• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :
    ثبت نام عضویت

محیط زیست

HHH

لنگر انداخته
ارسال‌ها
2,765
امتیاز
5,478
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج
پاسخ : شكل گيري طوفان هابه رنگ درياها بستگي د

خب ببین یک عده که از بین میرن باز شرایط وا3 زندگی بقیشون مساعد تر میشه پس 2باره باید رشد کنن
بعد دوباره یک عده بمیرن
2باره.............
و این چرخه ادامه دارد!
 

parastoo

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
222
امتیاز
213
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 تهران
شهر
طهران
مدال المپیاد
ریاضی!
دانشگاه
؟!
رشته دانشگاه
معماری! :دال
مرگ یک دریاچه

علت تغییر رنگ دریاچه ارومیه

محققان مرکز تحقیقات آرتمیای کشور وابسته به مؤسسه تحقیقات شیلات ایران علت تغییر رنگ دریاچه ارومیه از آبی و آبی سبز به قرمز خونی را مشخص کردند.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات شیلات ایران محققان مرکز آرتمیای کشور طی نمونه برداری از آب این دریاچه علت تغییر رنگ دریاچه ارومیه از آبی و آبی سبز به قرمز خونی را به شرح زیر اعلام کردند:

1- با توجه به وضع اکولوژیکی کنونی دریاچه ارومیه که در وضع اشباعیت شوری (330 گرم در لیتر نمک)،‌ کاهش شدید ارتفاع آب (بالاخص در مناطق ساحلی) که تابش شدید نوری را نیز به دنبال دارد و سفید شدگی آب دریاچه به علت رسوبات نمک که باعث ایجاد پدیده گلخانه ای می شود، ورود نشدن آب های شیرین که کاهش شدید اکسیژن را نیز به دنبال می آورد در چنین شرایط اکولوژیکی از گونه جلبک های دونالیلاپریدیس و دونالیلا سالینا، گونه دوم به دلیل شرایط فوق الذکر غالبیت پیدا کرده و بر دریاچه حاکم می شود که دلیل علمی آن نبود امکان تبدیل املاح آمونیاکی بیشتر از گونه اولی است، لذا بر دریاچه غالب شده و برای ایجاد شرایط آداپتاسیون زیستی ایجاد ماده بتاکاروتن بیشتر در آن موجبات تغییر رنگ و ظهور سرخی دریاچه می شود. این جلبک به عنوان غذای آرتمیا محسوب می شود.

2- به دلیل اشباعیت شوری آب دریاچه، شرایط مساعد برای رشد و تکثیر گروهی از باکتری های هالوفیت ها از گروه هولوباکتریوم ها و هولوکوکوس می شود که این باکتری ها دارای رنگ ریزه های باکترو رودوپسین هستند که به آنها امکان استفاده از انرژی نورانی خورشید را به صورت بی هوازی و در محیط های با کمبود اکسیژن بالا می دهد که این رنگ ریزه ها به رنگ زرشکی بوده و آب دریاچه بالاخص در سواحل که دارای تابش شدید نوری و نفوذ نوری هستند را به رنگ سرخ در می آورد.

3- کاهش شدید اکسیژن، افزایش دمای آب دریاچه و شوری اشباع همگی موجب عدم تبدیل ترکیبات آمونیوم از تجزیه مواد آلی ورودی به دریاچه به ذخایر نیتراتی آن شده و در نتیجه تولیدات اولیه آن موجبات افزایش فعالیت شیمیوتروفها به جای فتوسنتز کننده ها می شود و این عمل باعث تولید بیشتر این باکتری ها در دریاچه نیز می شود.

چنین تغییراتی از دریاچه های شور جهانی نظیر گریت سالت لیک آمریکا (post.1980) و دریاچه یوتا (Stephen,1990) و بحرالمیت در اردن نیز دیده شده است.

این وضع بیش از 2 ماه پیش شروع شده است و در سال های قبل با شدت کمتری در دریاچه ارومیه دیده شده است که این وضع با کاهش دمای آب، شروع وزش بادهای منطقه ای و کاهش شدت و زمان نور خورشید و افزایش آب های ورودی به تدریج در طی سال های آینده حذف خواهد شد.

منبع: iranto.ca
 

elahe

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,511
امتیاز
338
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ١
شهر
بندرعباس
آرتمیا تنها موجود زنده دریاچه ارومیه در خطر انقراض

ارومیه - خبرگزاری مهر: کاهش 90 درصدی ذخایر و انبوه آرتمیاهای تلف شده بر روی توده های نمک به جا مانده از خشک شدن دریاچه ارومیه نشانه ای ازتهدید جدی ادامه حیات تنها موجود آب شور دریاچه و شاید انقراض آرتمیاست. به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، خشکسالی های دهه اخیر در منطقه و تبخیر بسیار بالا به همراه گرمای بیش از حد، کاهش آب ورودی دریاچه ارومیه سبب شده سبب شده است که غلظت نمک به بالای 360 گرم بر لیتر رسیده و شرایط مطلوب برای ادامه حیات آرتمیا ارومیانا از بین برود.
ین روزها در کنار تغییر رنگ، سرخ شدن و دست و پنجه نرم کردن دریاچه ارومیه با انواع بلاها نه تنها نفس های این تالاب ارزشمند به شمارش افتاده بلکه آرتمیا ارومیانا تنها موجود زنده آن نیز
در وضعیت بسیار بحرانی قرار گرفته است که ادامه این روند حیات این موجود با ارزش اقتصادی بسیار بالا با خطر جدی مواجه خواهد کرد.

