shershere
کاربر فوقحرفهای
- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان 2
- شهر
- اصفهان
- مدال المپیاد
- اینم هه هه!
- دانشگاه
- پلی تکنیک تهران
- رشته دانشگاه
- مهندسی مکانیک
پاسخ : گربه ی شرودینگر
به نقل از 50%&50% :خانم چیتا در مورد سوال اولتون که گفتم یه مثال پیدا می کنم باید بگم که ما وقتی میگیم یک ذره وجود دارد که مشاهده شود حالا سوال این جاست این عمل به مشاهد انسان نیاز دارد یه مثل درختی که در جنگل فرو می افتد در هاله از ابهام هم میتواند روی بدهد اصل کار اینه که ما در جعبه را باز کنیم وقتی ما در را باز کردیم میفهمیم مرده یا نه به این مثال توجه کن فرض کن یه اتاق دیگر بسازیم و به این اتاق که گربه درون ان است بچسبانیم و بینشون مثلا یه پنجره بگذاریم که قابل مشاهده باشد حالا فرض کن تو این اتاق جدیده یه انسان میگذاریم که گربه را بپاد حالا این جا ما میتوانیم از طرف بپرسیم ایا گربه هنگامی که اتم واپاشید مرد یا زمانی که ما در اتاقک را باز کردیم تا نگاه کنیم یا این که اندازهگیری و فروپاشی زودتر رخ داده چرا که ان انسان در حال پاییدن بوده(خواهشا اول دوباره مطالب بالا را 1 بار دیگه بخون بعد این جا را بخوان و تو ذهنت تصور کن سر سری نگذر لطفا) میبنی این که مثلا در جعبه را باز میکنیم و میگیم یا مرده یا زنده کافی نیست چرا که خود عمل مشاهده هم باعث مشیود گربه به یکی از حالت های مرده یا زنده تبدیل شود.
ممنون ... خیلی خوب توضیح دادین ... قهمیدم :) ولی بازم یه مشکلی وجود داره ...
این احتمالا شبیه همون قضیه ای نیست که میگه اگه تو یه جنگل متروکه یه درخت بیفته صدا میده یا نه؟ یعنی بعضیا میگن نه چون کسی نبوده که بشنوه و بعضیا میگن چرا چون نیاز به ناظر نداریم ... این اتفاق افتاده ...
خب ... تا این جا که قبول ...
چرا دیدن ما کافی نیست ... میدونم اون ادمی که درحال پاییدن بوده زودتر فهمیده و ... ولی وقتی ما باز کنیم ...
اگه مرده است که دیگه مرده ... زنده هم نمیشه ... فقط در این حالت میشه گفت ما نمیدونیم که چه وقتی مرده!
اگه زندس که نشون میده تا حالا نمرده ...
حالا چرا از این ها همش نتیجه این میشه که جهان به دونیمه تقسیم میشه؟ اخه اینو که دیگه ندیدن ... نظریه دادن ... از کجا به این دو نیم شدن رسیدن؟
باز چیتا خانم اولین سوالی که با بنفش نوشتی واضحه دیگه حالت کوانتومی نا معین همون معلوم نیست حالت مرده را در اختیار کردن یا زنده کلا یعنی اصل بر هم نهی کوانتومی که بیخیال دیگه
مگه بین حالت مرده و زنده حالتی وجود داره؟
سوال دومتون خانم چیتا خوب منظورتون را خوب نفهمیدم ولی این جور که برداشت کردم این را میگم که مرده و زنده نیستن این اجزای کوانتومی بلکه یه جور برهم نهاده ای این دو حالتن که بر اساس نوع قرار گرفتنش در کنار هم که خیلی وابسته به شرایط است یه مجموعه ی بزرگتر و قابل درکی برای ماا به وجود میاره که گربه زنده است یا مرده.
سوال بعدتیون هم که با خانم sdni مشترکه را هم این طور بگم که برای درک دقیقش باید با همچندی شرودینگر اشنا باشی ولی حالا که نیستن اینجوری بپذیرید مثل توضیح بالایی که دادم است حالا چرا بینهایت هم که خودتون میدونید کلی لایه انرژی داریم حالا به کدام لایه پرش کند و وکدام الکترون و ... کلی حالت به وجود میاورد
خوب دیگه بازم اگر سوالی بود در خدمتم ولی بیخیال شید بهتره یعنی الان فکر کنم سازوکار را فهمیدید ولی کلی چرا تو ذهنتون است که بیخیال شید بهتره چون کلی از این چرا ها نامعلومه و هیچ کس هنوز نمیدونه و این که چون خیلی از مطالب را نمیدونید بیشتر گیج میشید و ...
کلا من ادمیم که تا نفهمم رد نمیشم ... دست خودمم نیست ... کلافه میشم ... حتی معلم شیمیمونم از دستم عاصیه!
موفق باشید
واقعا ممنون که وقت میذارین و جواب میدین! :)