رفع اشکال زیست

Dawn

کاربر فوق‌حرفه‌ای
شهر
تهران
پاسخ : رفع اشکال زیستی

فشار ریشه‌ای از چه طریق باعث تعریق می‌شه؟

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان٢ :x
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست

آب جذبه اوند چوبي ميشه وچون تبخير کمه وهمينجوريش آب توي آوند زياده،گياه آبش رو به صورت مايع از انتهاي آونداي چوبيش دفع ميکنه

prometheus

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
F3
شهر
تهران

دوستان مگه نمیگیم هر عاملی ک ب تبادلات یونی کمک کنه,افزاینده ی سرعت در رشته های عصبیه,پس چرا میگیم میلین ک عایقه و باعث عدم تبادلات یونی میشه,باعث افزایش سرعته؟؟؟؟

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست

وقتي يه قسمت از غشا ميلينه ميشه پيام به جاي اين که مسير بيشتري رو طي کنه جهش انجام ميده،فرض کن براي رسوندن يه توپ ب ته صف دست به دستش کني،خب بيشتر طول ميکشه تا اين ک 5نفر ب 5نفر پرتش کني!و انرژي بيشتري هم ميبره.

prometheus

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
F3
شهر
تهران

خب عزیز ا ن حرف شما کاملا منطقی,ولی خب مگه نمیگیم هر عاملی ک ب تبادل یونی کمک کنه افزاینده ی سرعته؟؟خب چرت نمیشه گف تو ۲ تا رشته ی هم قطر ک یکی میرین داره و دیگری نداره,اونی ک میلین نداره امکان تبادلات یونیش با مایع میان بافتی بیشتره چون میلین رو ک ی ماده ی عایقه و باعث عدم تبادلات یونی میشه رو نداره,پس سرعت بیشتره؟سوال من اینه.

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست

جمله اولت هميشه درست نيست به نظرم! :-?
فكر كن يه تحريك مثلا باعث ميشه ١٠٠٠٠تا سديم بيان داخل..اين ده هزار تا ميتونند كانالاى بقليشون رو فعال كنند،يا ميتونن برن دويست تا بقلى رو فعال كنند ،وقتى بقلياشون مسدودِ ميرن جلوترى ها رو فعال ميكنند بعد پيام زود ميرسه اخرِ نورون .اين برداشتِ منِ !

rezanajafi

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه طباطبایی
شهر
بناب
سال فارغ التحصیلی
1395
مدال المپیاد
زیست
دانشگاه
تبریز
رشته دانشگاه
پزشکی

سلام توی دانشنامه رشد یا نمیدونم کدوم سایت بود یه مقاله بود در مورد انتشارا...
اونجا نوشته بود پروتئین های حامل یا همون پروتئین های ناقل میتونن به عنوان یه آنزیم مهار بشن که توسط مهار کننده ها صورت میگیره...
من منظورشو نفهمیدم...
اصلا درک نکردم چی میگه...
اگه توضیح بدین خوب میشه واسم
مرسی

کسی نیس جواب ما رو بده؟ :-s

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست

فكر كن كانال ها به عنوان انزيم انتقال مواد رو آسون ميكنند، بعد مهار كننده هاى زيادى هستن كه ميتونن اينا رو مهار كنند و باعث بشن مواد رد نشن از غشا..همين ديگه من حرفى ندارم واضحه فكر كنم :-"

arefeh-14

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد-اصفهان

یه سوال کدوم ویژگی پنتوز ها باعث میشه ک نتونند به صورت دی یا پلی ساکارید در بیان؟

rezanajafi

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه طباطبایی
شهر
بناب
سال فارغ التحصیلی
1395
مدال المپیاد
زیست
دانشگاه
تبریز
رشته دانشگاه
پزشکی

خب پنتوزا ویژگی خاصی برای اینکه پیوند بینشون وجود نداره ندارن...
در واقع اونا یه ویژگی که قند های شش کربنه (هگزوزا)دارن رو ندارن...
مثلا به پیوند دو قند شش کربنه نگا کن...
پیوند گالاکتوز و گلوکز...

