من میگم در اون حالت عقل و تفکر بیهوده بود ، و خدا کار بی هدف نمی کنه.به نقل از mohammadreza128 :اولا بحث ما انسان یا حیوون نیس بحث ما عقل و تفکر و اختیاره حالا انسان هر ۳ رو داره حیوون فقط اختیار غریزی رو بعدم خب کسی اینجا دنبال این نبود که تفکر حتما ثمری داشته باشه ببنید شما تفکر میکنید اختیار هم دارید این اصل طبیعت من میگم اگه اختیار هم نبود جبری بر نبودن عقل و تفکر نبود
به نظر منم همین طوریه. مثل اون مرغ و تخم مرغی که شما میگی نیس. ادم به کارای خودش فکر کنه میبینه 90% ارادیه ولی از روی فکر نیست خب.به نقل از mohammadreza128 :امکان داره عقل باشه اختیار نباشه؟؟ خب خیلی ساده میشه گفت امکانش وجود داره خدا عقل رو بده اصلا بخاطر کار دیگه مثلا عقل انسان و فکر باعث بشه انسان حس هاشو تقویت کنه یا صرفا عبادت باشه یا.... عقل و فکر باعث عمل صرفا نباشه امکانش وجود داره
نظرم اینه که وقتی کشس عاقل باشه می فهمه که باید مختار باشه.به نقل از mohammadreza128 :امکان داره عقل باشه اختیار نباشه؟؟ خب خیلی ساده میشه گفت امکانش وجود داره خدا عقل رو بده اصلا بخاطر کار دیگه مثلا عقل انسان و فکر باعث بشه انسان حس هاشو تقویت کنه یا صرفا عبادت باشه یا.... عقل و فکر باعث عمل صرفا نباشه امکانش وجود داره
به نقل از N.R :به نظر منم همین طوریه. مثل اون مرغ و تخم مرغی که شما میگی نیس. ادم به کارای خودش فکر کنه میبینه 90% ارادیه ولی از روی فکر نیست خب.
حیوون فکر نداره؟؟؟مطمئنی؟به نقل از محمدرضا. :برعکسشم تو طبیعت نقیضش صادقه یه حیوون اختیار داره اما فکر و عقل نداره مثلا غذا میخوره اما نه عقلانی فقط غریزی
بچه ها این موضوع خیلی از تاپیک ها رو شامل میشه...میشه گفت تمومشون...حتی میشه گفت کل علوم(و نه فقط فلسفه)...اگه ما روی نیاز ها زندگی کنیم اوضاع خیلی بد میشه...نظری ندارین هنوز!؟به نقل از کویر :حیوون فکر نداره؟؟؟مطمئنی؟
اختیار یه جورایی یعنی حق انتخاب دیگه
تعقل یعنی کدومو انتخاب کنی
تو اگه عقل داشته باشی ولی اختیار نداشته باشی چی میشه؟؟ خوب و بد رو میفهمی ولی انتخاب دست خودت نیس
حالا اگه اختیار داشته باشی بدون تعقل چی؟؟؟؟ انتخاب می کنی ولی رندوم ممکنه خوب رو برداری ممکنه بد رو
ولی حالا یه چیز دیگه وقتی هر دو رو داری اختیار داری میتونی فک کنی می تونی فک نکنی
حرفت صحیحه...یعنی برای یه انسان باید اراده و رفع نیاز باید موازی از عقل و تفکر باشد...اما کداممان این گونه ایم که نیاز و عقایدمان به هم مربوط نباشد؟...به نقل از James Hetfield :به نظر من این 2 تا جدا هستن. یعنی لازم نیست که از روی یکی، اون یکی رو نتیجه بگیریم. اختیار یه چیزه و تفکر چیزی دیگر
منم با شما موافقم.به نقل از James Hetfield :به نظر من این 2 تا جدا هستن. یعنی لازم نیست که از روی یکی، اون یکی رو نتیجه بگیریم. اختیار یه چیزه و تفکر چیزی دیگر