• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سهمیه های کنکور چطوریاست؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Admin2
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
نه خیر یگانه جانم.
دردی ازخودشون دوا میکنن افراد معتاد؟یا جامعه شون؟یا حتی افراد خانوادهشون؟
و یا اینکه نتونستند در مقابل مشکلات زندگیردووم بیارن و به اعتیاد رو اوردن،کجاش شبیهه فردِ جانبازیه که دردی [بهتره بگم درهایی] به درد هایِ مختصرِ جوانی و نوجوونیش اضافه کرده تا خانواده و جامعه ش صرفا به حکمِ اینکه خودش در اینده به تنهایی قراره طعم ارامشو نچشه؟!:]
این حرف ها خنده دار نیست...تا حالا ترکش از نزدیک دیدی؟پدرتو دیدی تو رخت خواب خیسِ عرق شه؟نفس نکشه یهو؟:] انشالله که هیچ وقت تو زندگیت نبینی :]
نه نه دو تا موضوع جدا رو به هم مربوط کردی . تو گفتی ممکنه بچه هایی که توی این شرایط زندگی می کنند توانایی هایی داشته باشند که شرایط امکان رشدشون رو مختل کنه . خیلی ها ، خیلی گروه ها، خیلی از شرایط دقیقا همین طوری باعث میشن کسایی بدون اینکه خودشون خواسته باشن این اتفاق براشون بیفته . معنی حرف تو این بود: آدمی که بخاطر فداکاری پدرش شرایط سختی داره باید حمایت بشه ، اما کسی که بخاطر خودخواهی پدرش همین شرایط رو داره نه ! غیر از اینه که هیچ کدوم توی انتخاب پدر اختیاری نداشتند و بی عدالتیه این قضیه؟

من كه كنكوري نيستم و نخواهم بود ولي يكسري نكاتي در باره عدالت هست:
عدالت به اين معني نيست كه حق يكي رو بگيريم بديم به يكي ديگه
اگر دانش آموزي پدر معتاد، پدر رزمنده يا خانواده كم درآمد داشته صد در صد سختي كشيده ولي اين دليل بر گرفتن حق بقيه و دادن به او نيست.
راه حل اينه كه متناسب با مشكلات به فرد حقوق أضافه بدهند: يعني همون پرداختي جانبازان يعني تخفيف دولتي براي ثبت نام در پرديس ها و آزاد و ... يعني اينكه اون دانش آموز صلاحيت علمي داشته باشه و بعد به او به علت شرايطش كمك كرد تا بتواند در دانشگاه مورد نظر درس بخواند
راه حل اين نيست كه كسي كه صلاحيت علمي داره ولي باباش ميلياردر بوده رو فرستاد دانشگاه پايين تر ولي كسي كه به هر دليلي صلاحيت علمي نداره ولي خونوادش فقير يا جانباز بوده رو فرستاد دانشگاه بهتر. راه حل ايجاد فرصت براي اوني هست كه شرايط سخت داشته، مثل مشاور و روانشناس ويژه، محل مطالعه مناسب عمومي، كمك مالي و ...

