دقیقا من داشتم به همین موضوع فکر می کردم (در گذشتگان !) که این سوال به نظرم رسید !شاید قسمتی از علایق ما به رنگ های مختلف، به دلیل همین تفاوت در دیدمون باشه!
احتمالش هست، ولی بعید می دونم بشه گفت همه یه رنگ واحد رو دوست دارن. یکی مثلا مشکی دوست داره، یکی سفید، اما امکانش خیلی کمه که ما یه رنگ واحد رو با این شدت تفاوت ببینیم!به نقل از آرمیتا ثابتی اشرف :دقیقا من داشتم به همین موضوع فکر می کردم (در گذشتگان !) که این سوال به نظرم رسید !
شاید در واقع همه ی ما یک رنگ رو دوست داریم ولی هر کدوممون یک تعریف (یا اسم !) براش داریم !
منم بعد از این که این مقاله رو خوندم به همین همش فکر می کردم! احساس بدیه یه جورایی!به نظرتون اصلا راهی هست که آدم این رو بفهمه ؟! ???
خوب رنگ ها به طول موج نور بستگی داره مثلاً نور آبی حدود 4000آنگستروم طول موج داره و نور قرمز حدود 6000 آنگستروم و در محیط های مختلف طول موج با ضریب شکست محیط رابطه ی عکس داره ولی خوب این تغییر طول موج نباید انقدر باشه که ما قرمز رو آبی ببینیم مثلاً ولی خوب رنگ های قرمزی که میبینیم با هم کمی فرق دارن .در ضمن شاید این فقط یه دلیلش باشه.به نقل از ندا مکرم :آخه من از این نظر می گم که فرضا یه پرتوی قرمز داریم، از آب و شیشه و هوا و ... رد میشه، اما رنگش که تغییر نمی کنه. چون فقط در حالتی می تونه تغییر بکنه که در حال عبور از یه محیطی، تجزیه بشه که البته این واسه نورهایی به غیر از زرد و سبز و قرمز می تونه اتفاق بیفته (نورهای اصلی نباشن) و اگر هم تجزیه بشه، بازم رنگش عوض نمیشه، فقط تجزیه می شه، مگر این که بخواد دوباره ترکیب بشه و یه رنگ دیگه ی نور به وجود بیاد...
یعنی چشمامون با هم فرق دارن؟به نقل از مرضیه :هر پرتو نور تو هر محیط جدیدی که وارد بشه طول موجش فرق میکنه که این تفاوت با ضریب شکست محیط متناسبه و چون رنگ نور تابعی از طول موج نوره پس شاید به این دلیل باشه که افراد رنگ هارو کمی متفاوت میبینن.
آره، كل تاپيك در مورد همين هست! :ديبه نقل از SANJIKA :یعنی چشمامون با هم فرق دارن؟
به نقل از محمدحسین :به نظر من اینکه به دلیل متفاوت بودن چشم های افراد مختلف رنگ هارو متفاوت میبینن غلطه... چون مثلا من ترکیب دو رنگ آبی و قرمز رو بنفش میبینم ... حالا فرز کنین آقای x رنگی رو که من بهش میگم بنفش ، زرد ببینه ... و آقای Y رنگی رو که من بهش میگم بنفش سبز ببینه...
حالا فرز کنین آقایون X , Y رنگ های قرمز و آبی رو هم یه رنگه دیگه ببینن... بعد اگه از منو x , y بپرسین که ترکیبه چه رنگ هایی میشه بنفش جواب های متناقش میدیم که این قضیه رو رد میکنه...
نه بابابه نقل از SANJIKA :این کوررنگیه جونم!