داستان همشهری، در دومین شمارهي سال 91 با دوازده صفحه خاطرات دانشجویی از شب امتحان پایان ترم، وارد حالوهوای خرداد شد. موضوع دیگری که در این شماره، پررنگتر به آن پرداخته شده، روز پدر است که بخشی از روايتها و داستانها به آن اختصاص یافتهاند. درباره زندگی این شماره با روایتی از اسکار ایخلوئوس به نام «مهمانی پدرانه» آغاز شده است. در ادامه، فصلی از زندگينامهي خودنوشتِ مارک تواین با عنوان «دوئل»، «مهرهاندازان» از مصطفی رحماندوست، روایتی دربارهي پدر از شادمهر راستین را ميخوانيم و «رضایتنامه» از حسین وحدانی که از زوایهي نگاهِ پدری جوان نوشته شده، روايت پاياني اين بخش است.
داستانهای این شماره از این قرارند: «خوشبینها» از ریچارد فورد با ترجمهي امیرمهدی حقیقت، داستان فرانسوی «رمان» از فیلیپ کلودل با ترجمهي اصغر نوری، «فرزند ششم» از نویسندهي لبنانی بسمه الخطیب و داستانهایی از امین فقیری، مرتضي بخشایش، آیین نوروزی و حامد حاجیان. به بهانهي سالگرد رحلت امام، بهروز افخمی بریدهای از فیلمنامهي فرزند صبح را برای چاپ به مجلهي داستان سپرده است.
موضوع خاص روایتهای داستانی این شماره، حیوانات در متون کهن است که شامل گزیدهای از منافع الحیوان عبدالهادی محمد بن مراغی، گزیدهای از بازنامهي ناصری و گزیدهای از کلیله و دمنه است.
بخش روایتهای مستند این شماره پُروپیمانتر از شمارههای گذشته است. در روایتِ یک شغل، خانم آتلیهداری از خاطرههای شغلی خود نوشته است. بخش یک نفر، روایتهاي تصویریِ دو عکاس است از پدرشان؛ یکی از رامیار منوچهرزاده و دیگری از فیلیپ تولدانو. یک تجربه، روایتهای گوناگون و خواندنی دانشجویان از شب امتحان است و خردهروایتهای زن و شوهری هم دربارهي مریضی است.
درباره داستان این شماره هم، شامل نوشتار کوتاهی است با نام «خلق مدام» از آریل دورفمن و جستار بلندی با موضوع «چرا باید با پیشفرض سراغ داستان رفت؟» نوشتهي جان تروبی و ترجمهي محمد گذرآبادی.
پایانبخشِ داستان خردادماه نیز داستانهای دیدنی کامبیز درمبخش است و نخستین نمونههای ارسالی خوانندگان در پاسخ به فراخوان قصههای خیابانی.
با توجه یه این چیزا احتمالا داستان این ماه:یامی!به نقل از نرگس² :اينم از وبلاگش!
دو تا دانستنیهای قبلی هنوز نو هستنبه نقل از fireball II :جدیدا فقط دانستنیها رو میخرمزیاد نمیخونمش
اون کسی هم که جواب نظراتو میده و جواباش بدجور رو اعصابن![]()
تفاوت کاملا فاحشی وجود داره بین جوابایی که 3-4 ماه پیش میدادن با الن وجود دارهبه نقل از یلدا-ق :دو تا دانستنیهای قبلی هنوز نو هستن![]()
این یکی ولی خیلی جالب بود،این یکی مطمئنن خونده میشه!
