مغناطيس زمين

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه
پاسخ : مغناطيس زمين

نه تکانه ی زاویه ای ربطی نداره ولی واضحه که اگر محیطی که توش میدان مغناطیسی وجود داره(لزومی نداره این محیط خودش عامل میدان مغناطیسی باشه) اگر در حال چرخش باشه می تونه روی میدان مغناطیسی تاثیر بزاره.نمونه ی بارزش کشیدگی و تغییر شکل میدان های مغناطیسی ستاره هاست که عامل لکه های ستاره ای(همون لکه های خورشیدی-StarSpots)

• شروع کننده موضوع

PARADISE

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
FARZANGAN
شهر
DEZFUL
مدال المپیاد
RIAZI MOGHADAMATI(86), RIAZI(88)
دانشگاه
شهيد چمران
رشته دانشگاه
عمران

به نقل از ErfanDK :
نه تکانه ی زاویه ای ربطی نداره ولی واضحه که اگر محیطی که توش میدان مغناطیسی وجود داره(لزومی نداره این محیط خودش عامل میدان مغناطیسی باشه) اگر در حال چرخش باشه می تونه روی میدان مغناطیسی تاثیر بزاره.نمونه ی بارزش کشیدگی و تغییر شکل میدان های مغناطیسی ستاره هاست که عامل لکه های ستاره ای(همون لکه های خورشیدی-StarSpots)
جالبه!!ولي من فك مي كردم تكانه ي زاويه اي تاثير داره...
مي شه بيشتر توضيح بدي؟

f.m

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 مشهد
شهر
مشهد
مدال المپیاد
شيمي
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : پاسخ : مغناطيس زمين

به نقل از Hamilton :
درسته که قرار بود خیلی به مطالب گیر داده نشه.

ولی انصافا" این مطلب شما چرند بود.

من نمیدونم چرا هر چیزی که می بینید یا جایی می خونید به انیشتین بدبخت نسبت میدید.

این نیرو "کوریلیوس" نام داره که در دستگاه مختصات دوار عمل میکنه. این نیرو رو هم این طور که من جایی دیدم یک هواشناس و فیزیک دان در قرن 19 یا 18 کشف کرده.

مثلا اگر این نیرو وجود داشته باشه اگر شما با توپ جنگی به هدفی در فاصله ی 1 کیلومتری شلیک کنید به طور نسبتا واضحی انحراف گلوله رو مشاهده میکنید که گلوله به کنار هدف می خوره.
ببخشید تو به بزرگیت ببخش(اخه من نویسنده چرند و پرندم)
من از دوستم شنیده بودم حالا اگه اشتباه بوده من خبر نداشتم (شخصا برام مهم نیست انیشتین بگه یا کوریلیوس مهم اینه که اثبات شه و درست باشه)

f.m

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 مشهد
شهر
مشهد
مدال المپیاد
شيمي
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از ErfanDK :
خوب وقتی کپی برداری بشه تحقیق، به انیشتین هم میشه هر چیزی رو نسبت داد!
من وقتی کپی پیست میکنم لااقل فونتش رو عوض میکنم ولی تو که حتی فونت رو هم عوض نمیکنی

• شروع کننده موضوع

PARADISE

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
FARZANGAN
شهر
DEZFUL
مدال المپیاد
دانشگاه
شهيد چمران
رشته دانشگاه
عمران

فائزه جون.ناراحت نشو...بچه ها قصد بدي نداشتن.منظور erfan از كپي بردار من بود...
مرسي از اينكه برام نظر دادي... (;

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از فائزه موحدیان فر :
ببخشید تو به بزرگیت ببخش(اخه من نویسنده چرند و پرندم)
من از دوستم شنیده بودم حالا اگه اشتباه بوده من خبر نداشتم (شخصا برام مهم نیست انیشتین بگه یا کوریلیوس مهم اینه که اثبات شه و درست باشه)

بی پرده بگم :

وقتی وارد بحث علمی میشوید باید انتظار هر چیزی (تاکید می کنم هر چیزی) رو داشته باشید.

f.m

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 مشهد
شهر
مشهد
مدال المپیاد
شيمي
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از Hamilton :
بی پرده بگم :

وقتی وارد بحث علمی میشوید باید انتظار هر چیزی (تاکید می کنم هر چیزی) رو داشته باشید.
منم دفعه اولم نیست که وارد بحث علمی میشم ولی تو هم واقعا بدون هیچ اطلاعی قضاوت میکنی
یه نصیحت خواهرانه:هیچ وقت زود قضاوت نکن

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

من در مورد چی قضاوت کردم ؟ من گفتم اشتباه گفتید.

