ashitaka
کاربر نیمهحرفهای
- نام مرکز سمپاد
- شهید قدوسی
- شهر
- قم
- مدال المپیاد
- مدال طلای المپیاد فیزیک 93
- رشته دانشگاه
- فیزیک
پاسخ : سُوال !
فوق العاده بود !
فوق العاده بود !
به نقل از dark-night :چرا یه ذره ی باردار متحرک علاوه بر ایجاد میدان الکتریکی ، میدان مغناطیسی هم تولید میکنه ؟؟؟
به نقل از Mahsa.z :دوتا نیمکره داریم به شعاع r این دو تا رو میزاریم کنار هم که یک کره تشکیل بدن بعد هوای بینشون رو با یه وسیله ای بیرون میکشیم...F(نیرویی که وارد میکنیم به 2 نیم کره) چقدر باشه تا این دوتا از هم باز بشن؟
نمیشه 2papr^2به نقل از H O S E I N :
به نقل از Mahsa.z :نمیشه 2papr^2
pa=فشار هوا
p=عدد پی
آخه فشار هوا رو اگه فرض کنیم که داره به یه سطحی بین دایره ها وارد میشه اونوقت داریم f=papr^2 این نیروی وارد به یه نیم کره نیروی کل میشه 2برابرش دیگه...نه؟
بله نیرویی که به هر نیمکره باید وارد بشه همونیه که شما گفتید و نیروی دوتاش برابره اما مجموعا باید 2 برابر اون نیرو ،جواب باشه چون فکر کنم جوابی که سوال میخواد مجموع نیرو هاییه که باید به هر نیمکره وارد کنیم...نه نیرویی که هر نیم کره لازم دارهبه نقل از H O S E I N :نه.
مثل نیرو سنج میمونه. اگه یه طرف نیرو سنج رو بگیرید و طرف دیگرو بکشید مثلا با 20 نیوتون در واقع هر دو دستتون دارن 20 نیوتون وارد میکنن.
جوابش همونه.
به نقل از Mahsa.z :بله نیرویی که به هر نیمکره باید وارد بشه همونیه که شما گفتید و نیروی دوتاش برابره اما مجموعا باید 2 برابر اون نیرو ،جواب باشه چون فکر کنم جوابی که سوال میخواد مجموع نیرو هاییه که باید به هر نیمکره وارد کنیم...نه نیرویی که هر نیم کره لازم داره
نمیدونم شاید نباید جهت رو مد نظر قرار بدیم!چون من جواب این رو دیدم از یک کتاب و 2 برابر بود...شاید اشتباه دیدم یا شاید جواب کتاب اشتباه بوده...به نقل از H O S E I N :جوابش همونیه که گفتم !
اونطوری که شما میگید میشه کل نیرو ها صفر ... چون جهتشون خلاف همدیگس...
به نقل از H O S E I N :قبل از این به سوال جواب بده :
چرا یه ذره ی باردار ساکن میدان الکتریکی ایجاد میکنه ؟
میدان مغناطیسی هم همونطوریه اونوقت ؟
خوشبختانه این طوری نیست ... یعنی میدان مغناطیسی به خاطر اثرات نسبیتی میدان الکتریکی هست.
به نقل از dark-night :میشه یه مقدار توضیح بدی ؟؟؟ یعنی چی ؟؟؟
به نقل از H O S E I N :قانون القای فاراده رو کی میدونیم درسته ؟
قانون القای فاراده میگه اگه شار مغناطیسی تغییر کنه نیروی محرکه تو مدار ایجاد میشه. این یعنی یه میدان الکتریکی تو مدار ایجاد میشه که نیروی محرکه بوجود اومده... پس تغییر شار مغناطیسی میدان الکتریکی ایجاد میکنه.
از طرفی قانون دیگه ای هم هست که میگه تغییر شار الکتریکی میتونه میدان مغناطیسی ایجاد کنه. وقتی یه بار الکتریکی حرکت میکنه شار الکتریکی در یک نقطه رو تغییر میده و باعث ایجاد میدان مغناطیسی میشه.
به نقل از dark-night :ما داریم در مورد ذرات بنیادی حرف میزنیم نه یه مدار الکتریکی .....
+ و فکر کنم ، قانون فارادی علت واقعی این رویداد رو توجیه نمی کنه و به توضیح اتفاقی که پیش میاد می پردازه .....
؟؟؟؟!!!!!
به نقل از smjty :ما در مكانيك كلاسيك مياييم انرژي رو از نيرو بدست مي آوريم . يعني خود انرژي ماهيت خاصي نداره بلكه با انتگرال گيري از نيرو به نحو مختلف بدست مي آيد . در واقع يك واقعيت حقيقي نيست بلكه يك نتيجه رياضي هست . در حالي كه توي نسبيت مي آييم و انرژي رو اصل قرار ميديم و مثلا مي گيم مجموع انرژي و ماده هميشه ثابت يا ماده مي تونه در موارد خاصي به انرژي تبديل بشه و ... پس يعني توي نسبيت براي نيرو يك مفهوم خاص قائل نيستيم و ميگيم نيرو يك نتيجه رياضي از انرژي . آيا اين نتيجه اي كه من بهش رسيدم درست ؟! بالاخره كدوم اصل ؟! انرژي يا نيرو ؟
به نقل از hba :سلام
فیزیک و مکانیک کوانتم که تو دانشگاه می خونن چیه؟
شنیدم دومی حالت معما داره درسته؟
اگه وقت دارید با مثال توضیح بدید
متشکرم!
Anyone who says that they understand Quantum Mechanics does not understand Quantum Mechanics
هر کس فکر می کنه مکانیک کوانتومی رو درک می کنه، مکانیک کوانتومی رو درک نمی کنه!