توهین ، آزاد یا نه؟

• شروع کننده موضوع
  • مدیر کل

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389
به نظر شما توهین باید آزاد باشه یا نه؟ در چه حد؟

توی جامعه مثل آمریکا ، هرچی از دهنت دربیاد تو روی پلیس و مسئولین و هرکی بگی کاریت ندارن. در ایران توهین به مسئولین جرم محسوب میشه.

نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان امین
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
یه زمانی واسه شیمی/ نجوم میخوندم
پاسخ : توهین ، آزاد یا نه؟

توهین نباید آزاد باشه ولی انتقاد چرا، تو ایران واسه خیلیا توهین و انتقاد یکی حساب میشه

توهین میشه بد حرف زدن، غیر منطقی، تو شرایطی که از یه چیزی عصبانی یا نارحتیم ( کلا حالت عادی نیستیم)، اکثر وقتا با اغراق
انتقاد میتونه با لحن آروم تر باشه، منطقی، با دلیل و استدلال و مدرک، و سازنده

توهین نتجیه نمیده، شما هر کاری که کرده باشی، خودت 100% مطمئن باشی کارت غلط بوده بازم یکی بت فحش بده جبهه میگیری

توی ایران هم توهین جرم محسوب میشه هم انتقاد هر گونه مشکلی با هر مسئولی داری واسه خودتم که شده بهتره صدات در نیاد و به نظرم یکی از دلیلاش ترسه اینکه یهو همه به همه چی انتقاد کنن اوضاع بریزه به هم

به نظرم انتقاد باید آزاد باشه انتقادی که واقعا منطقی باشه و دلیل داشته باشه، هیچ جامعه ای کامل نیست، اینکه نذاری مردم انتقاد کنن مثل این میمونه که چشما و گوشاتو ببندی. اگه انتقادی به ناحق باشه میشه شنید و دلیل آورد و ردش کرد اگه درست باشه هم میشه تلاش کرد تا برطرف شه

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نظر من باید آزاد باشه
فرض کنید بگیم توهین جرمه خب در اینصورت از اونجا که توهین تعریف دقیقی نداره ممکنه یه فردو به خاطر یه انتقاد ساده هم به جرم توهین محکوم کنن.
به طور کلی به نظر من جرم دونستن توهین جارو واسه محدود کردن آزادی بیان باز میکنه.

TMNT

علی‌سینا
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب 1
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
رشته دانشگاه
پزشکی

توهین خوبه ولی نه در حدی که به دعوا بکشه فقط در حد انتقاد !

shershere

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
اینم هه هه!
دانشگاه
پلی تکنیک تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

خود توهین ... نه!

AHMADREZA

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهیدبهشتی کاشان
شهر
کاشان
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

من برام یه سوال هست که شما چه جوری می خواین مرز توهین و انتقاد رو معلوم کنید؟اصولن به چی میگن توهین به چی میگن انتقاد؟

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

انتــقاد یعـنی کار ِ بدی و خوبی ِ طرف رو بگـی ! :) هر دو تاش ُ ! ( این معنی لغوی بود :-? )
امــا احساس می کــنم توهین یعــنی کاری که نکرده رو بـش نسبـت بدیم ؛ یا کــلا شان و مقامشو بیاریم پایین :-?

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

اون چیزی که پگاه می گه عرف جامعست نه قانون هرچند که باهاش موافقم

ولی الان بحث سر قانونه پس توهین جرم نیست و باید آزاد باشه

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

تا تعریف از توهین چی باشه.تو آمریکا هم اگه یه فردی توهین بکنه میشه ازش تو دادگاه شکایت کرد.

ارنواز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 / فرهنگ
شهر
مشهد
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
باستان شناسی

به نظر من هر کاری که اسمش بشه «توهین» (به معنای واقعی کلمه) بده؛ حالا به هر کسی که می خواد باشه.

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

من چند وقت پیش اینجا به 2نفر لایک دادم که یعنی نظرم همونه و فعلا" چیز جدیدی نمیخوام بگم ، فقط یه سوال ذهن منو درگیر کرد ، توهین ، مسئله سیاسی ایه ؟! :-?

