پیش به سوی خارج از کشور

• شروع کننده موضوع
  • مدیر کل

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389
دو ساله احساس میکنم باید خروج از کشور و ادامه تحصیل در جاهای دیگه بسیار قبل تر اقدام میکردم. دلیلش هم اینه که تو ایران آدم مشکلات زیادی احساس میکنه که آزاردهنده هستند و جلوی پیشرفتش رو میگیرند. درسته خارج به هر قیمتی هم فایده نداره ولی خب برای کسانی که آدمش باشند خیلی هم میتونه خوب باشه. توی ایران شما مجبورید کنکور بدید ، اون هم با شرایط سخت. حالا کجا قبول بشید معلوم نیست. بعد لیسانس هم اگر دانشگاهتون درست حسابی نباشه (بهتره بگم شریف نباشه) متحمل سختی های زیادی برای ادامه تحصیل در خارج میشین.

ارومیه که بودم بسیاری از دوستانم رفتند ترکیه برای ادامه تحصیل. همگی گروهی باهم رفتند و الان اونجا درس میخونند و اوضاعشون هم خوبه. اینجا کنکور ندادند اصلا. عده ای از دخترای اونجا هم گذاشتند رفتند ترکیه. تقریبا همشون بدون خانواده رفتند. تهران هم که هستیم بچه هایی داریم که هرسال میرن قبل کنکور دادن. اینجا بچه ها بعضی هاشون با خانواده میرن بعضی هاشون تنها. دوستی داشتیم رفت مجارستان. یکی رفت سوئد یکی کانادا . یکی هم کنکور داد رتبش شد 76000 ، گذاشت رفت مالزی.

هدف از تاپیک اینه که شما رو متوجه این موضوع بکنیم که به فکر خارج رفتن از کشور هم باشید. هرکس خاطره یا تجربه ای داره بگه. اطلاعاتی داره سوالی داره مطرح بکنه.

meli

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
برنز کشوری کامپیوتر
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر
پاسخ : پیش به سوی خارج از کشور

این شرایط که توی خارج هم فرد بتونه براحتی ادامه تحصیل بده و موفق بشه برای هر کسی پیش نمیاد.

شاید 50 درصد کسانی که میرن و خارج تحصیل میکنن زندگیه راحتی داشته باشن و موفق بشن.

البته توی هر دو حالت( چه ایران و چه خارج از کشور) اگه آدم همتشو داشته باشه توی یه دانشگاه معمولیم میتونه موفق بشه...!

بهترین حالت تحصیل در خارج قبولی توی یه دانشگاه خوب تو ایران و اگه بشه اپلای کردنه ولی خب این شرایط برای هر کسی پیش نمیاد...

بین کشور ها من شنیدم تحصیل توی مالزی موفقیت آمیزتر و ارزون تر از کشور های غربیه و مشکلات کمتری بوجود میاد...من در همین خد اطلاعات داشتم :D

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

کلا" کنکور ایران بد دردسریه ، جدا از اینکه کلی رو افسردگی جامعه و نسل جوون تآثیر داره ، آینده ی خیلی هارو از این رو به اون رو میکنه
مالزی الان به درد نمیخوره دیگه ، دانشگاهاش معتبر نیستن ، اعتبار جهانی قبل خودشو از دست داده ، جز چنتا دانشگاش ، تنها دلیلی که جدیدا" زیاد میره ، ارزونی و عشق و حالشه
به نظر من شما از ایران برید ، هرجا که شد ، تحصیل کنید و مطمئن باشید همونجا هم میتونید به راحتی کار و زندگی کنید ، اصلا" اینجوری که تو ایران می بینید نیست ، خیلی قضیه فرق میکنه ، من یکی از نزدیک ترین دوستام ، قبل کنکور و سربازی قاچاقی رفت ارمنستان ، الان لیسانسشم تموم شد ، هم کار داره (نمایشگاه ماشین داره) ، هم اینکه مدرکشو گرفته ، الان چند جا میتونه استخدام شه و پیشنهاد کار داره ... ارمنستان !! فک کنین ! کشواری دیگه که یکم بهتر و آزادترن خیلی شرایط بهتر و بهتره

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نظر من اگه لیسانس رو در ایران و یک دانشگاه خوب بگیری و البته جوری باشه معدلت و .... که بورسیه بشی و بتونی کشور های دیگه بری بهتره!

