مغناطيس زمين

• شروع کننده موضوع

PARADISE

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
FARZANGAN
شهر
DEZFUL
مدال المپیاد
RIAZI MOGHADAMATI(86), RIAZI(88)
دانشگاه
شهيد چمران
رشته دانشگاه
عمران
اهنربا يا عقربه ي قطب نما جهت شمال را نشان مي دهد زيرا زمين خود اهنربايي عظيم است.عقربه در جهت ميدان مغناطيسي زمين قرار مي گيرد.با اين همه,قطب هاي مغناطيسي زمين بر قطب هاي جغرافيايي ان منطبق نيستند-در واقع قطب هاي مغناطيسي و جغرافيايي زمين فاصله ي زيادي از هم دارند.مثلا قطب هاي مغناطيسي در نيمكره ي شمالي اكنون تقريبا در فاصله ي 1800 كيلو متري قطب جغرافيايي جايي در ناحيه ي هادسون در شمال كانادا قرار دارد.قطب ديگر در جنوب استرالياست.اين بدان معناست كه عقربه ها معمولا در جهت شمال واقعي قرار نمي گيرند.اختلاف بين سمت گيري عقربه و شمال واقعي به ميل مغناطيسي معروف است.
دقيقا نمي دانيم چرا زمين اهنرباست!!! شكل ميدان مغناطيسي زمين مانند يك اهنرباي ميله اي قويست كه نزديك مركز زمين قرار گرفته باشد.اما زمين مثل اهنرباي ميله اي يك قطعه اهن مغناطيده نيست!مركز زمين داغتر از ان است كه تك تك اتم هاي ان بتوانند سمتگيري مناسبي داشته باشند.بنابراين,توجيه ان بايد در جريان هاي الكتريكي موجود در عمق زمين باشد.حدود 2000 كيلو متر زير گوشته ي سنگي خارجي زمين بخش مذابي قرار دارد كه هسته ي جامد ان را احاطه كرده است.بيشتر دانشمندان علوم زمين حدس مي زنند بارهاي متحركي كه در اين بخش مذاب در مسير هاي حلقه اي حركت مي كنند اين ميدان مغناطيسي را بوجود مي اورند.برخي ديگر از دانشمندان گمان مي كنند كه اين جريان هاي الكتريكي ناشي از جريان هاي همرفتي باشند.به دليل بزرگي زمين سرعت بارهاي متحرك فقط بايد 1ميلي متر در ثانيه باشد تا اين ميدان را توليد كند.
علت ميدان مغناطيسي زمين هر چه باشد پايدار نيست;اين ميدان در طول دوره ي زمين شناختي جابجا شده است.دليل اين موضوع از تحليل ويژگي هاي مغناطيسي لايه هاي سنگ به دست امده است.اتم هاي اهن در حالت مذاب به دليل حركت گرمايي سرگردانند اما اتم هاي اهني كه در جهت ميدان مغناطيسي زمين قرار گرفته اند برتري مختصري دارند.وقتي اين ماده سرد و جامد شود,اين برتري جهت ميدان مغناطيسي در سنگ اذرين حاصل را نشان مي دهد.اين مانند سنگ هاي رسوبي است,كه در انها حوزه هاي مغناطيسي دانه هاي اهن ته نشين شده در رسوب ها تمايل به همسو شدن با ميدان هاي مغناطيسي زمين و قفل شدن در سنگ تشكيل شده را دارند.با ازمايش نمونه ي سنگ هاي تشكيل شده در لايه هاي مختلف در دوره هاي زمين شناختي,مي توان نمودار ميدان مغناطيسي زمين را در دوره هاي مختلف رسم كرد اين مدرك نشان مي دهد كه در زمان هايي ميدان مغناطيسي زمين به صفر كاهش يافته سپس جاي قطب ها عوض شده است.طي 5ميليون سال گذشته بيش از 20مرتبه واروني صورت گرفته است.اخرين انها 700000 سال قبل رخ داد.واروني هاي قبلي در 870000 و 950000 سال پيش صورت گرفته اند.بررسي رسوب هاي كف دريا نشان مي دهد كه فقط در 1ميليون سال گذشته اين ميدان تقريبا بين 10000 تا 20000 سال قطع بوده است.از اندازه گيري هاي اخير سر نخي به دست امده كه كاهش بيش از 5% شدت ميدان مغناطيسي زمين را در 100سال گذشته نشان مي دهد.اگر اين تغيير تداوم يابد,ممكن است واروني ديگري در 2000 سال اينده صورت گيرد...

