وجود

Pegi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اصفهان
پاسخ : وجود

ببین اون گفت که شاید رنگی تو بهش میگی قرمز ، یکی دیگه آبی ببیندش! منم گفتم نه! حتما همه، رنگی که تو قرمز میبینیو قرمز می بینن! ( چی شد؟!!!) :D

EMS.H

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
کرمان
مدال المپیاد
زیست
دانشگاه
تا ببینیم ...
رشته دانشگاه
آبیاری گیاهان دریایی به روش قطره ای

به نقل از Dokhtare ariyaE :
ببین اون گفت که شاید رنگی تو بهش میگی قرمز ، یکی دیگه آبی ببیندش! منم گفتم نه! حتما همه، رنگی که تو قرمز میبینیو قرمز می بینن! ( چی شد؟!!!) :D
شاید در واقعیت امکان نداشته باشه ولی توخیال همه چیز ممکنه

Pegi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اصفهان

به نقل از EMS.H :
شاید در واقعیت امکان نداشته باشه ولی توخیال همه چیز ممکنه
خوب آره! تو خیال جنبه اش فرق داره...! :D :)
ولی خیلی فکر جالبیه! فرض کنی بقیه توهمند و فقط خودت هستی.... ( چه باحال!!)

EMS.H

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
کرمان
مدال المپیاد
زیست
دانشگاه
تا ببینیم ...
رشته دانشگاه

خوب آره! تو خیال جنبه اش فرق داره...! :D :)
ولی خیلی فکر جالبیه! فرض کنی بقیه توهمند و فقط خودت هستی.... ( چه باحال!!)
اره خداییش خیلی باحاله و کمی غیر قابل تصور

نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان امین
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
یه زمانی واسه شیمی/ نجوم میخوندم

من خیلی وقت پیشا شده بود اینطوری فکر کنم ( دقیقا بعد از دیدن یه فیلم بود... :D ) که شاید همه ی افراد دور و برم، پدر مادرم ، برادرم، ... دارن نقش بازی میکنن و همه کاراشون ، حرفاشون ، هر اتفاقی میفته از قبل برنامه ریزی شده ولی اونا هیچکدوم به من نمیگن در هیچ صورتی نمیگن چون نباید بگن

و شاید بعد که نوبت من تمون شد، به من بگن همه اینا فیلم بود! حالا تو هم بیا بازیگر شو، میخوایم برای یه نفر دیگه نقش بازی کنیم!

ولی خب آخه از کجا معلوم؟! هر کی بیاد به من بگه نه، اینطوری نیست، من میتونم بگم شاید تو داری دروغ میگی!

من تاحالا یه همچین احساسی نداشتم ولی راجع به اون آبی و قرمزه باید بگم که فکر نکنم این جوری باشه!
چون مثلا فرض کن اعلام می کنن قرمز مده !!
خوب اکثرا میرن و قرمز می خرن و تو تو خیابون حدودا همه ی لباسارو قرمز می ببنی. این نشون میده که همه قرمزو یه جور میبینن!! ( یعنی مثلا رنگی که تو قرمز میبینی بقیه هم قرمز میبینن! )
می دونم که خیلی بد توضیح دادم !

این درست نیست! کور رنگی هم همینطوره! این فکر کنم یه بحث فلسفی باشه! ببین، فرض کن تو قرمز رو یه جور میبینی. ولی من، قرمز رو آبی میبینم! یعنی مشکل از منه! خب ، به من از بچگی گفتن اینی که میبینی اسمش "قرمزه" من آبی میبینم ولی میگم "قرمز" چون "قرمز" فقط یه اسمه!

حالا اگه بگن قرمز مده ، تو قرمز میپوشی ، منم قرمز میپوشم چون میدونم یه این رنگ "میگن" قرمز اما من در واقع همه رو آبی میبینم!!

یعنی تو قرمز میبینی، من آبی میبینم و چون به من گقتن اسم این رنگی که داری میبینی "قرمزه" اگه تو از من بپرسی بهت میگم من دارم قرمز میبینم!