به اعتقاد کارشناسان مسایل اقتصادی آذربایجان غربی آرتمیا ارومیانا به دلیل اقتصادی بودن و ارز آوری، کمک به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در منطقه یکی از منابع مهم اقتصادی استان به شمار می رود.
448595_orig.jpg

ویژگیهای آرتمیا
آرتمیا تنها موجود زنده دریاچه ارومیه از خانواده سخت پوستان است که میتواند در آب غلیظ و شور زندگی و از جلبکهای موجود دریاچه تغذیه کند. این جاندار شاخصترین موجود زنده دریاچه است که غذای اصلی پرندگان را تشکیل میدهد و بیشترین منبع غذایی برای ماهیان خاویاری است.این جاندار تکسلولی با شرایط آب شور دریاچه ارومیه سازگاری پیدا کرده است و هم میتواند زنده زایی و هم تخمگذاری کند. البته در شرایطی که استرس محیطی نباشد این جاندار زنده زایی میکند.
آرتمیا تخم باارزشی دارد، پرورش دهندگان میگو طی روشی این تخمها را باز میکنند و وقتی نوزاد بیرون میآید، برای مزارع پرورش میگو استفاده میکنند، زیرا میگو باید غذای جنبنده مصرف کند. از اینرو تخم یا سیست آرتمیا در سطح دنیا دارای ارزش جهانی است و هر کیلو 80 تا 90 دلار ارزش دارد.
آرتمیا اورمیانا یکی از هفت گونه شناخته شده آرتمیای دو جنسی در جهان است، ارزش غذایی آن در حد مطلوب است و دارای بیش از 52 درصد پروتئین و چهار درصد چربی است و ترکیب و میزان اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب آن در حدی است که نیازهای آبزیان آبهای شیرین را به طور کامل برآورده می سازد.
از آن می توان مستقیما یا پس از منجمدکردن و یا خشک کردن به عنوان یک خوراک پروتئینی مغذی برای پرورش انواع ماهیان، میگوها و خرچنگ های آب شیرین استفاده کرد و یا می توان پس ازغنی سازی برای پرورش ماهیان و میگو های آب شور به کار برد.
تخم آرتمیا را در هر زمان که لازم باشد در طی 24 ساعت می توان به لارو تبدیل کرد و به عنوان غذایی زنده در اختیار لارو ماهی و میگو قرار داد.
448596_orig.jpg

آرتمیا در چرخه زیست بحرانی قرار دارد/ 90 درصد ذخایر آرتمیا از بین رفت
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه با ابراز نگرانی از وضعیت تنها موجود زنده دریاچه ارومیه می گوید: در حال حاضر با توجه به اشباعیت آب دریاچه ارومیه آرتمیا همچنان در چرخه زیست بحرانی به سر می برد به گونه ای که 90 درصد ذخایر این موجود کاهش یافته است.
یوسفعلی اسدپور ادامه می دهد: هم اکنون در اثر شرایط بحرانی دریاچه ارومیه تعداد ارتمیا از 20 الی 22 عدد تخم و توده زنده در هر لیتر به یک الی دو عدد در هر لیتر رسیده است.
وی خشکسالی حاکم بر دریاچه ارومیه، تبخیر بالای آب، تغییر وضعیت زیستی دریاچه، مدیریت ناصحیح در استفاده از منابع آبهای سطحی و زیر زمینی، احداث سدها به همراه دخالت عوامل انسانی را از اهم دلایل به خطر افتادن حیات دریاچه ارومیه و تنها موجود زنده آن آرتمیا دانسته و می افزاید: در زمان حاضر ارتفاع آب دریاچه ارومیه به 1271.1 رسیده و از سطح تراز آبهای بین المللی بیش از شش متر کاهش یافته و نیز چهارمتر از میانگین ارتفاع پرآبی کاهش نشان می دهد که این امر یعنی زنگ هشدار خطر برای دریاچه ارومیه و آرتمیا به صدا درآمده است.
سدپور خاطرنشان می کند: تمام این عوامل موجب شده است غلظت نمک در دریاچه ارومیه به بالای 340 گرم برلیتر رسیده و آب آن به حالت فوق اشباع در آید که در این شرایط آرتمیا نمی تواند زاد ولد کرده و حیات خود را ادامه دهد.
وی ادامه می دهد: شوری آب دریاچه ارومیه در حال حاضر 340 میلی گرم در لیتر است که در شرایط عادی باید شوری آب دریاچه به 150 میلی گرم در لیتر و تعداد آرتمیا نیز به هشت الی 15 عدد در لیتر برسد.
11 طرح تحقیقاتی در خصوص آرتمیا در کشور اجرا می شود
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور از اجرای 11 طرح تحقیقاتی در خصوص آرتمیا خبرداد و می افزاید: این طرح در زمینه بحث های ژنتیک، بانگ ژن تکثیر، پررورش و فرآوری برای دستیابی به گونه مقاوم آرتمیا، بررسی اثرات شوری بر زیست آرتمیا، تکثیر و پرورش شاه میگو، تولید ترکیبات غنی سازی و شناسایی آبزیان منطقه و ... در حال اجراست.
448594_orig.jpg