(اين مطلب قسمتي از تحقيقمه كه از يه كتاب نوشتم.اميدوارم براتون مفيد باشه...) :) (;

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع
پاسخ : مغناطيس زمين

فک کنم مفید باشه ! ولی حس خوندنش نیس ! :D (+)

• شروع کننده موضوع

PARADISE

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
FARZANGAN
شهر
DEZFUL
مدال المپیاد
دانشگاه
شهيد چمران
رشته دانشگاه
عمران

مرسي از استقبال بي نظيرتون!!!
تشويق شدم بقيه ي تحقيقمم بزنم تو سايت...

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

تحقیق بود یا کپی برداری؟

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

به نقل از ErfanDK :
تحقیق بود یا کپی برداری؟
متأسفانه تو ایران تحقیق یعنی کپی !

peyman_mob

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
سمپاد

خیلی ممنون که قسمتی از تحقیقتون را برای ما نوشتید. خیلی هم جالب بود.

• شروع کننده موضوع

PARADISE

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
FARZANGAN
شهر
DEZFUL
مدال المپیاد
دانشگاه
شهيد چمران
رشته دانشگاه
عمران

به نقل از ErfanDK :
تحقیق بود یا کپی برداری؟
تحقیق...
نکنه انتظار داری با زبان عامیانه تحقیقو بنویسم؟؟؟!!!!!!!!!
فک کنم لازمه بگم این تحقیقو برا جواب به سوالای ذهن خودم انجام می دم و هیچ ارزشی برا دبیرم نداره که بخوام باش کاسبی نمره کنم!
و البته این متنی که نوشتم فقط قسمتی از مطالبی بود که خونده بودم...

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

مگه مقاله رو می نویسن برا معلما اصلا؟ ما نمره رو با سی دی خام می گیریم.خوب من کاری ندارم به این که شما هدفتون از این مقاله چی بوده ولی معمولا نوشتن مقالات از روی کتاب ها رو تحقیق نمی گن( به اون مفهومی که تو فیزیک ازش یاد میشه)

elmira

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
دزفول
مدال المپیاد
شرکت در المپیاد فیزیک-ریاضی-نجوم واوردن مقام در 2تاشون

والا در داهات ما به خوندن یه کتاب کامل و نکته بر داری از اون و ارائه دادن اون می گن تحقیق
توی شهر شما رو نمی دونم
برای خوارزمی که تحقیق ننوشته که از 10کتاب بخواد مطلب جمع کنه.تازه اون که نگفته فقط مطالبش رو از یه کتاب استخراج کرده!!!!!!!!!
در هر حال مرسی از زحمتی که کشیدی paradiseمفید بود(برای من که این جور بود)+

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

درسته ولی حداقل مرامنامه ی یک تحقیق فیزیکی اینه که اگر کاری رو خودتون نکردید،حداقل منبع کارتون رو ذکر کنید تا کارتون ارزشمند باشه

sheita

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد

اه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه! چه قدر دعوا میکنید . این جاء تشکرتونه؟؟؟؟؟

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

خوب بود. به مطلب توجه کنید به جای این که گیر بدید تحقیقه یا Ctrl+C هست . چه فرقی میکنه. مهم اینه که جالب بود.

من خودم همیشه می خواستم علتشو بدونم.

