• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سوال‌های فیزیک

پاسخ : سُوال !

به نقل از pakdaman.f :
يه سوال برام پيش اومده که اگه نور از ذراتي که فوتون ناميده ميشن تشکيل شده پش چرا وقتي چراغ هارو خاموش مي کنيم ازبين ميره ؟
سوال شما هیچ چیزی را نقض نمیکند ! یا اصلا غلط است!
پرتو های نور (یا به عبارت دیگری شار ) درهم آمیخته ای از فوتون ها و موج هاست(میدونم یه ذره غلط شد ولی در غیر این ادبیاتش اصلا درست نمیشه!) در حالی که شما منظورتان روشن بودن لامپ است. :-\ #:-S
در ضمن این طوری هم فکر نکنید که اون ذره ها به ما میخورن و گرما تولید میکنند(که اگه اینطوری بود خارج از جو زمین دیگر خلاء نخواهد بود!) یک نوع ذره های موجی هستند... :-L
یعنی انتقال انرژی به ما به جهت موج بودنشونه(مرددم در درست بودنش )

من اصلا مفهموم خازن و مقاومت رو درک نمی کنم. نمی دونم دقیقا چه اتفاقی برای الکترونا میفته؟
جواب دير موقع:D (به منظور كمك به تاپيك!)
خازن:
با ايجاد اختلاف پتانسيل ميان دو سر خازن، الكترون ها از يك سر آن به سر ديگر مي روند و در نتيجه يك صفحه مثبت و يك صفحه منفي ايجاد مي شود. ميان اين دو صفحه ميدان الكتريكي بر قرار مي شود، اين ميدان الكتريكي بر اثر انرژي گرفته شده از منبع اختلاف پتانسيل(باتري) كه به وسيله انتقال الكترون ايجاد شده (انرژي ميدان خود به خود به وجود نيامده) داراي انرژي پتانسيل است. وقتي كه خازن از منبع جدا مي شود به علت عدم اتصال دو پايه اين اختلاف بار دو صفحه و در نتيجه ميدان الكتريكي و انرژي باقي مي ماند (البته پس از مدتي بر اثر جدا شدن الكترون ها از سطح صفحات و يا انتقال بار به هوا و... انرژي خازن از دست مي رود). وقتي كه دو سر خازن به مثلا يك لامپ متصل مي شود ميدان الكتريكي خازن كه تا به حال هم مي توانسته به الكترون ها انرژي بدهد ولي به علت عدم اتصال به چيزي (مثلا لامپ)، كار الكترون ها مشهود نبوده اكنون مقداري انرژي به الكترون ها مي دهد كه به جنبشي تبديل شده و باعث انتقال بار بين دو سر خازن از راه سيم و با گذر از لامپ مي شود و در نتيجه روشن شدن لامپ تا ايجاد بار مساوي روي دو پايه و از بين رفتن(منتقل شدن) انرژي ميدان الكتريكي خازن
توضيح بيشتر درباره نحوه باردار شدن خازن:
اگر يك پايه خازن در اثر اتصال با ولتاژ منفي داراي بار منفي شود باعث ايجاد دافعه روي الكترون هاي پايه ديگر مي شود و ان ها را از پايه مي راند و روي ان پايه بار مثبت ايجاد مي شود

مقاومت:
تصور مقاومت به صورت يك بازي فوتبال آمريكايي بسيار مؤثر است يه اين صورت كه بخشي از انرژي جنبشي الكترون ها كه ايجاد جريان مي كنند در اثر برخورد با اتم هاي ماده و يا برخورد هاي ناموثر با الكترون هاي ديگر (برخوردي در جهت غير از جريان) انرژي هدر مي رود