متاسفم فقط برات همین!
یه معتاد جونشو برایِ کشورش داده؟در راهِ خدا داده؟ تویِ اعتیاد جز خوشی بهش چی میگذره؟ شکنجه میشه؟اسارت میبینه؟از خانواده دوره؟از چی؟اون با اختیار خودش سلامتِ خودش رو به خطر میندازه صرفا برایِ هیچ و پوچ....
ببینید الان این خدمات درمانی و چه و چه و چه،داده شده نه که نداده شده باشه اما هر دانش آموزی چیزی به نام "آرامشِ روانی" رو از افراد خانواده طلب میکنه،مخصوصاً سالِ کنکور.
تویِ خونه یِ خیلی از همینایی که دارید میگید این امتیازا بشون داده نشه،خبری از ارامش نیست... دختره باید خودشو بندازه جلو دستِ پدرش تا نکنه به خواهرُ برادرِ کوچیکترش آسیبی وارد شه،چرا؟چون پدرش موجی شده!چرا؟چون یکی از دوستایِ قدیمیِ اسارتش به تازگی شهید شده!چرا؟چون تو اجتماع خیلی از افراد باهاش بدرفتاری میکنن!چرا؟و هزاران چراهایِ دیگه...
همین دختر یه روزی مجبور میشه یا از خونه بزنه بیرون،یام بمونه و استقامت کنه...بمونه و نزاره که بلایی سرِ بقیه افراد خانواده بیاد :]
این دختر یا این پسر شاید گاهی وقتا مجبور باشه بره کار کنه تا بتونه بره داروهایِ پدرشو جفتُ جور کنه!چون بیمه ی طلایی این دارو هارو پوشش نمیده!(جالبه نه؟داروهایی که فقط جانبازین بهشون احتیاج دارن!) نه که خودِ شخصِ جانباز نتونه بره سرِ کار!بلکه تو اون موقعیت هیچ کاری از دستش برنمیاد.و این وظیفه فرزندش میشه تا کمکش کنه.
این بچه یِ 18 ساله خیلی از چیزایی رو میبینه که خیلی از شماها حتی یه بارم تو عمرتون ندید و انشالله که هیچ وقت هم نبینید!
این بچه حتّی ممکنه جز باهوش ترین ها باشه و بخاطر این شرایط فقط در هفته بتونه 20 ساعت مطالعه کنه!
بنظرم واسه چنین شخصی سهمیه عادلانه ست.
بیاید یکم به حالِ همچین شخصی تامل کنیم...همین!
چنین شخصی با وجودِ بیماری هایِ پدرش مطمن باشین پزشکی رو به حدی میخونه که کمِ کمش بتونه به دردِ لاعلاجِ پدرش برسه:] بنظرِ من کلا بیان شرط بزارن که درصورتِ 1 ترم مشروطی از دانشگاه اخراج شن!فقط 1ترم...
اما تموم این حرفام به شرطی عادلانه ست،که تموم این ممکن ها،باشه!نه مثلِ شخص ایگرگی که با هزار دوزُ کلک کارت جانبازی میگیره....درصورتی که اصلاً رنگِ جبهه رو هم ندیده!

برایِ خودِ شخصِ جانبازِ پزشک،بله همچین سهمیه ای وجود داره اما برای فرزندش رو،اطلاعی ندارم.

میگم جانبازا یا همون شهدا برای فرار از درس رفتن جبهه؟از درس خوششون نمیومد؟اینده درخشان نمیخواستن؟این مملکت آینده ای نمیخواست تا استادانِ دانشگاهِ الان بخوان تویِ دانشگاه ها تدریس کنن؟تنبل بودن که رفتن نزدیک به 10 سال اسیر شدن؟دقیقاً از چی خسته بودن؟ از شورُ شوقِ جوونی؟ از نزدیکی به خانواده هاشون؟ که حالا خدمت به شون فقط در راستایِ این باشه که رفتن جونشونو اهدا کردن؟یعنی ارزشِ جونشون در حدِ درس خوندن نبوده؟
و سوالی که در موردِ حرفت دارم اینه که: خدمتِ یک معلم آموزش و پرورش با خدمتِ یک استادِ دانشگاه چه تفاوتی داره؟که بچه یک معلم نباید سهمیه ای داشته باشه؟

بیاید همه جانباز ها و فرزندانشونو با یک تیر نشون نگیریم :] متشکر

متوجّهم ولي ببين مگه چند درصد اين شرايطو دارن؟ اصن بحث سر شرايط زندگي اين افراد نيست بحث سر اينه كه چرا از حق بقيه بهشون داده ميشه و چرا تا اين حد؟
مگه بيمه ي درماني نميتونه ٩٠درصد اين مشكلاتو حل كنه؟ خب بحث منم همينه كه بايد خدمت درماني بهشون داده بشه، بتونن درمان رايگان روان پزشكي بگيرن هم خودشون هم خانواده هاشون، دادن سهميه به بچه هاشون مثل اينه كه صورت مسئله رو پاك كني. بگي اينا مشكل دارن پدرشون جانبازه توي خونه نشسته نميتونه كار كنه هزينه درمان بالاست، بچه ش نميتونه درس بخونه، خب براي چي به بچش سهميه بديم؟ چرا به پدرش حقوق ثابتي كه بتونه باهاش زندگيشو در شأن يه رزمنده بگذرونه نديم؟ چرا بهش خدمات درماني ارائه نكنيم؟ PTSD دارو داره، افسردگي دارو داره، خودش و خانوادش بايد بتونن جلسات درماني با يه روانپزشك بگذرونن. نه اينكه سهميه بدي به بچه ش و با جون بقيه مردم بازي كني، نه اينكه سهميه بدي به بچه ش و اون بچه ي عادّي عي كه يك سال وقت گذاشته نتونه بره رشته اي كه حقّشه.
در مورد هيئت علمي هم من نميگم خوبه ميگم به نظر من منطقي تر مياد تا ايثارگران.
با يه سري از پيشنهاداتت واقعاً موافقم خودم، اينكه اگه براي اينا هست براي بچه هاي فرهنگي ها هم باشه، يا اينكه اگه يه ترم مشروط شدن اخراج يا حالا حداقل مث بقيه بچه ها باهاشون رفتار بشه [ البته بازم بحث اينكه اين سهميه مازاد نيست باقي هست سر جاي خودش ]

