چرا ادبیات ایران افول کرد؟

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى
پاسخ : چرا ادبیات ایران افول کرد؟

به نقل از LEGEND :
یعنی چی؟

یعنی ادبیاتمون همین الآن خوبه؟ هان؟؟؟؟؟؟

شما دارید صورت مسئله رو پاک می کنید! شما می گید که امیرخانی استعدادش رو داره! خوب پس چرا انقدر کیفیتش نسبت به این ها پایینه؟ چرا؟

چرا اینها کلا 4 تا اثر دارن ولی امیرخانی هی میده بیرون؟ :-w اینها هم جواب داره!

حرف شما بی ربطه بیاید منطقی باشیم و روی تعصب حرف نزنیم! الآن انگیلیس که یکی از قدرت مند ترین ادبیات هارو داره فلج شده؟ نه هنوز هم نویسنده های بزرگ داره! یا مثلا آمریکا؟
بعدشم سانسور در همه جا هست! منم بالا گفتم که هست! ولی ربطی نداره به اینکه کیفیت کارها بیاد پایین! مگه مسائل سیاسی هست که سانسور کنند کل کتاب رو؟

بعدشم اینکه ....! جواب اینها رو بدید بعدا هم من هم میگم! در مورد امیرخانی و امثالش در ایران بازم میگم! :D
ببخشید منطقی بحث کردن لازمه‌‌ش اینه که به حرف هم احترام بزاریم ؛ شما اول می گید حرف ِ من بی ربطه بعد میگید منطقی حرف بزنیم ؟ : ))))
من به هیچ وجه نگفتم ادبیات الانمون خوبه ؛ گفتم امیر خانی نسبت به بقیه ی نویسنده ها مستعده !
تا وقتی ما بشینیم اینجا از استعداد ِ نویسنده های مستعد عیب بگیم ؛ صادق هدایت تولید نمیشه خود به خود !
باید همین استعداد هارو پروش داد !
من یه بار گفتم ؛ بازم میگم ؛ صد بارم نفهمی بازم میگم ! ادبیات های ِ دوران ِ مختلف رو نمی شه با هم مقایسه کرد ! اون دوره خوب بودن ؛ خب باشـــه ! الآن چیه ما شبیه زمان ِ هدایت و گلشیری و ....هاست ؟ نیاز های ِ جامعه ؟ دغدغه های ِ جوونا ؟ معلومه با عوض شدن ِ زمان ، نوع ادبیات فرق می کــنه ! من نگفتم فقط برای ِ سانسوره !
من دارم میگـم توی این نوع ادبیات ؛ امیر خانی بهتر از خیلیاس ! بهتر از مودب پور و امثالهمه ! و واسه همین برتری باید کاراش تحسین شه !
دفعه بعد که خواسـتین از کار ِ امیرخانی ایراد بگیرین ؛ با دلیل و سند ِ کامل بگید چیو از کی تقلید کرده !

• لایک
امتیازات: N.M
  • شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

یعنی چی نمیشه مقایسه کرد؟

منم توهین نکردم گفتم حرفتون اشتباهه و از روی تعصب حرف نزنید! همین

بعدشم شما ادبیات جهان رو که خوندید؟ مثلا براتیگان از انگیلیس آلبر کامو تالکین از انگیلیس دوباره و....!

میخواید قبلی هاشم بگم؟ قدیمی هاش؟ همشون توی همون دوره های خودشون فوق العادن! الآن آثار این 5 نفر عزیز در تاپیک در دنیا هم کلی طزفدار دارن! همین نفر 5 که هنوز کتاب هاشو داره می فروشن!

باو شما میگید الآن رضا امیرخانی سطح ادبیاتش و معذوفیتش توی دنیا مث اینهاست؟ اصلا شما بگید امیر خانی توی بدترین ها خوبه! خوبه اونها توی اون ادبیات معروف ایران اون کارو کردن!
من نمیگم بده میگم که این که مثلا الآن بهترین ماهست پس یعنی ادبیات افول کرده دیگه؟ چرا؟ این دلایلی که تا الآن گفتید هم مهم نبودن به نظرم!

