غیرت و تعصب

سیما

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
همدان
دانشگاه
ایشالا که شهید بهشتی :)
رشته دانشگاه
داروسازی
پاسخ : غیرت و تعصب

کلا چیز خوبیه اگه به جا ازش استفاده بشه اما متاسفانه من دارم روز به روز کمتر میبینمش تو جامعه.

Hespride

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی (ره)
شهر
قم...قم...قم
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مالی

راست ميگي سيما
توجه كرديد همين چيزي كه اسمشو ميزاريم غيرت، توي شهر هاي كوچيك خيلي بيشتر از شهر هاي بزرگه؟
فكر ميكنم غيرت يه جامعه، نمودي از ميزان توجه افراد جامعه به همديگست!

اما متاسفانه روز به روز داره كمرنگ ميشه

Amir.A

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
شهر
نیشابور
مدال المپیاد
هممممممم
دانشگاه
خونه واسه یه سال دیکه
رشته دانشگاه
تاپ ان شاء الله

در حدّ منصفانش خوبه
البته اگه وارد بحث تعصب نشه.

shadi joon

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان1مشهد
شهر
مشهد

به نقل از Hespride :
راست ميگي سيما
توجه كرديد همين چيزي كه اسمشو ميزاريم غيرت، توي شهر هاي كوچيك خيلي بيشتر از شهر هاي بزرگه؟
فكر ميكنم غيرت يه جامعه، نمودي از ميزان توجه افراد جامعه به همديگست!

اما متاسفانه روز به روز داره كمرنگ ميشه
من از نگاه یه دختر میگم من از غیرت یک فرد غریبه روم احساس بدی بهم دست میده حتی خیلی وقتا از غیرت پدرم یا بعضی از افراد خانوادم روی خودم احساس ناراحتی میکنم!!!!!!!!!
اگه این موضوع کمرنگتر شده در عوض مزاحمت ها زیاد تر شده به نظرم ارتباط مستقیم دارن باهم!!!!!!!!!!!

Amir.A

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
شهر
نیشابور
مدال المپیاد
هممممممم
دانشگاه
خونه واسه یه سال دیکه
رشته دانشگاه
تاپ ان شاء الله

به نقل از shadi.n :
من از نگاه یه دختر میگم من از غیرت یک فرد غریبه روم احساس بدی بهم دست میده حتی خیلی وقتا از غیرت پدرم یا بعضی از افراد خانوادم روی خودم احساس ناراحتی میکنم!!!!!!!!!
اگه این موضوع کمرنگتر شده در عوض مزاحمت ها زیاد تر شده به نظرم ارتباط مستقیم دارن باهم!!!!!!!!!!!
اصلا تو غیرت رو ب تعریف؟

shadi joon

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان1مشهد
شهر
مشهد

Hespride

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی (ره)
شهر
قم...قم...قم
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مالی

ببين شاد ي خانم، غيرت كه فقط اين نيست كه يه نفر وايسه بالا سرت هي بگه موهاتو بكن تو!!
غيرت يعني حمايت!
و اينكه بيشتر در مورد مرد ها به كار ميره، به اين خاطره كه توي ايران ، از زمان بوق!! تاحالا خانم ها ارزش بالايي داشتن و تو ي كوچه و خيابون احترام خاصي داشتن.

الان توي خيابون يه مرد اگه داد بزنه مثلا بگه كمك، فوقش چند نفر ميرن پيشش، اما خدا نكنه يه خانم يه جيغ كوچولو بزنه، همه ي شهر جمع ميشن ببينن چرا جيغ يه خانم در اومده! و خدا نكنه يه مرد اين وسط اشتباهي كرده باشه كه فاتحش خونده ميشه.

و نكته ي جالب اينه كه اين حركت، هيچ ربطي به دين و مذهب و ... نداره، يه جور حس همگانيه!

shadi joon

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان1مشهد
شهر
مشهد

به نقل از Hespride :
ببين شاد ي خانم، غيرت كه فقط اين نيست كه يه نفر وايسه بالا سرت هي بگه موهاتو بكن تو!!
غيرت يعني حمايت!
و اينكه بيشتر در مورد مرد ها به كار ميره، به اين خاطره كه توي ايران ، از زمان بوق!! تاحالا خانم ها ارزش بالايي داشتن و تو ي كوچه و خيابون احترام خاصي داشتن.

الان توي خيابون يه مرد اگه داد بزنه مثلا بگه كمك، فوقش چند نفر ميرن پيشش، اما خدا نكنه يه خانم يه جيغ كوچولو بزنه، همه ي شهر جمع ميشن ببينن چرا جيغ يه خانم در اومده! و خدا نكنه يه مرد اين وسط اشتباهي كرده باشه كه فاتحش خونده ميشه.

