• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

چرا اینقدر بی فرهنگی؟!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Pegi
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : چرا اینقدر بی فرهنگی؟!

ببینید من منظورمو بد گفتم!
ایشاالله بعد امتحانا میام قشنگ توضیح میدم!!
فقط از آقای احمدرضا.ج می خوام تا اون موقع بذارن تاپیک باز بمونه!
سپاس! ;D

باز خواهد بود

بعد از ٣سال...
فكركنيم ببينيم چيكار كرديم..تو اين ٣سال اگر مون سه نفر موافق اين برنامه هفته اى يك نفر رو متحول ميكردن الان٤٣٢نفر فرهنگ قابل قبول ترى نسبت به قبل ميداشتند..حالا اين اتفاق افتاده يا نه خدا ميدونه :)
بحث جالبى بود،واين كه همه قبول ندارن اين حر يك كار خوب هست و اين كه من تا حالا نديده بودم آدما همديگر رو از كار خوب منع كنند،حالا هر چقدر كه اثرش كم باشه..
خوبه كه خودمون كار خوب انجام يبديم وتلاش كنيم بقيه هم كارخوب انجام بدن..جلوى ضرر رو هروقت بگيرى منفعته!

خب درست ترش اینه که بگیم بد فرهنگی(به هر حال فرهنگ وجود داره حالا بد یا خوب)
خب بد فرهنگی ما دایره ی گسترده ای داره از شکستن قوانین رانندگی تا آشغال ریختن توی خیابون. یکی از دلایل عمده اش اینه که آموزش در کشور ما در ضعیف ترین حالت ممکن وجود داره. دستگاه آموزشی کشور ما ربات می ده بیرون انسان نه. و فکر نکنم که از نظر جامعه شناس ها درصد 100 عربی و 90 شیمی باعث ایجاد فرهنگ و شعور اجتماعی بشه!
خب جدا از مسئله ی آموزش بحث سر اینه که چه کسانی دارن فرهنگ رو ترویج می دن. مثلا اینکه "توی پارک آشغال نریزید" یک حرف درست و منطقیه. نباید جای به این زیبایی رو کثیف کنیم. اما کی این رو داره به ما می گه؟ بیلبورد های حکومتی که ما بهش اطمینان نداریم و بهش مضنوینیم. وقتی مردم یک جامعه با حکومتش لج داشته باشه و حکومت هم مردم رو به خودش بی اعتماد کنه مردم لج می کنن و حتی حرف های درست و منطقی رو هم نمی پذیرن. توی یک کلام "اگه مجسمه های شهرمون داره به طور مرموزی گم می شه آقای شهردار و شما هم کاری نمی کنی، خب به من چه دلم می خواد توی پارک آشغال بریزم."
آهان اون بالا یه جمله ی جادویی تایپ کردم"دلم می خواد" ما ها داریم جنگلی می شیم. طبیعت خود خواهه. آقا شیره آقا گوزنه رو می خوره اهمیتی هم نداره که چی می شه چون دلش می خواد، به نفعشه. ایرادی به آقا شیره وارد نیست. در طبیعت زندگی می کنه جایی که ذاتش خودخواهه و انتخاب طبیعی هم روش تاکید می کنه. اما ما هموساپینس ساپینس هستیم و الزاما در جوامع شهری اون طوری رفتار نمی کنیم که اجداد ما در سی هزار سال پیش توی ساواناهای آفریقا رفتار می کردن. موجوداتی اجتماعی هستیم که فرهنگ و قوانین برای ما حرف می زنن و الزاما نمی تونیم عمه خانوم رو به خاطر نفع شخصیمون بکشیم. خب اگه هم بکشیم مجازات می شیم. اما موضوع جایی بد می شه که این دلم می خواد مال مسائل جزئی باشه و مجازاتی هم نداشته باشه. دلم می خواد موسیقی رو تا هفت طبقه بالا ببرم، به تو چه! دلم می خواد روی زمین تف باندازم، به تو چه، حال می کنم بهت تیکه باندازم، دلم می خواد به تو چه!

به طور کلی همه اینها باید با آموزش اصلاح بشه. ولی بهترین کار اینه که خودمون شروع کنیم کارهای بدی که انجام می دیم رو کم تر کنیم. مثلا من پیشنهاد می کنم همه کسایی که توی این تاپیک پست دادن خودشون خیلی مسائل رو رعایت کنن. ببینید چه قدر خوب می شه.

Back
بالا