- شروع کننده موضوع
marlik
کاربر حرفهای
- نام مرکز سمپاد
- شهید صدوقی
- دانشگاه
- پلی تکنیک
- رشته دانشگاه
- مهندسی صنایع - صنایع
مقدمه :
گفت و شنود اجتماعی ؛ یکی از مظلوم ترین بخش های ِ فروم بوده است
اِعمال ِ مدیریت های ِ غلط ؛ اینکه این بخش به بخش ِ هرزه نگاری ، کپی پیست تبدیل شد ...
تصمیم های ِ پی در پی و اشتباه که با برداشتن ِ شمارش ِ پست ها ، ختم شد , باعث شد این بخش از فروم به زباله دانی از مطلب های ِ غیر مفید تبدیل شود ...
فرهنگ :
برخلاف ِ بسیاری از متغیرهای ِ اجتماعی که تعریف ثابتی از فرد به فرد یا از گروه به گروه ِ خاص برای ِ ان ها ارائه نمی شود
فرهنگ و فرهنگ محوری ؛ تعریف های ِ بسیار مشخصی دارند
که لازم می دانم ان را تعریف کنم ...
فرهنگ ؛ مجموعه ای از باید ها و نباید های ِ پسندیده و مورد ِ مقبول ِ یک اجتماع ست که بشر رفتارهای ِ متمایلی بدان نشان می دهد ...
سمپاد :
واژه ای ست که در دهه ی 60 و 70 و حتی تا اواسط ِ دهه ی 80 غرور انگیز و سرشار از افتخار بود
سمپادی با پول ؛ با کلاس های ِ کنکوری شکل ، با معلم سرخانه ؛ سمپادی نشده بود ... !!
اما حالا سمپادِ اواخر ِ دهه ی 80 که در حال ِ انحلال است
که ما فکر می کنیم ، تشکیل شبکه ی اجتماعی بر سرعت ِ این روند ، تاثیری ندارد ؛ چرا که ، از ظواهر ِ کار ، هدف ِ دات نت چیزهای ِ دیگری ست ... !!
ما معتقدیم انچه که می تواند نام ِ سمپاد را در تاریخ جاودان کند
سمپادی ست
اینکه فرد ِ سمپادی ، با بروز ِ اثار ِ نخبگی خود در کنار ِ فرهنگ ِ منحصر به فرد ِ خود ؛ بتواند توجه ها را معطوف به سمپاد کند ...
گفت و شنود اجتماعی :
ان طور که در اجتماعات ِ مجازی ؛ این بخش تعریف می شود
اینجا محفلی ست برای ِ به بحث گذاشتن ِ مسائلی از اجتماع
نه سطل ِ اشغال ِ یک فروم ... !!
صحبت از مسائل ِ گسترده ای که امروز معضل محسوب می شوند در جامعه ی انسانی ِ ایران ... !!
من در بازبینی ِ بخش ِ گفت و شنود ؛ به مطالب ِ جالبی برخودم ؛ به پست هایی که نشان می داد فرد از فرهنگ ِ سمپاد اگاه ست و از فرهنگ ِ گفت و شنود ... !!
به عنوان ِ مثال بحثی که میان ِ افراد حاضر ِ ان زمان فروم بر سر ِ حجاب بود - فک کنم خانم پوراحمد و اقای ِ مطهری و ... -
بحث ها از سر ِ اگاهی بود
بحث ها بر اساس ِ مدارک بود
بحث ها براساس ِ بینش بود
بحث ها از سر ِ دغدغه بود ُ ضرورت ِ فهم ...
من درک نمی کنم که پست هایی نظیر اینکه " اینده ی خود را ترسیم کنید" چه چیزی را درمان می کند
دوست ِ سمپادی ِ من :
فضای ِ حادث شده در این فروم ؛
برای ِ دغدغه هایی ست که اجتماع ؛ شما را می رنجاند ...
