A l p h a
کاربر نیمهحرفهای
پاسخ : حجاب بودن یا نبودن مسئله اینست !
دوستان ممنون میشم مسائل مختلف رو قاطی بحث حجاب نکنین و اگه دوست دارین درباره ی مسائل دیگه هم بحث و گفت و گو داشته باشین و توی یک تاپیک دیگه این کار رو بکنین !
شما میگین هرچیزی رو که توی قرآن اومده باشه رو قبول دارین ،به نظر خودتون شما میتونین قرآن رو تفصیر کنین یا کلا به مسائلی که در قرآن اومده تسلت ؟
افرادی مثل من و شما فکر نمیکنم در سطحی باشیم که بتونیم از قرآن چیزی درست و دقیق بفهمیم !
معنی آیه ی ۳۱ سوره ی نور هم که شما فرمودید این میشه : «و به زنان با ایمان بگو چشم از نگاه به مردان اجنبی فرو بندند و فرجهای خویش را حفظ کنند و زینت خویش را جز آنچه آشکار است آشکار نسازند و باید که روپوش هایشان را به گریبانها کنند و زینت خویش را نمایان نکنند مگر برای شوهرانشان ، یا پدران و یا پدر شوهران یا پسران و یا پسر شوهران و یا برادران و یا خواهرزادگان و یا برادرزادگان و یا زنان و یا آنچه مالک آن شدهاند یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند و یا کودکانی که از اسرار زنان خبر ندارند، و مبادا پای خویش را به زمین بکوبند تا آنچه از زینتشان که پنهان است ظاهر شود ای گروه مؤ منان همگی به سوی خدا توبه برید شاید رستگار شوید»
فکر میکنم معنی آیه خیلی واضح باشه ولی همین معنی ساده تفسیر های گوناگونی داره !
توی این آیه فقط اشاره شده که گردن و گریبان خودشون رو بپوشانن شما میشه خیلی روشن از روی همین آیه برای من حجاب رو توضیح بدین که چه معنی داره ؟
یعنی فقط گریبان رو بپوشونیم بسه ؟
نه اول اومدین چند سال توی جاده ها فقط تابلو زدن که کمربند ببندین بعد اومدن توی تلوزیون کلی برنامه نشون دادن که کسایی که کمر بند نداشتن توی تصادفات بیشتر صدمه دیدن و کلی برنامه ساختن بعدش اومدن گفتن کسی که کمربند نداشته باشه ۵۰۰۰ تومن جریمه و الان جرمش رو بیشتر کردن !
اینا همه شاید نزدیک ۱۰ سال طول کشید و فرهنگ سازی کردن نه اجبار !
فرهنگ سازی با اجبار خیلی فرق داره !
برای بستن کمربند اول گفتن میخوای ببند میخوای ببند میخوای نبند فقط اگه نبستی و تصادف کردی و بیشتر صدمه دیدی تقصیر خودته !
ولی برای حجاب از ۶ سالگی که میخوان برن مهد یک مقنعه بهشون میدن و میگن باید سرت کنی .بچه توی اون سن میگه چرا ؟ میگن چون خدا گفته !
فرض میکنیم توی اون سن گفت چون خدا گفته چشم ولی الان شما به یک دختر ۱۵ ساله بگو چادر سرت کن بعد بگه چرا شما بگو چون خدا گفته مطمعن باش بهت میخنده و مسخرت میکنه و میره !
الان توی کشور ما بچه ها توی سن پایین حتی چادر سرشون میکنن ولی توی سن بالا روسری رو هم درست سرشون نیمکنن چون ما برای حجاب فقط یک دلیل اونم اینه که خدا گفته !
اون باید که بالا با رنگ قرمز مشخص کردم شاید برای یک بچه ی ۶ ساله کاربرد داشته باشه ولی برای نوجون ۱۵ ساله هیچ اهمیتی نداره !
حجاب معمولی فشار وارد نمیکنه ولی الان فشار بر حجاب معمولی هست !
فشاری که مال خود حجاب نیست !
دوستان ممنون میشم مسائل مختلف رو قاطی بحث حجاب نکنین و اگه دوست دارین درباره ی مسائل دیگه هم بحث و گفت و گو داشته باشین و توی یک تاپیک دیگه این کار رو بکنین !
من میدونم حجاب چیه و نیازی ندارم که دوباره بشینم و فکر کنم تا بفهمم چیه من میخوام بدونم شما حجاب رو چی معنی میکنین !به نقل از مهشید_ف :حجاب یه چیزیه که اگه یه کم بی طرفانه فک کنین خودتون میفهمین چیه
هیچ فشاری هم در کار نیست!
شاید همونی که تو قرآن اومده
من اطلاعی ندارم این گردی صورت و اینا تو قرآن اومده یا دستور مراجع تقلید و ایناس...
چیزی که من میدونم اینه که تو قرآن درمورد جلو کشیدن روسری و پوشاندن گردن اومده(همون آیه ای که تو کتاب دینی ام هست اما یادم نمیاد!!)