و نكته ي جالب اينه كه اين حركت، هيچ ربطي به دين و مذهب و ... نداره، يه جور حس همگانيه!
میدونم اما متاسفانه غیرت به این معنی جا افتاده که به قول شما يه نفر وايسه بالا سرت هي بگه موهاتو بكن تو!!
و همینطور بهتون گفتم اگه غیرت کم شده در عوض مزاحمت ها و خورد کردن ها زیاد شده!!!!!!!!!!!!!

amirali

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
شهر
نیشابور
مدال المپیاد
ندارم !!! :دی
دانشگاه
سبزوتریم دیگه اما نپرس کجاش

چرا فقط غيرت رو تو اين چيزا مي بينيد؟ چرا غيرت رو فقط اين مي دونيد كه اگه كسي چيزي به خواهر و مادرتون گفت يارو رو بگيريد به كتك؟(البته اگه زورتون بهش برسه!) غيرت هاي ديگه اي هم هست : غيرت نسبت به حيثيت كشور، غيرت نسبت به ازبين رفتن دين ، غيرت نسبت به پايمال شدن حق مردم ، غيرت نسبت به زير پا گذاشته شدن قانون و ..... اين ها هم غيرت هستن. حتي مهم تر از غيرت نسبت به خواهر و مادر. چرا در باره ي اونا جرف نمي زنيد؟؟؟!!!
ولمون كن نمي خواد از اين چيزاي چرت و پرت بگي به نظر من غيرت يعني بتوني از خودت و يكي كه همراهته دفاع كني موقع توهين همشم كه با كتك درست نميشه

*M.M*

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان

به نقل از amirali :
ولمون كن نمي خواد از اين چيزاي چرت و پرت بگي به نظر من غيرت يعني بتوني از خودت و يكي كه همراهته دفاع كني موقع توهين همشم كه با كتك درست نميشه
تو از غیرت چی می دونی ؟ چرا چرت و پرت میگی؟ غیرت اصلا به این معنی که تو میگی نیست!! #-o

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

به نقل از amirali :

همین ؟ اینکه قلدریه نه غیرت !
غرت یعنی مرد باشی ! نسبت به خیلی چیزا متعصب باشی !!!

*M.M*

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان

به نقل از شادی.ن :
من اگر کسی ابراز غیرت به من نشون بده یک نر و ماده بارش میکنم!! :-&! یا اینکه یک فیلیپینی میزنم پخش زمین شه !!! معنی نمیده کسی همچین کاری را بکنه!!! :-?

sahar20

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اصفهان

اگه ازش درست و بجا استفاده بشه خیلی خوبه
ولی مشکل اینجاس که اکثرا درست ازش استفاده نمشه..

Kinder

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد ۱
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران/جامعه‌شناسی

مطمئناً تا بحال با افراد متعصبی برخورد کردید که بر روی مسئله ی خاصی، تعصب و افراط شدیدی دارند و به هیچ وجه حاضر به قبول حقیقتی بر خلاف تعصباتشون نیستند .
این تعصب، به خصوص در کشور ما، در مورد مسائل مذهبی، عقیدتی، سیاسی، وطن پرستی و ... وجود داره و در همه ی این زمینه ها به وفور دیده می شه !

در بعضی موارد شاید به عنوان نکته ی مثبتی برای تغییر نکردن عقاید درست و منطقی به سمت شبهات و در بعضی موارد هم به دلیل عدم پذیرفتن مشکلات و اتفاقاتِ بر خلاف میل ما، به عنوان خط قرمزی برای پیشرفت افکار ما مطرح بوده .

حالا با توجه به این موارد :

تعصب رو چطور تعریف می کنید ؟
پیش زمینه های به وجود اومدن تعصب و برخی زیاده روی ها چی می تونند باشند ؟
تعصب چه نکات مثبت و چه نتایج منفی ای به دنبال داره ؟
این افراط در چه زمینه هایی دیده می شه ؟
آیا شما بر روی مسئله ی خاصی تعصب دارید ؟ این تعصب مثبت هست یا منفی ؟ چرا ؟

( جمع بارم : 5 :-" )

Sarina_ahm

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امين یکـــ
شهر
جَهــان / ٢
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
علوم پزشكى اصفهان
رشته دانشگاه
پزشكى
تلگرام
اینستاگرام