چون تا اون موفع اوضاعت سروسامان هم می گیره! :D

من میگم لیسانس رو تو ایران بگیری و فوق لیسانس و دکترا رو بری خارج از کشور بهتره! :D

نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان امین
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
یه زمانی واسه شیمی/ نجوم میخوندم

من به شخصه ترجیح میدم کنکور رو اینجا بدم
این احتمال رو میدم که مثلا برم بعد به هر دلیلی نتونم بمونم ==> دیگه اینجا هیچی ندارم! (البته مطمئن نیستم یکی کنکور بده بره برگرده اینجا چیزی داشته باشه :D )

یه چیز دیگه اینکه برای کنکور خوندن اونقدرا هم بد نیست، اگه قرار باشه همین درسا رو آدم بعد انگلیسی بخونه، خب من ترجیح میدم فارسیشو بلد باشم که فقط بخش زبانش بمونه نه اینکه بخوام اونجا کلی زور بزنم به انگلیسی یاد بگیرم

مهتاب

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
دانشگاه
BUMS
رشته دانشگاه
Med

سلام من احتمالا امسال میرم خارج .. میخواستم ببینم کسی رو میشناسین که کنکور مدارس خارج از کشور داده باشه !! بعد رتبش چند شده؟!!

مهرناز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
NeYshaBerliN
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

به نقل از **mahtab** :
سلام من احتمالا امسال میرم خارج .. میخواستم ببینم کسی رو میشناسین که کنکور مدارس خارج از کشور داده باشه !! بعد رتبش چند شده؟!!
آخر فرنگ کنکور داره یانه؟یکی تکلیف مارو مشخص کنه :-w

جام طلا

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان اهواز
شهر
اهواز
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

درس خوندن تو خارج خیلی سخته , البته اگه واقعا استعدادتو نشون بدی خیلی موفقی.
درس خوندن تو ایران خیلی آسون تره البته اونجا با اینکه سخته ولی نتیجه بخش تره.

علی دلاور

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی اراک
شهر
اراک
مدال المپیاد
المپیاد زیست
دانشگاه
علوم پزشکی ایران
رشته دانشگاه
پزشکی

من خیلی پش فکر می کنم یه اشنا داشتیم پسردایی مادرم را برا دکترا برد امریکا برادرم هم احتمالا برا فوق میره یعنی تو فکرش که هست ولی اون می تونه با فوق اونجا گرنت بگیره و هزینه زندگی را بده تازه احتمال داره که خودش را هم بورس کنند ولی اگه من بخوام مثلا از همین پیش دانشگاهی برم نه بم گرنت می دند ونه بورس و علاوه بر هزینه تحصیل که فک کنم یه صد هزار تایی برا پزشکی باشه باید هزینه زندگی را هم بدون هیچ درامدی از خانواده بگیرم پس با این شرایط معلومه که خیلی سخته مگر اینکه کسی واقعا پول دار باشه که دویست سی صد هزار تا براش زیاد مهم نباشه
در ضمن پزشکی تنها رشته ای که در ایالات متحده ازمون ورودی داره

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

فك كنم كشورايي مثل آمريكا اين جوريه كـه هر دانشگاه آزمون ورودي براي ِ خودش ُ داره !‌
البته توي ايرانم قبلا اين جوري بوده فك كـنم ! :-? :-?
من فك كنم كنكور ُ توي ِ ايران بديم بهتره ! يـعني به نـظرم واسـه خارج رفتن زوده اون موقع ! اگر قراره بريـم ، بعد ِ ليسانس ...
و البته به قول ِ اميرخاني توي " نشت نشا"
" جهان سوم موظف است تا مقطع كارشناسي ؛ براي ِ جهان اول دانش آموز تربيت كـند ... "

مهتاب

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
دانشگاه
BUMS
رشته دانشگاه
Med

