فقط سوسانو! بانو آتوسا کیه؟!

• شروع کننده موضوع

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر
شاید امروز جوان ایرانی که در مقابل تلوزیون میخکوب شده شاهد درام ساختگی و اسطوره های خیالی کره ای است چیزی از بانو آتوسا نداند. شاید تمام شمایی که این مطلب رو میخونید هرگز دختری به نام آتوسا رو نشناسید. و شاید مردم ایران باید عاشق دخترک خیالی به نام سوسانو بشن تا مهبانویی مثل بانو آتوسای پارسی.

آتوسا دختر بزرگ کوروش کبیر و همسر داریوش بزرگ بود. او دختری با شعور و با سواد بود به طوریکه به گونه ای دقیق بر وضع فرهنگی قصر امپراطوری هخامنشی نظارت داشت و موجب آموزش فرهنگ و سواد به ایرانیان بود. او آنچنان زیبا رو بود که تمام درباریان عاشق او بودند حتی برادرش و آنچنان شجاع بود که حتی گاها فرماندهی سپاه ایران را نیز به عهده میگرفت. او پس از همسر کوروش کبیر دومین زنی بود که لقب بانو در ایران گرفت و در آنزمان بلند مرتبه ترین بانوی جهان بود. به طوریکه به اون لقب خاص بانوی بانوان جهان را دادند.

و امروز باعث سرافکندگی است که با داشتن چنین بانوانی در تاریخ باید عاشق اسطوره های ساختگی چشم بادامی ها باشیم.

در مورد بانوان پارسی باستان مطالب دیگری رو در آینده قرار میدم.

chatton

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan
پاسخ : فقط سوسانو! بانو آتوسا کیه؟!

واقعا خوبه که ما اسطوره های خودمون رو فراموش نکنیم...اما نکته اینجاست که کسی از فیلم سازان محترم نمیره همچین فیلمایی راجع به بانوان ایرانی و کلا اسطوره های ایرانی بسازه...آدم دلش می سوزه.مرسی از اطلاع رسانیتون

فاطمه طباطبای

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان قم
مدال المپیاد
فیزیک-ریاضی

ممنون از اطلاعاتتون.ولی ما فعلا نمی تونیم انتظار داشته باشیم ایران فیلم تاریخی به قشنگی کره ای ها بسازه.چند بار ساخت دیدیم چی از آب دراومد.

chatton

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan

به نقل از فاطیما :
ممنون از اطلاعاتتون.ولی ما فعلا نمی تونیم انتظار داشته باشیم ایران فیلم تاریخی به قشنگی کره ای ها بسازه.چند بار ساخت دیدیم چی از آب دراومد.
و باز هم مشکل بودجه!...ولی واقعا به نظر من خیلی مهمه ساخت چنین فیلمایی...حتی با هزینه ی گزاف هم می ارزه...البته نمیدونم...شاید ایران هنوز به پولداری کره نشده باشه

amirfardanian

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد یک مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1391
تلگرام
اینستاگرام

به نقل از chatton :
و باز هم مشکل بودجه!...ولی واقعا به نظر من خیلی مهمه ساخت چنین فیلمایی...حتی با هزینه ی گزاف هم می ارزه...البته نمیدونم...شاید ایران هنوز به پولداری کره نشده باشه

اره آخه ميدوني چراكره پول دار تره:
چون عقل شون خيلي بيشتر!!!!!!!!!
چون منابعشون از ايران بيشتر!!!!!!!!!!!!
چون رييس جمهورشون بادرايته!!!!!!!!!!!!
و...........
افسوس فقط مي توان حسرت خورد و ننابود شدن ايران رو نظاره گر بود

chatton

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan

به نقل از امير :
اره آخه ميدوني چراكره پول دار تره:
چون عقل شون خيلي بيشتر!!!!!!!!!
چون منابعشون از ايران بيشتر!!!!!!!!!!!!
چون رييس جمهورشون بادرايته!!!!!!!!!!!!
و...........
افسوس فقط مي توان حسرت خورد و ننابود شدن ايران رو نظاره گر بود

من با این که اونا عقلشون از ایرانیا بیشتره مخالفم...ایرانیا باهوش ترین مردم دنیان...میتونیم بگیم اونا از عقلشون خیلی بهتر و درست تر از ایرانی ها استفاده میکنند.

فاطمه طباطبای

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان قم
مدال المپیاد
فیزیک-ریاضی

نه فقط مشکل پول نیست.مشکل چیزیای دیگم هست.ببین ایران نمیتونه فیلمایی با آبو رنگ کره بسازه.دلایاشم مشخصه.

