پاسخ : سمپادی های تهران [علامه حلی]
پروژه ی من نه تموم نشده : کلیت میخوای ؟؟؟ بیا
نمردیم و تاپیک علمی هم شد
--------------------------------
چکیده پروژه پرورش استویا به روش کشت بافت گرداورندگان : آرش حصارخانی ، محمد صادق بال محمدی
با تشکر صمیمانه از فعالیت های شبانه روزی و کمک های شایان دکتر مسعود آخشیک
مقدمه:
افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش نیاز های انسانی و از طرفی کمبود منابع طبیعی موجب شد تا انسان را وادار به جستجو در زمینه راه های موجود در رابطه با استفاده ی بهتر و بیشتر از منابع طبیعی کند.اوایل قرن بیستم بود که دانشمندی به نام گوتیب هابرلند ایده ای در زمینه ی تکثیر رویشی گیاهان داد که بعد ها انقلابی در تکثیر گیاهان شد.این ایده بعد ها توسط شوان و شلایدن کامل شد و به صورت نظریه ای در امد که پایه و اساس علمی را تشکیل داد به نام کشت بافت گیاهی.متن نظریه به ان گونه بود که:
"اگر ما یک سلول را به طریقی از بافت گیاهی خارج کرده و در شرایطی کاملا سترون شده و در منابع غنی رشد دهیم این سلول میتواند تکثیر و تمایز پیدا کرده و یک گیاه کامل و دقیقا مانند نمونه ی مادر تولید کند."
این روش هم باعث کمتر شدن زمان رشد گیاه شده و هم باعث تولید گیاهانی با صفات مطلوب می شود، یعنی از گیاهی که صفات مطلوب دارد بار ها تکثیر کنیم و البته این روش برای گیاهانی که بذر و یا دانه ی آن ها به سختی رشد میکند کاربرد دارد.
تنها مشکلی که این روش دارد ایجاد شرایط کاملا ضد عفونی شده است که به راحتی و با تجهیزات ان زمان ممکن نبود و ایجاد بستری غنی از مواد الی و معدنی برای رشد گیاه زیرا هر گونه از گیاهان ترکیبی خاص از مواد را نیاز دارد.البته امروزه این مشکلات همگی رفع شده است.
گیاه استویا چیست؟
استویا نام گیاهی از تیره مرکبان علفی می باشد که شدیدا به سرما حساس بوده و فقط در مناطقی مثل برزیل و پاراگوئه رشد میکند.قند های شیرین موجود در برگ این گیاه نسبت به دیگر قند ها شیرین تر می باشد.عصاره برگ این گیاه در گذشته توسط بومیان مناطق استوایی جهت شیرین کردن مواد خوراکی خود استفاده می شده است.
امروزه از قند موجود در عصاره برگ این گیاه در بسیاری از مناطق جهان استفاده شده می شود که در این زمینه کشورهای آسیایی در حال توسعه گوی سبقت را از سایر کشورهای رقیب ربوده اند.
مزایا:
ﻗﺪرت ﺷﻴﺮﻳﻦ ﻛﻨﻨﺪﮔﻲ اﻳﻦ ﻣﺎده 170 ﺑﺮاﺑﺮ ﺷﻜﺮ بوده ﻟﺬا ﻣﻘﺎدﻳﺮ ﻛﻤﺘﺮي از آن ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﻜﺮ ﻣﺼﺮف ﻣﻴﮕﺮدد و ﻓﻀﺎي ﻛﻤﺘﺮي ﺟﻬﺖ نگهداری ﻧﻴﺎز دارد و ﻛﺎرﺑﺮد آن ﻣﻘﺮون ﺑﻪ ﺻﺮﻓﻪ ﺗﺮ است .
اﺳﺘﻮﻳﺎ ﺣﻼﻟﻴﺖ ﺑﺎﻻﻳﻲ دارد و ﺑﻪ راﺣﺘﻲ ﻣﻴﺘﻮاﻧﺪ در ﺗﺮﻛﻴﺒﺎﺗﻲ ﺑﺎ ﭘﺎﻳﻪ ﻫﺎي آب و ﻧیز اﻟﻜﻞ ﺑﻪ ﻛﺎر ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮد.
در ﻣﺤﻠﻮﻟﻬﺎي اﺳﻴﺪي ﻳﺎ ﺑﺎزي ﺑﻪ ﺷﺪت ﭘﺎﻳﺪار اﺳﺖ .
ﻃﻌﻢ ﺛﺎﺑﺖ و ﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﭘﺎﻳﺪار دارد ﻛﻪ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﺪ در ﺗﻤﺎم ﻣﺮاﺣﻞ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺣﻔﻆ ﺷﻮد.
داراي ﺗﺎرﻳﺦ ﻣﺼﺮف ﻃﻮﻻﻧﻲ می باشد و ﺗﺤﻤﻞ ﺷﺮاﻳﻂ ﻋﺎدي نگه داری را دارد.
تکثیر گیاه استویا به روش کشت بافت:
بذر این گیاه قدرت رشد بالایی به جز در مناطق استوایی نداشته و در سایر مناطق به سختی رشد می کند .
به همین سبب تکثیر این گیاه به روش کشت بافت یا کشت جنین بسیار به صرفه تر از کاشت به روش عادی است.
هدف ما در این پروژه تکثیر این گیاه به روش های نوین است.در واقع ما این گیاه را به دو روش کشت میدهیم:
الف)بذر را ضد عفونی کرده و آن را مدتی در شرایط مطلوب نگهداری کرده تا جوانه زند و از جوانه ی آن جهت رشد پینه(بافت تمایز نیافته) استفاده شود.
ب) بذر را ضد عفونی کرده و در زیر میکروسکوب جنین آن را خارج کرده و در محیط کشت قرار داده تا پینه ی آن تشکیل شود.
-----------------------
بیا این بود چکیده پروژه ما
بخون ...