سندشم میگم! دلیل اسکی کردن بعضی نویسنده ها هم اینه که وقتی توی صفحه پیش گفتم که نویسنده باید بنویسه و تحت تاثیر کسی نباشه همینه! یه نویسنده آثار یه بنده خدا رو می خونه میخواد مث اون بگه! بعدشم من که نمیتونم کل کتاب رو بگم و بگم مث اونه! وقتی جریان این طوریه یعنی اسکیه!

مثلا همین عقاید یک دلقک خودش خیلی ها میگن از ناتور دشت اسکی کرده ولی خیلی جاهاش فرق داره! :D

در نکته آخر پستم بگم که اگه ادبیات با قبلش مقایسه نکنی اصلا نمیشه ارزیابی از ادبیات داشت! تازه ما 2 نوع ارزیابی داریم! یه نوع توی دوران خودش یه نوع توی دوران خودش نسبت به قبل! (;

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389

خب بگذار کمی بحث رو سامان دهی بکنیم. اینکه ادبیات ایران چرا افول کرد شبیه اینه که بپرسیم چرا آمریکا شد ابرقدرت دنیا [nb]همه مثال هامون هم آمریکایی شده ![/nb]

1. ادبیات ایران یعنی چی؟ شعر؟ داستان؟ زبان فارسی؟ ...؟
2. معیار برای مقایسه چیه؟ محبوبیت؟ سادگی؟ خلاقیت؟ ارزش ادبی؟ پیچیدگی ها ؟
3. در کدوم قسمت افول کردیم؟ چقدر افول کردیم؟
4. آیا واقعا افول کردیم؟ یا از قبل عقب بودیم؟ یا ما ثابت موندیم دیگران از ما جلو زدند؟ اینها فرق دارند !
5. چرا افول کردیم؟

جواب دادن به این سوالات خیلی کمک میکنه تا بدونیم سر چی داریم بحث میکنیم و کجاها مشکل وجود داره. مثلا یک اثر به انگلیسی چندصد میلیون مخاطب داره ولی یک اثر به فارسی صد میلیون. بعد خب برخی آثار local هستند. یعنی یک رمان مذهبی شیعی حتی نمیتونه مخاطب سنی داشته باشه چه برسه به یک فرد ناخداپرست اون سر دنیا. جایگاه و خواستگاه هرچیز فرق داره و باید مقایسه به جا انجام بشه و مقایسه در نقاط قابل مقایسه باشه.

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

ادبیات ایران شامل همه ی 1 میشه!
مرسی از تفکیکت!

یعنی باید تفکیک کرد! ما الآن در مورد کتاب ها ورمان های ایرانی می گیم! بعد میریم سراغ شعر مثلا! :D آخه ادبیات خیلی گستردست!

ما فعلا در مورد ادبیات ایران در مقوله ی کتاب های داستانی داریم بحث می کنیم! از نظر محبوبیت در جهان و اینکه ارزش ادبی داشته باشه و سطح فرهنگ جامعه و ادبیاتش رو ببره بالا!

چرا افول کرد رو که باید بچه ها شرکت کننند! :D
در مورد اینکه از قبل عقب مونده اینه که واقعا ادبیات ما قبلا خوب بوده تازه این نویسنده های چند نسل پیش است! قبلا ها هم خوب بوده! انگلیس میشه گفت مهد ادبیاته در جهان و واقعا همیشه پیشتاز بوده البته بعضی ها معتقدن که انگلیس ضعیف تر شده ولی من میگم همون نویسنده های امریکایی خلی هاشون اصلیت انگیلیسی دارن! :D حالا این مبحث رو بیخیال همین رو در پاسخ به پرسش شما دادم حال در مورد چراش بحث رو ادامه بدید!

یه سوال! چرا بچه ها مثلا به محمد 5 تا مثبت دادن ولی 2 نفرشون تو بحث شرکت کردن واقعا برام سوال شده؟ باو خجالت نکشید بیاید تو بحث:D

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389

خب پس فعلا در این تاپیک در مورد ادبیات داستانی بحث می کنیم. لطفا کسی رو خط شعر نرده فعلا.