-تعصب علاقه و اطمینان بیش از اندازه و اکثرا بدون دلیل نسبت به چیزیه که باهاش موافقیم.و اصولا مرز مشخصیم با تحجر نداره یعنی یه جورایی قبول نکردن چیزی بر خلاف عقیده رو هم شامل میشه.
-فکر میکنم تعصب بیشتر به افراد القا میشه از طرف جامعه ای که توش عضو هستن.یعنی تعصب،تعصب میاره!!اگه همه اطرافیان من یه چیزی رو قبول داشته باشن مسلمه که این علاقه بیش از حد و تعصب روی منم تاثیر میذاره.
-کلاباتعصب مخالفم!نکته مثبتش شامل فردمتعصب نمیشه!نکته مثبتش برای کسیه که این عقیده وتعصب روتحمیل کرده وبراش سودداره دیگه.البته برای فردمتعصبم اطمینان قلبی میاره و در عوض منطقشو ازش میگیره.همیشه تعصب دشمن جدی تغییر و پیشرفته و جامعه رو کور و نابود میکنه.
-در همه زمینه ها!هرچیزی که میشه به عنوان اعتقاد یا علاقه قبولش داشت.
-فکر نمیکنم تعصب داشته باشم روی چیزی.شایدم دارم ولی خودم نمیدونم!

Dizzy

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 3
شهر
کرج
مدال المپیاد
کامپیوتر
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
شهرسازی

به نقل از Kinder :

1.تعصب رو چطور تعریف می کنید ؟
2.پیش زمینه های به وجود اومدن تعصب و برخی زیاده روی ها چی می تونند باشند ؟
3.تعصب چه نکات مثبت و چه نتایج منفی ای به دنبال داره ؟

1.یعنی حساسیت بی مورد و زیاد روی یه مسئله
2.چند مورد می تونه باشه با توجه به سر فصل!
مسائل عقیدتی-مذهبی-سیاسی: اینه که آدم یک "چیز" رو تمام و کمال قبول کنه و به همین دلیل اشکالات اون "چیز" هم قبول نکنه و نا دیده بگیره و هی واسشون توجیه بیاره و اگه دیگران به اون "چیز" توهین کنن، "عصبی" میشه.خب طبیعتا هیچ چیز بی مشکل نیست.
حالا جای "چیز" میشه، حزب،دین،مکتب و ... گذاشت
برای مسائل روزمره:مربوط دونستن مسائل شخصی دیگران به خود و دخالت در کار دیگران،توجه به حرف مردم و ...
مثلا همین که شوهر به زنش میگه روسری سر کن، دست نزن، نخند و ... بعد میگه نمی گی مردم چی میگن؟! (یکی نیس بگه به تو چه؟! :-w )

و ...

3.تعصب جلوی پیش رفت رو می گیره و مغز آدمو پوک می کنه و کلا جلوی فکر کردنو می گیره

کلا چیز مزخرفیه + تاکید کنم تعصب با غیرت فرق داره

Kinder

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد ۱
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران/جامعه‌شناسی

به نقل از *sRina * :
-تعصب علاقه و اطمینان بیش از اندازه و اکثرا بدون دلیل نسبت به چیزیه که باهاش موافقیم.و اصولا مرز مشخصیم با تحجر نداره یعنی یه جورایی قبول نکردن چیزی بر خلاف عقیده رو هم شامل میشه.
-فکر میکنم تعصب بیشتر به افراد القا میشه از طرف جامعه ای که توش عضو هستن.یعنی تعصب،تعصب میاره!!اگه همه اطرافیان من یه چیزی رو قبول داشته باشن مسلمه که این علاقه بیش از حد و تعصب روی منم تاثیر میذاره.
-کلاباتعصب مخالفم!نکته مثبتش شامل فردمتعصب نمیشه!نکته مثبتش برای کسیه که این عقیده وتعصب روتحمیل کرده وبراش سودداره دیگه.البته برای فردمتعصبم اطمینان قلبی میاره و در عوض منطقشو ازش میگیره.همیشه تعصب دشمن جدی تغییر و پیشرفته و جامعه رو کور و نابود میکنه.
-در همه زمینه ها!هرچیزی که میشه به عنوان اعتقاد یا علاقه قبولش داشت.
-فکر نمیکنم تعصب داشته باشم روی چیزی.شایدم دارم ولی خودم نمیدونم!

یعنی تعصب واگیر داره ؟!!
چطور می تونیم ازش دوری کنیم؛ در هر صورت ما خواسته یا ناخواسته با افراد متعصبی در روز سروکار داریم ! :-??
درضمن، درمان هم داره ؟!! :D

به نقل از تـــــــــــــــارا :
1.یعنی حساسیت بی مورد و زیاد روی یه مسئله
2.چند مورد می تونه باشه با توجه به سر فصل!
مسائل عقیدتی-مذهبی-سیاسی: اینه که آدم یک "چیز" رو تمام و کمال قبول کنه و به همین دلیل اشکالات اون "چیز" هم قبول نکنه و نا دیده بگیره و هی واسشون توجیه بیاره و اگه دیگران به اون "چیز" توهین کنن، "عصبی" میشه.خب طبیعتا هیچ چیز بی مشکل نیست.
حالا جای "چیز" میشه، حزب،دین،مکتب و ... گذاشت
برای مسائل روزمره:مربوط دونستن مسائل شخصی دیگران به خود و دخالت در کار دیگران،توجه به حرف مردم و ...
مثلا همین که شوهر به زنش میگه روسری سر کن، دست نزن، نخند و ... بعد میگه نمی گی مردم چی میگن؟! (یکی نیس بگه به تو چه؟! :-w )

و ...

