اول از همه مرسی از این تاپیک خوب
چند ماه هست که دنبال یه لپتاپ کار راه بنداز و قویام، از سیستم برای کار های مولکولی استفاده میکنم مثل نرم افزار Gaussian زمان ران کردن مدل مولکولی به شدت به لپتاپ فشار میاد، لپتاپ خودم که یه ایسوس معمولیه بعضا تا یک روز هم طول میکشه و الآن واقعا افت کرده و حتی برای کار های روزمره هم دیگه کارآمد نیست و مورد دیگه اینکه میخوام برنامهنویسی و ماشین لرنینگ و شروع کنم با کلیت این شرایط ممنون میشم راهنماییم کنید که چه لپتاپی مناسب هست🙏🏻
اینها بیشتر روی سیپییو فشار میآرن.
حالا شارژ دهی براتون مهمه؟ و اینکه مشمصات لپتاپ تون چیه الان؟
برای برنامهنویسی نویسی که چیز قویای لازم نیست ولی ماشینلرنینگ کلا روی لپتاپ پیشنهاد نمیشه چراکه سیستم خنککنندگی قویای ندارن و حافظهٔ گرافیکیشون خیلیی محدوده
شما برای ماشینلرنینگ یک هستههای کودا میخوایید که توی گرافیکهای موبایل ( لپتاپی ) خیلی کمشدن یکی هستهٔ تنسور که بهنسبت کمتره
ولی توی گرافیک های دسکتاپی قدرتی که با قیمت مثلا پنجاه میلیون تومن رو میگیرید با یه لپ تاپ با قیمت شاید دویست ویا دویست پنجاه میلیون میگیرید.
الان کف کف گرافیک برای ماشین لرنینگ همون RTX 3060 هست که دوازده گیگ ویرم داره و هستههای کودا و تنسور هم داره که خوراکه
GTX 1080 Ti هم هست که من دارم و راضیام اما هستهٔ تنسور نداره ولی یذره کودا بیشتر داره و یه گیگویرم کمتر داره.
قیمت یکیاز این دو کارت حداقل حدودا ۴۵ میلیون تومن بهبالا هست که گرانترین ۳۰۶۰ ای دیدم ۶۰ تومن بود ( هم قیمت یه ۴۰۶۰ Ti تقریبا )
اما شما بخوایید یه لپتاپ بگیرید که دوازده گیگ ویرم داشته باشه باید برید سراغ نسخههای 5070 Ti و4070 Ti که اونهام بهقدری ضعیفشدن که قدرتشون تقریبا همسطح ۴۰۶۰ معمولیاه. و قیمتشون بالای دویست و پنجاه میلیونه
بماند هزینههای اضافی کولینگ و...
یه خوبی کامپیوتر اینهست که راحت میشه قطعه رو ارتقا داد.
بدون عوض کردن قطعههای قبلی
یعنی وقتی شما کارت گرافیک قدیمی شد یه کارت گرافیک جدید میگیرید که قبلی روهم میفروشین و میخرن.