اینکه بگیم اثرهای ایرانی محبوبیت جهانی ندارند درسته؟ جواب دادن به این سوال آسون نیست چون عملا رمان های ایرانی خیلی خیلی کمی به زبان های خارجی ترجمه میشن. ببین یک نفر مثل جی.کی. رولینگ میشینه داستان می نویسه بعد یهو جمعیتی کتابش رو میخونن و طبیعتا تعداد طرفدارهاش توی جمعیت زیاد ، خیلی بیشتر خواهد بود. بعد فیلمش ساخته میشه. بعدش ملت میرن دوباره کتابش رو میخونن. اینجا یک نفر هم مثل امیرخانی میشینه داستان می نویسه به زبان و فرهنگ و مفهوم فارسی. مثلا در مورد فرار مغزها مینویسه و مفاهیم ملی رو توش به کار میبره. بعدش از شانس بدش توی یک کشور با ملت کتاب نخون، چندهزارتایی فروش میکنه و خوب حالا عده ای خوششون میاد و عده ای نمیاد. بدشانسیش هم همه طرفست. نه مخاطبان زیادی داره، نه موضوع فرار مغزها برای سایر کشورها قابل درکه چون ندارند و نه مفاهیم ملی. چون مفاهیم ملی بیشتر مربوط به فرهنگ شرقه. اگر میخواهید مقایسه کنید با آثار بین المللی لطفا خیلی دقت به خرج بدین. اوضاع ایران و جهان مقایسه یک دهات پرت با نیویورکه !

بهتره بیشتر روی مقایسه آثار ادبی قرن اخیر تمرکز کنیم. اینطوری بهتر میشه در موردش حرف زد و خیلی مستندتر.

N.M

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
تهران
مدال المپیاد
طلای دوره ۲۷ المپیاد ادبی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
ادبیات فارسی

اولاً درباره ی این حرفت که امیرخانی هی میده بیرون ... قبول دارم که تازگیا پرکار شده ( البته کتابای داستانی نمیده بیرون . من نفحات نفتُ با دید یه کتاب سیاسی خوندم و انتظار نداشتم کلیدر بخونم ( البته کلیدرو نخوندم من :-")یعنی درواقع این آثار سیاسیُ اصن نباید با دید یه رمان بخونی و بعدشم مقایسه ش کنی با کلیدر و سوشون و شوهر آهو خانوم !) اما رمانای قبلیش خیلی ازش کار گرفته . برای بی وتن ده سال کار کرده بود تا جایی که یادمه . و اینکه تو نثرش یا عقاید سیاسیشُ نمیپسندی دلیل نمیشه که بگی نویسنده ایه که فرت و فرت کتاب میده بیرون و فلانه و بهمانه و ضایعه (!!!) و اصلاً نویسنده نیست . درباره ی نثرش که من نثرشُ دوست دارم . درباره ی عقاید سیاسیم ، من باهاش مخالفم اما با این حرف که :"امثال امیرخانی قلمشونو فروختن!!!" موافق نیستم . هرکسی حق داره عقاید خودشُ بنویسه و امیرخانیم عقاید خودشُ نوشته . البته هرکسی حق چاپ عقاید نوشت هشده ـش رو تو ایران نداره ، اما این اشکال به امیرخانی وارد نیست :-" :rolleyes:
نمیفهمم دیگه غیر از اینا مشکلت با امیرخانی چیه ....
منم قبول دارم که ادبیات ایران افول کرده . دلیلشم قبول دارم که سانسور و این هاس :-"

+ابراز لایک فراوان به پستِ ساینا توی این صفحه و پست دوم محمد ...
البته ، اینجا بحث محبوبیت جهانی نیست فک کنم . نویسنده های قبلی ایرانی هم آنچنان محبوبیت جهانی نداشتن که!بحث الان داخل ایرانه و کیفیتِ آثار !

amir h

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطانی
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
90

خب
کتابای ما به زبانای دیگه ترجمه نمیشه درست
جمعیت کتابخونا تو جامعه ما کمه درست
ولی همین جمعیت کم هم آثار گذشته رو با الان مقایسه میکنن
الان خیلی ضعیفتر شدیم درصورتی که با توجه به زمان شکل گیری ادبیات داستانی مدرن و روند پیشرویش تو ایران تا الان باید پیشرفتم میکردیم

