پاسخ : کارگاه سوالات
حسین:
اول من راجب یه قسمت از حرف قبلم که تو اشاراتتون نبود یه تصحیح بکنم که کامل نبود; افراد اصلی مدلساز ریاضی تکامل: رونالد فیشر ژنتیک دان و متخصص علم آمار بریتانیایی، هالدن زیست شناس بریتانیایی و سویل رایت ژنتیک دان آمریکاو بودند، اونا که تو بخش قبل گفتم بخش کوچک ولی ملموس تری واس ما تجربیا بودن.
.
ببین جواب اصلی که این بودش که تو فلسفه علیت به عنوان یک اصل میخواد باشه برا همینه که میگن شواهدش کافی نیس، و کلن هم موضوعی علیت و بحثای پیرامونش در حیطه ی علم(ساینس) نیست و تو متافیزیک فلسفس و اصلن چیز جداییست (تا همینجا برای پاسخ سوالی که کرده بودی کافی بودش)
.
در مورد اشکال اولی که مطرح کردی: آره آره حق با شماست اشتباه توضیح دادم اینو:د یجورایی قاطی کرده بودم موضوعات رو الان رفتم پیدا کردم اشتباهم رو: تو نظریه کوانتومی ذراه میتونند بصورت زوج های ذره/پاد ذره از انرژی زاده بشند، اما مجموع انرژی کل جهان دقیقا برابرا صفر میشه، و هاوکینگ و همکارانش نشون دادند که این انرژی ماده به صورت خودانگیز درنتیجه پدیده ی نوسان خلاء vacuum fluctuation در فضای تهی توان پدیدار شدن رو داره و پدیدار میشه.
اینا رشته ی تخصی من نیستن من کلیتی ازشون میدونم بنابراین برای توضیح بیشتر سرچ کن و دنبال منابع و رفرنس ها بگرد
اما راجب اشکال دوم و حاکم نبودن زمان رو این قضایا و اینا
گمان نمیکنم این تعریف ماهیت زمان باشه بلکه مقیاس قراردادی ما برای اندازه گیریش هست; به کتاب "تاریخچه زمان" فصل 'پیکان زمان' مراجعه کنید متوجه پیچیده و متفاوت تر بودنش از ساعت سزیومی میشید اما من هم اطلاع کامل ندارم.
در مصاحبه ای از خود هاوکینگ و یه متنی دیده بودم که این رو گفته بود و گفته بود راجب اینکه قبل پیدایش جهان چی بوده پرسیدن از قبل بدلیل نبود زمان بی معنیه و نمیدونم از دانشمندی دیگه یا در همین متن راجب موجود نبود زمان بشکلی که میشناسیم سطوح پایین کوانتومی و بی علت بودنش خوندم، چون با موب میام امکان سرچ و پیداکردن دوباره برام نیست; برا جواب سوالتون برسی کنید خودتون ; )
+ هاوکینگ تو کتاب جهان در پوست گردو هم تو فصل ۲ راجب ریخت و شکل زمان توضیح داده، مراجعه کنید، من نخوندم