به گفته اسدپور اعتبارات پیش بینی شده برای اجرای این طرح ها یک هزار و 500 میلیون ریال در سالجاری است و طی 16 ماه آینده عملیات اجرایی برخی از این طرح ها اتمام می یابد.
صدور مجوز برداشت آرتمیا از دریاچه ارومیه که به عنوان صادرات، صید می شد به اواخر سال 1378 باز می گردد که بهره برداری اصولی این موجود ارزشمند از دریاچه ارومیه با تامین نیاز داخلی می توانست مانع از خروج ارز برای واردات سیست (تخم) آرتمیا در کشور شود و صادرات آن از طرف شرکت های بهره بردار می تواند ارزآوری مهمی برای کشور داشته باشد.
هر کیلو از این آبزی حدود 80 تا 90 دلار در بازار جهانی خریداری می شود و این به آن معنا است که ارزش هر کیلو از این محصول معادل دو برابر هر بشکه نفت است و لذا کشورهای زیادی در دنیا به دنبال رشد و پرورش آن هستند، ولی به علت شرایط بسیار خاصی که این آبزی برای تخم ریزی نیاز دارد فقط در محیط های معدودی رشد می یابند، در این بین دریاچه ارومیه یکی از اصلی ترین منابع آرتمیا در دنیا محسوب می شود.
امروز، با اینکه صید این آبزی ممنوع شده است ولی به دلایلی از جمله برداشت انبوه و غیر علمی در سال های فوق الذکر، آلودگی زیاد آب دریاچه، شور شدن آب دریاچه به علت کاهش سطح آب و نیز خشک شدن دریاچه، زندگی این جاندار به خطر افتاده و احتمال انقراض آن می رود.
448593_orig.jpg

ذخایر موجود آرتمیا بازسازی شود
عضو هیئت علمی و موسس مرکز تحقیقات آرتمیای دانشگاه ارومیه هم در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر دریاچه ارومیه و تنها موجود زنده آن "آرتمیا" در شرایط نابودی کامل قرار دارد می گوید:با توجه به خشکسالی دریاچه ارومیه از سال 76 و افزایش میزان غلظت نمک در این زیست بوم حیات تنها موجود ارزشمند آن با خطر نابودی کامل مواجه است.
ناصر آق ادامه می دهد: آرتمیا از بین کل جانوران پرسلولی در کره خاکی مقاوم ترین در خصوص زیست در آب با میزان شوری بالاست ولی متاسفانه شرایط موجود دریاچه ارومیه و رسیدن آب آن به حالت فوق اشباع موجب به خطر افتادن حیات آتمیا نیز شده است.
وی می افزاید: اوایل سالجاری با توجه به بارندگی های مناسب که صورت گرفت در برخی از مناطق جمعیت آرتمیا به دلیل بالا رفتن میزان آب ظاهر شد ولی بلافاصله با شروع فصل گرما و تبخیر بالای آب به همراه افزایش میزان شوری آب مجدا شرایط زیستی این موجود با خطر جدی مواجه شد.
آق با اشاره به اینکه آرتمیا در شرایط موجود تمام تلاش خود را برای احیا کرد اظهارداشت: باید در این راستا شرایط بهینه برای ادامه حیات این موجود فراهم می شد ولی متاسفانه در کنار بحران دریاچه ارومیه هم اکنون تعداد آرتمیا در هر هزار لیتر آب دریاچه ارومیه به یک عدد هم نمی رسد این درحالی است که در سالهای قبل لااقل در هر لیتر یک عدد آرتمیا موجود بود.
این عضو هئیت علمی دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه در سال 74 تعداد آرتمیا در دریاچه ارومیه در هر لیتر یک عدد بود می گوید: از سال 76 با آغاز خشکسالی در کشور وتاثیر آن بر دریاچه ارومیه به همراه بهره برداری از آرتمیا در سالهای 79 و80 موجب شد ذخایر آرتمیا رفته رفته سیر نزولی به خود گیرد.
برداشت غیرمجاز آرتمیا از دریاچه ارمیه ادامه دارد
آق می افزاید: برداشت های غیرمجاز آرتمیا حتی به صورت محدود در حال حاضر نیز وجود دارد که این امر در کاهش ذخایر آرتمیا تاثیرگذار است و در این زمینه باید فرهنگ سازی لازم از سوی ارگانهای ذیربط صورت گیرد.
مدیرگروه بیولوژی و اکولوژی مدیریت ذخایر آبزیان پژوهشکده آرتمیا دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان تخمگذاری موجود آرتمیا جوابگو نیست می گوید: باید ذخایر آرتمیا در دریاچه ارومیه بازسازی شود.
آق نجات دریاچه ارومیه با راهکارهای تدوین شده و ایجاد شرایط بهینه را تنها راه احیای آرتمیا دانسته و می افزاید: با توجه به ارزش اقتصادی بسیار بالای این موجود زنده مسئولان باید جلوی نابودی این ثروت میلیاردی را بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه با تاکید بر برنامه ریزی کارشناسی شده و اصولی و علمی در جهت نجات دریاچه ارومیه و آرتمیا از شرایط فعلی گفت: می توان با استفاده از آب های موجود مانند رودخانه های منتهی به این دریاچه با صرف اعتبارات لازم تا حدودی مشکل فعلی دریاچه ارومیه را حل کرد.
پارک ملی دریاچه ارومیه یکی از ۵۹ ذخیره گاه طبیعی محیط زیست جهان است که به دلیل طبیعت مناسب برای زیست دائمی و موقت انواع پرندگان کمیاب و نادر جهان و زیبایی های طبیعی سواحل و جزایر آن از سوی یونسکو به عنوان یک ذخیره گاه بیوسفری در جهان شناخته شده است.
حوزه آب ریز دریاچه ارومیه در زمان پرآبی آن 570 هزار هکتار است که در شرایط فعلی به 51 هزار هکتار مربع کاهش یافته است.
طول دریاچه ارومیه 152 کیلومتر و عرض آن 45 کیلومتر است
.
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
جمع شدن لایه اتمسفری زمین ...