در مورد رضا امیر خانی هم که میگید عقایدشو میگه خب صادق هدایت هم عقایدشو میگه!!!
ولی چطوری میگه؟!!!!
اگر اکنون تصمیم به نوشتن گرفتم تنها برای این است که خودم را به سایه ام بشناسانم!!! (جمله بندی دقیق نیست)
ولی امیرخانی وقتی آدم داستانشو میخونه این حسو به آدم میده که میخواد عقایدشو 1جوری به مردم بقبولونه و حرفای منم دلیلش همینه

در مورد بحثیم که صفحه قبل شد و این که 1نفر به خاطر غرورش و این که حتی 1خط از نوشته هاش حذف نشه............
اصلا" بحث غرور نیست
به نظر من قلم و کاغذ حرمت داره
کسی که مینویسه حرمت داره
این که بخوان حتی 1کلمه از نوشته کسی رو حذف کنن یعنی توهین
نه فقط به نویسنده
به ادبیات
به همه چی...
من خودم ترجیح میدم ادبیاتم پیشرفت نکنه تا این که بهش توهین بشه

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

به نقل از LEGEND :
یعنی چی نمیشه مقایسه کرد؟

منم توهین نکردم گفتم حرفتون اشتباهه و از روی تعصب حرف نزنید! همین

بعدشم شما ادبیات جهان رو که خوندید؟ مثلا براتیگان از انگیلیس آلبر کامو تالکین از انگیلیس دوباره و....!

میخواید قبلی هاشم بگم؟ قدیمی هاش؟ همشون توی همون دوره های خودشون فوق العادن! الآن آثار این 5 نفر عزیز در تاپیک در دنیا هم کلی طزفدار دارن! همین نفر 5 که هنوز کتاب هاشو داره می فروشن!

باو شما میگید الآن رضا امیرخانی سطح ادبیاتش و معذوفیتش توی دنیا مث اینهاست؟ اصلا شما بگید امیر خانی توی بدترین ها خوبه! خوبه اونها توی اون ادبیات معروف ایران اون کارو کردن!
من نمیگم بده میگم که این که مثلا الآن بهترین ماهست پس یعنی ادبیات افول کرده دیگه؟ چرا؟ این دلایلی که تا الآن گفتید هم مهم نبودن به نظرم!

سندشم میگم! دلیل اسکی کردن بعضی نویسنده ها هم اینه که وقتی توی صفحه پیش گفتم که نویسنده باید بنویسه و تحت تاثیر کسی نباشه همینه! یه نویسنده آثار یه بنده خدا رو می خونه میخواد مث اون بگه! بعدشم من که نمیتونم کل کتاب رو بگم و بگم مث اونه! وقتی جریان این طوریه یعنی اسکیه!

مثلا همین عقاید یک دلقک خودش خیلی ها میگن از ناتور دشت اسکی کرده ولی خیلی جاهاش فرق داره! :D

در نکته آخر پستم بگم که اگه ادبیات با قبلش مقایسه نکنی اصلا نمیشه ارزیابی از ادبیات داشت! تازه ما 2 نوع ارزیابی داریم! یه نوع توی دوران خودش یه نوع توی دوران خودش نسبت به قبل! (;
مطمئنن ادبیات ِ جهان رو خیلی خوب خوندم ؛ از خیلی های دیگه .
ببینید هیج ربطی نداره ادبیات جهان رو دخالت میدین توی ِ ادبیات ِ ایران !
من به هیچ وجه نگفتم امیرخانی به اندازه ی اونا خوبه ؛ هزارمین بار ! من فقط تاکیید کردم امیرخانی استعدادش ُ داره و یادمون نره تا همین چند سال پیش امسال امیرخانی هم کمتر بودن . همین چند تا نویسنده ی مستعد هم چون به پای ِ هدایت و امثالهم نمی رسن باید تهمت زد بشون ؟ ( لایک به همه حرفای ِ نرگس راجبه عقاید سیاسی ِ امیرخانی )
به نقل از amir h :
ولی چطوری میگه؟!!!!
اگر اکنون تصمیم به نوشتن گرفتم تنها برای این است که خودم را به سایه ام بشناسانم!!! (جمله بندی دقیق نیست)
ولی امیرخانی وقتی آدم داستانشو میخونه این حسو به آدم میده که میخواد عقایدشو 1جوری به مردم بقبولونه و حرفای منم دلیلش همینه

