سوال شما تمرين كتابه.. اون حرفي كه من زدم رو دبيرمون تصديق كرده.به نقل از PARADISE :خب نظر منم همينه.ولي دبيرم ميگه جوابش ميشه 18=3*6 .استدلالش اينه كه چون 3زوج مرتب تكراري داريم بايد حذفشون كنيم(چون تو مبحث مجموعه ها خونديم كه تكرار يه عضو بي اثره و فضاي نمونه هم يه مجموعس).البته تو پيدا كردن احتمال هيچ مشكلي پيش نمي اد(36/2=18/1).ولي با همه ي اين حرفا نميتونم اون 3وجهو ناديده بگيرم!!

سوال كتاب با اين سوال متفاوته.وقتي داشتيم رو سوال كتاب بحث ميكرديم و به نتيجه ي مشابهي نرسيديم ,من اين سوالو طرح كردم.ولي باز هيچكدوممون قانع نشديم.ضمنن سوالاي امتحان نهايي 2سال گذشته رو نگاه كردم ولي سوالي مشابهش پيدا نكردم.به نقل از زرينه :سوال شما تمرين كتابه.. اون حرفي كه من زدم رو دبيرمون تصديق كرده.
به معلمتون بگو كه شما دارين فضاي نمونه رو بررسي مي كنين براي همين هر وجه تاس يه مولفه اي زوج مرتب ها ميشه. و چون وجه ها متمايز اند زوج مرتب ها هم متمايزاند.
با اين حال من فكر مي كنم اگه به سوالاي نهايي نگاه كني و سوال مشابهي پيدا كني بهتر باشه به پاسخ نامه نهايي
اتكا كني...! زوره ديگه كاريش نميشه كرد! حالا بگرد ببين سوالي پيدا ميشه يا نه! پيدا كردي به ما هم بگو.!

لطفن توضيح بده.(خسته شدم انقدر اين جمله رو نوشتمبه نقل از کیوان.م :خوب این که معلومه برابر 18 میشه.
ولی اگه یکی از 3 یا 2 یا 1 ها روی تاس شماره 1 با اون یکی 3 یا 2 یا 1 روی همین تاس فرق داشته باشه جواب میشه 36 .
)
خب اون 3 وجه وجود دارن.اما زوج مرتب های تکراری می سازن.برای چی باید به حساب بیاریمشون؟به نقل از PARADISE :ولي در حقيقت اون 3 وجه وجود دارن.نبايد به اين راحتي ناديدشون گرفت.

توضیح:به نقل از PARADISE :لطفن توضيح بده.(خسته شدم انقدر اين جمله رو نوشتم)

مرسي از توضيحت.ولي حرف من اينه كه در صورتي 18 ميشه كه اينا فقط عدد باشن و تاسي در كار نباشه!اونوقت فقط در صورتي 36 ميشه كه اون 3 عدد ,متمايز باشن(مثلن 3 عدد تكراريو با ابي بنويسيم).ولي چون اون 3 عدد در واقع 3وجه تاسن,يعني متمايزند وبايد فضاي نمونه 36 بشه.در واقع تاس مثل يه مكعبه (3بعدي)كه مي خوايم اونو رو يه صفحه(2بعدي) رسم كنيم.مسلمن اونو يه جوري ميكشيم كه از يه مربع متمايز باشه,يعني اگه اون تصويرو نشون كسي بديم ميفهمه كه يه مكعبه نه مربع.پس فضاي نمونه ي تاسو هم بايد جوري بنويسيم كه وجود اون 3 وجهو بشه تشخيص داد.يعني مثلن براي ايجاد تمايز 2رنگ براي وجوه تكراري در نظر گرفت...به نقل از کیوان.م :توضیح:
اگر وجهاش همرنگ باشه یعنی اعداد تکراری وجه های شبیه به هم داشته باشن فضای نمونه میشه 6 * 3 :
{(1,1)(1,2)(1,3)(2,1)(2,2)(2,3)(3,1)(3,2)(3,3)(4,1)(4,2)(4,3)(5,1)(5,2)(5,3)(6,1)(6,2)(6,3)}
ولی اگه وجه هاش فرق داشته باشه میشه 6 * 6 :
{(1,1)(1,2)(1,3)(1,4)(1,5)(1,6)(2,1)(2,2)(2,3)(2,4)(2,5)(2,6)(3,1)(3,2)(3,3)(3,4)(3,5)(3,6)(4,1)(4,2)(4,3)(4,4)(4,5)(4,6)(5,1)(5,2)(5,3)(5,4)(5,5)(5,6)(6,1)(6,2)(6,3)(6,4)(6,5)(6,6)}
ولی اگه یه جور دیگه حساب کنی یه 36 تا و یا 64 تا هم بوجود میاد.

كاملا موافقم.به نقل از PARADISE :مرسي از توضيحت.ولي حرف من اينه كه در صورتي 18 ميشه كه اينا فقط عدد باشن و تاسي در كار نباشه!اونوقت فقط در صورتي 36 ميشه كه اون 3 عدد ,متمايز باشن(مثلن 3 عدد تكراريو با ابي بنويسيم).ولي چون اون 3 عدد در واقع 3وجه تاسن,يعني متمايزند وبايد فضاي نمونه 36 بشه.در واقع تاس مثل يه مكعبه (3بعدي)كه مي خوايم اونو رو يه صفحه(2بعدي) رسم كنيم.مسلمن اونو يه جوري ميكشيم كه از يه مربع متمايز باشه,يعني اگه اون تصويرو نشون كسي بديم ميفهمه كه يه مكعبه نه مربع.پس فضاي نمونه ي تاسو هم بايد جوري بنويسيم كه وجود اون 3 وجهو بشه تشخيص داد.يعني مثلن براي ايجاد تمايز 2رنگ براي وجوه تكراري در نظر گرفت...