[size=10pt] جمع شدن لایه اتمسفری زمین بسبب کاهش سطوح پرتو خورشیدی
[/size]


ترجمه : ز هرا امینی - دانش آموز اول دبیرستان سمپاد ارومیه

مجله ساینس دیلی در گزارش مورخه 27 آگوست اعلام کرد که تغییرات گسترده در انرژی خروجی خورشید ممکن است موجب بروز نوسانات ناگواری در لایه بیرونی اتمسفر زمین گردد . نتایج آخرین مطالعات دانشمندان نشان میدهد که کاهش چشمگیر در سطوح تشعشات ماوراء بنفش خورشید ، موجب جمع شدن موقتی لایه بالائی اتمسفر زمین شده است .

i297669_Layer.jpg



تحقیفات دانشمندان در مرکز ملی مطالعات اتمسفری واقع در کلرادوی آمریکا و همچنین دانشگاه کلرودا - بالدر نشان میدهد سیکل مغناطیسی خورشید که باعت تغییر متناوب 11 ساله در تعداد لکه های خورشیدی میگردد ، ممکن است بسیار بیشتر از آنچه تصور میشد ، تغییر کند . این نتایج در مجله اتحادیه جفرافی آمریکا که توسط ناسا تاسیس شده است ، به چاپ رسیده است .

دکتر فرزاد کمال آبادی ( مدیر برنامه بخش علوم فضا - زمین موسسه ملی علوم وابسته به ناسا ) میگوید : " این نتایج دانشمندان را وادار به مطالعه گسترده در زمینه سیستم پیوسته خورشید - زمین کرده است . " او همچنین بر اهمیت علمی تاثیرات خورشیدی بر محیط زیست و همچنین پیامدهای اجتماعی آن تاکید می نماید .

نتایج یافته شده حاکی از آن است که تغییرات مذکور بر مدارات ماهواره ها و ایستگاه فضائی بین المللی تاثیر خواهد گذارد ، چرا که بسبب کوچک شدن بالاترین لایه اتمسفر ( ترموسفر ) ماهواره ها براحتی میتوانند مدار چرخش خود را به دور کره زمین حفظ کنند . با این حال ، این امر در دراز مدت ممکن است موجب بروز خطراتی نیز برای ماهواره گردد ، چرا که زباله های فضائی و آثار باقیمانده از ماهواره های متلاشی شده ، در آینده خطر ساز خواهند شد .

پروفسور توماس وود اعلام کرد که بسبب کاهش چگالی ترموسفر ، مدت زمان باقی ماندن ماهوراه ها در مداراتشان بیشتر میشود .

لازم به توضیح است که ترموسفر بالاترین لایه اتمسفر زمین بوده و از ارتفاع 55 الی 300 مایلی ( 90 تا 500 کیلومتری ) از سطح زمین قرار دارد . این لایه تشکیل یافته از رقیق ترین گازها بوده و اولین لایه است که تمامی پرتوهای خورشیدی با آن تماس پیدا میکنند . این لایه از اتمسفر ، معمولا با کاهش فعالیتهای خورشیدی خنک شده و چگالیش کاهش پیدا میکند .


( جهت اطلاعات بیشتر به آدرس سایت مذکور مراجعه فرمائید )
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
لایه های اتمسفری زمین


اتمسفر زمين را بر حسب چگونگي روند دما، اختلاف چگالي، تغييرات فشار، تداخل گازها و سرانجام ويژگيهاي الكتريكي به لايه‌هاي زير تقسيم كرده‌اند:

i300585_Atmosphere01.jpeg



1- تروپوسفر (Troposphere)

2- استراتوسفر (Stratosphere)

3- مزوسفر (Mesosphere)

4- يونسفر (Ionosphere)

5- اگزوسفر (Exosphere)

[size=10pt] * * * [/size]

1- تروپوسفر

تروپوسفر پايين ترين لايه اتمسفر است كه خود از لايه هاي كوچكتري تشكيل شده است.

وجه تمايز اين لايه با ديگر لايه هاي اتمسفر، تجمع تمامي بخار آب جو زمين در آن است؛ به همين دليل بسياري از پديده هاي جوي كه با رطوبت ارتباط دارند و عاملي تعيين كننده در وضعيت هوا به شمار مي آيند (از قبيل ابر، باران، برف، مه و رعد و برق) تنها در اين لايه رخ مي دهند.

i300586_Atmosphere02.jpeg


منبع حرارتي لايه تروپوسفر انرژي تابشي سطح زمين است. از اين رو با افزايش ارتفاع با كاهش دما مواجه خواهيم بود.

ضخامت تروپوسفر، از شرايط حرارتي متفاوتي كه در عرضهاي جغرافيايي مختلف حاكم است تبعيت مي كند. اين ضخامت معمولاً از 17 تا 18 كيلومتر در استوا به 10 تا 11 كيلومتر در مناطق معتدل و 7 تا 8 كيلومتر در قطبها تغيير مي كند.