3.تعصب جلوی پیش رفت رو می گیره و مغز آدمو پوک می کنه و کلا جلوی فکر کردنو می گیره

کلا چیز مزخرفیه + تاکید کنم تعصب با غیرت فرق داره

خب، فکر می کنم با توجه به تعریفی که *sRina * داشت، و اینکه تعصب فرد از دیگران تاثیر می گیره، و البته مثالی که زدی، اون مرد چرا چنین تعصبی بر روی همسر/دختر ش داره ؟!!
یعنی این تعصب از چه جایی منشاء می گیره ؟!!
برای مثال، مردی که همچیین تعصبی بر روی همسر/دختر ش داره، از چه محیطی تاثیر گرفته ؟!!
چه چیز هایی روش تاثیر گذاشتن ؟!!

اگر تعصب رو ایجاد شده از تاثیرات محیط اطراف بدونیم، پس به نوعی فرد متعصب بی تقصیره !!! این طور نیست ؟!! :-?

Dizzy

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 3
شهر
کرج
مدال المپیاد
کامپیوتر
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
شهرسازی

به نقل از Kinder :
یعنی این تعصب از چه جایی منشاء می گیره ؟!!
برای مثال، مردی که همچیین تعصبی بر روی همسر/دختر ش داره، از چه محیطی تاثیر گرفته ؟!!
چه چیز هایی روش تاثیر گذاشتن ؟!!

اگر تعصب رو ایجاد شده از تاثیرات محیط اطراف بدونیم، پس به نوعی فرد متعصب بی تقصیره !!! این طور نیست ؟!! :-?
من پست سارینا رو نخوندم البت
من که گفتم
دخالت کردن تو کار دیگران.درسته مردم حرف در میارن ولی این که فرد به حرف مردم اهمیت بده خودش ضعف فرد رو می رسونه
کلا مشخصه این مسئله

Sarina_ahm

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امين یکـــ
شهر
جَهــان / ٢
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
علوم پزشكى اصفهان
رشته دانشگاه
پزشكى
تلگرام
اینستاگرام

-تعصب میتونه واگیر داشته باشه ولی مثل بیماری واگیردار که بعضی از افرادو نمیتونه به خاطر مراقبتها و قوی بودنشون مبتلا کنه تعصبم نمیتونه روی آدمایی که سعی میکنن با عقل و منطقشون تصمیم بگیرن اثر بذاره.آره دقیقاً "واگیر" داره.ولی به من بستگی داره که مثل بقیه متعصب بشم یا مقاومت کنم بنابراین هیشکی "مجبور" به متعصب شدن نیست و همه عقل و منطق دارن.دست خودشونه که چقدر ازش استفاده کنن.
-(واکسن داره!:D!)راه جلوگیریش همیشه منطقی فکر کردنه و قبول کردن اینکه همیشه چیزی که به نظر بقیه درسته حداقل کامل نیست!گاهی وقتا ما میذاریم همراه با تجربه ها،عقاید افرادم به ما القا بشه.خب میتونیم این کارو نکنیم!خیلی راحته پیشگیریش مبتلا شدنش سخته!
-درمانش مثل مبتلا شدنش سخته چون اصولا افراد راحت قبول نمیکنن که فلان چیز کامله ولی اگه قبول کردن دچار تحجر میشن و بنا و اساس همه عقایدشونو روی اون میذارن و یه جورایی اینکه خلافشو قبول کنن خیلی سخت میشه ولی چرا که نه!همیشه میتونیم از عقلمون استفاده کنیم و راه اشتباهو برگردیم.سخته ولی ممکنه!
پ.ن:نمیفهمم چرا فرد متعصب مقصر نیست؟آخه اجباری درکار نیست که بگیم دست خودش نبوده!همه عقل و منطق دارن!

lindaa

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ابرشهرقدیم (نیشابور)

به نظر منم واگیر داره!!شاید اولش اصلا موضوع برامون اهمیت نداشته باشه ولی اگه تو یک جمعی باشیم که طرفدار اون موضوع هستن و دارن در موردش حرف میزنن نا خواسته ماهم وارد بحث و ماجرا میشیم!!
ولی من خودم یک خانواده ای رو سراغ دارم که دو نفر که تعصب زیادی رو حرفشون دارن تقریبا همیشه در حال جرو بحث کردن هستن و اعصاب بقیه رو هم داغون میکنن ~X( ~X(

بالا