خوب بود

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

البته می خوام بدونم تکانه زاویه زمین تاثیری داره یا نه ؟

• شروع کننده موضوع

PARADISE

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
FARZANGAN
شهر
DEZFUL
مدال المپیاد
دانشگاه
شهيد چمران
رشته دانشگاه
عمران

مرسي بچه ها.اميدوارم كردين كه چرت و پرت نگفتم...
ضمنن اقاي erfan dk, من گفتم اين مطلبو از يه كتاب نوشتم.مي تونستين به جاي دعوا و ضد حال اسم كتابو بپرسين!ok?

Backstreetboy

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

دیگه نزدیکه قفلش کنن ها.......چرا آدم رو اینقدر حرص میدین....
PARADISE جون....خیلی هم خوب و مفید بود!!!!.....به این چیزا گوش نده!!!!......
منبع هم نزدی نزدی....(البته بزنی بهتره! :D )
++

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

من اصلا اصراری به رعایت اینا ندارم وقتی که شما هدفتون فقط گذاشتن مطلبی که خوندید.راست می گید تو اینجا این کارا ارزشی نداره.باید بریم با همون CD خام نمره بگیریم یا مثلا با 10 تا کتاب خوندن تو خوارزمی رتبه بیاریم.درسته ببخشید که من هنوز درک نکرده بودم چیزی که کمترین اهمیت رو داره علمه
افسوس افسوس افسوس ...

f.m

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 مشهد
شهر
مشهد
مدال المپیاد
شيمي
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

خیلی قشنگ و مفید بود
این مطلب رو هم چون جالبه میگم یکم هم ربط داره:
انیشتین ثابت کرده که اگه یه ظرف رو پر از اب کنی و در نیمکره شمالی یه سوراخ زیرش ایجاد کنی اب ها در جهت عقربه های ساعت شروع به چرخش و خارج شدن از ظرف میکنند ولی در نیمکره جنوبی اب ها در جهت پاد عقربه های ساعت شروع به چرخش و خارج شدن میکنند!!

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از فائزه موحدیان فر :
خیلی قشنگ و مفید بود
این مطلب رو هم چون جالبه میگم یکم هم ربط داره:
انیشتین ثابت کرده که اگه یه ظرف رو پر از اب کنی و در نیمکره شمالی یه سوراخ زیرش ایجاد کنی اب ها در جهت عقربه های ساعت شروع به چرخش و خارج شدن از ظرف میکنند ولی در نیمکره جنوبی اب ها در جهت پاد عقربه های ساعت شروع به چرخش و خارج شدن میکنند!!

درسته که قرار بود خیلی به مطالب گیر داده نشه.

ولی انصافا" این مطلب شما چرند بود.

من نمیدونم چرا هر چیزی که می بینید یا جایی می خونید به انیشتین بدبخت نسبت میدید.

این نیرو "کوریلیوس" نام داره که در دستگاه مختصات دوار عمل میکنه. این نیرو رو هم این طور که من جایی دیدم یک هواشناس و فیزیک دان در قرن 19 یا 18 کشف کرده.

مثلا اگر این نیرو وجود داشته باشه اگر شما با توپ جنگی به هدفی در فاصله ی 1 کیلومتری شلیک کنید به طور نسبتا واضحی انحراف گلوله رو مشاهده میکنید که گلوله به کنار هدف می خوره.

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

خوب وقتی کپی برداری بشه تحقیق، به انیشتین هم میشه هر چیزی رو نسبت داد!

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از ErfanDK :
خوب وقتی کپی برداری بشه تحقیق، به انیشتین هم میشه هر چیزی رو نسبت داد!

درسته. ضمنا همونطور که پرسیدم تکانه زاویه ای زمین (دوران اون حول هر محوری چه مرکز خودش چه مرکز خورشید) تاثیری بر میدان مغناطیسی داره یا نه؟

بالا