ماهیت خدا از دید شما

ایا با حذف موضوعاتی درباره خدا یا حداقل کمرنگ کردن اون در انجمن فلسفه و منطق موافقید؟

• رای‌دهندگان
    9
  • Poll closed .
  • شروع کننده موضوع

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی
پاسخ : نظرتون در مورد خدا

به نقل از بچه+ :
مهران جان،داریم بر می گر دیم به بحث های قبلی مون
یه چیزایی برای من واضحه که تو نمی فهمی
من نمی دونم یگه چه جوری بگم
خب هرجور ميتوني بگو چون ظاهرا لازمه كه بدونمشون (;

benjaminklar

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهيد سلطاني
شهر
كرج
مدال المپیاد
علوم و رياضي اول راهنمايي - كامپيوتر دوم دبيرستان
دانشگاه
نامعلوم!
رشته دانشگاه
خدا می دونه!

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ...
اين يه دنباله است كه من به وجود اوردم
براي خودش دنياييه!
منم خالقشم و ميتونم كنترلش كنم و تغييرش بدم
اگه درون منو بگردي ميتوني پيذاش كني ولي منو نميتوني بهش محدود كني گرچه نامحدوده (!) ولي گنجايش منو نداره
اگه پاك شه بازم من هستم
اگه پيچيده ترش كنم ميشه يه برنامه كامپيوتري
باز هم همونجوريه من خالقم اون مخلوق
موجوداتي كه توشن منو درك نميكنن چون گنجايش ندارن

خداي منم اينجوريه!
خالق و منم مخلوق! (;

مثبت نميدين؟! :(

khoshi

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی3
شهر
تهران
مدال المپیاد
تلاش!

به نقل از Dr.Eniac :
خب هرجور ميتوني بگو چون ظاهرا لازمه كه بدونمشون (;
برای چی لازمه
تو به خدای خودت رسیدی
قبلا در موردش حرف زده بودیم
اسم تاپیکش یادم نیست
ولی من خدای تورو قبول نکردم و تو خدای منو
البته میدونم خدای منو تو فرقی ندارن و یکین
ولی دید من و تو نسبت به خدا اونا رو متفاوت کرده

hermes

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهیداژه ای 1
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
صنعتى اصفهان
رشته دانشگاه
مكانيك

يكي از دوستان من مخ رياضي و فيزيكه(معلما ازش سوالاشونو ميپرسن) با همين دنباله ها ظاهرا خدا رو نقض كرده :O....خودش باور نداره....

اما به معلمoم پرورشيمون كه گفت: من روش فكر ميكنم....ظاهرا كه درسته

معلم ديني:تا حالا بهش فكر نكرده بودم

البته خودش هنوز باور نداره.....اعوذ بالله

يكي ميشه بگه بحث به كجا رسيد؟

hermes

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهیداژه ای 1
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
صنعتى اصفهان
رشته دانشگاه
مكانيك

از شماره يك هم كه فقدان وجود مدير رو جبران ميكنه ممنونم >:D< :D

اما من با نظر شما نميتونم كنار بيام....

شما دارين غير مستقيم ميگين خدا به وجود بنده هاش وابستست....كه قبول ندارم

• شروع کننده موضوع

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

به نقل از شماره دو :
از شماره يك هم كه فقدان وجود مدير رو جبران ميكنه ممنونم >:D< :D

اما من با نظر شما نميتونم كنار بيام....

شما دارين غير مستقيم ميگين خدا به وجود بنده هاش وابستست....كه قبول ندارم
امير جان اصلا اينطور نيست و وابستگي دركار نيست !!!

يه مثال ساده ميزنم

خدارو يه عنصر واحد در نظر بگير كه انرژي و ماده و ... ازش به وجود مياد
حالا اين ماده و انرژي و .. خودشون به قسمتاي مختلف تقسيم ميشن
انسان هم يه قسمتي از اين عنصر واحدو داره نه همشو پس ويژگي همونو هم داره

اگه آدم بيفته بميره جسمش دوباره ميشه يه ماده ديگه و اگه كلا جهان خراب شه و تبديل به انرژي بشه بازم خدا هست
كلا هر اتفاقي بيفته خدا كاريش نميشه

مثلا خدا رو خاك فرض كن
ما يه كلبه گلي هستيم
اگه كلبه گلي خراب بشه چي ميشه ؟؟؟ تبديل ميشه به خاك

death

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 شیراز
شهر
شیراز

تو عمرم این همه اسپم یه جا ندیده بودم ! :O ( یکمی مبالغه :D )

بحث رو منحرف نکنید .