برای ِ معضلات ِ عدیده ای ست که گریبان گیر ِ ماست - حتی من از همه بیشتر -
اینجا برای ِ ارتقای ِ مهارت های ِ اجتماعی ِ شماست
اینجا برای ِ به بحث گذاشتن ِ مواردی ست که دیگران توان ِ مباحثه با شما را در جامعه ندارند ...
شما نخبه اید و این نخبگی مسئولیت زاست ...
مسئولیت ِ شما ؛ مطالعه ، اسیب شناسی ، بحث ، مناظره های ِ عملی و علمی ست ...
مسئولیت ِ شما ، منتقل کردن ِ "کوتاه ترین داستان ِ ترسناک ِ جهان" به فروم ؛ با یک کپی ُ پیست نیست
ان را که می شود در این دنیای ِ مجازی یافت در جایی دیگر
اما چه کنیم ؟ :
پیشنهاد ِ گروه فرهنگ ؛ ایجاد ِ مباحثی ست که علاوه بر جذابیت ِ موضوع ، مبتذل نبوده و ارزش محور هستند ...
بحث هایی نظیر ِ اینکه ایا حجاب در جامعه ی ایران جایگاه ِ خود را یافته است ؛
ایا سیر ِ تاریخی ِ فرهنگ در ایران ، تفاوتی داشته است
جایگاه ِ زن
مبحث ِ غیرت و نظایرهم ؛
بحث هایی هستند که از حوزه ی دین ُ مذهب ُ اینها خارج است ُ در اجتماع نهادینه می شود ...
اینکه ایا احزاب ِ سیاسی ، باعث ِ اعتلای ِ جامعه ی اسلامی شده اند یا به عقب ماندگی ِ ان دامن زده اند
مربوط به سیاست نیست
چون سیاست از بطن ِ جامعه شکل می گیرد
و یک سیاست مدار از اجتماع ...
یا بررسی نظام های ِ اموزشی ... !!
انچه که ما از شما می خواهیم :
ایجاد و شرکت در بحث های ِ اجتماعی ، با بصیرت و بینش ِ خود ؛ نه با بینش ِ دیگران ...
اگر بحث از حجاب شد
فرهنگ حجاب در طول ِ تاریخ ، زندگانی ِ زنان ِ بزرگ از قُدسی ترین ِ انها - فاطمه (ع) - تا ملموس ترین ِ انها - فروغ فرخزاد - و هم چنین طرز ِ تفکر انها
مطالعه شود ُ فهم ِ خود را در بحث ها از مطالب ، ذکر کنیم ُ اگر نیاز شد ؛ مدرکی هم از منبع ِ مان بیاوریم ...
بیایید و به پویایی ِ خودمان
به پویایی ِ سمپاد کمک کنیم ...
حرف ِ اخر :
فرهنگ را نمی شود با پُتک بر سر ِ مردم زد تا بفهمند و مجری ِ ان باشند
فرهنگ را باید باور کنیم ؛
تا بدان پایبند باشیم ... !!
با تشکر
مارلیک
گروه ِ فرهنگسازی ِ سمپادیا
------
درد ُ دل :
در این مدت که تصمیم گرفتم
کمتر در جریانات ِ فروم باشم ، و بیشتر به اسیب شناسی ِ پرمخاطره ترین بخش ِ فروم - گفت و شنود اجتماعی - بپردازم
عده ای زیادی به من تاختند
که هی فلانی ؛ تو که مسئولیت به عهده گرفتی تو شورای ِ ادب و فرهنگ ؛ حالا چرا در رفتی ؟ چرا حالا بی مسئولیت هستی ؟
من این حرف ها را فقط برای ِ دفاع از مارلیک می زنم نه برای ِ دفاع از شخصی به نام ِ محمدرضا باقری ؛ نباید می زدم اما عده ای شورَش را در اوردند ... !!