TMNT

علی‌سینا
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب 1
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از Amir - Eblis :
من چند وقت پیش اینجا به 2نفر لایک دادم که یعنی نظرم همونه و فعلا" چیز جدیدی نمیخوام بگم ، فقط یه سوال ذهن منو درگیر کرد ، توهین ، مسئله سیاسی ایه ؟! :-?
می تونه باشه ولی اکثر اوقات سیاسی نیستا :|

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

به نظر منم سیاسی نیست ، اگه در مورد قانون و اینا باشه هم میتونه تو یه انجمن دیگه باشه ( مثلا" جامعه شناسی و اینا - خب درباره قوانین جامعس دیگه!- ) ، خلاصه که ربطی به سیاست نداره فک کنم ...

Marjan.N

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران

فکر می کنم توهین بیشتر در مواقع عصبانیته نمی فهمی چی میگی انگار میخوای دق و دلیتو خالی کنی سر طرف غیر منصفانه و اکثرا غیر منطقیه لحن خوبی نداره ممکنه تو بدی های طرف اغراق کنی
اما انتقاد خوبه گفتن بدی ها و خوبی ها از نظر اون منتقد
به نظر من توهین خوب نیست و نباید آزاد باشه چون اخلاقی نیست

Ahmadfire

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
هاشمي نژاد 2
شهر
مشهد
مدال المپیاد
none of your business

توهين معلوم كار بديه
كي گفته تو اروپا وامريكا توهين آزاده
الان اون هيچي تو جريت داري برو هولوكاست رو نقد كن تا بفهمي يعني چه؟
بعدش هم انتقاد يعني بگي اين كارت درست بود اون اشتباه با دليل :-?
توهين يعني فحش بدي و مقام طرف رو بياري پايين

fa.z

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
كرمان
سال فارغ التحصیلی
94
رشته دانشگاه
ژنتیک

توهين فحشى و اينا كه بده!
ولى انتقاد خوبه!

Bahar_R

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مواد و متالورژی

به نظرم توهین فقط به شخص زنده نباید مجاز باشه و قانون باید فقط برای این مورد مجازات تعیین کنه . چون این نوع از توهین مصادیقش قابل تشخیصه .
حالا اینکه توهین باید به مسدولین مجاز باشه یا نه اینطور میشه گفت که یه مسئول قبل از مسئول بودن یک شهرونده . حالا این شهروند نباید بهش توهین بشه پس مصادیق توهین به اشخاص زنده شامل حال مسئولین هم میشه . ولی اگر از اون مصادیق نباشه انتقاد محسوب میشه و آزاده .
توهین هایی نظیر توهین به عقیده و ایدئولژی به نظر من نباید قانون باشه . چون تشخیصش واقعا در بعضی موارد سلیقه ای و احساسی میشه یه نفر ممکنه توهین قلمداد کنه یکی نکنه .
یه مثالی که من خودم زدم و از افراد مختلف هم پرسیدم به نظرشون توهین هست یا نه این بود : دین X قانونی داره که مثلا در شرایط خاص یک نفر باید کشته بشه یا در شرایط خاصی اجازه ی شروع جنگ رو به پیروانش میده . حالا یه نفر میاد میگه دین X ، دین کشت و کشتاره . (فرض کنید دقیقا همین جمله رو در یک مقاله ببینید یعنی از لحن و از این دست عوامل نمیشه تشخیص داد . )
این واقعا قابل تشخیص نیست که توهینه یا نقد یکی که معتقده ممکنه بگه به دین من توهین شده ولی یک نفر دیگه که معتقد نیست بگه دین شما اجازه ی کشتن انسان رو میده .
حالا از اونجا که قانون باید چیزی باشه که هر مورد ممکن رو پوشش بده اگر قانونی وجود داشته باشه که بگه توهین به دین ممنوع اونوقت چنین مواردی بوسیله ی تشخیص سلیقه ای اعمال مجازات میشه و بی عدالتی و نقض آزادی بیان میشه . بنابراین پیامد های منفی قانون گذاشتن بیشتر از قانون نگذاشتنه .

