا از سوما انسانی گذاشتن. اونا با یه شهریه بیشتر اومدن نشستن سر ِ کلاسا. و وسطش یکی از بچه ها به این نتیجه رسید که بهتره بره ریاضی و وسط سال (آبان
) انصراف داد و نفرِ دوم هم به اجبار رفت ریاضی.
وقتی من باهاشون حرف میزنم، به شدت توصیه میکنن آدم بره از مدرسه اگه میخواد انسانی بخونه و واقعا هم راهش همینه. یعنی اگه رتبه بالا میخوای، جداً باید بری فرهنگ. ایضاً، بستگی به رشته ای که میخوای بخونی داره. مثلا من میخوام ادبیات بخونم، پس اگه سال دیگه و حتی پیش رو ریاضی باشم مشکلی نداره برام، رتبه بالایی نمیخوام
از طرفی، ما یک آدمی داریم در پیشِ انسانی که داره برای حقوق (یا روانشناسی) میخونه و این آدم پارسال نقره انسانی شد. جدا ازینکه اگه سوم رو انسانی بود طلا میشد، یه روز به من گفت که من واقعا عقب موندم از درسای انسانی و برای همین دو سال عملاً درصد های قابل قبولی نمیارم. و میگفت همین هم که میارم، برای اینه که سالِ دوم و سوم، گاجِ انسانی رو میدادم. و به نظرِ منم خیلی خیلی راهِ خوبیه.
ولی به طورِ کل، دوم انسانی نرفتن بهتره. فشارِ درسیِ دوم بالاست، قبول. اما به نظر من دوم چیز هایی یاد میگیرین که به درد میخوره توی زندگی. و ایضا، احتمال ِپشیمونیتون خیلی بالاست توی دوم(و حتی سوم.) خصوصا مثلا اگه بین تجربی و انسانی بمونین، زیست ِاول و دوم دبیرستان کاملا با هم فرق میکنن(زیست ِاول متنفرتون میکنه-مثال ِعینی- و اللبته این حرف رو خودم نزدم، از خیلیا شنیدم). و انسانی راهِ برگشتِ سختی داره. دوم انسانی هم خیلی سخت نیست راستش. جغرافیش همونه(نقریبا)، عربیش همونه(تقریبا)، جامعه و اقتصادش سخت نیست، تاریخ ادبیاتش هم که حفظیه. آمارم که ریاضی باشین خواهید داشت.
و یه حقیقتی رو میدونین ملت؟ انسانی راهیه که اگه عاشقش نباشی احتمال زده شدنت زیاده. با این پیشفرض نرین انسانی که به اندیشه شما بهای زیادی بدن، به تحلیل شما بهای زیادی بدن، با این پیشفرض نرین. این ذهنیت رو نداشته باشین که قراره کعبه ی آمالِ علایقِ انسانیتون یونی باشه. چون در اکثریت مواقع نیست. و به شدت بهتون توصیه میکنم برین ببینین چقدر حاضرین برای رشته تون بجنگین. چقدر حاضرین به خاطرش خطر کنین، و چقدر حاضرین سختی بکشین. یه تهشم فک کنین. اینو میگم، جون من عملا برای علاقه م، پیهِ عاق شدن رو هم به تنم مالیدم و هنوز مامان بابام مخالفن با ادبیات و المپیاد ادبی و انسانی و اینا(مهشید تا حدودی در جریانه، به روزی فک کن که مامانم اومده بود
).
بله، قضیه اینه در کل.
از بالای منبر میاییم پایین