در این مدت به مطالعه ی فرهنگ ؛ نوع ِ روابطی که بر فروم های ِ خاص محور - فروم هایی که اعضای ان باید در چیزی مشترک باشند یا شرایط ِ خاصی داشته باشند -
فهم از گفت و شنود اجتماعی - مطالعه ی بخش های ِ اجتماعی روزنامه هایی نظیر ِ ایران و همشهری -
مطالعه ی اتفاقاتی که در شبکه ی اجتماعی ِ سمپاد یا سمپادیا دات نت می افتد که ایا محرک است یا خیر !!
مطالعه ی اغلب پست های ِ گفت ُ شنود ، به خصوص بحث هایی که توسط بزرگان ِ فروم در ابتدا شده بود ...
و خیلی چیزهای ِ دیگر ... !!
فرایند ِ فرهنگ سازی ؛ با پست هایی نظیر ِ چگونه با فرهنگ شویم که محقق نمی شود ...
فرهنگ ، پدیده ای ست شهودی که نیاز به اعتبار و اثبات و دلیل دارد ...
من به عنوان ِ عضو شورای ِ ادب و فرهنگ ؛ از همه ی ادم هایی که به من رای ِ اعتماد دادند
عذرخواهی می کنم اگر تصوری حادث شده از کم کاری ِ من در این مدت ... !!
اما ان چیزی که زجر اور است این است
من گمان کردم با این فعالیت ها ، اعضای ِ دیگری هستند تا شورای ِ ادب و فرهنگ زمین نماند ...
اما مدیریت های ِ اشتباه ؛ احساساتی و اشوب گریز ِ این فروم
می اید ُ دو عضو از اعضای ِ شورای ِ فرهنگ را هم زمان معاون می کند ...
من نمی دانم این فعالیت ها برنامه ریزی شده بود برای ِ تخریب ِ چهره های ِ خاص یا که نه سهوی بر فنا داد ...
اما می دانم
من متعهد شدم به فروم و دوست دارم فعالیت های ِ من اثر بخش باشند ...
از در ُ دیوار زدن ُ اعلامیه کردن ِ کارهای ِ خود بیزارم
اما اینبار شرایط ِ سختی رقم خورد
که مرا وا داشت به گفتن ... !!
× عنوان ویرایش شد !
گفت و شنود اجتماعی ؛ یکی از مظلوم ترین بخش های ِ فروم بوده است
اِعمال ِ مدیریت های ِ غلط ؛ اینکه این بخش به بخش ِ هرزه نگاری ، کپی پیست تبدیل شد ...
تصمیم های ِ پی در پی و اشتباه که با برداشتن ِ شمارش ِ پست ها ، ختم شد , باعث شد این بخش از فروم به زباله دانی از مطلب های ِ غیر مفید تبدیل شود ...
فرهنگ :
برخلاف ِ بسیاری از متغیرهای ِ اجتماعی که تعریف ثابتی از فرد به فرد یا از گروه به گروه ِ خاص برای ِ ان ها ارائه نمی شود
فرهنگ و فرهنگ محوری ؛ تعریف های ِ بسیار مشخصی دارند
که لازم می دانم ان را تعریف کنم ...
فرهنگ ؛ مجموعه ای از باید ها و نباید های ِ پسندیده و مورد ِ مقبول ِ یک اجتماع ست که بشر رفتارهای ِ متمایلی بدان نشان می دهد ...
سمپاد :
واژه ای ست که در دهه ی 60 و 70 و حتی تا اواسط ِ دهه ی 80 غرور انگیز و سرشار از افتخار بود
سمپادی با پول ؛ با کلاس های ِ کنکوری شکل ، با معلم سرخانه ؛ سمپادی نشده بود ... !!
اما حالا سمپادِ اواخر ِ دهه ی 80 که در حال ِ انحلال است
که ما فکر می کنیم ، تشکیل شبکه ی اجتماعی بر سرعت ِ این روند ، تاثیری ندارد ؛ چرا که ، از ظواهر ِ کار ، هدف ِ دات نت چیزهای ِ دیگری ست ... !!
