مسابقه و سوال

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع ErfanDK
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : سوالات المپیاد فیزیکی [فقط سوالات درسی]

به نقل از hba :
f برای برخورده . و میشه برای روی میز.

شانس؟ من هرچی می نویسم تو میگی شانسیه . کم کم دارم شک میکنم که چیزی خوندم یا نه؟

من لحظه ی برخورد رو گرفتم. بخاطر همین d mv/dt =vkdx/dt=f

ولی dmv رو باز نکردم که تحلیل کنم. فکر نکنم تا اینجا شانسی باشه؟ فقط dmv رو باز نکردم.

وقتی اینجا (تو سایت)بازش کردم mdv/dt رو باید صفر میکردم. اما حواسم نبود روی میزه پس دلیل فکر کردم شاید ضرب دوتا دیفرانسیل باشه.

من شانس رو هم نمیخوام . همون نمره ی خودم تو مرحله ی دو رو میدادن بس بود.

چرا دعوا داری ؟

من چیکاره بیدم ؟

با سلام .

صفحه 56 كتاب اختلال آقاي مظفري . همون بالاي بالاي صفحه . ميشه دقيقا بگيد چي كار كرده ؟ گفته ضريب omega*t را تا مرتبه صفر نسبت به d/l مي نويسيم تا جمله مرتبه 2 نده ؟ اصلا d/l چي كاره است اين وسط ،‌ مگه عامل اختلال omega*t نيست ؟‌

بعد يك سوال ديگه ، صفحه قبلش رو نگاه كنيد . وسط صفحه ، معادله 1 ، چطور اين معادله درست ؟‌
gif.download

سلام.

ابتدا عرض کنم که ایکاش این سوال رو نمیخوندی چون سوال مرحله دوم بود (هر چند خودم این اشتباه رو انجام دادم #-o )

خب اول اون رابطه ی صفحه ی 55 :

خود سوال گفته که d خیلی از L کوچک تره :

gif.latex

gif.latex

gif.latex

gif.latex

حالا چون سمت راست یه d/L ضرب شده پس برای این که عبارت تا مرتبه اول باشه باید ضریبش مرتبه صفرم باشه پس :

gif.latex

gif.latex

سلام . ببخشيد من همش گير مي كنم ! :-[ :-[
رجوع كنيد به كتاب گريفيث ،‌ صفحه 136 - سوال 2-38
يك كره فلزي به شعاع R داراي بار Q است . سوال اينه كه نيروي دافعه وارده از طرف نيمركه پاييني به بالايي رو محاسبه كنيد . خوب اين سوال رو جايي مطرح كرده كه در مورد فرمول نيروي وارد بر يك سطح‌ رسانا برابر ميانگين ميدان پايين و ميدان بالاي اونه صحبت كره . ولي خوب اصلا از اين روش نميشه براي اين سوال استفاده كرد ! يك راهنمايي كوچك هم كافيست ، با تشكر !

علیک سلام.

خب پس میتونیم نیروی وارد بر یک جزء دیفرانسیلی از سطح کره که بارش dq هست (و dq هم بر حسب مختصات کروی و Q قابل محاسبه است ) رو حساب کنید. این نیرو رو به صورت برداری بنویسید. حالا رو مختصات کروی انتگرال میگیرید هر مولفه رو . همه ی مولفه ها به جز مولفه Z (که Z در راستای قطب شمال کره هست) صفر میشه. و نیرو بدست میاد.

پی نوشت : مشکلات نگارشی و عدم تطابق نهاد با فعل در جمله ها از ویژگی های یه المپیاد فیزیکی واقعیه به نظرم ;D

درست ، من تا اينجاش رفتم ، ولي خوب ميدان " ديگر "‌ ( با توجه به بيان گريفيث ) كه مي خوايم براي هر جز ديفرانسيلي نيم كره بالا بنويسيم و از ميانگين دو تا ميدان بدست مياد ، از كل كره ناشي شده ، نه فقط از نيم كره پاييني .