اسپم ندید .

ممنون :)

hermes

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهیداژه ای 1
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
صنعتى اصفهان
رشته دانشگاه
مكانيك

برداشت من از پست بالايي: :-[

ما هر كاري ميخوايم بكنيم خداهم كه بيكار نيست به ما گير بده هر چه قدرم ميخواين به جرفاش گوش نديم...محلشم نذاريم (:|.....ميريم اونور هرچي شد شد.....

اينو تو ذهنم رسوند متاسفانه

• شروع کننده موضوع

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

به نقل از نمكي :
برداشت من از پست بالايي: :-[

ما هر كاري ميخوايم بكنيم خداهم كه بيكار نيست به ما گير بده هر چه قدرم ميخواين به جرفاش گوش نديم...محلشم نذاريم (:|.....ميريم اونور هرچي شد شد.....

اينو تو ذهنم رسوند متاسفانه
آخه اونوري در كار نيست امير جان
كدوم ور ؟؟؟

ما اونقدر ميمونيم تا زماني كه لياقت تبديل شدن به اون عنصر واحد يا در واقع همون خدا رو داشته باشيم
توي هر زندگي بر اساس اعمال زندگي قبلي پاداش ميگيريم يا مجازات ميشيم

benjaminklar

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهيد سلطاني
شهر
كرج
مدال المپیاد
دانشگاه
نامعلوم!
رشته دانشگاه
خدا می دونه!

به نقل از Dr.Eniac :
كدوم ور ؟؟؟

ما اونقدر ميمونيم تا زماني كه لياقت تبديل شدن به اون عنصر واحد يا در واقع همون خدا رو داشته باشيم
توي هر زندگي بر اساس اعمال زندگي قبلي پاداش ميگيريم يا مجازات ميشيم
نظرت خيلي جالبه
يه+

اما بگذريم !
بچه ها به نظر شما خدا چجوري فكر ميكنه؟! سيستمش چجوريه ؟
اصلا فكر كردن براي خدا معني داره؟!

• شروع کننده موضوع

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

به نقل از KLar :
نظرت خيلي جالبه
يه+

اما بگذريم !

نه اصلا فكر نداره كه فكر كنه
فرضمون از خدا يك داناي مطلقه
يعني همه چيزو ميدونه پس نيازي به فكر كردن نداره

سؤالت يكم گنگ بود . مثلا چه جايي رو ميگي كه قراره فكر كنه ؟؟

hermes

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهیداژه ای 1
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
صنعتى اصفهان
رشته دانشگاه
مكانيك

به نقل از KLar :
خدا داناي مطلقه.درستي مطلقه....وقتي ادم فكر ميكنه كه به درستي برسه اما وقتي يه چيزي درستي مطلق باشه فكر و تفكر نميخواد

نادیا

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
دانشگاه
harvard medical university یاharvard law universitylهستم.
رشته دانشگاه
ive been thinking about law or psychiatry so far

