عقل برای اراده یا اراده برای عقل ؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع shekoofeh
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : عقل برای اراده یا اراده برای عقل ؟

سلام
شخصی هست که بدونه حقیقت اختیار و اراده چیه ؟ من چرا اختیار دارم ؟ یعنی من چه جور موجودی هستم که اختیار دارم و اگه قبول کنیم که خدا وجود داره ، من چه جور مخلوقی هستم که اختیار دارم ؟
اصلا حقیقت من چی هست که الان سر اختیار خودم و عقل خودم دارم بحث می کنم ؟ آیا عقل و اختیار در واقع دو چیز هستند یا جنبه های مختلف یک واقعیت ؟ مثلا من یک ساختمان رو چند زاویه نگاه کنم ، چند منظره خواهم داشت. حالا من دارم به واقعیت بسیط خودم از چند زاویه نگاه می کنم و عقل و اراده و اختیار و ... رو برداشت می کنم یا نه ، من واقعا موجود مرکبی هستم که عقل و اراده هم جزئی از منه ؟

به نظر من ما اراده داريم چون عقل داريم ....و همين اراده وسيله اي براي عملي كردن افكار مغزه! در واقع ما اگه ما عقل نداشته باشيم اراده هم معني خاصي پيدا نميكنه :)

فکر بدون اختیار نمشه . اختیار بدون فکرم نمیشه . عقل کامل تونایی انتخاب میده . انتخاب میکنی چون فکر کنی . فکر میکنی که انتخاب کنی .

خب به‌نظر من ما اختيار داريم، تو يه محدوده‌اي ولي. يه چيزي مث پرنده‌اي كه تو يه قفس آزاده :-"
بعد تو اين محدوده‌ي اختياراتمون فكر مي‌كنيم.

(اما خب الان كه نگاه مي‌كنم مي‌بينم چيزي كه گفتم ربطه به سوال اول تاپيك نداشت زياد :-"""")

به نظرم دوتاشو میشه یکی حساب کرد. اما اختیار با جرعت می گم پیچیده ترین مبحث هست و به روح انسان برمی گرده به طوری که خدا برای همین اختیار و روح انسان هاست که به خودش آفرین میگه (غیر مستقیم می خواد بگه که فقط انسان روح و اختیار داره و بقیه ی کائنات فقط برنامه هستن مثل روبات)

از کجا میدونی که ما اصلا اختیار داریم؟

به نقل از آناهید :
از کجا میدونی که ما اصلا اختیار داریم؟

اگه اختیار نداشتیم، فکر نداشتیم، وجود هم نداشتیم. می تونی تصور کنی که بدون اختیار وجود داشته باشیم؟ توصیف کن.

چه دلیلی داشت که فکر نداشته باشیم؟
چه دلیلی داری که اگه من فکر میکنم که فکر میکنم، واقعا دارم فکر میکنم و این تفکر واقعا تفکر منه؟

به نقل از آناهید :
چه دلیلی داشت که فکر نداشته باشیم؟
چه دلیلی داری که اگه من فکر میکنم که فکر میکنم، واقعا دارم فکر میکنم و این تفکر واقعا تفکر منه؟

وجود داشتن ثابت شده. توضیحش سخته که بگم اگه وجود داری یعنی اختیار داری. وجود داشتن دو نوعه. یکی اینه که وجود داشته باشه ولی موجود خودش ندونه (مثل روبات). دومی اینکه وجود داشته باشه و خودش بدونه (روح داشته باشه که فقط انسان داره). تو که می دونی وجود داری، این اختیار و وجود به هم گره خوردن یعنی اصلا من اختیار و وجود داشتن رو یکی می دونم. (تعریف من از اختیار این نیست که اگه کسی اختیار نداشته باشه یعنی هیچ کاری نمی تونه بکنه، یعنی اگه هیچ کاری هم نتونی بکنی باز اختیار داری)