به نقل از smjty :
درست ، من تا اينجاش رفتم ، ولي خوب ميدان " ديگر "‌ ( با توجه به بيان گريفيث ) كه مي خوايم براي هر جز ديفرانسيلي نيم كره بالا بنويسيم و از ميانگين دو تا ميدان بدست مياد ، از كل كره ناشي شده ، نه فقط از نيم كره پاييني .

درسته که نیروی وارد بر هر جزء فقط از نیم کره ی دیگر نیست ... ولی وقتی انتگرال میگیریم داریم نیرو ها رو جمع میزنیم و نیرو های داخلی همدیگرو خنثی میکنن !

به نقل از H O S E I N :
درسته که نیروی وارد بر هر جزء فقط از نیم کره ی دیگر نیست ... ولی وقتی انتگرال میگیریم داریم نیرو ها رو جمع میزنیم و نیرو های داخلی همدیگرو خنثی میکنن !

احسنت
منم موافقم
ممنون از جوابت
خیلی حال کردم. مرسی

بدليل اينكه كسي جواب نداد ، اين پست حذف .....................

بدليل حل شدن مسئله ،‌ حذف.............

من ندیدم....مسئله رو بذار.

به نقل از hba :
من ندیدم....مسئله رو بذار.
خيلي بديهي بود ، ولش كنيد ! ;)

تو کتاب الفبای حرارت و سیالات صفحه ی 151 سوال 3 میگه یه کریستال داریم که ضریب انبساط طولیش در راستای x و y فرق داره. بعد اومده پرسیده اگه یه خط راست روی این صفحه رسم کنیم بعد دماش رو تغییر بدیم این خطه خم میشه یا نه ؟

جواب کتاب اینه که خط خم میشه ... حالا واقعا این اتفاق میفته یا نه ؟

من هم فکر نمی کنم...
فقط زاویش تغییر می کنه اما خودش راست باقی می مونه

اگه نقطه اي به مختصات x0, y0 داشته باشيم بعد از انبساط مختصاتش ميشه :
gif.latex

از اونجايي كه x و y ضربدر مقدار ثابتي شده اند پس خط ما راست بودن خودش رو حفظ مي كنه گرچه شيبش ممكنه تغيير بكنه .

خب حالا یه سوال دیگه :

یه پوسته ی پلاستیکی نازک رو به یه حلقه میچسبونیم به طوری که شبیه یک وجه از یک طبل شده. فرض کنید پوسته کاملا" کش اومده . گرانش نداریم. روی این پوسته ی نازک بار الکتریکی میریزیم به طوری که چگالی سطحی بار سیگما باشه. شعاع حلقه رو a بگیرید. حالا این مجموعه رو در یک میدان الکتریکی یکنواخت خارجی که عمود بر صفحه ی دایره ای ماست قرار میدیم. ضریب کشش سطحی پوسته رو گاما بگیرید.

a- معادله ی رویه ای که این پوسته میسازه رو حساب کنید.

b- چگالی بار سطحی رو بر حسب فاصله از مرکز حلقه حساب کنید.

اینم یه سواله الکترو :

یه بیضی وار رسانا داریم . بیضی وار شکلی فضاییه که از دوران یه بیضی حول یکی از قطر هاش بدست میاد. این بیضی وار رو به پتانسیل صفر وصل کردیم. محور z منطبق بر قطری از این بیضی واره که بیضی وار نسبت بهش تقارن داره . بار نقطه ای q رو در نقطه ای به مختصات کروی آر و فی و تتا قرار میدیم ( بار خارج از بیضی وار قرار داره)

قطر منطبق به محور z رو b و قطر دیگه رو a بگیرید.

فرض کنید بیضی وار کمی نسبت به کره تغییر پیدا کرده به طوری که a و b اختلاف کمی با هم دارن .کل بار القایی روی بیضی وار رو تا اولین مرتبه ی غیر صفر a-b حساب کنید.

بچه ها لینکی بلد نیستین که سولات سالای قبل کشوری رو داشته باشه.

Back
بالا