پاسخ : تاپیک سوالات لینوکس
به نقل از پسر خیابون پشتی :
باشه...شب مینویسم برات......چون باید از بوت بیارمش....
من اوبونتو 8.1 نصب کردم.
میگم تو محیط ویندوز سیدی رو میذاری تو سیدی روم و بعد ستاپ برنامه رو باز میکنی.....حالا تو لینوکس هم اینطوریه....یا برای نصب یه برنامه باید تو ترمینال کد بنویسی؟.....
lمثلا پویا نوشته برای نصب گنوم 3 (که اصلا نمیدونم چیه!!

) این کدشه! :
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-desktop/gnome3-builds
sudo apt-get update && sudo apt-get install gnome-desktop3
یعنی اگه من بیام این کد رو تو ترمینال بنویسم این برنامه نصب میشه رو دیستروی من؟
خب . بذارید تمام سوال هایی که پرسیدید رو اینجا دربارش حرف بزنیم.
اول گفتید که چرا هی ورژن ubuntuومون رو عوض می کنیم. باید بگم که تقریبا هر ۶ ماه یکبار یک ورژن جدید از توزیع اوبونتو میاد. الان هم اخرین نسخه ای که به تازگی ریلیز شده نسخه ی 11.04 هستش . بعد زمین تا اسمون با اوبونتو ۸ تفاوت دارن. پس ترجیحا اگه می تونید یا 10.04 یا 10.10 یا 11.04 نصب کنید .
بعد یه نکته ای گفته بودید که یهو نظراتمون درباره ی چیز های دیگه مثل فدورا و ... شروع می شه. ببینید اگه منظورتون اینه که بحث می شه ۲ نفره و ... خب یه سری بحث ها گاهی اوقات بین ۲ نفر ایجاد می شه و اون ۲ نفر نظراتشون درباره ی اون چیزی که مورد بحث قرار دادن می گن. شما سوالاتو بپرس بنده یا هر کسی که تونست جواب می ده.
من از همینجا قول می دم که تاپیک سوالات لینوکس در تابستون شروع به فعالیت مستمر می کنه.
نکته ی دیگه ای که باید بگم اینه که تو دنیای لینوکس شما کاملا ازاد هستید . ازاد هستید که هر توزیعی که دوست دارید استفاده کنید و توزیع های دیگه رو امتحان کنید یا دربارشون صحبت کنید. من هم از این قایده جدا نیستن. به فدورا علاقه مند شدم. می خوام تستش کنم. همچنین کوبونتو . و می خوام پارسیکس رو هم یه نگاه بزنم . یک نفر رو می شناسم که هر هفته یک توزیع جدید رو امتحان می کنه .
سوال دیگه ای که پرسیده بودید این بود که gnome چیه؟ gnome یک میزکار است. حالا میز کار چیه؟ الان می گم. میزکاری به طور کلی یک رابط گرافیکی برای کاربر هستش . که انگلیسیش می شه graphical user interface یا gui . خود هسته ی لینوکس که رابط گرافیکی نداره که . یعنی شما چیز گرافیکی اصلا نداری. چون اکثر کاربران در محیط گرافیکی می تونن کار خودشون رو راحت تر انجام بدن یک رابط های گرافیکی ایجاد شدند . میزکار gnome یکی از این میزکار هاست. میزکار های kde یا unity یا xfce ... از میزکار های دیگه هستن که هر کدوم قیافه های خاص خودشون رو دارن. هر توزیع لینوکس به صورت دیفالت یکی از این میزکار ها رو داره. مثلا میزکار دیفالت اوبونتو تا قبل از نسخه ی ۱۱.۰۴ gnome بوده ولی در ۱۱.۰۴ میز کار دیفالتش unity شده. در کوبونتو ما میز کاری kde رو داریم مثلا.
پس اینم از میزکار ها. اگه صفحه ی ویکیپدیای هر کدوم از این میزکار ها رو نگاه کنید قیافه ی کلیشون رو مشاهده می کنید .
یه نکته ی خیلی خیلی مهم باید بگم که نمی دونم باهاش اشنا هستید یا نه. شما برای اینکه بتونید در توزیعتون نرم افزار نصب کنید یا باید دسترسی به اینترنت داشته باشید یا کل مخازن نرم افزاری که حجمش حدود ۳۰ گیگابایت هست رو روی کامپیوتر تون داشته باشید .
در ضمن دستوراتی که تو ترمینال می زنید رو نمی شه خیلی به نام کد شناختش. دستورات رو باید دونه دونه اجرا کنید به این صورت که هر دستور رو که تو ترمینال می نویسید اینتر بزنید.
نکته ی دیگه هم که باید اشاره کنم اینه که شما در لینوکس به صورت دیفالت بالاترین سطح دسترسی رو ندارید. بالاترین سطح دسترسی مربوط به کاربر root هست. یعنی شما به صورت دیفالت نمی تونید نرم افزار نصب کنید یا به تنظیمات مهم سیستم دست بزنید. برای اینکه تو ترمینال بتونید به دسترسی کاربر root برسید باید اول دستورتون کلمه ی sudo رو قرار بدید . و بعدش پسوورد کاربر root را از شما می پرسد. که با وارد کردن اون می تونید اون دستورتون رو با بالاترین سطح دسترسی اجرا کنید .
اگه سوالی جامونده بگید که اگه تونستم جواب بدم.