13

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه_کرمان
شهر
کرمان
سال فارغ التحصیلی
88
رشته دانشگاه
عمران

من از این فیلم بینهایت بدم میاد که حتی 1 قسمتش رو هم ندیدم و نخواهم دید

• شروع کننده موضوع

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر
جایگاه زن در دوره ی باستان پارس

و من می بینم که چگونه از زن و دختر به عنوان ابزار عیش و نوش و خوشگذرانی و شکم بارگی مردان آنزمان شرق و غرب استفاده میشده است. و آنان هرقدر هم اسطوره ساز باشند این را نمیتوانند کتمان کنند. آن هنگام که آنان هزاران زن و دختر را برای تزیین قصرشان به بردگی می گرفتند و به یکدیگر جام می و دختر خوشرو تعارف می کردند. و آن هنگام که زنان را به ندیمگی میگرفتند در دربار و حرم سرا می ساختند. و اینرا هیچکدام نمی توانند کتمان کنند. و حتی در اسطوره سازیشان هم گویا و پیداست. اما بدانید از جایگاه زن در عهد پارس که برای اولین بار و آخرین بار در سراسر تاریخ جهان زن را آنگونه که درخور است ستود! و مرد را نیز همچنان که می باید بزرگ و با وقار کرد!

جایگاه زن در میان مردان عهد پارس به گونه ای بود که هرگز به خود اجازه استفاده ابزاری از زن را نمیدادند. شما شاهد آن هستید که در تمام قصرهای دنیا زن و دختر وسیله ی تزیین بوده هم در دیواره های تخت جمشید هرگز تصویر زنی را نمی بینید مگر یکجا و آنم در میان محور های ارابه ی شاهی چراکه معتقد بوده اند که زن محور زندگی است نه وسیله ی مرد.
در آن زمان زنان در کنار مردان در مدیریت کشور نقش داشته صاحب کارخانه و کارگاه های بزرگ بودند. و در کارهایی بر مردان هم ریاست می کردند و حقوق افراد بسته به کاری بود که انجام میدادند نه جنسیتشان. از تفکیک جنسی در جهت ویژگی های افراد استفاده میشد نه در جهت غرور فردی. از زنان در کارخانه ها و کارگاه هایی با کارهای در خورشان و از مردان در کار های دور از خانه و مسافرت های طولانی. چرا که معتقد بودند جایگاه زن در کنار خانواده باید باشد.
و شاهنشاه داریوش کبیر بسیار خوشنود میشد از تولد فرزند و به هر زن که بچه ای می آورد ده سکه طلا و جو و نوشیدنی هدیه میداد. زنان برای دوره بارداری به مدت 5 ماه مرخصی بارداری داشتند و در این هنگام نیز حقوقی البته کمتر ولی برای گذران زندگی دریافت می کردند. و پس از بارداری هم تا مدتی کارشان نیمه وقت بود تا به بچه داری شان هم برسند.
در کتیبه ای دیده شده بود که به زنی دو برابر هدیه دادند. بررسی کرده و فهمیده بودند که او دوقلو باردار بوده است. و شاید این اولین بار و آخرین بار بود که مرد و زن در جایگاه مناسب خود در جامعه زندگی می کردند.

فاطمه طباطبای

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان قم
مدال المپیاد
فیزیک-ریاضی

شما مدارکتون برای حرفاتون چیه؟
البته نمیخوام بگم که هخامنشیان انسانهای بی تمدنی بودن.اما بهتره برای چیزی که باور میکنیم مدرک داشته باشیم.

• شروع کننده موضوع

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر

خب همینطور که میدونید اسکندر مقدونی تخت جمشید رو به آتش کشید. هخامنشیان اولین حکومت در جهان بودن که ثبت اداری داشتند و همه اتفاقات رو روی الواح گلی ثبت می کردند و تمام داد و ستد ها و اقدامات و حقوق و از این جور چیزا. بخش عظیمی از این الواح از بین رفته ولی یه بخشی از اون به طور اتفاقی در آتش اسکندر تبدیل به لوح پخته شده و چند سال قبل در دیواره های تخت جمشید پیدا شده.

رجوع کنید به کتاب از زبان داریوش نوشته پروفسور هاید ماری کخ

به نقل از فاطیما :
شما مدارکتون برای حرفاتون چیه؟
البته نمیخوام بگم که هخامنشیان انسانهای بی تمدنی بودن.اما بهتره برای چیزی که باور میکنیم مدرک داشته باشیم.

راضی شدین؟!

