• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

    ثبت نام عضویت

اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع AMT
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

اساسا هرچیزی که مخالف عقاید ماست لزوما دروغ نیست. و یک انسان وارسته و باشعور دیگران رو به سادگی دروغگو نمی دونه.
من منظورم شما نیست بلکه با همه دوستان هستم!شما به خودت نگیر دوست من!
در مورد مدارک هم با وجود اون همه مدرک و کستندات ارائه شده ؛ باشه!می دونم اسپمه اما یک مدت حداکثر یک روزه میخوام برای برگشتن با دست پر!
 
پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

به نقل از A.M.T :
من منظورم شما نیست بلکه با همه دوستان هستم!شما به خودت نگیر دوست من!

منم منظورم شخص شما نبود به همه دوستان هستم! به خودت نگیر دوست من!

من قسمتی از مجموعه "هفت رخ فرهنگ ایران" که شامل یک مستند و یک کتاب هست رو قرار میدم برات. منبعی که خودت گذاشتی و حتما قبول داری:

در اواسط قرن هفتم میلادی، امپراطوری ساسانی بر اثر جنگ‌های طولانی و طاقت فرسا با روم به شدت تضعیف شده بود و فساد درون طبقهٔ حاکم، مالیات بیش از اندازه و نظام سخت طبقاتی مبتنی بر کاست که اجازه رشد به مردم عادی نمی‌داد، ملت را آماده پذیرفتن نهضت نوینی به نام اسلام کرد. اولین سرزمین خارج از شبه جزیره عربستان که اکثریت مردم آن به اسلام گرویدند، ایران بود. امویان الگوهای دیوانی و روش‌های جمع‌آوری مالیات را از ایرانیان اقتباس کردند و بسیاری از مأموران و کارگزاران حکومت، خود ایرانی بودند. ایرانی‌ها که به دلایل گوناگون از جمله اشاعهٔ مانی گری، مزدک گرایی و حوادث اجتماعی، سیاسی و مذهبی در دوران ساسانیان به شدت مستأصل شده بودند آمادگی این دین جدید را داشتند. اینکه پنجاه هزار عرب توانستند با تهدید و اجبار، سی میلیون ایرانی را مسلمان کنند، سخنی گزاف و بیهوده است واقعیت این است که اکثریت ایرانیان آماده پذیرش این پیام بودند.

در طول چهار قرن پس از سقوط ساسانیان، ایرانیان به تدریج به اسلام گرویدند و بر پایهٔ اعتقادات تازه خود فرهنگی جهانی را شکل دادند که حاصل تلاقی سنت‌های گوناگون بود. در نتیجه هنر و معماری اوج گرفت، علومی مانند پزشکی، شیمی و نجومی پیشرفت‌های چشمگیر کرد و زبان فارسی با جذب واژگاه عربی گسترش بی‌نظیر یافت.

منبع:

رضاییان، فرزین. هفت رخ فرخ ایران. چاپ ابیانه، انتشارات دایره سبز، ۱۳۸۶ صفحات: 112و 114 و 116و 117و 119.

تمام آنچه که ما خودمون رو کشتیم طی این چند صفحه بحث به شما بگیم و شما قبول نمیکردید عینا در همین منبع که خود شما ارائه کردی اومده.

هنوز هم آیا میگید که اسلام باعث گسترش علم و فرهنگ در ایران نشده؟ هنوز هم آیا این حرف ما رو که گفتیم در دوره پس از اسلام علم و فرهنگ گسترش بیشتری نسبت به پیش از اسلام داشته رو رد میکنید؟ هنوز هم میخواید حقایق تاریخی رو قبول نکنید؟

هر منبعی که شما ارائه کنید نهاتا دارای این مطلب خواهد بود که ایرانیان باستان دارای جنبه های بزرگی از فرهنگ و تمدن بودند که خب ما هم از اول رد نکردیم. ولی شما نمیتونید منبعی رو ارائه کنید که از گسترش عظیم علم و دانش و فرهنگ در ایران بعد از اسلام نسبت به پیش از اسلام، چشم پوشی کنه. ;)
 
پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

حرف اینبار سعید وa.m.tهم مثل همیشه درست و کاملا متینه
بنظرم تویه این تایپک و این بحث یک دوگانگی فکری-لغوی-لفظی ایجاد شده و اون دوگانگی اینه:خیلی از ماها حکومت و کارهایی رو که اعراب به اسم اسلام کردند رو پای خود اسلام ناب می گذاریم برای مثال اسلام ناب وقتی معلوم میشه که امیرالمومنین(ع)اون حکومت تقریبا 5سالش رو شروع میکنه و عدالت خودش و اسلام رو همه می چشند.
اما در ایران خیلی از اعراب جاهل و نادان که فقط مسلمان شده بودن و نه مومن امدند و تمام دستورات و فرمانهای حضرت محمد(ص)وعلی(ع) رو در باره ی ترویج و احترام گذاشتن به علم و...رو زیر پا گذاشتن وکتابخانه ها وبسیاری از اماکن تاریخی وبرپای اون زمانو سوزندن و از بین بردن امااین دلیل نمیشه که چند نفر با نام اسلام اومدن یکسری اشتباهات روکردن ما همه ی اونها رو پای دین مبین اسلام بزاریم.
 
  • لایک
امتیازات: sk1v
پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

این پست بالای یکی از دلایل عقب ماندگی خیلی هاست ! چرا خودتونو گول میزنید ؟ اسلام ناب ؟ اسلام ناب همونیه که اعراب موقع حمله به ایران اجرا کردن ! چون تازه دین نازل شده بو دو تحریف نشده بود . . . پس لطفا حرف مفت و بی دلیل و منطق نزنید !

در ضمن :
آقا اصلا کل خوبی های دنیا واسه مسلمون هاست ، ماها هم که اسلام رو قبول نداریم ، هیچی نمیفهمیم :)) :)) :)) :))
من دیگه بحثی ندارم
 
پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

به نقل از dark-boy :
این پست بالای یکی از دلایل عقب ماندگی خیلی هاست ! چرا خودتونو گول میزنید ؟ اسلام ناب ؟ اسلام ناب همونیه که اعراب موقع حمله به ایران اجرا کردن ! چون تازه دین نازل شده بو دو تحریف نشده بود . . . پس لطفا حرف مفت و بی دلیل و منطق نزنید !

در ضمن :
آقا اصلا کل خوبی های دنیا واسه مسلمون هاست ، ماها هم که اسلام رو قبول نداریم ، هیچی نمیفهمیم :)) :)) :)) :))
من دیگه بحثی ندارم

همه منطق و دانش شما در تمسخر و توهین و خیال واهی "حماقت دیگران و عقل خودتون" خلاصه میشه. طعم شیرین بحث با شما رو هم چشیدیم و به عمق مطالعات فرهنگی n ساله شما هم پی بردیم.

شما که اطلاعات کافی تاریخی ندارید و از شرایط لازم برای بحث برخوردار نیستید، دلیلی نداشت که بحثی داشته باشید. از اولشم کسی با شما بحثی نداشت. یعنی شما بحثی نداشتی که با کسی بکنی.

پسرم همیشه یادت باشه که "ادب مرد به ز دولت اوست" و "مخالفان من لزوما احمق نیستند"
 
پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

به نقل از dark-boy :
بسیار خوب ، این سایتی هست که دبیر ادبیاتمون بهم معرفی کرد و خودش هم اشعارشو اینجا میزاره ، مطلب جالبی توش هست :
http://www.shereno.com/news2.php?id=6439

جراحی در ایران ( قبل از حمله وحشی ها )
http://parsateb.parsiblog.com/Posts/10/%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D8%AD%D9%8A+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%86+%D9%82%D8%A8%D9%84+%D8%A7%D8%B2+%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85/

اولين واضع نظريه اتمي يك دانشمند ايراني بود ( قبل از حمله وحشی ها )
http://www.chn.ir/News/?section=2&id=24988

موسیقی در ایران ( قبل از حمله وحشی ها ) البته همون طور که میدونید الان در دانشگاه های معتبر دنیا در مورد موسیقی قبل از اسلام در ایران بحث های بسیار مفصلی هست . . .
http://www.hamkelasy.com/content/view/287/34/