2- استراتوسفر

لايه استراتوسفر بر روي لايه تروپوسفر قرار دارد و ضخامت متوسط آن حدود 23 كيلومتر است. در 3 كيلومتر اول استراتوسفر، دماي هوا ثابت است اما در قسمتهاي بالاتر دماي هوا با ارتفاع افزايش مي يابد.

در استراتوسفر به ندرت ابر تشكيل مي شود و تنها در شرايط ويژه اي ممكن است ابرهاي كوهستاني به نام ابرهاي مرواريدي در ارتفاع 21 تا 29 كيلومتري از سطح زمين ظاهر شوند كه علت وجود آنها حركات موجي شكل هوا از سوي موانع مي باشد.

از ديگر ويژگيهاي مهم استراتوسفر وجود ازن در اين لايه است كه بخصوص در ارتفاع 20 تا 30 كيلومتري سطح زمين بر اثر واكنشهاي مختلف فتوشيميايي بدست مي آيد. مقدار ازن در اين لايه معمولاً روند فصلي دارد حداكثر آن در بهار و حداقل آن در پاييز مشاهده مي شود.

3- مزوسفر

در بالاي لايه گرم ازن لايه مزوسفر قرار دارد كه دما در آن متناسب با افزايش ارتفاع با آهنگ 0.3سانتيگراد به ازاي هر 100 متر كاهش مي يابد به طوريكه دما در مرز فوقاني آن در ارتفاع 80 تا 90 كيلومتري به 80- درجه سانتيگراد مي رسد. و نتيجه اين دماي پايين انجماد بخار آب ناچيز موجود در اين لايه است كه باعث بوجود آمدن ابرهاي شب تاب مي شوند. اين ابرها درتابستان و در عرضهاي بالا ديده مي شوند. مزوسفر سردترين لايه اتمسفر تلقي مي شود.

4 - يونوسفر

از بخش فوقاني مزوسفر تا ارتفاع تقريبي 1000 كيلومتري اتمسفر زمين، بار الكتريكي شديدي حاكم است كه زاييده وجود يونها و الكترونهاي آزاد است. در حقيقت پرتوهاي پر انرژي خورشيد كه از فضاي خارج به طبقات بالايي اتمسفر وارد مي شوند باعث گسستگي پيوند يا يونيزاسيون مولكولها و اتمها مي شوند. بر اثر يونيزاسيون، الكترون آزاد مي شود و باقي مانده اتم به صورت يون در مي آيد؛ به همين علت اين لايه از جو را يونوسفر ناميده اند.

شدت يونيزاسيون در تمام ارتفاعات يونسفر يكسان نيست؛ بنابراين لايه هاي متفاوت با تراكم الكترون و يون متفاوت با ارتفاعات مجاور خود در يونسفر وجود دارد؛

اين لايه ها در ارتباطات راديويي اهميت بسياري دارند. اين لايه ها عبارتند از لايه هاي D,E,F .

5 - اگزوسفر

شرايط موجود در يونوسفر در اين لايه نيز حاكم است؛ بدين معني كه گازها در اين لايه همچنان قابليت هدايت الكتريكي خود را حفظ مي كنند. سرعت ذرات در اين لايه بسيار زياد است و در مواردي به 11.2 كيلومتر در ثانيه مي رسد.

اگزوسفر لايه گذار جو به فضاي كيهاني به شمار مي آيد كه بخش فوقاني آن را در ارتفاع بيش از سه هزار كيلومتري از سطح زمين برآورد كرده اند.

i300587_Atmosphere03.jpeg


نوشته : محمد طلايي زاده
 

psi-3

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
199
امتیاز
111
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان
دانشگاه
صنعتی اصفهان
رشته دانشگاه
عمران
هر سال، نسل يك گونه پرنده منقرض می شود

نتيجه يك مطالعه جديد نشان مي‌دهد در حال حاضر هر سال نسل يك گونه پرنده به طور كامل از زمين منقرض مي‌شود.

7zq6z6zpxkuerdkoxijh.jpeg


به گزارش سايت اينترنتي “نيوساينتيست”، اين درحالي است كه پيش از اين تصور مي‌شد روند كنوني انقراض نسل پرندگان، يك پرنده در هر چهار سال است.

همين مطالعه كه توسط محققان موسسه “ميزوري بوتانيكال گاردن” در “سنت لوييز” آمريكا انجام گرفته، نشان مي‌دهد روند انقراض نسل پرندگان در حال شدت گرفتن است به طوري كه در پايان قرن جاري، هر سال نسل ‪ ۱۰‬گونه از پرندگان براي هميشه منقرض مي‌شوند.

به گفته اين محققان، در پايان قرن جاري تنوع زيستي منطقه‌اي پرندگان از بين رفته و تنها چند نوع پرنده خاص در اغلب نقاط زمين مشاهده خواهند شد

به گفته دانشمندان، فعاليتهاي انسانها ضربه بسيار شديدي به حيات پرندگان در جزاير كاراييب و جزاير اقيانوسهاي اطلس، آرام و هند و همچنين استراليا و شمال آمريكا وارد كرده‌است كه اين امر به علت تخريب محيط زيست پرندگان و تبديل آنها به زمينهاي زراعي، شكار بي‌رويه و معرفي جانوران غير بومي به اين مناطق توسط انسانها و همچنين گرم شدن كره زمين است.