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

به نقل از PARADISE :
جالبه!!ولي من فك مي كردم تكانه ي زاويه اي تاثير داره...
مي شه بيشتر توضيح بدي؟
مبحثی هست به اسم Magneto-Fluid Dynamics که من مطالعات زیادی روش ندارم ولی مختصر اطلاعاتی که در این باره دارم رو به عرضتون می رسونم
خدمتتون عرض کنم که در ستارگان دما بالاست.در واقع در اکثر ستارگان دما از مرتبه ی ده به توان 4 کلوین به بالاست.پس در این دما ماده نمی تونه در فازهای جامد و مایع وجود داشته باشه.حتی فاز گاز هم به ندرت پیدا میشه.پس وقتی که گاز ها به چنین دمایی می رسن یونیزه می شن.البته فقط موادی که در روی زمین (در دماهای عادی) گار هستن به عنوان گاز تو ساختار ستارگان وجود ندارن،بلکه مضاف بر اون ها مواد یونیزه شده ی دیگه ای هم می تونه وجود داشته باشه.برای مثال آهن تا 21 الکترون یونیده در ساختار ستارگان رده ی O وجود داره.پس مواد در این فاز های پلاسمایی خواص کاملا متفاوتی از خودشون نشون می دن.وقتی که مواد به فاز پلاسما می رسن با وجود اینکه بار الکتریکی کل صفره(تقریبا) ولی بارهای مثبت و منفی از هم جدا هستن.در اون دما به هیچ عنوان ساختار ستاره ها در حال تعادل نیست(با وجود اینکه برای تحلیل ساختار ستارگان،از فرض وجود تعادل ترمودینامیکی استفاده میشه).پس موادی میان بیرون و توده ی دیگه ای از مواد به درون ستاره کشیده میشه.در واقع توده ی گرمتر به طرف بیرون ستاره جریان داره و توده های سرد به درون ستاره.البته لازم اضافه کنم که فرض تعادل ترمودینامیکی در حالت کلی فرض معقولیه چون اگر نباشه ستاره به درون خودش کشیده میشه ولی اگر بخواهیم موضعی بررسی کنیم این تعادل وجود نداره و ماده و انرژی جابه جا میشه.پس این پلاسما توی ساختار ستاره جریان داره.و همون طور که می دونید تقریبا همه ی ستاره ها به دور خودشون می چرخن(حداقل اونایی که من دیدم می چرخیدن! :D) ولی مساله ای که هست اینه که چون این ستارگان ساختار صلب ندارن پس قسمت های مختلفشون با سرعت های مختلف می چرخن(با بردارهای سرعت مختلف،یعنی حتی جهتشون هم متفاوته).این چرخش مواد داغ و باردار باعث ایجاد میدان های مغناطیسی میشه.چون این میدان درون ماده ی چرخان و داغ قرار داره از خود محیطش تاثیر می پذیره و این باعث میشه که میدان تغییر پیدا کنه که این رو میشه با تغییر در جهت و راستای خطوط میدان مغناطیسی مشاهده کرد.
همون طور که میدونید این میدان ها خودشون دارای انرژی هستن و روی این پلاسما های داغ هم تاثیر میذارن.این تاثیر ها به گونه ای که گاهی اوقات باعث میشه این میدان های تغییر شکل یافته بر روی پلاسما تاثیر بذارن و باعث بشن که دمای توده ای از پلاسما کمی بیاد پایین.وقتی که این دما میاد پایین این توده با توده های اطرافش یک تفاوت دمایی داره که باعث میشه تفاوتی در تابش اون قسمت ها دیده بشه که وقتی با دوربین عکس برداری میشه اون نواحی تاریک تر مشاهده میشه.
البته توضیحاتی که دادم مطلقا نا کافی هستن ولی این رو به پای اطلاعات کمم بزارین.
به این نکته هم توجه کنین که اثرات مغناطیسی در این دماها و در این فازهایی که در ساختار ستارگان وجود داره متفاوته با اثرات مغناطیسی متعارف و عادی.ولی در واقع قوانین حاکم یکی هستن.تفاوت اصلی اینه که در بررسی خواص مغناطیسی این گونه مواد باید اثرات تابشی و گرمایی رو کاملا به حساب آورد(اثرات تابشی خیلی زیادن،همین باعث شارش میشه)

* با عرض پوزش از این که طولانی شد

Pegi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اصفهان

من تا حدودی تو نجوم خونده بودم ولی نه به این کاملی!!
سپاس!! +!

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

به نقل از Dokhtare ariyaE :
من تا حدودی تو نجوم خونده بودم ولی نه به این کاملی!!
سپاس!! +!
خواهش می کنم.البته زیادم کامل نیست ولی اگر اطلاعات بیشتری در این باره پیدا کردم به اطلاع همه می رسونم