خوب.حالا یه خورده جوو عوض کنیم.من به نظر همه در مورد خداشون احترام میذارم.میخواستم بگم بحث کردن در مورد خدا بی‌ فایدست چون از نظر من خدای واحدی نمیتونه برا همه باشه.بنا به عقیدهٔ من خدا رو عقل انسان به وجود میاره چون بهش احتیاج داره.من به بت‌هایی‌ هم که میپرستیدند هم توهین نمیکنم.چون عقل اونا اون خدا رو کامل و دارای قدرت میدونسته.هرچه من ببینم،بشنوم،ببویم،بچشم،لمس کنم و باور داشته باشم برا من وجود داره.مثلا خواهر من برا من وجود داره اما برا شما وجود نداره.اگه چوپانی گوسفنداشو خدا می‌دونه و ستایشش می‌کنه صرفاً به خاطره اینکه خدای اون گسفندیست که با ارزش هست و میتونه بهش اعتماد کنه،میتونه اونو خدا بدونه.چون نیاز انسان که خدایی رو تصور کنه.اگه من برا خودم اثبات می‌کنم که خدایی وجود نداره و صرفاً خدا رو انسانا به وجود آوردن دلیل بر این نمی‌شه که خدایی برا شما وجود نداره زیرا شما باوری دارید از خدا که بحث ادامه پیدا نکنه ولی‌ قول میدم باور تک تکتون هم با اون یکی‌ فرق داره.اگه من انسان خودمو بالاترین ببینم در مواقعی که میخوام به قدرتی‌ بالا تر پناه ببرم دچار اضطراب میشم.خداتون اگه یه گله بپرستینش اما خودتون در گیر احکام نکنین چون هر کس برا خودش احکام به وجود میاره.اگه از احکام انسانای دیگه پیروی کنیم دلیل بر اینکه از تصمیم در باره خودمون عاجزیم.خوش بختانه یا متاسفانه در تاریخ افراد باهوشی بودن که مسووله تصمیم برا خودشون و دیگران بودن در حالی‌ که گروه زیادی حاصل تصمیم دیگران زندگی‌ کردن.خدای من الان از باوری که دیگران برام به وجود آورده بودن خارج شده اما هنوز تشکیل نشده.شایدم تشکیل نشه.ولی‌ زندگی‌ کردن این طوری ترسناکو سخته.

hidden

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطان شهیدان
شهر
کرج
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دارو

به نقل از d3c0der :
بهترين تعريف از خدا رو ريچارد داوكينز داره ! هر چند كه گفته نظرش با انيشتن مطابقت ميكنه !
هر جفتشون ميگفتن خدا نيرويي ناشناخته است كه دنيا را خلق كرده !

يعني منظورشون اينه كه خدا بيكار نيست كه چماق بگيره تو دستش و بعدش گناه كارها رو بندازه تو جهنم :D :)) :)) و . . .
چه ربطی داشت ؟؟ ... مجازات و یا پاداش ی سری علت و معلوله ...نه ک خدا دستشو دراز کنه جایزه بده دستت

یعنی اگه از بالای تپه بپری پایین میمیری ...در این مساله مجازات مرگه ...ولی اگک (اگه که ) چتر نجات ببندی نمیمیری ... پاداشت همینه ک بازم میتونی نفس بکشی
اگه یکی تو زندگیش زیاد گند بزنه ... زندگیش مسخره میشه و با خودش حال نمیکنه این خودش جهنمه ...

كدوم ور ؟؟؟
منظور زندگی پس از مرگه . ک اکثرا بهش میگن اون دنیا
در حقیقت یک دنیاست ولی مثله این میمونه که یکی میره اروپ میگن رفته اونوره اب ... چون از دید ما اونجا اونور حساب میشه چون اون ک مرد دیگه پیش ما نیست ظاهرا
(ینی حرف غلطی نیست )

hidden

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطان شهیدان
شهر
کرج
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دارو

به نقل از نادیا :
خوب.حالا یه خورده جوو عوض کنیم.من به نظر همه در مورد خداشون احترام میذارم.میخواستم بگم بحث کردن در مورد خدا بی‌ فایدست چون از نظر من خدای واحدی نمیتونه برا همه باشه.بنا به عقیدهٔ من خدا رو عقل انسان به وجود میاره چون بهش احتیاج داره.من به بت‌هایی‌ هم که میپرستیدند هم توهین نمیکنم.چون عقل اونا اون خدا رو کامل و دارای قدرت میدونسته.هرچه من ببینم،بشنوم،ببویم،بچشم،لمس کنم و باور داشته باشم برا من وجود داره.مثلا خواهر من برا من وجود داره اما برا شما وجود نداره.اگه چوپانی گوسفنداشو خدا می‌دونه و ستایشش می‌کنه صرفاً به خاطره اینکه خدای اون گسفندیست که با ارزش هست و میتونه بهش اعتماد کنه،میتونه اونو خدا بدونه.چون نیاز انسان که خدایی رو تصور کنه.اگه من برا خودم اثبات می‌کنم که خدایی وجود نداره و صرفاً خدا رو انسانا به وجود آوردن دلیل بر این نمی‌شه که خدایی برا شما وجود نداره زیرا شما باوری دارید از خدا که بحث ادامه پیدا نکنه ولی‌ قول میدم باور تک تکتون هم با اون یکی‌ فرق داره.اگه من انسان خودمو بالاترین ببینم در مواقعی که میخوام به قدرتی‌ بالا تر پناه ببرم دچار اضطراب میشم.