ما معتقدیم انچه که می تواند نام ِ سمپاد را در تاریخ جاودان کند
سمپادی ست
اینکه فرد ِ سمپادی ، با بروز ِ اثار ِ نخبگی خود در کنار ِ فرهنگ ِ منحصر به فرد ِ خود ؛ بتواند توجه ها را معطوف به سمپاد کند ...
گفت و شنود اجتماعی :
ان طور که در اجتماعات ِ مجازی ؛ این بخش تعریف می شود
اینجا محفلی ست برای ِ به بحث گذاشتن ِ مسائلی از اجتماع
نه سطل ِ اشغال ِ یک فروم ... !!
صحبت از مسائل ِ گسترده ای که امروز معضل محسوب می شوند در جامعه ی انسانی ِ ایران ... !!
من در بازبینی ِ بخش ِ گفت و شنود ؛ به مطالب ِ جالبی برخودم ؛ به پست هایی که نشان می داد فرد از فرهنگ ِ سمپاد اگاه ست و از فرهنگ ِ گفت و شنود ... !!
به عنوان ِ مثال بحثی که میان ِ افراد حاضر ِ ان زمان فروم بر سر ِ حجاب بود - فک کنم خانم پوراحمد و اقای ِ مطهری و ... -
بحث ها از سر ِ اگاهی بود
بحث ها بر اساس ِ مدارک بود
بحث ها براساس ِ بینش بود
بحث ها از سر ِ دغدغه بود ُ ضرورت ِ فهم ...
من درک نمی کنم که پست هایی نظیر اینکه " اینده ی خود را ترسیم کنید" چه چیزی را درمان می کند
دوست ِ سمپادی ِ من :
فضای ِ حادث شده در این فروم ؛
برای ِ دغدغه هایی ست که اجتماع ؛ شما را می رنجاند ...
برای ِ معضلات ِ عدیده ای ست که گریبان گیر ِ ماست - حتی من از همه بیشتر -
اینجا برای ِ ارتقای ِ مهارت های ِ اجتماعی ِ شماست
اینجا برای ِ به بحث گذاشتن ِ مواردی ست که دیگران توان ِ مباحثه با شما را در جامعه ندارند ...
شما نخبه اید و این نخبگی مسئولیت زاست ...
مسئولیت ِ شما ؛ مطالعه ، اسیب شناسی ، بحث ، مناظره های ِ عملی و علمی ست ...
مسئولیت ِ شما ، منتقل کردن ِ "کوتاه ترین داستان ِ ترسناک ِ جهان" به فروم ؛ با یک کپی ُ پیست نیست
ان را که می شود در این دنیای ِ مجازی یافت در جایی دیگر
اما چه کنیم ؟ :
پیشنهاد ِ گروه فرهنگ ؛ ایجاد ِ مباحثی ست که علاوه بر جذابیت ِ موضوع ، مبتذل نبوده و ارزش محور هستند ...
بحث هایی نظیر ِ اینکه ایا حجاب در جامعه ی ایران جایگاه ِ خود را یافته است ؛
ایا سیر ِ تاریخی ِ فرهنگ در ایران ، تفاوتی داشته است
جایگاه ِ زن
مبحث ِ غیرت و نظایرهم ؛
بحث هایی هستند که از حوزه ی دین ُ مذهب ُ اینها خارج است ُ در اجتماع نهادینه می شود ...
اینکه ایا احزاب ِ سیاسی ، باعث ِ اعتلای ِ جامعه ی اسلامی شده اند یا به عقب ماندگی ِ ان دامن زده اند
مربوط به سیاست نیست
چون سیاست از بطن ِ جامعه شکل می گیرد
و یک سیاست مدار از اجتماع ...
یا بررسی نظام های ِ اموزشی ... !!
انچه که ما از شما می خواهیم :
ایجاد و شرکت در بحث های ِ اجتماعی ، با بصیرت و بینش ِ خود ؛ نه با بینش ِ دیگران ...