متوجه نشدم:-"
الکترونا چی میشن؟منتق میشن روی جسم؟
البته نفهميدم كدوم قسمت رو پرسيديد!:-"
ولي اگر منظورتون پر شدن خازن هستش:
باتري به علت اختلاف پتانسيل (و در نتيجه ميدان الكتريكي) كه ايجاد ميكنه به تعدادي الكترون انرژي ميده و اون الكترون ها به يكي از پايه ها خازن منتقل مي شوند (به طور لحظه اي) وقتي اين اتفاق ميفته يك پايه (به طور لحظه اي) داراي بار منفي ميشه پس ميدان الكتريكي ايجاد مي كنه. اين ميدان الكتريكي بر الكترون هاي پايه ديگه (هر ماده اي هميشه الكترون داره از جمله همين پايه كه رسانى هم هست و الكترون هاش توانايي حركت دارند) تاثير ميذاره و باعث ميشه كه الكترون هاي اين پايه دوم در تلاش(!) براي فاصله گرفتن از پايه منفي به طرف سيم بروند و به باتري برسند و در باتري انرژي مي گيرند و به پايه منفي لحظه اي منتقل شوند و پايه منفي غير لحظه اي درست مي كنند كه تا مدتي ميتونه باعث رانده شدن الكترون از پايه ديگه و افزايش بار منفي خودش بشه تا با ظرفيت كامل پر بشه و جريان قطع بشه.

گشتم يك ويدئو ساده پيدا شد:
تمام مراحل بالا رو مي بينيد و توضيح ميده (البته خالي شدنش رو هم نشون ميده)
خيلي خوب بود، خودم كيف كردم!:D
البته چيز(!!) هم ميخواد تا بتونيد ببينيد....

آخرین ویرایش:
نه مشکلم بنیادی تره;;)
مثلا تو یه سیم رسانا تعداد زیادی الکترون آزاد هست،بعد با این سیمه یه مدار درست کردیم... این الکترونا وارد اون جسمه میشن؟

نه مشکلم بنیادی تره;;)
مثلا تو یه سیم رسانا تعداد زیادی الکترون آزاد هست،بعد با این سیمه یه مدار درست کردیم... این الکترونا وارد اون جسمه میشن؟
در سيم رسانا بيشتر با پهلو زدن رسانش اتفاق ميفته:D نه اينكه يك الكترون مشخص از اول سيم شروع كنه و بره تا برسه به جسم
در برقرار شدن جريان الكتريكي ما يك اختلاف ولتاژ ايجاد مي كنيم كه ميدان ايجاد مي كنه و به الكترون ها نيرو وارد ميكنه، حالا اين الكترون ها به الكترون هاي مجاور برخورد مي كنند و ان ها را هم به حركت در مي آورند(در عدم وجود اختلاف پتانسيل هم برخورد و حركت انجام ميشه ولي نامنظمه ولي وقتي ولتاژ برقرار ميشه درصد بيشتري از برخورد ها و حركات در يك جهت خاص هست) و مثلا اگر از اين طرف سيم سه تا الكترون وارد شدند باعث مي شوند سه تا الكترون ديگه از اون سر سيم به بيرون هُل داده شوند(:D!)(براي مثال فرض كنيد يك اتاق با دو در پر از ادم باشه حالا اگه يكي از يك در با زور وارد شه، از اون در يكي ميفته بيرون)
و صفحات باردار هم به اين شكل ديگه: صفحه منفي چند تا الكترون دريافت ميكنه كه به علت ورود الكترون هاي إضافي از سر ديگر سيم كه متصل به باتري بوده هل داده شده اند و بعد باعث مي شوند چندتا از الكترون هاي پايه مثبت تحت تاثير نيروي دافعه به سيم مراجعه(!) كنند و چند تا الكترون را از سر متصل به مثبت باتري به داخل آن هل بدهند

اميدوارم منظورتون همين بوده باشه:D:D. اگر نبود يكمقدار مشروح تر(!) سوالتون رو توضيح بديد

پيوست(!):
اون حالتي كه يك الكترون كل مسير رو حركت كنه ميشه پديده جهش و يا فوتوالكتريك كه كل مسير روي هوا توسط يك الكترون به طور كامل طي ميشه

میشه جایی ولتاژ بسیار بالا باشه، ولی میدان مغناطیسی نباشه؟ توی آزمایش لوله ی پرتو کاتدی چه طور میشه شرایط نبود میدان رو فراهم کرد؟