درکل من به هر چیزی که توی قرآن باشه،نه حرف آخوندا و ...، اعتقاد دارم و اون رو «فشار» نمیبینم و میدونم به صلاح خودم و شخصیتمه
حالا اگر شما ریشه ای با این مسایل و قرآن مشکل دارین، ریشه ای حلش کنین
شما میگین هرچیزی رو که توی قرآن اومده باشه رو قبول دارین ،به نظر خودتون شما میتونین قرآن رو تفصیر کنین یا کلا به مسائلی که در قرآن اومده تسلت ؟
افرادی مثل من و شما فکر نمیکنم در سطحی باشیم که بتونیم از قرآن چیزی درست و دقیق بفهمیم !
معنی آیه ی ۳۱ سوره ی نور هم که شما فرمودید این میشه : «و به زنان با ایمان بگو چشم از نگاه به مردان اجنبی فرو بندند و فرجهای خویش را حفظ کنند و زینت خویش را جز آنچه آشکار است آشکار نسازند و باید که روپوش هایشان را به گریبانها کنند و زینت خویش را نمایان نکنند مگر برای شوهرانشان ، یا پدران و یا پدر شوهران یا پسران و یا پسر شوهران و یا برادران و یا خواهرزادگان و یا برادرزادگان و یا زنان و یا آنچه مالک آن شدهاند یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند و یا کودکانی که از اسرار زنان خبر ندارند، و مبادا پای خویش را به زمین بکوبند تا آنچه از زینتشان که پنهان است ظاهر شود ای گروه مؤ منان همگی به سوی خدا توبه برید شاید رستگار شوید»
فکر میکنم معنی آیه خیلی واضح باشه ولی همین معنی ساده تفسیر های گوناگونی داره !
توی این آیه فقط اشاره شده که گردن و گریبان خودشون رو بپوشانن شما میشه خیلی روشن از روی همین آیه برای من حجاب رو توضیح بدین که چه معنی داره ؟
یعنی فقط گریبان رو بپوشونیم بسه ؟
من میخاوم براتون یک مسال دیگه بزنم ،مسلا برای بستن کمربند از همون اول سر هر چهار راه یک مامور گذاشتن و گفتن هر کسی که کمربند نداشت رو بازداشت کنین ؟به نقل از مهشید_ف :چرا همه اینو میگن؟؟؟
کلا به موضوع قانون دقت میکنین؟
چرا درمورد چیزای دیگه اینو نمیگین و فقط حجاب اینجوریه؟؟؟
مثلا رانندگی بین خطوط هم مردم ازش زده میشن؟
پس فقط بحث اجباری بودن نیست
مشکلات دیگه ای هست به نطر من
نه اول اومدین چند سال توی جاده ها فقط تابلو زدن که کمربند ببندین بعد اومدن توی تلوزیون کلی برنامه نشون دادن که کسایی که کمر بند نداشتن توی تصادفات بیشتر صدمه دیدن و کلی برنامه ساختن بعدش اومدن گفتن کسی که کمربند نداشته باشه ۵۰۰۰ تومن جریمه و الان جرمش رو بیشتر کردن !
اینا همه شاید نزدیک ۱۰ سال طول کشید و فرهنگ سازی کردن نه اجبار !
فرهنگ سازی با اجبار خیلی فرق داره !
برای بستن کمربند اول گفتن میخوای ببند میخوای ببند میخوای نبند فقط اگه نبستی و تصادف کردی و بیشتر صدمه دیدی تقصیر خودته !
ولی برای حجاب از ۶ سالگی که میخوان برن مهد یک مقنعه بهشون میدن و میگن باید سرت کنی .بچه توی اون سن میگه چرا ؟ میگن چون خدا گفته !
فرض میکنیم توی اون سن گفت چون خدا گفته چشم ولی الان شما به یک دختر ۱۵ ساله بگو چادر سرت کن بعد بگه چرا شما بگو چون خدا گفته مطمعن باش بهت میخنده و مسخرت میکنه و میره !
الان توی کشور ما بچه ها توی سن پایین حتی چادر سرشون میکنن ولی توی سن بالا روسری رو هم درست سرشون نیمکنن چون ما برای حجاب فقط یک دلیل اونم اینه که خدا گفته !
اون باید که بالا با رنگ قرمز مشخص کردم شاید برای یک بچه ی ۶ ساله کاربرد داشته باشه ولی برای نوجون ۱۵ ساله هیچ اهمیتی نداره !
اون پیش فرض تنها چیزی بوده که میشده به یک بچه توی اون سن داد ولی بعدش مشکل داره که دیگه اون رو درست نکردن !به نقل از مهشید_ف :به نظر من دلیلش اینه که یه پیش فرضی از دین و حجاب تو ذهن افراد هست که خوب نیست
یعنی دیدگاهی از دین، که توی رسانه، جامعه و مخصوصا مدرسه ها بهمون القا میکنن
که متنفر میشیم از دین و هر چیز مربوط به دین
اما بهتره به عقل خودمون رجوع کنیم،
واقعا سعی کنیم بی طرفانه به جامعمون نگاه کنیم
ببینیم به چه چیزایی نیاز داره
و خودمون، توی اجتماع چه چیزایی میخوایم
و اینکه واقعا حجاب معمولی، فشار وارد میکنه؟؟؟؟
خب همون پیش فرض اولی رو کنار بذارین، تعصب رو کنار بذارین،
همه چیز درست میشه
حجاب معمولی فشار وارد نمیکنه ولی الان فشار بر حجاب معمولی هست !
فشاری که مال خود حجاب نیست !