هم‌اكنون در حدود ‪ ۱۰‬هزار گونه پرنده مختلف در زمين شناسايي شده كه با ادامه روند فعلي، نسل بيش از ‪ ۱۲‬درصد از آنها تا پايان قرن جاري به كلي منقرض خواهد شد.
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
خطر نابودي پنگوئن‌ها تا پايان قرن

جام جم آنلاين: گروهي از دانشمندان بين المللي هشدار دادند که تا پايان قرن از هر 18 پنگوئن 10 پنگوئن نابود خواهند شد.
به گزارش مهر، 22 محققي که در کنفرانس بين المللي پنگوئن در بوستون آمريکا گردهم آمده بودند هشدار دادند که زندگي اين پرندگان قطبي در معرض تهديدات بسياري قرار دارد.


jfjxtkjk7in3iqdz2e0u.jpg


کمبود غذا ، تغييرات آب و هوايي ، صيد بي رويه و نفتي که آب ها را آلوده مي کند از جمله اين تهديدات به شمار مي روند.

اين دانشمندان با تاکيد بر اينکه تا پايان قرن از هر 18 پنگوئن 10 پنگوئن نابود خواهد شد اظهار داشتند که پنگوئن هاي «گالاپاگوس» و پنگوئن هاي «هامبولدت» که در سواحل پرو و شيلي ساکن هستند به دليل کاهش ماهي براي خوردن مجبور به مهاجرت شده اند.

پنگوئن هاي گالاپاگوس تا پايان قرن با 30 درصد احتمال انقراض مواجهند.

همچنين پنگوئن هاي امپراتور که قهرمان اصلي فيلم مستند علمي «رژه پنگوئن ها» هستند درصورتيکه نتوانند خود را با تغييرات آب و هوايي و تغيير فصول توليد مثل و مهاجرت سازگار کنند تا سال 2100 نابود خواهند شد.

از سويي ديگر آلودگي مزمن آبها در اثر تخليه غيرقانوني نفت توسط کشتي ها از ديگر خطرهايي است که پنگوئن ها را به شدت در معرض خطر قرار مي دهد.
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
پاسخ : هر سال، نسل يك گونه پرنده منقرض می شود

خب سازمان های زیادی دارن براش تلاش می کنن ولی کاری رو که سال هاست شروع شده نمی شه یه هویی جلوش رو گرفت کم کم :)
یه مورد جالب علاوه بر الوده کردن محیط زیست و از بین بردن زیستگاه و شکار بی رویه بعضی وقتا انتقال یه گونه از یه محل به یه جای دیگه باعث از بین رفتن حیوانات بومی می شه
مثلا بردن گربه به یه جزیره تو استرالیا باعث انقراض کامل یه پرنده شد
حالا نظر شما چیه میشه جلوش رو گرفت ؟ اگه آره چه جوری ؟ :-?

اگه اطلاعات دیگه ای هم دارین خوش حال می شم در اختیارمون بذارین
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
تاثیر گرمای زمین در کاهش محصول برنج

بیش از نود در صد محصول برنج دنیا در قاره آسیا تولید و مصرف می شود


i330239_rice.jpg


بررسی های علمی جدید نشان می دهد که محصول برنج در بسیاری از نقاط قاره آسیا به دلیل گرم تر شدن هوای کره زمین در حال کاهش است.

بنا بر این بررسی ها که عمدتا توسط دانشمندان آمریکایی صورت گرفته، دمای فزاینده هوا در طول شب، تاثیر منفی در میزان تولید محصول برنج دارد.
در این تحقیقات، شماری از کارشناسان موسسه بین المللی مطالعه در باره برنج، که دفترش در فیلیپین است و نیز کارشناسانی از سازمان ملل متحد شرکت داشتند

در سال 2004، گروه دیگری از پژوهشگران اعلام کرده بودند که به دلیل یک درجه سانتیگراد گرم تر شدن هوا در طول شب، میزان محصول برنج فیلیپین 10 درصد کاهش یافته است.
تهیه کنندگان گزارشی که در این باره تهیه شده خاطرنشان می کنند که در بعضی از مناطق شش کشور عمده تولید کننده برنج در قاره آسیا، در طی بیست و پنج سال اخیر، مقدار این محصول تا بیست درصد کاهش یافته است.

پژوهشگران هشدار می دهند که چنانچه کشاورزان روش های تازه ای برای کشت برنج پیدا نکنند و به تولید انواع دیگر برنج که در برابر گرما مقاوم تر هستند نپردازند، گرمای کره زمین می تواند تلاش ها برای افزایش محصول برنج را به مخاطره بیاندازد.

برخی از کارشناسان توصیه کرده اند که فصل کشت برنج تغییر یافته و تولید برنج در ماه های خنک تر سال صورت گیرد.
تحقیقاتی که در سال 2007 در مورد پی آمدهای گرم تر شدن هوای کره زمین به عمل آمده بود، نشان می داد که اگر چه افزایش جزیی درجه حرارت در طول روز، ممکن است در برخی نقاط به افزایش محصول کمک کند، چنانچه این افزایش به سه درجه سانتیگراد برسد، در محصول غلات در سراسر جهان تاثیر منفی خواهد گذارد.

برنج از مهمترین غلات بوده و در تغذیه بسیاری از مردم آسیا و آفریقا نقشی اساسی دارد. قاره آسیا بیش از 90 درصد محصول برنج دنیا را تولید و مصرف می کند.