میشه جایی ولتاژ بسیار بالا باشه، ولی میدان مغناطیسی نباشه؟ توی آزمایش لوله ی پرتو کاتدی چه طور میشه شرایط نبود میدان رو فراهم کرد؟
ولتاژ به میدان الکتریکی مرتبط هست و اگر میدان ثابت باشه دلیلی نداره میدان مغناطیسی ایجاد شود!
ار نظر کاربردی باید به کمک خازن(و عوامل دیگه) ولتاژ ثابت ایجاد کرد و در نتیجه میدان الکتریکی ثابت

آخرین ویرایش:
ولتاژ به میدان الکتریکی مرتبط هست و اگر میدان ثابت باشه دلیلی نداره میدان مغناطیسی ایجاد شود!
ار نظر کاربردی باید به کمک خازن(و عوامل دیگه) جریان و ولتاژ ثابت ایجاد کرد و در نتیجه میدان الکتریکی ثابت
منظورتون اینه اگر میدان الکتریکی ثابت باشه، میدان مغناطیسی نداریم؟ یعنی اینکه جریان ثابت باشه؟ ینی تو کل الکترو مغناطیس اون جریانی ک تو فرمولا میذاریم ثابت نیس؟ :-"

منظورتون اینه اگر میدان الکتریکی ثابت باشه، میدان مغناطیسی نداریم؟ یعنی اینکه جریان ثابت باشه؟ ینی تو کل الکترو مغناطیس اون جریانی ک تو فرمولا میذاریم ثابت نیس؟ :-"
نه اینجوری نیست
در آزمایش پرتو کاتدی اگر ولتاژ سیم ها ثابت باشد یک میدان الکتریکی ثابت ایجاد می شود که در آن الکترون ها از کاتد جدا می شوند و به اند می روند تنها تحت تاثیر این میدان الکتریکی(ولی خود الکترون ها میدان مغناطیسی ایجاد می کنند ولی چون ساخته خودشان است بر روی آن ها اثر نمی گذارد)
جریان به هر حال میدان مغناطیسی می سازد چه متغیر باشد چه نباشد ولی حتی همان جریان در سیم هم بر خود سیم اثر ندارد(میدان مغناطیسی ایجاد شده در جهت جریان نیرو وارد نمی کند) مگر اینکه متغیر باشد

من متوجه نشدم،تو این آزمایشه که اصلا سیم ندارم فقط خود پرتوعه ست. و اینکه من نمی دونم غیر از الکترونا مگ کی دیگ میتونه میدان ایجاد کنه؟ جریان همون شارش الکترونا از یه سطح مقطع معینه، ولی بازم الکترونا ایجادش میکنن، پس میدانم کار خودشونه. اینطور نیس؟یعنی میدان مغناطیسی اطراف سیم رو سیم تولید میکنه مثلا؟

من متوجه نشدم،تو این آزمایشه که اصلا سیم ندارم فقط خود پرتوعه ست. و اینکه من نمی دونم غیر از الکترونا مگ کی دیگ میتونه میدان ایجاد کنه؟ جریان همون شارش الکترونا از یه سطح مقطع معینه، ولی بازم الکترونا ایجادش میکنن، پس میدانم کار خودشونه. اینطور نیس؟یعنی میدان مغناطیسی اطراف سیم رو سیم تولید میکنه مثلا؟
اختلاف پتانسیل دو الکترود با سیم ایجاد میشه دیگه! باید به یه جایی وصل باشه که اختلاف پتانسیل باشه دیگه

آ
اختلاف پتانسیل دو الکترود با سیم ایجاد میشه دیگه! باید به یه جایی وصل باشه که اختلاف پتانسیل باشه دیگه
آخه تو شکل کتاب به هیچ جایی وصل نبود

سلام چند تاسوال داشتم که از کتاب هاوکینگ برام پیش اومده
چرا جهان بیکرانه؟
چرا جهان درحال گسترشه(انبساط)؟