رهاـbehemoth

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
زیست

تا لونجایی که من می دونم توهین به هرکس در قانون ما جرم محسوب می شه. یادم میاد که چند سال پیش یک نفر از پدر بزرگم درخواست کرد که وکالتش رو در یک قضیه دادگاهی به عهده بگیره. و مشکلش این بود که یک نفر به او توهین کرده بود. و توهین هم جرم محسوب می شه و اون شخص(بی چاره) در صورت دادگاهی شدن می تونست به جریمه ی نقدی یا حتی زندان محکوم بشه.(هر چند که شاکی از خر شیطان اومد پایین)
به نظر من قانون در مورد توهین هایی مثل پرونده بالایی نباید چندان سخت گیری کنه و بی دلیل عده ای رو دارای پرونده قضایی بکنه. فرهنگ سازی و یاد دادن طرز رفتار اجتماعی و حرف زدن منطقی خیلی بهتر از اینه که آدم هایی که این ها رو بلد نیستن مجازات کنی. مثل قضیه ی استادیومه. به جای اینکه خانوم ها رو دورشون حصار بکشید که نتونن بیان تا کلمات رکیک و خلاف عفت عمومی رو بشنون، آقایون رو آدم کنید که جنبه استفاده از زبان رو داشته باشن.
ولی در مورد توهین های علنی، چه به اشخاص و چه به ادیان یا ایدئولوژی ها و قومیت ها و...اول از همه باید محدودیت ها و مرز های اون رو شفاف سازی کرد تا تعریف قانونی و غیر سلیقه ای از این مسئله وجود داشته باشه، و بعد با اون برخورد کرد. چون توهین بر خلاف انتقاد، نه چیزی رو شفاف سازی می کنه، نه به پیشرفت چیزی کمک می کنه، ولی حساسیت برانگیز و تحریک کننده است و این اصلا جالب نیست. (هر چند بعضی از آقایان به انتقاد منطقی هم واکنشی مشابه توهین نشون می دن که اون به فقر شعور سیاسی مربوطه)

khamoosh

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد1
شهر
مش‍‌‌هَد
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

فکر میکنم از این که صحبت جامعه آمریکا رو وسط میکشید میخواید به یک برداشت سیاسی برسید و نظرتون هم اینه که توهین باید ممنوع باشه.تا حدودی با این حرف موافق نیستم.البته شکی نیست که همه با توهین کردن مخالفن.وقتی توهین جرم باشه اون وقت هر انتقادی رو میشه به اسم جرم ساکت کرد.تو زمینه سیاسی درست نیست که جرمی به نام توهین تعریف کنیم.تو فضای جامعه این مردم هستن که میتونن قضاوت کنن و تصمیم بگیرند.اگر به کسی که وظایفش رو درست انجام داده توهین بشه چیزی از شخصیت اون فرد کم نمیشه.کسانی هستند که تشخیص میدن اون توهین درست نبوده .در عوض این جوری فضای انتقاد آزاد تو جامعه وجود داره و همه حرفاشونو میزنن.

shekoofeh

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از Bahar_R :
توهین هایی نظیر توهین به عقیده و ایدئولژی به نظر من نباید قانون باشه . چون تشخیصش واقعا در بعضی موارد سلیقه ای و احساسی میشه یه نفر ممکنه توهین قلمداد کنه یکی نکنه .

مسئله اینه که برای بیشتر آدمها - لااقل تو جامعه ی ما - گذشتن از یه توهین شخصی خیلی راحت تر از گذشتن از توهین به ایدئولوژیشونه. کلّا " اعتقاد " چیزیه که خیلی تعصّب برانگیزه.
چیزیه که گاهاً آدما حاضر میشن به خاطرش بمیرن. حالا شما فک کن توی جامعه ای که اکثریت یه اعتقادی دارن ، این قانون نباشه. خیلی راحت احساسات عمومی تحریک میشن ، بی نظمی میشه رسماً.
درسته مواردی هست که تشخیصش سخته ، اما وقتی این قانون نباشه ، توهین های خیلی واضح تر و علنی تر هم آزاد میشه دیگه!

بالا