کاهش محصول برنج سبب خواهد شد که تغذیه جمعیت فزاینده جهان در آینده مشکل تر شود.
در یک گزارش تحقیقاتی که در سال 2009، انتشار یافت، پیش بینی شده بود تا سال 2010 نیمی از جمعیت جهان با بحران مواد غذایی مرتبط با گرمتر شدن هوای کره زمین مواجه خواهند شد.

i330307_rice2.jpg


در حال حاضر جاری شدن سیل در پاکستان، هند و چین سبب نگرانی در مورد خطر کمبود گندم شده است و خشکسالی و آتش سوزی های گسترده در مزارع روسیه سبب شده که این کشور محدودیت هایی برای صدور غلات قائل شود.
بانک جهانی هم اکنون در مورد احتمال کاهش محصول غلات و افزایش بهای مواد غذایی ابراز نگرانی کرده است.
 
  • لایک
امتیازات: fida

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
ترجمه : زهرا امینی _ دانش اموز اول دبیرستان سمپاد ارومیه

همان طور که می دانید در سالهای اخیر و مخصوصا امسال در کل جهان افزایش بی سابقه دما مشاهده شده است. این در حالی است که تحقیقات صورت گرفته در مناطق غرب میانه ی آمریکا حاکی از کاهش دما و افزایش بارندگی می باشد . مطالعه در مورد این پدیده عجیب از ماه ها پیش شروع شده اند و دانشمندان اعلام کرده اند که این تغییرات ممکن است ناشی از فعالیتهای کشاورزی صورت گرفته باشد .

i332632_watering.jpg


آقای David Changnon متخصص مطالعه اب و هوا از دانشگاه Illinois اخیرا در کنفرانسی نتیجه مطالعات خود را که بر پایه ی میزان بارش دمای هوا و وزش باد در طی سال های اخیر بود را اعلام کرد . او و گروهش هم اکنون مطالعاتی در مورد این فاکتور ها و تغییرات انها در گذاشته و آینده انجام می دهند . آنها دمای شیکاگو و 13 سایت دیگر را بررسی کرده اند و به این نتیجه رسیده اند که دمای هوا حداقل یک درجه فارنهایت کاهش و میزان بارش نیز 0.33 اینچ افزایش داشته است .

این تغییرات (افزایش بارش و کاهش دما ) ممکن است با میزان رطوبت در ارتباط باشند . هوای مرطوب دیرتر از هوای خشک گرم می شود و نیز می تواند رطوبت خود را به صورت باران ازاد کند.

ا[size=10pt]ین رطوبت از کجا آمده است؟[/size]

آقای Changnon به افزایش فعالیت های کشاورزی در منطقه اشاره می کند . گیاهان هنگام رشد رطوبت خاک را گرفته و آنرا در هوا آزاد می کنند . در بین گیاهان سویا و ذرت رطوبت بیشتری آزاد می کنند . کشت این دو گونه با 57 درصد افزایش در سالهای اخیر 97 درصد مزارع این مناطق را فراگرفته است .

مطالعات دوم که توسط آقای Robock انجام شده اند نیز افزایش رطوبت هوا را تائید می کنند. اما منبع این رطوبت را چیز دیگری می دانند . آنها به افزایش آبیاری مزارع از نوع غرقآبی اشاره می کنند و می گویند که از سال 1930 به این طرف میزان ابیاری تقریبا ده برابر شده است .
در این نوع آبیاری ، بیشتر از منابع زیر زمینی استفاده می شود و در نتیجه از ذخایر زیر زمینی کم شده و با تبخیر این اب ها میزان رطوبت هوا افزایش می یابد .

علیرغم این که تحقیقات این دو دانشمند نخستین گام در راستای مطالعات دقیق تغییرات آب و هوایی می باشند. با این حال ، فرضیات مذکور نیاز به مطالعات بیشتری داشته تا به مرحله قطعی شدن برسد.

منبع
 

elahe

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,511
امتیاز
338
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ١
شهر
بندرعباس
پاسخ : آبیاری آسمان

هر گياهي شامل ميشه؟!
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
پاسخ : آبیاری آسمان

بلی هر گیاهی این عمل رو انجام می ده ولی سویا و ذرت هم تاثیرش بیشتره هم اون جا بیشتر کشت می شه
 

راضيه

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
368
امتیاز
131
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 تهران
شهر
تهران
رشته دانشگاه
پزشكي
پاسخ : آبیاری آسمان

نميفهمم روش ابياري به ازاد كردن رطوبت توسط گياه چه ربطي داره
اخه گياه يه ميزان خاص اب مورد نيازشو ميگيره و مقدار خاصي ازاد ميكنه حالا چه فرقي ميكنه اون اب از كجا باشه
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
پاسخ : آبیاری آسمان

نه روش دوم به خود گیاه ربطی نداره
منظورش تبخیر ابها به صورت معمولیه
نه این که گیاه اون رو آزاد کنه
می گه که چون گیاه زیاد شده جذب اب هم زیاد شده ازاد کردن هم زیاد شده
هر دونظریه کاملا شبیه همند و همدیگرو تایید می کنند فقط یه جزیی تفاوت دارند
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
آلودگی صوتی ماهی ها را ناشنوا می کند

پژوهشگران با بررسی بر روی سیستم ارتباطی موجودات دریایی نشان دادند که آلودگیهای صوتی زیر آب ماهیها را ناشنوا می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان سازمان محافظت دریایی سازمان جهانی حفاظت از محیط زیست، دانشگاه وین اتریش و دانشگاه تریسته ایتالیا دریافتند که آلودگیهای صوتی زیر آب به ویژه در دریای مدیترانه می تواند آنچنان قوی باشد که ارتباطات میان ماهی ها را مختل و این جانوران دریایی را ناشنوا کند.