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از ErfanDK :
مبحثی هست به اسم Magneto-Fluid Dynamics که من مطالعات زیادی روش ندارم ولی مختصر اطلاعاتی که در این باره دارم رو به عرضتون می رسونم
خدمتتون عرض کنم که در ستارگان دما بالاست.در واقع در اکثر ستارگان دما از مرتبه ی ده به توان 4 کلوین به بالاست.پس در این دما ماده نمی تونه در فازهای جامد و مایع وجود داشته باشه.حتی فاز گاز هم به ندرت پیدا میشه.پس وقتی که گاز ها به چنین دمایی می رسن یونیزه می شن.البته فقط موادی که در روی زمین (در دماهای عادی) گار هستن به عنوان گاز تو ساختار ستارگان وجود ندارن،بلکه مضاف بر اون ها مواد یونیزه شده ی دیگه ای هم می تونه وجود داشته باشه.برای مثال آهن تا 21 الکترون یونیده در ساختار ستارگان رده ی O وجود داره.پس مواد در این فاز های پلاسمایی خواص کاملا متفاوتی از خودشون نشون می دن.وقتی که مواد به فاز پلاسما می رسن با وجود اینکه بار الکتریکی کل صفره(تقریبا) ولی بارهای مثبت و منفی از هم جدا هستن.در اون دما به هیچ عنوان ساختار ستاره ها در حال تعادل نیست(با وجود اینکه برای تحلیل ساختار ستارگان،از فرض وجود تعادل ترمودینامیکی استفاده میشه).پس موادی میان بیرون و توده ی دیگه ای از مواد به درون ستاره کشیده میشه.در واقع توده ی گرمتر به طرف بیرون ستاره جریان داره و توده های سرد به درون ستاره.البته لازم اضافه کنم که فرض تعادل ترمودینامیکی در حالت کلی فرض معقولیه چون اگر نباشه ستاره به درون خودش کشیده میشه ولی اگر بخواهیم موضعی بررسی کنیم این تعادل وجود نداره و ماده و انرژی جابه جا میشه.پس این پلاسما توی ساختار ستاره جریان داره.و همون طور که می دونید تقریبا همه ی ستاره ها به دور خودشون می چرخن(حداقل اونایی که من دیدم می چرخیدن! :D) ولی مساله ای که هست اینه که چون این ستارگان ساختار صلب ندارن پس قسمت های مختلفشون با سرعت های مختلف می چرخن(با بردارهای سرعت مختلف،یعنی حتی جهتشون هم متفاوته).این چرخش مواد داغ و باردار باعث ایجاد میدان های مغناطیسی میشه.چون این میدان درون ماده ی چرخان و داغ قرار داره از خود محیطش تاثیر می پذیره و این باعث میشه که میدان تغییر پیدا کنه که این رو میشه با تغییر در جهت و راستای خطوط میدان مغناطیسی مشاهده کرد.
همون طور که میدونید این میدان ها خودشون دارای انرژی هستن و روی این پلاسما های داغ هم تاثیر میذارن.این تاثیر ها به گونه ای که گاهی اوقات باعث میشه این میدان های تغییر شکل یافته بر روی پلاسما تاثیر بذارن و باعث بشن که دمای توده ای از پلاسما کمی بیاد پایین.وقتی که این دما میاد پایین این توده با توده های اطرافش یک تفاوت دمایی داره که باعث میشه تفاوتی در تابش اون قسمت ها دیده بشه که وقتی با دوربین عکس برداری میشه اون نواحی تاریک تر مشاهده میشه.
البته توضیحاتی که دادم مطلقا نا کافی هستن ولی این رو به پای اطلاعات کمم بزارین.
به این نکته هم توجه کنین که اثرات مغناطیسی در این دماها و در این فازهایی که در ساختار ستارگان وجود داره متفاوته با اثرات مغناطیسی متعارف و عادی.ولی در واقع قوانین حاکم یکی هستن.تفاوت اصلی اینه که در بررسی خواص مغناطیسی این گونه مواد باید اثرات تابشی و گرمایی رو کاملا به حساب آورد(اثرات تابشی خیلی زیادن،همین باعث شارش میشه)

* با عرض پوزش از این که طولانی شد

خیلی خوب بود.

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

یه توضیح اضافی اینکه وقتی پلاسما بونیزه میشه میدان های مغناطیسی که درون توده ی یونیزه قرار دارن محبوس می شن و نمی تونن از توی توده خارج بشن(مثل اینکه توی توده منجمد بشن) و به همین خاطر با حرکت نسبی توده خطوط میدان هم جابه جا میشه

• شروع کننده موضوع

PARADISE

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
FARZANGAN
شهر
DEZFUL
مدال المپیاد
دانشگاه
شهيد چمران
رشته دانشگاه
عمران

به نقل از ErfanDK :
یه توضیح اضافی اینکه وقتی پلاسما بونیزه میشه میدان های مغناطیسی که درون توده ی یونیزه قرار دارن محبوس می شن و نمی تونن از توی توده خارج بشن(مثل اینکه توی توده منجمد بشن) و به همین خاطر با حرکت نسبی توده خطوط میدان هم جابه جا میشه
مرسي از توضيحات كاملت...

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

میشه بیشتر در مورد حبس شدن میدان در توده ها توضیح بدی ؟

ممنون.

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

یک پلاسما به مقدار زیادی رسانا است.ولی هیچ وقت نمیشه یک پلاسمای ابر رسانا پیدا کرد.از خواص ابر رسانا ها هم اینه که میدان مغناطیسی رو در خودشون به نوعی حبس می کنند.در واقع در این مواد میدان الکتریکی بسیار اندکی برای ایجاد میدان مغناطیسی لازمه و به همین دلیل میدان های مغناطیسی محبوس در توده های پلاسما دستخوش تغییر محسوسی نمی شن.

smehdia

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید زین الدین
شهر
تهران

%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:Solenoid.svg

اینهم عکس

بالا