به نقل از Dr.Stansfield :
بله داره .. ایرانیای مقیم خارج از کشور که میخواین بیاین دانشگاه های ایرانی کنکور مدارس خارج از کشور رو برای دانشگا ه های ایران میدن ...

hasT_0016

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
امام علی(ع)
شهر
کرج

درسته که اگه بتونیم بورسیه بشیم خیلی بهتره! ولی اگه بتونیم تا قبل از 18سالگی بریم از طرف دولت اونا حقوق بمون تعلق میگیره بعدم همزمان با درس موقعیت کار هم داریم!

fery

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 2 تهران
شهر
تــهـــران
مدال المپیاد
واسه فیزیک می خوندم

به نقل از **mahtab** :
بله داره .. ایرانیای مقیم خارج از کشور که میخواین بیاین دانشگاه های ایرانی کنکور مدارس خارج از کشور رو برای دانشگا ه های ایران میدن ...
ایول فکر نمی کردم داشته باشه.حالا سوالاش مثله ایرانه یا فرق داره؟
آقا اگه موقعیت پیش بیاد با کله رفتم

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

به نقل از Dr.Stansfield :

به نقل از SaYnA :
فك كنم كشورايي مثل آمريكا اين جوريه كـه هر دانشگاه آزمون ورودي براي ِ خودش ُ داره !‌
من فك كنم كنكور ُ توي ِ ايران بديم بهتره ! يـعني به نـظرم واسـه خارج رفتن زوده اون موقع ! اگر قراره بريـم ، بعد ِ ليسانس ...
" جهان سوم موظف است تا مقطع كارشناسي ؛ براي ِ جهان اول دانش آموز تربيت كـند ... "

به نقل از علی دلاور :
در ضمن پزشکی تنها رشته ای که در ایالات متحده ازمون ورودی داره

چرا اطلاعات غلط می دین به بچه.
شما برای این که وارد یه دانشگاه بشین 2 تا نمره ی مهم هست که باید بهشون نشون بدید : 1) تافل یا آیلتس (نمره زبان) 2) اگه با دیپلم می خوای بری نمره ی SAT یا ACT و اگه از لیسانس میری GRE اینا حکم همون کنکور رو دارن.

علی دلاور

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی اراک
شهر
اراک
مدال المپیاد
المپیاد زیست
دانشگاه
علوم پزشکی ایران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از stewie_griffin :
چرا اطلاعات غلط می دین به بچه.
شما برای این که وارد یه دانشگاه بشین 2 تا نمره ی مهم هست که باید بهشون نشون بدید : 1) تافل یا آیلتس (نمره زبان) 2) اگه با دیپلم می خوای بری نمره ی SAT یا ACT و اگه از لیسانس میری GRE اینا حکم همون کنکور رو دارن.
بعبه ولی شما برا کسی میگی که از ایران میخواد بره من خود سیستم امزشی را گفتم در ایالات متحده تنها رشته ای که ازمون داره طب هست

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

به نقل از علی دلاور :
بعبه ولی شما برا کسی میگی که از ایران میخواد بره من خود سیستم امزشی را گفتم در ایالات متحده تنها رشته ای که ازمون داره طب هست

گیریم اصلاَ این درست (که درست هم نیست) الان این اطلاعات شما چه دردی از اینا دوا می کنه جز این که باعث سوئ تعبیر میشه
البته خود اونا هم باید GRE رو بدن فقط با یه تفاوت اونم این که یه سری تست های خاصش رو می دن.
این متن مربوط به آزمون GMAT ه که ماله رشته های مدیریته که زیرش هم لیست یه سری از دانشگاه هایی که نمره ی این آزمون رو می خوان نوشته:

The GMAT (Graduate Management Admission Test) is a computer adaptive standardized test in mathematics and the English language for measuring aptitude to succeed academically in graduate business studies. Business schools commonly use the test as one of many selection criteria for admission into an MBA program. However, there are many business schools that also accept GRE scores.