برای همین اگه یه نفر کور رنگ باشه و تو ازش رنگ ها رو بپرسی همیشه بهت درست جواب میده!

و من هم "هیچ وقت" نمیتونم بفهمم که تو چی میبینی و خودم چی میبینم! نمیتونم بفهمم تو مثل من میبینی یا نه! چون این هایی که ما استفاده میکنیم فقط " اسم " هستن!

EMS.H

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
کرمان
مدال المپیاد
زیست
دانشگاه
تا ببینیم ...
رشته دانشگاه

به نقل از peg0a2h1 :
من خیلی وقت پیشا شده بود اینطوری فکر کنم ( دقیقا بعد از دیدن یه فیلم بود... :D ) که شاید همه ی افراد دور و برم، پدر مادرم ، برادرم، ... دارن نقش بازی میکنن و همه کاراشون ، حرفاشون ، هر اتفاقی میفته از قبل برنامه ریزی شده ولی اونا هیچکدوم به من نمیگن در هیچ صورتی نمیگن چون نباید بگن

و شاید بعد که نوبت من تمون شد، به من بگن همه اینا فیلم بود! حالا تو هم بیا بازیگر شو، میخوایم برای یه نفر دیگه نقش بازی کنیم!

ولی خب آخه از کجا معلوم؟! هر کی بیاد به من بگه نه، اینطوری نیست، من میتونم بگم شاید تو داری دروغ میگی!

این درست نیست! کور رنگی هم همینطوره! این فکر کنم یه بحث فلسفی باشه! ببین، فرض کن تو قرمز رو یه جور میبینی. ولی من، قرمز رو آبی میبینم! یعنی مشکل از منه! خب ، به من از بچگی گفتن اینی که میبینی اسمش "قرمزه" من آبی میبینم ولی میگم "قرمز" چون "قرمز" فقط یه اسمه!

حالا اگه بگن قرمز مده ، تو قرمز میپوشی ، منم قرمز میپوشم چون میدونم یه این رنگ "میگن" قرمز اما من در واقع همه رو آبی میبینم!!

یعنی تو قرمز میبینی، من آبی میبینم و چون به من گقتن اسم این رنگی که داری میبینی "قرمزه" اگه تو از من بپرسی بهت میگم من دارم قرمز میبینم!

برای همین اگه یه نفر کور رنگ باشه و تو ازش رنگ ها رو بپرسی همیشه بهت درست جواب میده!

و من هم "هیچ وقت" نمیتونم بفهمم که تو چی میبینی و خودم چی میبینم! نمیتونم بفهمم تو مثل من میبینی یا نه! چون این هایی که ما استفاده میکنیم فقط " اسم " هستن!
واقعا افرین به این تجزیه و تحلیل
خیلی قشنگ توصیف کردی اصلا حرف دل منو زدی
یه مثبت هم بهت دادم+

Pegi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اصفهان

ببین فرض کن منو تو میریم مانتو بخریم!! :D
گفتن "قرمز" مده و من و تو می خوایم "قرمز" بخریم !!( :-& )
حالا من و تو "قرمز"می خریم و از نظر هر دومون به رنگ مانتو هامون میگن "قرمز"!
اگه قرمزی که من میبینم با قرمزی که تو ببینی با هم فرق داشته باشه مثلا (قرمز من آبی تو باشه ) یه شخص دیگه مانتوی من و تو رو یه رنگ نمی بینه! ولی در حقیقت این طور نیست! ( خودم نفهمیدم چی گفتم!)