در مورد بحثیم که صفحه قبل شد و این که 1نفر به خاطر غرورش و این که حتی 1خط از نوشته هاش حذف نشه............
اصلا" بحث غرور نیست
به نظر من قلم و کاغذ حرمت داره
کسی که مینویسه حرمت داره
این که بخوان حتی 1کلمه از نوشته کسی رو حذف کنن یعنی توهین
نه فقط به نویسنده
به ادبیات
به همه چی...
من خودم ترجیح میدم ادبیاتم پیشرفت نکنه تا این که بهش توهین بشه
اولا سعی نکنید از هدایت بت بسازید ؛ من آثار هدایت رو اونجوری که بتونم راجبش نـظر قطعی بدم نخوندم ؛ فقط بوف کور رو خوندم .
راجع به امیر خانی هم نمی خوام ادامه بدم اگر دوست داشـتین بیاین تو تاپیک ِ کتاب های ِ خودش بحث کنیم !
من می دونم قلم و نویسنده حرمت داره . امــّا به نظـرم دارین خیلی چیزارو کلیشه ای می کنید .
زندگی ِ ما اینه ! جامعه‌مون اینه ! می تونیم توی ِ این خفقان ؛ یه روزنه باز کــنیم ؛ می تونیم برای ِ نگه داشتن حرمت ِ خودمون و قلممون این کار رو نکنیم .
من همچنان معتقدم ؛ ادبیات کشور مهم تر از قلم ِ منه . ( من ِ نوعی ) باید نوشت .
چرت و پرت نه ! باید خوند تحقیق کرد ( یه چیزی راجع به امیر خانی ! امیر خانی چـندین بار جنگ و صلح رو خونده 5-6 بار مثلا ) باید آشنا شد با ادبیات ِ دنیا بعد نوشت .
حـتی اگر شاهکار نشـد باید نوشـت ...
من به هیچ وجه نمی گم اجازه بدیم کسی بمون ؛ به کتابمون توهین کـنه ! من فقط دارم میگـم این که برای ِ سانسور شـدن کتاب ها ننویسیم ؛ عقب نشینی ِ محضه .

amir h

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطانی
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
90

کسی از هدایت بت نساخت فقط 1مثال بود که تفاوتو درک کنی
هیچ وقت نتونستم همینی که هستو واسه نا هنجاریا قبول کنم
من همینیم که هستم قبول این راحت تره
من ترجیح میدم جای این که تو خفقان روزنه باز کنم تو اتاقم خورشید داشته باشم

نه فقط ادبیات کشور مهمه بلکه کلا" ادبیات مهه!!!
پس حرمتش باید حفظ بشه
نمیدونم چطوری باید توضیح بدم تا متوجه شی ولی فقط میتونم بگم سانسور واسه ادبیات فحشه!!! خفته!!!

در مورد ننوشتنم چند تا دلیل گفتم که سانسور شدن جزوش نبود
انگیزه نیست
سانسورو بعد از اون در جواب صدرا گفتم
و خب منم با هدایت موافقم
من خودم به شخصه اگه مینویسم واسه سایم مینویسم!!! نه واسه کس دیگه
مینویسم چون از نوشتن لذت میبرم
نه واسه ادبیات کشورم مینویسم نه محبوب شدن نه.........
و خب وقتی به جز لذت بردن نوشتن واسه آدمی مث من سود دیگه ای نداشته باشه نوشتنای کوچیک ارضاش میکنه!!!
نیازی به رمان نویسی نیست!!!
حتی اگه ایده رمانشو کامل تو ذهنش داشته باشه
حتی اگه مطمئن باشه رمانش موفق خواهد بود
بازم انگیزه نداره!!!
(البته اینجا تنبلیم دخیله!!!)