به نقل از White Devil :
یعنی اگه هیچ کاری هم نتونی بکنی باز اختیار داری)
خوب به نظر میره تعریف شما از اختیار مشکل داره!!!
درسته روی وجود داشتن من شکی نیست حتی اگر مطمئن نباشم که اختیار فکرم دست خودمه حداقل میدونم که فکر رو دارم وجود من هم میتونه همون فکر باشه
ولی هیچ الزامی بین جود داشتن واختیار داشتن نیست به نظر من

تو کتابتو از روی میز بلند میکنی.
و فکر میکنی که اگه میخواستی، میتونستی اونو بلند نکنی.
دقیقا هم حس میکنی که بلند شدن کتاب حاصل اراده تو هست.
اما اگه فکرت اشتباه باشه چی؟
اگه تو فقط فکر بکنی که اختیار داشتی چی؟
-------------------------
از کجا میدونی که فقط انسان روح داره؟ روح اصلا چیه که فقط انسان داره؟
-------------------------
انسان میتونه یه ربات باشه، با این تفاوت که میدونه وجود داره.

• لایک
امتیازات: brano

کاملا دور هست...
بحث در موردش نتیجه نمیده :)

سلام
اولا عرض میکنم که نقطه مقابل جبر، آزادی است نه اختیار
اختیار یعنی طلب خیر محض
انسان در داشتن فکر مجبور است ولی در استفاده از آن (تفکر) آزاد است
موفق باشید
یاعلی

مسلما قدرت اختیار ب انسان اجازه ی تفکر میده چون اگه قدرت اختیار نداشتیم، مثل حیوانات و نباتات نمیتونستیم فکر کنیم...

به نقل از raha.pg :
مسلما قدرت اختیار ب انسان اجازه ی تفکر میده چون اگه قدرت اختیار نداشتیم، مثل حیوانات و نباتات نمیتونستیم فکر کنیم...
دلیل لطفا!

به نقل از آناهید :
گفتم... سایر موجوداتو ببین..... من، انسان، تنها موجودی هستم ک خود، راهم را برمیگزینم.....
یعنی تنها موجودی هستم ک اختیارِ تفکر دارم.....

به نقل از raha.pg :
خب برعکسش هم میشه!
اگر نمی تونستیم فکر کنیم ؛ اختیار نداشتیم.
یعنی حیوانات و نباتات چون تعقّل ندارن ؛ اختیار هم بهشون داده نمیشه . اصلا بی معنیه موجودی که نمی تونه فکر کنه مختار باشه. به وسیله ی یه چیزی به هرحال باید انتخاب کنه دیگه.
اما حالا تصور کنید ما اختیار نداریم ؛ ولی می تونیم فکر کنیم. ( اصلا بحث وجود همچین موجودی نیست ). مثلا من می فهمم که این غلطه ؛ اما نمی تونم انتخابش کنم یا نکنم.

به نظر من عقل برای اراده
اگه با عقل ارادمون رو ثابت و محکم کنیم بهتر به نتیجه میرسیم تا اینکه با ارادمون بخوایم عقل رو ثابت کنیم!
اگه سوال رو اشتباه برداشت کردم ببخشید!

• لایک
امتیازات: sard

آخه شما بگید چرا فکر ندارن؟ یعنی از کجا میدونید که موجودات دیگه شعور ندارن؟
بعد بگید این که ما فکر داشته باشیم، چه تناقض منطقی داره با این که اختیار نداشته باشیم؟

بچه ها ببخشید.... شاید خوب منظورمو نرسوندم...
این موضوع رو از دو جنبه میشه بررسی کرد....
1- با داشتن عقل، ب انسان قدرت اختیار داده شده... چرا ک میتواند هر چیز را تشخیص دهد....
2- داشتن اختیار نمادی از وجود عقل است.....

دومی رو بد بیان کرده بودم... :-"

Back
بالا