این زیست شناسان در این خصوص اظهار داشتند: "ما کشف کردیم که صدای تولید شده از یک قایق معمولی می تواند ماهی ها را ناشنوا کند. این پدیده می تواند بر روی باروری تخمها و طول عمر گونه هایی که با انتشار صداها و علائم ویژه ای جفت یابی می کنند اثرات منفی برجای بگذارد. برخلاف تصور عمومی اینکه ماهی ها گنگ هستند واقعیت ندارد. تاکنون بیش از 100 گونه ماهی شناسایی شده اند که قادرند با یکدیگر گپ بزنند و در این گفتگوها اطلاعات مربوط به شکار و شکارچی را تبادل کرده، مسیر حرکت را به هم نشان دهند و پیغامهای عاشقانه رد و بد کنند."

2k7n5qhv9hd5w2dsh5vh.jpg


همچنین برخلاف آنچه که تصور می شود دریا دنیای ساکتی نیست به طوری که در آب صدا 5 برابر سریعتر از زمانی که در هوا است حرکت می کند و تا مسافتهای دورتری شنیده می شود. سرعت صدا در آب می تواند به حدود هزار و 500 متر بر ثانیه برسد.

این محققان با استفاده از هیدروفن یا میکروفنی که در زیر آب عمل می کند توانستند امواج صوتی را ثبت کنند و آنها را به اطلاعات دیجیتالی و خالص در دنیای بدون مرز دریا تبدیل کنند.
این محققان افزودند: "تحقیقات ما نشان دهد که صدای حاصل از فعالیتهای انسان از صداهای طبیعی بسیار بیشتر است و این موجب می شود که گونه های دریایی نتوانند صداهای طبیعی محیط را بشنوند. علاوه بر آسیبهای وارده به سیستم شنوایی و قطع کانالهای ارتباطی میان اعضای گروههای یک گونه، صدای حاصل از تردد کشتیها اثرات منفی دیگری نیز برجای می گذارد به طوری که عادات طبیعی برخی از ماهی ها در اثر این صداها مختل شده و مشکلات جدی برای مسیریابی و تهیه غذا برای این گونه ها ایجاد می شود. همچنین این ماهی ها به شدت زیر استرس قرار می گیرند."

yxm656njyv39y5h2bnja.jpeg


براساس گزارش لارپوبلیکا، در راس پر سر و صداترین فعالیتهای انسان در دنیای زیر آبها، ردیابهای لرزه نگاری است اما در دریای مدیترانه ترافیک کشتیها و قایقها مهمترین منبع آلودگی صوتی به شمار می رود.
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
خشک شدن دریاچه ارومیه

خشک شدن دریاچه ارومیه زندگی 13 میلیون انسان رو به خطر می اندازد!! :O
در سال های اخیر عمق عمیق ترین قسمت های دریاچه به دومتر رسیده است
انتقال این افراد به جاهای دیگر عملا غیر ممکن است
اگر دریاچه خشک شود نمک ها تا کیلومتر هار را در بر می گیرند و حیات وحش را تهدید می کنند
ایده های زیادی برای احیای دریاچه وجود دارد :
کشیدن کانال از رود ارس یا دریای خزر
تخریب سد های اطراف که مانع از رسیدن اب به دریاچه می شوند

گفتنی است که این طرح ها فقط از بین رفتن دریاچه را به تعویق می اندازند! :(
 
  • لایک
امتیازات: death

4245

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
591
امتیاز
2,386
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه
سال فارغ التحصیلی
1392
رشته دانشگاه
مهندسی پزشکی
پاسخ : علت تغییر رنگ دریاچه ارومیه

البته اون رودی که قرار بود ازش اب بیارن ارس نبود ! یه رودی بود از طرف سردشت که از کوه های ایران اب میگرفت ولی میرفت به عراق ! :-w

خیلی هم پر ابه ! (; اسمش یادم رفت ! #-o اول گفتن از اون رود کانال کشی میکنن ولی بعدا گفتن چون اونورا کوهستانیه کانال کشی سخته ! :-"

بعدش گفتن که از دریای خزر میارن ! الانم من شنیدم که کارو شروع کردن ولی مطمئن نیستم ! فقط شنیدم ! :D
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
پاسخ : علت تغییر رنگ دریاچه ارومیه

نه کاری شروع نشده
خشک شدن دریاچه باعث به دنیا اومدن بچه های ناقص تو این نواحی هم می شه
 

4245

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
591
امتیاز
2,386
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه
سال فارغ التحصیلی
1392
رشته دانشگاه
مهندسی پزشکی
پاسخ : علت تغییر رنگ دریاچه ارومیه

به نقل از Fire Storm :
نه کاری شروع نشده
خشک شدن دریاچه باعث به دنیا اومدن بچه های ناقص تو این نواحی هم می شه

میشه بیشتر توضیح بدین ؟! :-?

شما هم شنیدین یا ... که هنوز شروع نشده ؟! :-"
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
98
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
پاسخ : علت تغییر رنگ دریاچه ارومیه

به خاطر هزینه بالاشه که اجرا نمی شه
عمق عمیق ترین قسمتها به 2 (!) متر رسیده
دریاچه ی ارومیه دومین دریاچه ی شور جهان بوده به خاطر ارتمیا و لجن هاش خیلی استفاده داشته
 
بالا