چند تا از مشاهیر :
1) اسکیلاس : دوره ی هخامنشی، « زمان حکومت داریوش _ از سال 446 تا 486 ق.م » _ دریانورد و کاشف و مهندس سازنده ی قنات.
2) ستاسپ : دوره ی هخامنشی، « زمان حکومت خشایارشا _ از سال 486 تا 521 ق.م » دریانورد و کاشف.
3) بویر اندا : دوره ی هخامنشی، « زمان خشایارشا » مهندس.
4) آرتاخه : دوره ی هخامنشی، « زمان خشایارشا » مهندس و سازنده ی کانال آتوس.
5) استانس : دوره ی هخامنشی، شمیدان و استاد دموکریتوس.
6) برازه : دوره ی ساسانی، « زمان فرمانروایی اردشیر _ 226 تا 241 م » مهندس و احیا کننده ی شهر فیروزآباد ( در فارس ).
7) برانوش : دوره ی ساسانی، سازنده ی شادروان شوشتر.
8) فرغان : دوره ی ساسانی، سازنده ی طاق کسری.
9) جهن برزین : دوره ی ساسانی، سازنده ی تخت طاقدیس.
10) شیده : دوره ی ساسانی، سازنده ی کاخ خورنق.
11) ابو لؤ لو ( فیروز ) : قاتل عمربن خطاب ( خلیفه ی اعراب و متجاوز به ایران ) هنرمند، صنعت گر و سازنده ی آسیاب های بادی.

البته این اعراب همیشه خواستن تمدن ما رو بدزدن ، مثلا همین ایرانی هایی که مسلمون بودن رو ، دانشمندان عرب معرفی میکنن !!!!!!:
http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=64892

خیلی باحال بود دمت گرم.... =D>
 
پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

شیوه بحثتون اصلا دست نیست !
دارین مقایسه میکنین میگین از دوران قبل از اسلام علم بیار و سعید هم از بعد اسلام !
خب یه بچه هم یکم فکر کنه میفهمه علم یهو به وجود نمیاد ،
یه ملت عبدچیزننه که هیچ بویی از تمدن ندارن چجوری میتونن یهو فاتح همه علوم بشن ؟ به نظرتون اینا پایه نمیخواد ؟
اگه قرار بود اعراب و اسلام علمی با خودشون بیارن تو محل ظهورشون یه کارایی میکردن نه تو جاهایی که دست ایران و روم بوده !
اعراب سازه های آبی شوشترو میبینن بعد میرن تو سوریه اجرا میکنن ،
اعراب دانشگاه و بیمارستان گندی شاپورو میبینن ، از علومش استفاده میکنن بعد اینهمه دانشمند به وجود میاد و.....


شیوه بحثتون اصلا جالب نیست ، اگه ایران قبل از اسلام علم نداشت پس پایه تحقیقات دانشمندان عرب چی بود ؟؟؟


پ.ن : سعید تابستون یه بار در این باره بحث کرده بودیم ، دقیقا همین حرفارو زده بودی ، الان تو انجمن گشتم نبود ، حذف شده ؟
 
پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

به نقل از Dr.Eniac :
شیوه بحثتون اصلا دست نیست !
دارین مقایسه میکنین میگین از دوران قبل از اسلام علم بیار و سعید هم از بعد اسلام !
خب یه بچه هم یکم فکر کنه میفهمه علم یهو به وجود نمیاد ،
یه ملت عبدچیزننه که هیچ بویی از تمدن ندارن چجوری میتونن یهو فاتح همه علوم بشن ؟ به نظرتون اینا پایه نمیخواد ؟
اگه قرار بود اعراب و اسلام علمی با خودشون بیارن تو محل ظهورشون یه کارایی میکردن نه تو جاهایی که دست ایران و روم بوده !
اعراب سازه های آبی شوشترو میبینن بعد میرن تو سوریه اجرا میکنن ،
اعراب دانشگاه و بیمارستان گندی شاپورو میبینن ، از علومش استفاده میکنن بعد اینهمه دانشمند به وجود میاد و.....

علم یهو به وجود نمیاد. اما برخی عوامل درطول تاریخ بشر باعث یک سری انقلاب های علمی فرهنگی شده. دوره تمدن طلایی اسلام، دوره انقلاب صنعتی اروپا، دوره جنگ سرد و... که طی این دوره ها منطقه ای از جهان رشد عظیم علمی و فرهنگی پیدا میکنه نسبت به سایر کشور های جهان همزمان خودش.

