پاسخ : داوری مسابقه ی عکاسی
در مورد ادیت, من فکر میکنم مقصر برگزار کننده است که نوشته ادیت فقط ریسایز باشه
دوست عزیزی که میخوای مسابقه عکاسی بذاری, برو حداقل شیوه نامه چند تا مسابقه معتبر رو بخون!
توی مسابقه ها, دو حالته. یا ادیت کاملاً آزاده ( که شما میتونید عکس خلاقه تحویل بدید! یعنی مثلاً تو عکس یه چیز نقاشی کنید اصن! یا از یه عکسِ دیگه یه چیزی بچسبونید تو عکسِ اصلی! به این میگن ادیتِ کاملاً آزاد) یا ادیت آزاد نیست و "مستند" باید باشه! که حتی توی این مستندِ ادیت ممنوع هم, ذکر میشه
ادیت باید در حدی باشه که اصالت عکسو حفظ کنه؛ یعنی تنظیم کنتراست و برایتنس و شارپنس و کالر بَلِنس و اینا همش قابلِ انجامه! ولی تا حد تعادل و حدی که اصالت عکسو تغییر نده, آزاده! همه جای دنیا هم همینطوره! حالا اینکه ایشون نوشته فقط ریسایز, باعث میشه کلاً همه چی به هم بخوره! سنگِ بزرگ نشونه نزدنه! نمیشه فقط ریسایز کرد, واسه همین کم کم ادیتای دیگه هم اضافه میشه و هی اضافه تر تا اینکه جوری میشه که صدای دوستان در بیاد.
این الان قانونِ رسمیِ جشنواره ملی عکسِ مشهد! (یکی از معتبر ترین مسابقه هاییه که تو ایران داریم)
عکسهای ارسالی در بخش اصلی باید مستند باشند و ویرایشهایی که جنبه اسنادی عکس را مخدوش کند در این بخش ممنوع است. لازم به ذکر است تراز نور و کنتراست، تنظیم و کنترل رنگ، کراپ، پاسپارتو، اعمال یا کاهش گرین، تقویت شارپنس جنبه اسنادی عکسها را ازمیا ن نمیبرد و آزاد است.
در مورد داوری با لایک! چیزِ غلطیه. اصن به دوستی و اینا هم کاری ندارما. مسئله اینه که نگاه آدمایی که میان لایک میکنن نگاه عکاسی نیست. بیشتر سوژه, و صرفاً اینکه عکس
خوشگل باشه! البته با این وجود تا الان خیلی حق و ناحق و اینا پیش نیومده تو انتخاب برنده! من نمیدونم بعضی دوستان که اون موقع اصن تو فروم نبودن از کجا میگن عکسای خوب برنده نشدن عکسای بد شدن!
اما گاهاً, گاهاً پیش اومده عکسایی توی مسابقه ها برگزیده شدن که اشکالاتِ فاحشِ تکنیکی داشتن! برای رفع این مسئله باید یه فـیلتر وجود داشته باشه.
اینی که گفتن چیز خوبیه, مثلاً واسه مسابقه های "مترو و مردم" و اینا از این روش استفاده میکنن:
3-2 نفر داور باشن(کسایی که عکاسی خوب بلدن) و عکس برنده از دید داوران رو انتخاب کنن. مطابق روال گذشته، کاربرا هم لایک بزنن و عکس برنده از دید کاربرا انتخاب بشه.
ولی این خیلی بهتره, روشیه که خیلی جاها اعمال میشه و واسه جایی مثل فروم,اونم فرومی که تخصصیِ عکاسی نیست, خیلی کارامد تره:
میشه بر فرض 10 یا 5 یا هر تعداد عکس با بیشترین لایک رو انتخاب کرد ؛ بعدا از داور ها ُ کسایی که دستی در عکاسی دارن خواست که بین اون ها عادلانه قضاوت کنن
حالا اینکه اون داورا خودشون عکس نذارنو اینا هم تبصره هاییه که میشه بعداً اضافه کرد.
(و من یه پیشنهادی هم دارم, اگه داور گذاشتید یه روز واسه این مسابقه ها, داور بعد از اعلام عکس, بیاد بگه مسائل اون عکسو! نه اینکه نقد کنه, مثلاً میتونه بگه به خاطر کادر مناسب, نگاه جدید, سوژه ی جالب, کاربرد مناسب تکنینک های نور پردازی, کاربرد مناسب تکنیک های فلان و غیره. )