آخه اون بچه ای عادیه و یک سالش جوری خونده ک به اندازه حقش قبول بشه
قبول میشه فرقی براش نداره شما تا حالا کسی رو دیدی که حقش رو از دست بده بخاطره اینا؟؟؟
بعدشم بعضی زخما و آسیبا با پول و درمان از بین نمیره

در مورد هيئت علمي هم من نميگم خوبه ميگم به نظر من منطقي تر مياد
اینو ۲بار تکرار کردی توپستات میشه بگی کجاش منطقی تر میاد؟پولی که یه استاد دانشگاه میگیره کم نیست بگیم داره در حقشون بی انصافیو اینچیزامیشه

+تودانشگاه تهران طرف به خاطر باباش اومده دندون پزشکی میخونه درساشم تعریفی نداره ...
جوری نگو که بچه های سهمیه علمی همشون اون ۹۰ درصدو گرفتن...

آخرین ویرایش:
آخه اون بچه ای عادیه و یک سالش جوری خونده ک به اندازه حقش قبول بشه
قبول میشه فرقی براش نداره شما تا حالا کسی رو دیدی که حقش رو از دست بده بخاطره اینا؟؟؟
بعدشم بعضی زخما و آسیبا با پول و درمان از بین نمیره
بله ديدم! خيلي هم زياد، و منطقاً وقتي قراره توي فلان رشته فلان دانشگاه ١٠٠ تا صندلي پر بشه و٣٠ تا ازين صندليا با سهميه ايثار پر ميشه منطقاً ٣٠ نفر ديگه هستن كه به حقشون نرسيدن، حتماً بايد ديد به چشم؟!
با چي از بين ميره؟ سهميه كنكور؟ غير از اينه كه مشكلاتي كه ازش نام برده ميشه هزينه درمان، مشكلات رواني، عدم توانايي براي كار كردنه؟
اینو ۲بار تکرار کردی توپستات میشه بگی کجاش منطقی تر میاد؟پولی که یه استاد دانشگاه میگیره کم نیست بگیم داره در حقشون بی انصافیو اینچیزامیشه
مگه بايد حتماً بي انصافي بشه ((:
اولاً حقوق يه استاد هيئت علمي به طور ميانگين ٥ مليون در ماهه، نميدونم چرا فكر ميكنين پولدارن همه هيئت علميا، به استاداي دانشگاه خودتون نگاه كنين متوجّه ميشين. دوما بحث اينه كه كسي كه داره به دانشگاه خدمت ميكنه، و داره ارتقا ميده سطح علم رو، و داره پژوهش ميكنه، همه جاي دنيا دانشگاه در ازاي خدمتش چيزي غير از حقوق عادّي بهش ميده. ايران راحت كرده كار خودشو و سهميه ميده به بچه هاشون، من نميگم موافق اينم، ولي اساسش روي يه منطقي سواره حدّاقل.
+ گفتم قبلاً هم، توي دانشگاه ماعم هست كسي كه دام قبول شده داره پزشكي ميخونه درسشم خوب نيست، ولي اون به خاطر قانون نيومده به خاطر كانكشن هاي پدرش اومده، كه بحثش جداست.

آخرین ویرایش:
اصلا همه اینا به کنار
گیرم پدرتو بود فاضل
از فضل پدر تورا چه حاصل

این اصلیه که هیچ کس بهش توجه نداره چه کسی که سهمیه داره چه ماییه ک الآن راجع بهش بحث میکنیم
از همون اولش سهمیه به خاطر بستگان افراد گذاشتن غلط بوده

من یه چیزی بگم این وسط، چند بار گفتین کسی که هیئت علمیه درآمد خیلی بالایی داره. اصلاً این‌طور نیست. هیئت علمی داریم که ماهی ۴-۵ تومن می‌گیره، هیئت علمی داریم که ماهی ۲۰ تومن می‌گیره. صرف هیئت علمی بودن دلیل نمی‌شه یکی درآمدش بالا باشه! بستگی به مرتبه‌ی علمی‌ـش داره.

Back
بالا