یک - جمله شما تا حدی غلطه . چون این مفهومو میرسونه ک در حقیقت خدایی نیست و زایده ذهن ماست ... بالخره انسان ک همیشه روی زمین نبوده ... یعنی قبل از انسان این جهان خدایی نداشته ؟...
2 . مثلا برادر من واقعا در دنیا وجود داره ... ولی شما چون شناختی ازش نداری نمیشناسیش ... خواهر شما هم همینطور چون من اطلاعی ندارم ازش برام وجود نداره... ولی خدا مثله خواهر شما برای من بی مصرف نیست وقتی حسش کنم یعنی وجود داره
3 .اینم ک همون اولیست
4. قبول دارم

• شروع کننده موضوع

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

به نقل از hidden :
یک - جمله شما تا حدی غلطه . چون این مفهومو میرسونه ک در حقیقت خدایی نیست و زایده ذهن ماست ... بالخره انسان ک همیشه روی زمین نبوده ... یعنی قبل از انسان این جهان خدایی نداشته ؟...
2 . مثلا برادر من واقعا در دنیا وجود داره ... ولی شما چون شناختی ازش نداری نمیشناسیش ... خواهر شما هم همینطور چون من اطلاعی ندارم ازش برام وجود نداره... ولی خدا مثله خواهر شما برای من بی مصرف نیست وقتی حسش کنم یعنی وجود داره
3 .اینم ک همون اولیست
4. قبول دارم

بابا نظر منو گوش كن ميشه هم نظر تو هم نظر ناديا :D
همه چيز خداست ، ممكنه هركسي يه بخشي ازين همه رو بپرسته كه بالاخره داره خدا رو ميپرسته پس در نتيجه هر كسي ميتونه خدايي داشته باشه و اونو بپرسته در حالي كه خداي واحد همه كائناته :)

نادیا

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
دانشگاه
رشته دانشگاه

به نقل از hidden :
3 .اینم ک همون اولیست
4. قبول دارم
۱-البته این بحث به متریالسم و ایدئالسم میکشه که دنیا مادست یا یه تخیل ذهن.از نظر من اینو نمی‌شه جواب داد چون اگه این دنیا هم نباشه به هر حال برا ما ماده وجود داره. .من انسان اینو قبول می‌کنم که وجود دارم.در حقیقت هرچی‌ که میگیم وجود داره برا من و دنیای من وجود داره.حقیقت هم اونیه که شما با ۵ حس و تخیلت میگی‌ حقیقته.

benjaminklar

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهيد سلطاني
شهر
كرج
مدال المپیاد
دانشگاه
نامعلوم!
رشته دانشگاه
خدا می دونه!