سلام چند تاسوال داشتم که از کتاب هاوکینگ برام پیش اومده
چرا جهان بیکرانه؟
چرا جهان درحال گسترشه(انبساط)؟
با سلام
انبساط جهان یک پدیده است که مشاهده شده است لذا نتیجه یک نطریه خاص نیست بلکه یک واقعیت است.
ادوین هابل مشاهده کرد که فاصله اجرام آسمانی در حال افزایش است و به عبارتی بر اثر گذر زمان فاصله فضایی اجرام جهان به طور کلی افزایش پیدا می کند
و اما این که این انبساط به چه دلیل است:
1. اینرسی: جهان در گذشته(از بیگ بنگ) در حال انبساط بوده و لذا تمایل به انبساط دارد
2. با وجود اینرسی همچنان شتاب انبساط جهان توجیه نشده است و لذا مفهومی به نام انرژی تاریک معرفی می شود که نیرویی(فعلا) ناشناخته است که به انبساط شتاب می دهد

جواب سوال اول هم از سوال دوم و همچنین خمیدگی فضا زمان و وجود بیگ بنگ در زمان ناشی می شود

خب چند ماه پیش جرم منفی کشف شد. جرم منفی ای که کشف شد طبق تعریفِ مربوط به اینرسی ماده بود. حالا سوال من اینه که مگه این کشف با تعریف دیگه ی جرم(مواد تشکیل دهنده) تناقض نداره؟
چیجوریسات؟ :D

خب چند ماه پیش جرم منفی کشف شد. جرم منفی ای که کشف شد طبق تعریفِ مربوط به اینرسی ماده بود. حالا سوال من اینه که مگه این کشف با تعریف دیگه ی جرم(مواد تشکیل دهنده) تناقض نداره؟
چیجوریسات؟ :D
اون "جرم موثر منفیه" نه جرم واقعی(مواد تشکیل دهنده)
جرم موثر ذره در فیزیک حالت جامد،جرمیه که وقتی به نیروها پاسخ میده،بنظر میاد داره.
اجسام دور و اطراف وقتی بهشون نیرو وارد میکنیم در جهت نیرو حرکت میکنن پس جرم موثرشون مثبته(F=+ma)
ولی وقتی یه جرم منفیو هل بدید،به سمت خودتون میاد!(F=-ma)

سلام دوستان کسی هست بتونه تو مبحث بلاک کردن امواج دریافتی بمن کمی اطلاعات بده؟؟

سلام
البته اطلاعات رآکتور های هسته ای به این راحتی یافت می نشود(!) ولی از نظر تئوری من چهار راه را تا به حال شنیده ام:
1.Thermonuclear
ایده این است که با ایجاد دمای بسیار بالا collision های پرتعداد و پر انرژی ایجاد کنیم که برای ماده(عنصر) مناسب می تواند زمینه ساز نزدیک شدن کافی هسته دو اتم و ادامه شود...
2. inertial confinement
تا حدودی مانند بالایی است ولی ایده جالب این است که به سطح گرما می دهیم تا علاوه بر گرم شدن باعث ایجاد فشار(برخورد) بیشتر در لایه های درونی بشود و...(مشابه خورشید قاعدتا) این فرآیند به کمک لیزر سطحی صورت می گیرد مشابه اتفاقی که در تولید جرم منفی افتاد.....
3. electrostatic inertial
ایده اصلی همان برخورد است اما سعی بر این است که این فرآیند به کمک القای بار روی ذرات و ایجاد شتاب توسط جریان های التریکی صورت گیرد
4. Beam-Beam
خیلی دقیق(و غیر مسئولانه و بدون توجه به انرژی عظیم مصرفی!) دو پرتو ذره ای پر شتاب را برخورد می دهیم و ...

از نظر طرح های عملی خیلی اطلاعاتی نداشتم ولی چیزی که از اینترنت پیدا کردم:
رآکتور کاربردی در حال حاضر(طبق تحقیقات بنده) وجود ندارد ولی ظاهرا IETR موسسه ای است که بسیار روی این تکنولوژی کار می کند و می شود اطلاعات بیشتر را روی سایت دید
یک اطلاعات دیگر هم در رابطه با رآکنوری بود که جدیدا در بریتانیا در مراحل اولیه است {}

ببخشید فکر کنم اطلاعات کلا بیخود بود....یکی نیست به من بگوید تو که نظری هستی چرا اطلاعات کاربردی می دهی....

Back
بالا