Lactose_etc.png

ببین اون OH کناری هر دو بهم متصل میشن و یه H2O درست میشه و یه O اونجا میمونه که موجب اتصال اوندو میشه...
این شد پیوند هگزوزا...
حالا این دوتا پنتوز رو در نظر بگیر...

images

با کدوم عاملا میتونن پیوند اینجا کنن؟ میبینی که OH ی وجود نداره که بهم متصل بشن و یدونه O به جا بذارن...
خب حتی اگه دقت کنی اینا 5 کربنه ان ،هگزوزا شش کربنه....
پس معلومه عامل کمتری نسبت به هگزوزا دارن یا اگه داشته باشنم مثه HOCH2 دارن که باعث میشه پیوندی بین اونا ایجاد نشه...

رهاـbehemoth

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
زیست

من یک سوال داشتم!
چرا واکنش تبدیل فروکتوز 6 فسفات به فروکتوز 1 و 6 بیس فسفات(که توسط فسفوفروکتوکیناز کاتالیز میشه) به صورت یک طرفه است؟(بر خلاف اکثر مسیر های گلیکولیز)

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست

اين واكنش مهم ترين واكنش تنظيمى گليكوليزِ ؛چون اولين واكنش يك طرفه ى خاصِ گليكوليزه،در واقع مثل كليد روشن و خاموش براى گليكولز عمل ميكنه .فعال بودن اين انزيم به معنى فعال شدن مسير و غير فعال بودنش به معنى غير فعال بودن ميسرِ.فعاليتش توسط عوامل مختلفى تنظيم ميشه مثلا غلظت بالاى ATPو اسيد سيتريك اين انزيم رو مهارميكنه.

نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
کرمان
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
شیمی
رشته دانشگاه
پزشکی

یک سوال داشتم :

همونطور که میدونیم در دیابت نوع اوّل بر اثر خودایمنی جزایر لانگرهانس بدن مورد حمله قرار میگیرن و برای بهبود این نوع دیابت به فرد انسولین تزریق میشه. با توجّه به اینکه سلولهای جزایر لانگرهانس نابود میشن پس بدن توانایی تولید انسولین و گلوکاگون رو تا حدّی از دست میده. این گلوکزی که بر اثر تزریق انسولین به گلیکوژن تبدیل میشه چطور میتونه مورد استفاده سلولها قرار بگیره؟ بدن گلوکاگونی نداره که گلیکوژن رو دوباره به گلوکز تبدیل کنه! اصلا" در این فرآیند آیا انسولین گلوکز رو به گلیکوژن تبدیل میکنه یا اینکه مستقیما" باعث مصرفش در سلول میشه؟

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

[واقعاً سعی کردم درست توضیح بدم!]

انسولین: ترشح انسولین با فراوانی انرژی مرتبطه، یعنی هرگاه در اثر مصرف غذا، گلوکز زیادی جذب بشه، ترشّح انسولین هم افزایش پیدا می‌کنه. از طرفی انسولین نقش بسزایی در ذخیره‌سازی موّاد در کبد داره. - این موضوع فکر نکنم توی کتاب درسی ذکر شده باشه.- یعنی انسولین کربوهیدرات اضافی رو به صورت گلیکوژن در سلول‌های کبد ذخیره می‌کنه. پس انسولین تا حدّی تنظیم‌کنندهٔ دو طرفهٔ قند خون هست.
انسولین برای شروع اثرش، به گیرندهٔ پروتئین‌های غشایی سلول، وصل می‌شه؛ و اون‌ها رو فعّال می‌کنه. با فعّال شدن این پروتئین گیرنده، که از نوع تیروزین کیناز هست، سیگنال متابولیسمی خاصّی توی سلول به وجود میاد. نهایتاً پاسخ سلول به ترشح انسولین افزایش شدید نفوذ‌ پذیری غشا به ملکول گلوکزه. گلوکز از توی خون به سمت سلول سرازیر می‌شه. این گلوکز بلافاصله وارد چرخه‌های متابولیکی می‌شه .همین‌طور که بالاتر هم گفتم یکی از مهّم‌ترین کارهای انسولین ذخیره‌سازی گلوکز در کبد هم هست. مکانیسم این اثر:
۱. انسولین آنزیم فسفریلاز کبد رو مهار می‌کنه (آنزیمی که گلیکوژن رو به گلوکز ۱ فسفات تبدیل می‌کنه) در نتیجه گلیکوژن تجزیه نمی‌شه.
۲. انسولین در به دام انداختن گلوکز در سلول‌های کبد کمک می‌کنه. یعنی بعد از ورود گلوکز به سلول‌های کبد، گلوکز فسفریله می‌شه و بر حسب انتشار از سلول خارج نمی‌شه.
۳. انسولین سبب افزایش آنزیم گلیکوژن سنتاز هم می‌شه.
این اتّفاق‌هایی بود که موقع افزایش گلوکز دریافتی بدن انجام می‌شد. از طرفی هنگام کمبود گلوکز، انسولین می‌تونه برعکس تمام این‌کارها رو هم انجام بده که سبب افزایش مقدار گلوکز در خون بشه. این که انسولین کدوم یکی از این دو کار رو بکنه بستگی به خیلی عوامل مثل سطح هورمون‌های گوارشی، هورمون‌های اتونومیک، میزان اسیدآمنیه و لیپیدها داره. برای همینه که انسولین خیلی خیلی هورمون مهّمی در بدنه چون دو کار مخالف هم رو می‌تونه انجام بده.
مکانیسم اثر گلوکاگون هم مثل مکانیسمی‌ست که بالا ذکر کردم امّا نهایتا انسولین هورمون تاثیرگذارتری‌ه.
حالا دیگه قطعاً می‌دونی ترّشح نشدن انسولین توسّط جزایرلانگرهانس چه عواقبی داره و تزریق انسولین باعث چی می‌شه.

نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
کرمان
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
شیمی
رشته دانشگاه
پزشکی

پس گلیکوژنی که در اثر عمل انسولین در کبد ذخیره میشه سرانجامش چیه؟! بالاخره بعد از هر نوبت تزریق انسولین ذخیره سازی هم صورت میگیره دیگه..اینکه گفتین انسولین برعکس این کارها رو میتونه بکنه یعنی تحت شرایط خاص میتونه مثل گلوکاگون عمل کنه؟!!

PARDIS H

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
شیراز
دانشگاه
یزد/شیراز؟
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از prometheus :
خب عزیز ا ن حرف شما کاملا منطقی,ولی خب مگه نمیگیم هر عاملی ک ب تبادل یونی کمک کنه افزاینده ی سرعته؟؟خب چرت نمیشه گف تو ۲ تا رشته ی هم قطر ک یکی میرین داره و دیگری نداره,اونی ک میلین نداره امکان تبادلات یونیش با مایع میان بافتی بیشتره چون میلین رو ک ی ماده ی عایقه و باعث عدم تبادلات یونی میشه رو نداره,پس سرعت بیشتره؟سوال من اینه.
من فک میکنم که شاید همون تعداد کانالی که قراره در طول یک نورون بدون میلین باشه توی نورون بدون میلین هم هست با این تفاوت که بخاطر قرار گرفتنشون(فقط) در محل گره های رانویه ودرنتیجه نزدیکتر بودنشون به هم پیام سریعتر منتقل میشه

notebook

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
کرمان

من چندتا سوال دارم:
1-چرا مورچه ها همش دورخودشون میچرخن آخر سر میفتن تو چاله؟
2-مورچه میتونه سرشو بالا بگیر و بالای سرشو ببینه؟
3-مورچه دنیای اطرافشو چه جوری میبینه؟اصلا میفهمه آب درخت ابر و.... چیه؟
4-چشمای مورچه چه جوری دنیارو میبینن؟

باتشکر

iran1372

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
...........
شهر
ساری
رشته دانشگاه
حقوق

اگه بشه لطفا یکی جواب سوالای فصل 8 کمپبلو برام پ.خ کنه.لطفا.من هیچی بارم نیست.

sh.kh1377

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
مدال المپیاد
نقره ی زیست دوره هجده و طلای دوره نوزده

یه سوال سلول های استوانه ای توی نور کم و سلول های مخروطی توی نور زیاد تحریک میشن و پیام عصبی میسازن. خب شکلشونو که میبینیم ، فاصله دندریت تا جسم سلولی توی سلول استوانه ای کمه و توی مخروطی زیاد ! طبق چیزی که خودم برداشت کردم، آیا میتونیم بر همین اساس بگیم که پیام سریع تر در سلول استوانه جا به جا شده به خاطر همین سرعتش بالاست و نورکم تشخیص میده :-?؟ :-"

sa501

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
ف.1
شهر
تهران

ببخشید یه سوال داشتم...به جز خون و مایع بین سلولی؛لنف هم جزو محیط داخلی هست؟

بالا