یک ملت عبدچیزننه برای برپایی تمدن نیاز به الگو برداری از تمدن های بزرگ اطراف خودش داشته که خب انجام داده. اعراب از تجربیات ایرانیان، رومیان و ترکان در حکومت داری و ساختار سازی استفاده کردند و قطعا بدون این الگو برداری باید راه چند هزار ساله تمدن رو طی میکردند. این رسم همه تمدن های تاریخ بوده. زمانی که تمدن پارس با فتوحات کوروش بزرگ شکل گرفت هم این الگو ها و تجربیات حکومت های بین النهرین مثل لیدی و بابل و حکومت ماد بود که استفاده شد. وگرنه قوم پارس تا قبل از اون یک قوم تابع حکومت ماد بود که اغلب کشاورز و دامدار بودند. حکومت ماد هم با الگوگیری از تمدن های بی النهرین مثل بابل و آشور شکل گرفت. در دوره بعد از قرون وسطی در اروپا هم از تمام یافته های علمی و فرهنگی مسلمانان در انقلاب علمی اروپا استفاده شد.

اما آیا میشه گفت همه شکوهی که توسط هخامنشیان ایجاد شد به علت تمدن های قبل بوده؟ هرگز نمیشه چنین ادعایی کرد. چون این رسم تاریخ تمدنه. و اگر قرار بود که اون تمدن های قبلی به خودی خود شکوه بسازن که خب می ساختن. این مردم پارس بودن که با الگو گیری اولیه، اون رو توسعه دادن و شکوه بخشیدن. ما به این دوره که میرسیم این عقیده رو نداریم. اما به دوره تمدن اسلامی که میرسیم میخوایم همه شکوه علمی فرهنگی به وجود اومده رو به تمدن های قبلی نسبت بدیم. در حالیکه این نگاه غلطه. اگر شکوه علمی و فرهنگی فقط با اون الگوها ایجاد میشد که خب ایجاد میشد. ولی تغییرات فرهنگی آیین اسلام بود که از این الگو ها یک شکوه علمی و فرهنگی در کل دنیا ایجاد کرد و در عصر طلایی اسلام، بدون شک دانشمندان و فرهیختگان مسلمان قطب علمی و فرهنگی جهان زمان خودشون شدند.

این حرفی من اینجا میبینم بابت تمدن اسلامی و الگوبرداری های قبلش حرف تازه ای نیست. مسلمانان افراطی هم ادعا می کنند که هرآنجه که در عصر انقلاب علمی و صنعتی در اروپا رخ داد به لطف یافته های مسلمانان بوده و اگر اروپایی ها الگو برداری نمیکردن به اونجا نمیرسیدن. چهارتا قوم اروپایی که تا چند سال قبلش حمام نداشتند و کسی که میگفت زمین دور خورشید میگرده رو میخواستن بسوزونن چطور میخواستن انقلاب صنعتی و علمی ایجاد کنن؟

این حرف هم غلطه. خب اگر اون تمدن قبلی میتونست انقلاب صنعتی ایجاد کنه که میکرد. این اروپاییان بودند که با الگوهایی که گرفتند، ساختارهای جدید خلق کردند و انقلاب علمی و فرهنگی به وجود آوردند. در همونجا هم یک رنسانس فرهنگی رخ داد و همین تغییر فرهنگی عامل اصلی انقلاب علمی و صنعتی شد. نه الگو برداری های قبلی.


پ.ن: نمیدونم کِی پاک شده؟ ولی خب بدیهیه که تابستونم همینها رو گفته باشم. تاریخ که از تابستون تا حالا عوض نشده که. ;)

به تمام تغییرات تمدنی دنیا، منطقی نگاه کنید.
 
پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

چقدر راحت از این کلمه طلایی استفاده میکنن
بیچاره طلا :))
 
پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟

به نقل از dark-boy :
چقدر راحت از این کلمه طلایی استفاده میکنن
بیچاره طلا :))

شما که باز اومدی!

با توجه به پست های قبلیت این قبیل پست ها اصلا بعید نیست از شما. ولی صرفا برای تکمیل اطلاعاتت عرض میکنم کافیه بری و در گوگل عبارت "Islam Golden Age" رو سرچ کنی تا ببینی که جهان و جهانیان عصر طلایی اسلام رو میشناسن و بهش احترام میذارن. شما که جای خود داری... :)
 
Back
بالا