اگر بحث از حجاب شد
فرهنگ حجاب در طول ِ تاریخ ، زندگانی ِ زنان ِ بزرگ از قُدسی ترین ِ انها - فاطمه (ع) - تا ملموس ترین ِ انها - فروغ فرخزاد - و هم چنین طرز ِ تفکر انها
مطالعه شود ُ فهم ِ خود را در بحث ها از مطالب ، ذکر کنیم ُ اگر نیاز شد ؛ مدرکی هم از منبع ِ مان بیاوریم ...
بیایید و به پویایی ِ خودمان
به پویایی ِ سمپاد کمک کنیم ...
حرف ِ اخر :
فرهنگ را نمی شود با پُتک بر سر ِ مردم زد تا بفهمند و مجری ِ ان باشند
فرهنگ را باید باور کنیم ؛
تا بدان پایبند باشیم ... !!
با تشکر
مارلیک
گروه ِ فرهنگسازی ِ سمپادیا
------
درد ُ دل :
در این مدت که تصمیم گرفتم
کمتر در جریانات ِ فروم باشم ، و بیشتر به اسیب شناسی ِ پرمخاطره ترین بخش ِ فروم - گفت و شنود اجتماعی - بپردازم
عده ای زیادی به من تاختند
که هی فلانی ؛ تو که مسئولیت به عهده گرفتی تو شورای ِ ادب و فرهنگ ؛ حالا چرا در رفتی ؟ چرا حالا بی مسئولیت هستی ؟
من این حرف ها را فقط برای ِ دفاع از مارلیک می زنم نه برای ِ دفاع از شخصی به نام ِ محمدرضا باقری ؛ نباید می زدم اما عده ای شورَش را در اوردند ... !!
در این مدت به مطالعه ی فرهنگ ؛ نوع ِ روابطی که بر فروم های ِ خاص محور - فروم هایی که اعضای ان باید در چیزی مشترک باشند یا شرایط ِ خاصی داشته باشند -
فهم از گفت و شنود اجتماعی - مطالعه ی بخش های ِ اجتماعی روزنامه هایی نظیر ِ ایران و همشهری -
مطالعه ی اتفاقاتی که در شبکه ی اجتماعی ِ سمپاد یا سمپادیا دات نت می افتد که ایا محرک است یا خیر !!
مطالعه ی اغلب پست های ِ گفت ُ شنود ، به خصوص بحث هایی که توسط بزرگان ِ فروم در ابتدا شده بود ...
و خیلی چیزهای ِ دیگر ... !!
فرایند ِ فرهنگ سازی ؛ با پست هایی نظیر ِ چگونه با فرهنگ شویم که محقق نمی شود ...
فرهنگ ، پدیده ای ست شهودی که نیاز به اعتبار و اثبات و دلیل دارد ...
من به عنوان ِ عضو شورای ِ ادب و فرهنگ ؛ از همه ی ادم هایی که به من رای ِ اعتماد دادند
عذرخواهی می کنم اگر تصوری حادث شده از کم کاری ِ من در این مدت ... !!
اما ان چیزی که زجر اور است این است
من گمان کردم با این فعالیت ها ، اعضای ِ دیگری هستند تا شورای ِ ادب و فرهنگ زمین نماند ...
اما مدیریت های ِ اشتباه ؛ احساساتی و اشوب گریز ِ این فروم
می اید ُ دو عضو از اعضای ِ شورای ِ فرهنگ را هم زمان معاون می کند ...
من نمی دانم این فعالیت ها برنامه ریزی شده بود برای ِ تخریب ِ چهره های ِ خاص یا که نه سهوی بر فنا داد ...
اما می دانم
من متعهد شدم به فروم و دوست دارم فعالیت های ِ من اثر بخش باشند ...
از در ُ دیوار زدن ُ اعلامیه کردن ِ کارهای ِ خود بیزارم
اما اینبار شرایط ِ سختی رقم خورد
که مرا وا داشت به گفتن ... !!
× عنوان ویرایش شد !