The following are criteria of certain business schools:

Harvard Business School: Official test scores for the GMAT or GRE tests no more than 5 years old
UVA-Darden: Will also accept a GRE score in place of the GMAT
MIT-Sloan:The GMAT or GRE is required of all applicants and must be taken before submitting your application
Penn-Wharton: Official test scores for the GMAT or GRE tests.
Stanford: Finance - The GRE is preferred, although the GMAT will be accepted.
NYU-Stern: The GMAT is strongly preferred, but scores from the Graduate Record Examinations (GRE) will also be accepted.
Chicago-Booth: For Economics - the GRE is required. For Finance - the GRE is preferred; GMAT is acceptable. For all other areas - the GRE or the GMAT are accepted.
Ohio State-Fisher - The GMAT is required however scores from the Graduate Record Examinations (GRE) are eligible for review.
Berkeley-Haas: Without exception, all applicants to the Haas Ph.D. Program must submit official scores of either the Graduate Management Admissions Test (GMAT) or the Graduate Record Examinations (GRE).
Columbia Business School: Accepts GRE test scores in place of the GMAT, only if applicant has not taken the GMAT within the last 5 years.
Johns Hopkins-Carey: Accepts either GRE or GMAT scores.​

rainman

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهيد بهشتي
شهر
نيشابور

به نقل از محمّد :
هدف از تاپیک اینه که شما رو متوجه این موضوع بکنیم که به فکر خارج رفتن از کشور هم باشید. هرکس خاطره یا تجربه ای داره بگه. اطلاعاتی داره سوالی داره مطرح بکنه.
همين كه اشاره هم شد الان براي دانشجو هاي دانشگاه هاي معتبر،

و مخصوصا" شريف يا جاهايي كه استاداي شناخته شده دارن اين قضيه خيلي راحت شده...

من دو نفر از پسر دايي هام يكي از شريف و يكي از امير كبير واسه بعد ليسانس رفتن...

فكر كنم هلند و آلمان هم رفتند...

اون جا هم امكانات تحصيليت بهتره هم واسه كاراي پژوهشي زمينه ي بهتري داري...

ولي خب مشكلات فرهنگي و هزينه هاي بالاهم جز جدايي ناپذيرشه
:D

Milad96

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران
دانشگاه
صنعتي شریف
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر-نرم افزار

به نقل از LEGEND :
به نظر من اگه لیسانس رو در ایران و یک دانشگاه خوب بگیری و البته جوری باشه معدلت و .... که بورسیه بشی و بتونی کشور های دیگه بری بهتره!

چون تا اون موفع اوضاعت سروسامان هم می گیره! :D

من میگم لیسانس رو تو ایران بگیری و فوق لیسانس و دکترا رو بری خارج از کشور بهتره! :D
به نقل از SaYnA :

این جوری که من از چند نفر پرسیدم تویه خارج مدرک لیسانس ات رو از کجا گرفته باشی بسیار مهم تر از اینه که فوق ات رو از کجا گرفته باشی. یعنی میگفتند عملا فوق در مقابل لیسانس تقریبا تشریفاتی میشه وقتی میخوای یه جایی استخدام بشی.
یعنی احتمالا ...

مهتاب

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
دانشگاه
BUMS
رشته دانشگاه
Med

به نقل از fery :
ایول فکر نمی کردم داشته باشه.حالا سوالاش مثله ایرانه یا فرق داره؟
آقا اگه موقعیت پیش بیاد با کله رفتم

نه .. سوالاش فرق میکنه ..( یعنی آسونتره ) :D

parsa_spy

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی تهران
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1390
مدال المپیاد
مدال طلای المپیاد کامپیوتر
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
نرم افزار

در مورد تحصیل در خارج از کشور، شما باید با توجه به چند مورد تصمیم بگیرید!
(با توجه به اینکه توی این سایت دانشجو نداریم اون قدر، و اکثر مخاطبان این نوشته دانش آموز هستند، برای ادامه تحصیل از دبیرستان به دانشگاه خارجی توضیح می دم)