این کسی که جواب نظرا رو میده عوض شده؟آخه جدا هم رو اعصابه هم لوسه هم مسخرس هم...![]()
دقیقا تفاوت خیلی فاحشی وجود داره! یه جوراییم تحقیر آمیز شدهبه نقل از fireball II :تفاوت کاملا فاحشی وجود داره بین جوابایی که 3-4 ماه پیش میدادن با الن وجود دارهکاملا مبتذل و مسخره و لوس شده جواباشون
× فانتزی دانشو همیشه میخونم ، مطالب ماشین هاشو معمولا نمیخونم ، در رابطه با شکسپیر رو خوندم جالب بود :)
×× منگنه و کاغذش خیلی افتضاحهیه مجله سالم ندارم از دانستنیها
، یا صفحه وسطش کنده میشه یا جلدش
![]()
×× یه سوال هدف ازین عکسا که میذارن چیه ؟مگاپیکسله چیه همون
اگه واسه به دیوار زدنو امثالهم ــه چرا نمیذارن وسط مجله
فقط یکیشو گذاشتن وسط بقیه اول مجلس
ربطی به سلیقه نداره ، تادستت میخوره بهش پاره میشهبه نقل از یلدا-ق :دقیقا تفاوت خیلی فاحشی وجود داره! یه جوراییم تحقیر آمیز شده
مطالب ماشین هاش اگه مثه این دفه جذاب و کوتاه(این قسمت خیلی درمورد مطالب ماشینی مهمه!) باشن میخونم حتما
فانتزی دانش داش لوووی میشد که جلوش رو گرفتن خداروشکر...ولی بازم به نظرم قبلا جالب تر بود،مثلا شماره 6 ام چاپ جدیدش ینی اون اوایل که دوباره تصمیم گرفتن چاپش کنن،نمیدونم 6 ام بود یا 7ام،واقعا فانتزی دانشش بیییییییییییی نظیر بود! یه چیز خاص بود ولی الان معمولیه
البته فک کنم این مسئله که درمورد تمامی دانستنیهای منم صادق هست و همشون دقیقا از ناحیه جلد یا وسط صفحه ناقص هستن به خاطر چیزیه به اسم سلیقه(ینی بغل دستیم میگه سلیقه!) که من به قول بغل دستیم ندارم! و دانستنیهامو میجوم! من تا جایی که دیدم ناقص ترین دانستنهایی که داش یه گوشه کوچولو از پایی جلد سمت چپش کنده شده بود و بقیه کاملا سالم هستن حتی تا هم نخوردن! اتفاقا بعضی شماره هارو اون همشو خونده و من یه مقداریشو خوندم،مال من جلد نداره،یه منگنش جدا شده صفه هاش تا خوردن،مال اون کاملا سالمه!
عکسای مگاپیکسل چون کیفیتشون خیلی بالاست و خیلی قشنگ جزئیات رو نشون میدن دراین ابعاد چاپ میشن تا ببینیم لذتشو ببریم! ینی بزرگترین هدفش همینه! که معمولا این کارو توی بیشتر مجلات معتبر علمی دنیا هم میکنن (مثلا ساینتیفیک امریکن)
البته که دانستنیها کاغذش و منگنش بد هست،ولی میخواستم بگم انسان هایی هم وجود دارن که دانستنیهاشون سالمه و بیشتر اشکال خود ماستبه نقل از fireball II :ربطی به سلیقه نداره ريال تادستت میخوره بهش پاره میشه
اگه به سلیقه بود چرا ه.ج و دانستینها دیجیتال پاره نمیشن پ؟![]()
چنین افرادی مطمئنا دانستنیها را در بین لایه های عظیمی از حریر و ابریشم نگه میدارندبه نقل از یلدا-ق :البته که دانستنیها کاغذش و منگنش بد هست،ولی میخواستم بگم انسان هایی هم وجود دارن که دانستنیهاشون سالمه و بیشتر اشکال خود ماست
دانستنیها دیجیتال خیییییلی جنسش خوبه! اگه کسی پارش کنه دیگه جای تعجب داره!
همشهری جوان هم که من نمیخونم ولی یادمه داییم میخرید نسبتا سالم میموند،چونکه اونم کیفیتش خوبه ینی مثه دانستنیها نیس
اين دقيقا صفه ي "بازها"ى ه..ج نيس؟به نقل از fireball II :بعد پرونده ی این قسمت در مورد هیتلر بود خیلیع خوب بود لایک!
این قسمت فیلمو کتابو بازی هم خیلی ایده ی خوبیه، دو صفحس بعد یه سری کتابو بازیو فیلمو اینا پیشنهاد میده
یه دی وی دی هم میذاشتن کنار مجله چیع میشد بقرعان![]()
فانتزی دانش کماکان خوبه بنظرم
اون قسمت تازه ها که کازشناسا حرف میزننم خوبه![]()
آه راستی داستان های منو بابام هم جالبه ، یک صفحس در مورد تاریخو این ابه حالت طنزبه نقل از نرگس¹ :اين دقيقا صفه ي "بازها"ى ه..ج نيس؟