فاطمه طباطبای

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان قم
مدال المپیاد
فیزیک-ریاضی

کتابو حتما پیدا میکنم میخونم اما از کجاشو نمیدونم.
ممنون با خوندنش راضی میشم.

chatton

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan

منم حرفISO9002 رو قبول دارم...من یه زمانی مطالعات تاریخی زیادی داشتم...زنان ایران باستان نقش مدیریتی اساسی رو در اداره ی کشور به عهده داشتند...نمونش همین آثار پیدا شده در شهر سوخته...می دونی که؟

elahe

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ١
شهر
بندرعباس

جالب بوود ولی من راجع به آتوسا میدوونستم.ولی مرسی که یادآوری کردی که ما دخترهای ایرانی سرتر از اون هاییم:)

amirfardanian

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد یک مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1391
تلگرام
اینستاگرام

به نقل از chatton :
من با این که اونا عقلشون از ایرانیا بیشتره مخالفم...ایرانیا باهوش ترین مردم دنیان...میتونیم بگیم اونا از عقلشون خیلی بهتر و درست تر از ایرانی ها استفاده میکنند.
من از مبالغه استفاده كردم(فك كنم) يعني اينكه عقلشون خيلي كمتره ولي اينطورين ما كه عقل مون 10 برابر اوناست بايد خيلي بهترشو بسازيم

chatton

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan

به نقل از امير :
من از مبالغه استفاده كردم(فك كنم) يعني اينكه عقلشون خيلي كمتره ولي اينطورين ما كه عقل مون 10 برابر اوناست بايد خيلي بهترشو بسازيم
همون طور که گفتم به نظر من اونا از همون عقل نصف و نیمشون خیلی بهتر از ما استفاده می کنند...البته مشکل مالی هم بسیار دخیله

Lorca

کاربر فوق‌حرفه‌ای
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
زیست‌شناسی سلولی و مولکولی

یک مقدار شوینیستیه که بگیم ایرانیا باهوش ترین مردم دنیان یا عقلشون 10 برابر فلان ملته؛ کره کشوری با نژاد بدوی نبوده، و به همین دلیل هم تاریخش کمی ابهام داره و با افسانه هاش مخلوط شده، اما سوسانو تخیلی نیست!
اما واقعا قبول دار که تاریخ ما بسیار بسیار غنی تر از تمام تاریخ های شرقیه، اما متأسفانه تو این مملکت فعلی، هیچ ارزشی بهش نمیدن...

chatton

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan

به نقل از Lorca :
با وجود اینکه روی ایران تعصب دارم، یک مقدار شوینیستیه که بگیم ایرانیا باهوش ترین مردم دنیان یا عقلشون 10 برابر فلان ملته؛ کره کشوری با نژاد بدوی نبوده، و به همین دلیل هم تاریخش کمی ابهام داره و با افسانه هاش مخلوط شده، اما سوسانو تخیلی نیست!
اما واقعا قبول دار که تاریخ ما بسیار بسیار غنی تر از تمام تاریخ های شرقیه، اما متأسفانه تو این مملکت فعلی، هیچ ارزشی بهش نمیدن...
عزیزم هوش ایرانیا تو همه ی دنیا زبان زده...الان بزرگترین دانشمندان رئیسان شرکت های بزرگ آمریکایی و اروپایی یه رگه ی ایرانی دارن..من روی هوش ایرانیان شک ندارم...با بقیه ی حرفت هم موافقم...البته کمبود بودجه مشکل سازه همیشه..کی میخواد حل بشه این مشکل؟

• شروع کننده موضوع

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر

بانویی به نام سوسانو که زن شاه جومانگ بشه بوده ولی اصلا این ویژگی هایی که اینا براش ساختن رو نداشته و کلا نامش در حد زن شاه جومانگ بوده. من منظورم این شخصیت تخیلی هست که اینا براش ساختن.

Lorca

کاربر فوق‌حرفه‌ای
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
زیست‌شناسی سلولی و مولکولی

به نقل از ISO9002 :
بانویی به نام سوسانو که زن شاه جومانگ بشه بوده ولی اصلا این ویژگی هایی که اینا براش ساختن رو نداشته و کلا نامش در حد زن شاه جومانگ بوده. من منظورم این شخصیت تخیلی هست که اینا براش ساختن.

اما کتاب های تاریخی خود کره (که بی انصافیه اگه بگیم دروغ میگه، چون ما هم تاریخ خودمون رو مردم خودمون نوشتن) مثل کتاب سه حاکم هان (한글의 책) همه دقیقا بر این مسئله تأکید میکنن که سوسانو بسیار باعرضه و با درایت بوده؛ تنها ابهام سر اینه که این داستان عاشقانه و احساسی با جومونگ واقعیت داشته یا نه!

بالا