1- چقدر می تونید هزینه کنید؟

اگه نمی تونید اون قدرها هزینه دانشگاه و زندگی خودتون رو بدید و دنبال بورسیه و فاند هستید، عملا مجبور هستید که لیسانس خودتون رو از ایران بگیرید، بعدا برای مدارج بالاتر برای بورسیه اقدام کنید! دانشگاه های خارجی، برای لیسانس، مطمئن باشید بهتون بورس نمی دن! دیگه خفن ترین و گنده ترین آدم ها هم نتونستن برای لیسانس بورس بگیرند! دلیلش هم اینه که اولا هزنیه شهریه دانشگاه برای لیسانس، خیلی بیشتر از فوق هست، و اینکه شما رسما توی دبیرستان، هر کاری هم که کرده باشید، باز هم در دیدگاه اونها، هیچی نیستید!

اگه می تونید هزینه ی متوسطی بکنید، یعنی حدود سالی 40-50 هزار دلار (برای تحصیل و زندگی رو هم)، می تونید برای تحصیل توی کشورهای متوسط اقدام کنید.

اگر هم مشکلی از نظر هزینه ندارید، اون وقت می تونید برای کشور هایی مثل کانادا و آمریکا، که هزنیه تحصیل شما به تنهایی می تونه حتی تا سالی 100 هزار تا هم بره ( البته معمولش این نیست! معمولش برای دانشگاه های خوب و درست حسابی سالی 50-60 تا می شه) به علاوه که هزینه زندگی تون هم بهش اضافه می شه و خدا تومن مجبور می شید خرج کنید.

2- چه کار مثبتی انجام دادید؟ چی نمره هایی دارید؟

حالا فرض کنیم شما بخواید با پول خودتون دانشگاه ثبت نام کنید.
شما اگه بخواید تو دانشگاهی ثبت نام کنید، یه چیزی از شما می خوان به نام رزومه! مدارک و نمره ها و موفقیت ها و ... رو شامل می شه! دانشگاه های درجه 2 و 3 مثل مالزی و ... خوب طبیعتا راحت تر قبول می کنند شما رو، ولی دانشگاه های معتبر آمریکا و کانادا سخت می گیرند

دانشگاه یه سری مواردی رو مشخص می کنه، و شما لازمه که اونا رو داشته باشید! مثلا نمره تافل بالای فلان قدر، نمره GPA بالای فلان، نمره SAT فلان و ....! خلاصه هر دانشگاهی واسه خودش که حداقل هایی رو در نظر می گیره! شما لازمه که اون نمره هاتون رو براشون بفرستید. به علاوه لازمه هر کار خفن و مثبتی که انجام دادید رو هم براشون بفرستید.
بعد دانشگاه اون رزومه شما رو بررسی می کنه، و اگه قبول بشید بهتون پذیرش می ده.

3- آینده خودتون رو چه جوری می بینید؟

شما اول از همه، باید تصمیم بگیرید که چه کاری می خواید انجام بدید؟ چون اونجا، 2 تا موجود هست: دانشگاه و کالج! ممکنه شما بخواید خیلی زود وارد بازار کار بشید، و نیازی به تحصیلات آکادمیک اصلا نداشته باشید. پس کالج خیلی برای شما بهتره (خیلی از دانش آموز های اونجا تحصیلاتشون رو توی کالج ادامه می دن و از کالج می آن بیرون می رن سر کار! چون تحصیلات دانشگاه رو نمی خوان)
پس اول تصمیم بگیرید بین کالج رفتن و بعدش وارد بازار کار شدن، یا اینکه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه
ها اگه تصمیم به ادامه در دانشگاه گرفتید، باز باید معلوم کنید واسه خودتون که آیا لیسانس برای شما کافیه؟ شما با لیسانس به راحتی می تونید وارد بازار کار بشید اونجا! عملا تحصیلات کافی و مورد نیاز برای کار حساب می شه.
حالا در مورد بعد از لیسانس. اینجا باید یه تصمیم بزرگ بگیرید : دکترا بخونید، یه فوق؟ جوابش سادس : اگه شما می خواید وارد بازار صنعت و کار بشید، دکترا به هیچ دردی نمی خوره! دکترا برای اینکه استاد دانشگاه بشید، و کارهای پژوهشی انجام بدید خوبه.

بالا