EMS.H

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
کرمان
مدال المپیاد
زیست
دانشگاه
تا ببینیم ...
رشته دانشگاه

اگه قرمزی که من میبینم با قرمزی که تو ببینی با هم فرق داشته باشه مثلا (قرمز من آبی تو باشه ) یه شخص دیگه مانتوی من و تو رو یه رنگ نمی بینه! ولی در حقیقت این طور نیست! ( خودم نفهمیدم چی گفتم!)
ببین خودتو بکشیم بهت مثبت نمیدم :D
یه کم واضحتر توضیح بده :-w

نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان امین
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
یه زمانی واسه شیمی/ نجوم میخوندم

به نقل از EMS.H :
واقعا افرین به این تجزیه و تحلیل
خیلی قشنگ توصیف کردی اصلا حرف دل منو زدی
یه مثبت هم بهت دادم+

مرسی! ولی اصولا این چیزا رو اصلا نمیشه خوب توضیح داد!

چرا! اگه اون شخص سالم باشه ( آخه تو مثالی که زدم من کوررنگ بودم دیگه! ) دو تاشو یه رنگ میبینه!

اصلا منو تو دو تامون یه چیز میخریم! هر چی تو بخری منم همونو میخرم! چون بهم گفتن به این رنگ میگن "قرمز" من خودم "آبی" میبینم، ولی نمیدونم دارم آبی میبینم! رنگی که من "میبینم" رو تو که سالمی بهش میگی آبی ولی منی که مشکل دارم بهش میگم قرمز!

پس من همونیو میخرم که تو میخری و دوتامون میگیم قرمز خریدیم فقط فرقش اینه که "من" ، "خودم" چیزی که میبینم با تو فرق داره ولی خودم نمیدونم!

مثلا من اگه الان واقعا کوررنگ باشم نمیفهمم! از کجا باید بفهمم من کوررنگم؟!

universe

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
arak
مدال المپیاد
yadesh bekheir!nashod:(
دانشگاه
harchi shod
رشته دانشگاه
dust daram va3 doctora neurophisiology bekhunam!

fek mikonam nazarye jahanhaye movazi va jahane holographik betune komak kone
ma serfan noori hastim baztabide shode

Saam

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
شهر
نیشابور
مدال المپیاد
برای المپیاد زیست می خونم
دانشگاه
فردوسی
رشته دانشگاه
پزشکی

این همه احساس قشنگتر!حالا چرا تنهایی؟

nadia2

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران

به نقل از !Big Bang :
منظورم اینه که مثلا احساس کنی خدا فقط یه آدم آفریده و اون یه نفر تو هستی و بقیه فقط یه سری توهم توی ذهن تو هستن.
یا مثلا تو یکی از توهمای یه نفر دیگه هستی و خودت در واقع وجود خارجی نداری؟
یا تا حالا شده احساس کنی که این رنگی که مثلا تو آبی میبینی و بهت آرامش میده و بهش میگی آبی یه نفر دیگه همین رنگو قرمز ببینه و بهش بگه آبی و بهش آرامش بده؟اگه متوجه نمیشین بگین واضح تر بگم.
و و و چیزایی از همین دست.
برا من خیلی پیش اومده که فکر کنم برا هر کسی تو عالم مثال یه عقلی وجود داره که این دنیا رو میتونه فکر کنه و توهم بزنه و این دنیا و ما وجود نداریم.بلکه ما شخصیتایی هستیم که حاصل فکر یه موجود دیگه ایم.بنابراین هرکس می تونه دنیای خودشو یه جور ببینه.با فکر خودش بسازه.اما طبیعت دنیا و شکل ظاهریش برا همه یکیه.اتفاقاتی هم که به وجود میان حاصل فکر یکین.اما هرکس که عقلش تو عالم مثال عمیق تر فکر کنه اون اتفاق تو این دنیا میفته.می دو نم نمیشه درستی شو اثبات کرد.

alienboy

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
میرزاکوچک خان رشت
شهر
رشت

طبق قانون راز، شما خودتون هستین که زندگیتون رو می آفرینین...این شمائین که با افکارتون انرژی رو به طرف خودتون می کشید و شمائید که زمام کار هاتون رو به دست می گیرید و در نتیجه سرنوشت جهان و خودتون تنها در دست شماست!!!