به نقل از نادیا :
خوب.حالا یه خورده جوو عوض کنیم.من به نظر همه در مورد خداشون احترام میذارم.میخواستم بگم بحث کردن در مورد خدا بی‌ فایدست چون از نظر من خدای واحدی نمیتونه برا همه باشه.بنا به عقیدهٔ من خدا رو عقل انسان به وجود میاره چون بهش احتیاج داره.من به بت‌هایی‌ هم که میپرستیدند هم توهین نمیکنم.چون عقل اونا اون خدا رو کامل و دارای قدرت میدونسته.هرچه من ببینم،بشنوم،ببویم،بچشم،لمس کنم و باور داشته باشم برا من وجود داره.مثلا خواهر من برا من وجود داره اما برا شما وجود نداره.اگه چوپانی گوسفنداشو خدا می‌دونه و ستایشش می‌کنه صرفاً به خاطره اینکه خدای اون گسفندیست که با ارزش هست و میتونه بهش اعتماد کنه،میتونه اونو خدا بدونه.چون نیاز انسان که خدایی رو تصور کنه.اگه من برا خودم اثبات می‌کنم که خدایی وجود نداره و صرفاً خدا رو انسانا به وجود آوردن دلیل بر این نمی‌شه که خدایی برا شما وجود نداره زیرا شما باوری دارید از خدا که بحث ادامه پیدا نکنه ولی‌ قول میدم باور تک تکتون هم با اون یکی‌ فرق داره.اگه من انسان خودمو بالاترین ببینم در مواقعی که میخوام به قدرتی‌ بالا تر پناه ببرم دچار اضطراب میشم.خداتون اگه یه گله بپرستینش اما خودتون در گیر احکام نکنین چون هر کس برا خودش احکام به وجود میاره.اگه از احکام انسانای دیگه پیروی کنیم دلیل بر اینکه از تصمیم در باره خودمون عاجزیم.خوش بختانه یا متاسفانه در تاریخ افراد باهوشی بودن که مسووله تصمیم برا خودشون و دیگران بودن در حالی‌ که گروه زیادی حاصل تصمیم دیگران زندگی‌ کردن.خدای من الان از باوری که دیگران برام به وجود آورده بودن خارج شده اما هنوز تشکیل نشده.شایدم تشکیل نشه.ولی‌ زندگی‌ کردن این طوری ترسناکو سخته.
همون طور كه گفتي اين صرفا نظر خودته
و اين كه گفتي از بقيه تبعيت نكنيم رو شرايطش خاصه و كسي كه كلا ردش كنه يه جاي ديگش عاجزه چون حرف درست رو هم حتي بررسي نميكنه

درضمن تمام اين حرفا در يك راستاست و اونقدرا هم متفاوت نيست

خدا رو ذهن بوجود نمياره شواهدش هم زياده

نادیا

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
دانشگاه
رشته دانشگاه

به نقل از Dr.Eniac :
همه چيز خداست ، ممكنه هركسي يه بخشي ازين همه رو بپرسته كه بالاخره داره خدا رو ميپرسته پس در نتيجه هر كسي ميتونه خدايي داشته باشه و اونو بپرسته در حالي كه خداي واحد همه كائناته :)
خوب دکتر.این خدا رو شما تعریف کردی.حقیقتشم شما میگی‌ حقیقته.اون کلّ کل تصور شمأه.من لزومی نمی‌بینم که اون کل رو خدا بنامم.

hidden

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطان شهیدان
شهر
کرج
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دارو

به نقل از Dr.Eniac :
اصلا بحث ما سر این نیست ! اینکه میگی ب حرف نادیا ربطی نداشت
من ب این رسیدم ک ما جزئی از خداییم و همیشه در اون میمونیم و بوده ایم حتی قبل از تولد و بعد مرگ
روح و شعور ک طبق نظره خودت میمونه و ب نظرم قبلا هم بوده .
جسمی هم ک قبول داری ذره های جسممون ی زمانی املاح تو خاک بوده شدیم درخت موز :D رفتیم توی بدن انسان ... این ذرات از طریق شعور تک تک اتمها در کنار هم جمع شدن مثلا شاید یک قسمتمون برنج بوده ک رفته تو غذای مامان بعد از طریق جفت ب ما رسیده :D تا ی کالبدی بشه ک گنجایش روح انسانو داشته باشه
بعد از مرگ هم ک قبول داری کنار قبر سبزه چمنه :D

حرف من در جواب نادیا بود ک همه چیمون از قبل بوده ولی انسان محدود بوده ب زمان ...پس نباید خدا رو محدود کنیم

جمله آخرتو میفهمم ولی بد میگی ... خدا یک مفهومه ک در حقیقت وجود داره ... ولی هرکس با توجه به روشی ک ذهن خودشو پرورش داده اونه از یک جنبه بهتر میشناسه ... مثل این میمونه ک هر کس یک قطعه از پازل نامحدود خدارو داره قطعه ی من با تو فرق داره ولی مقصودمون یکیه

منو تو نهضت سواد آموزی دیدی . دست تکون نده (;
پروفسور ابراهمي ويكتوري در يكي از كتاب هاش كاملا توضيح ميده كه خدا چگونه به دست تخيلات بشر خلق شده !!!
اون پروفسوری ک میگی هم خودش بشره پس بیشتر از ما نمیفهمه ...

بالا