پاسخ : حضور افغان هاي مهاجر در ايران
به نقل از آقا حمید رضا :
اگه ایران ظرفیت پذیرش مهاجران افغان رو داشت مشکلی نبود اما قضیه اینه که ایران مردم خود کشور هم نمی تونه پوشش بده.
از نظر تحصیل ایران با کمبود مدرسه رو به رویه،تعداد بازنشسته های معلمین از تعداد استخداما بیشتره چون دولت پول نداره که حقوق بده!
وضعیت شغلی رو مطلعین!
کارفرما ترجیح میده حقوق کمتر و بدون بیمه کارگر افغانی بیاره، کارگر ایرانی هم بیکار می مونه!
آب نداریم.
امکانات تفریحی در برابر جمعیت ایرانی خیلی کمه.
و....
با این حساب اصن منطقی نیست که ایران راه رو برای مهاجرت افغان ها باز بزاره
خوب بحث رو جلو بردی.

ببین؛ موضوع اینه که همهچی به سیاستهای راهبردی تو این حوزه مربوطه.
مثلا حمیدرضا یه کارآفرینه؛ کاری که میکنه اینه که یه طرحی که تو ذهنش هستش رو میاد دودوتا چاهارتا میکنه ببینه که چقدر سود داره و ...
بعد یه قیمتی در میاره و میاد پیشنهاد میده که آی ملت من اینکارو میخوام انجام بدم به این تعداد تکنسین، این تعداد کارگر این تعداد فلان و ... نیاز دارم با این حقوق.
بعد میاد میگه حقوق پایه انقدره.[nb]اینکه یکی اینجا بیاد و به نصف پیشنهاد بده رو اتحادیه کارگری یا هرچیز دیگهای میاد یقه مجری طرح رو میگیره که هی داداچ، اینکاری که میکنی خلافه و ما به عنوان اتحادیه کارگری جلوت وامیایستیم و حق خودمونو ازت میگیریم. و اگر عدالت برپا بشه اون کارگر یا کلا کسی که استخدام شده به حقش میرسه.[/nb]
بعد اگر کسی که شایستهتر هستش استخدام بشه کار بهتر پیش میره و اقتصاد بهتر در جریان خواهد بود.
حالا بریم سراغ حرفت. اینتیکه دقیق تر بخوام بگم:
اما قضیه اینا که ایران مردم خود کشور هم نمی تونه پوشش بده.
از نظر تحصیل ایران با کمبود مدرسه رو به رویه،تعداد بازنشسته های معلمین از تعداد استخداما بیشتره چون دولت پول نداره که حقوق بده!
وضعیت شغلی رو مطلعین!
آب نداریم.
امکانات تفریحی در برابر جمعیت ایرانی خیلی کمه.
اینا بیشترش تقصیر دولته. چرا؟ چون سیاست درستی رو در نظر نگرفته.
سیاست درست اینهکه وقتی میگی بریز توش باید فکر بکنی که خب بعدش چی.
از طرفی هم تقصیر ملته. چرا؟ جون که سیاست بریز توش رو میشنون و بهش عمل میکنن.
الان جمعیت استانهای جنوبی مثل سیستان بلوچستان و ... خیلی رشد فزایندهای داره. هرخانواده بیشتر از 4 تا بچه داره حداقل. آماری که دارم الان دقیق نیست ولی دقیقش رو در اختیارتون میذارم بعدا.
در کل دوتا چیز هست:
1- سیاست درستی باید در مقابل مهاجرت همسایگان خوب افغانیمون اتخاذ بشه.
یعنی اینکه این فرد اومد باید اول بررسی کنن ببینن آیا واقعا سود میرسونه اومدنش[nb]که جواب این سوال "در حال حاضر" بله هستش. چون کمک مینه پروژه]ا زودتر و با کیفیت بیشتری راه بیوفتن. بعدا ولی فرق داره.[/nb]
2- اقتصاد رو نمیشه به یه تیکهش درست عمل کرد یه تیکهش رو گند زد بهش.
یعنی چی؟ اقتصادی که برپایه نفته فاجعهست. حالا چیزیه که شده چطوری باید درستش کنیم؟ این خودش یه بحث دیگهایه که مربوط به این تاپیک نیست ولی کسی خواست بهش توضیح میدم.
ولی خب باید درست عمل کرد بهش. در غیر این صورت اوضاع بهبودی نخواهد یافت.
لپکلام اینکه من به نظرم اگر یکم ساماندهی بشه این مهاجرت و فکر بشه روش مهاجرت افغانها میتونه به اقتصاد کمک کنه. ولی باید درست و کارشناسی شده باشه کار.
به نقل از əlireza :
چطور هست که شما هم خودت رو جای یک انسان بذاری نه کسی که کارش بهره کشی و استثمار انسانهاست!شما چرا خودتو جای اون کارگره تصور نمیکنی؟
نه. این استثمار نیست. بد برداشت کردی. بالاتر هم گفتم. اتحادیه کارگری اگر باشه میتونه بیاد و شکایت کنه و حقشو بگیره طرف.
اونطوری کارفرما نمیتونه تخطی کنه.
درضمن بهرهکشی نیست این. این کمک به چرخه اقتصاده. اگه کسی که شایستهتر هست استخدام بشه بهتره.
ولی خب اینکه یه ایرانی کار نیاز داره تا نون دربیاره برای زن و بچهش هم حرف درستی هستش.
برای این موضوع من یه نظری دارم.
اگر وزیر اقتصاد بیاد و این دستور رو ابلاغ کنه که اولویت با استخدام فرد ایرانی هستش ولی به شرطی که کیفیت کار درحد کاری که یه فرد افعان انجام میده باشه کارآفرین میاد و استخدام میکنه. هم ایرانی هم افغانی رو. مقایسه میکنه میبینه یکی هستن. و خب این کمک میکنه به چرخ صنعت و اقتصاد رشد میکنه. به همین منوال وضعیت معیشتی مردم بهتر میشه و سطح رفاه و آسایش بالاتر میره.
(من فقط پست علیرضا رو نقلقول کردم؛ جواب خانوم MHO رو هم دادم تو این پست. حواسم بود.

)