سروش ربیعی

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
اورمیه
شهر
اورمیه
دانشگاه
اورمیه
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر / نرم‌افزار

تو فلسفۀ تحلیلی به این طرز فکر می‌گن پندارگرایی و به راحتی می‌شه اثبات کرد که هر نفس انتزاعی یا مجرد هیچ راهی برای تحقیق یا رد این موضوع نداره. (اگه بخواین اثباتشو براتون ارسال می‌کنم)
آمــــّـــــا،
چیز خیلی مهمی که این وسط نباید فراموشش کنیم اینه که دقــــــیــــقـــــاً هیچ فرقی نمی‌کنه که دنیا رو ذهن ما برامون ساخته باشه یا خدایی مجرد از نفس ما. (یکم فکر کنید اگه حل نشد اینم براتون می‌فرستم)

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

این حرفا یعنی چی؟ یعنی چی ما واقعی هستیم یانه؟!

nima_nv

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهید هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
مدال المپیاد
کلاس های المپیاد زیست رو میرم شاید فرجی شد ....

اتفاقا این مطلب اشاره ای به نظریه ی "جورج بارکلی" فیلسوف ایرلندی داره.....
بارکلی میگفت:
فقط چیز هایی وجود دارند که به حس درک شوند.
و "ماده" یا "مادیت"را ما ادراک حسی نمی کنیم.ادراک ما از چیز ها به عنوان اشیا ملموس نیست.
اگر گمان بریم هر آنچه به حس درک می شود دارای جوهر نهان خود است قضاوت نسنجیده ای کرده ایم.
هیچ دلیل تجربی برای چنین ادعایی نداریم....

+مثلا:مثله اینکه خواب ببینی که به چیزه سفتی مشت میزنی
اما در خواب چیزه سفتی نیست...
هست؟

• لایک
امتیازات: HHH

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

خيلي جالب شد يه سايت معرفي ميكني برم دربارشون بخونم ؟

nima_nv

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهید هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
مدال المپیاد
کلاس های المپیاد زیست رو میرم شاید فرجی شد ....

سایت که والا من خودمم دنبالشم اما
واسه ی شروع مطالعه درباره ی فلسفه کتاب "دنیای سوفی" خیلی خداست.....

نادیا

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
دانشگاه
harvard medical university یاharvard law universitylهستم.
رشته دانشگاه
ive been thinking about law or psychiatry so far

منظور شما از وجود داشتن چیه؟یعنی ما ماده ایم؟تو دنیا وجود داریم؟چی؟شاید دنیایی وجود نداره و ما وجود داریم و ماییم که دنیا رو میبینیم.لمس می کنیم و...از کجا معلوم دنیایی باشه و ما در اون وجود داشته باشیم؟شاید دنیا برای ما وجود داره و صرفن دنیایی مادی نیست.فقط منم که دنیایی رو توهم زدم.مثل خواب.

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

به نقل از GCD :
سوالی که خیلی وقته توی ذهن من هست اینه که: ما واقعا وجود داریم؟ یعنی این کارهایی که انجام میدیم و زندگی روزمره مون واقعیت داره؟ از کجا معلوم شبیه سازی یک واقعیت پیچیده نباشه، یا یه توهم قبل از شروع؟
یعنی چی؟
یعنی یک چیزی شبیه فیلم ماتریس؟
به نقل از nima_nv :
+مثلا:مثله اینکه خواب ببینی که به چیزه سفتی مشت میزنی
اما در خواب چیزه سفتی نیست...
هست؟
این بحث کاملا تو متافیزیک باز شده
اینکه چیز هایی که ما حس میکنیم گاهی واقعی نیستن
حتی توی هیپنوتیزم هم با تلقین همچین چیزی ایجاد میکنن
به طرف میگن تو الان گرمته
اونم حس میکنه واقعا هوا گرمه و حتی علائمی مثل گر گرفتن رو ممکنه از خودش بروز بده ولی شاید موقعی که داشتند هیپنوتیزمش میکردن درجه حرارت اونجا یک چیزی حدود 15 درجه سانتی گراد بوده
یعنی به هیچ وجه گرم نبوده!!!!!!!!!!!!!!!!!

بالا