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

باو من نمی فهمم میگید فعلا امیرخانی بهترینه تو ایران پس ما به عنوان بهترین داریم به عنوان مثال کارهاش رو با قبلمون و دنیا مقایسه می کنیم! درسته! برای همینه که داریم میگیم افول کرده! :D

پس چی میگید؟ چرا الکی یه بحثی رو می کشید وسط بعد میرید سر یه چیز دیگه بعد به من میگید بحث رو می پیچونی! :-w

باو عزیزان ما فقط میخوایم دلیلش رو بدونیم! مثلا اگه ما با ادبیات جهان مقایسه نکینیم همین طور در جا میزنیم و میخوایم با عرض معذرت خودمون رو خر کنیم! :D کی گفته صادق هدایت و ..... در جهان مشهور نیستن؟ خیلی از امیر خانی گنده تر و پرفروش ترن! باو همین دولت آبادی کلیدرش میدونی چقدر فروش کرده؟

یه دلیل رو یادتون نره از نظر سیاسی و زبان ما هم هست که کم تر ترجمه میشه و فروش میره! خوبه همتون قبول دارید افول کرده بعد میاد الکی طرفداری می کنید! :-"
باو خوب وقتی خیلی خوبه و استعداد داره واسه چی تلاشش رو بیشتر نمیکنه! :-w بعدشم در مورد پرکاری واسه اینه که وقتی طرف زیاد می نویسه یعنی برای هر اثرش کمتر وقت میذاره و کیفیتش میاد پایین! :D

باو بحثم پراکنده نکنید از یه نظر مقایسه کنید بعدش ادامه بدید بقیه ی بعداش رو! :D

afroDt

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهرانــــــــــ

اعتراف میکنم که خودم زیاد کتابِ ایرانی نمیخونم! ینی من با سبکِ نوشته های خارجی راحت ترم!

ولی بیاین واقع بین باشیم... نویسنده های ایرانیِ خوبی هم هستن...

اقا چرا یه چیزیو هیچ کدوم بررسی نمیکنین؟

ببینین در هر دوره ی زمانی جامعه به یه سری کتاب ها نیاز داره تا جوونای با فرهنگِ اون جامعه رو بسازه!

بچه ها و جوونای امروز ِ ایران واقعا احتیاج دارن فرهنگِ ملت خودشو بشناسن...

آثار رضا امیر خانی دقیقا همینن!

همین طرزِ نوشتن کلماتش، این که موضوعاتِ کتاباش در موردِ ایرانه نه این عشق و عاشقیا ی آبکی...

باعث میشه که یه نویسنده ی خوبِ این دوره ی زمانی باشه...مسئله اینه که زمانِ ما یه سری چیزای دیگه لازم داره... :)

• لایک

N.M

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
تهران
مدال المپیاد
طلای دوره ۲۷ المپیاد ادبی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
ادبیات فارسی

ممم .. با زهرا هم موافقم هم مخالف ... یعنی الان حرفاتُ خوندم ( لجند ) یکم بیشتر فک کردم . دیدم خب .. شاید راس بگی و ارزش ادبیِ شاخ ترین اثرای دوره ی ما از آثار قبلیِ ایرانی کمتر باشن . اما با زهرا موافقم که "مسئله اینه که زمانِ ما یه سری چیزای دیگه لازم داره... "

• لایک
امتیازات: raman
  • شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

ببینید خوشحالم که یکم حرفامو فهمیدید!

کاملا درسته که نسبت به روزگار بنویسه!مثلا یه مثال! تالکین در زمان جنگ جهانی شاهکار ارباب حلقه های رو با زبان ادبی خلق کرد اما در قرن 21 رولینگ با هری پاتر یه ادبیات خودمانی نوشت یعنی کاملا ادبیات و طرز بیانش فرق داشت چون بچه های الکترونیکی نسل 21 دیگه مثل نسل 20 نیستن که با کتاب و اون سبک قلمبه سلمبه(املاء :D ) کنار بیان!

ولی به هرحال نمیشه که ما اینا رو مقایسه نکنیم! یعنی بگیم که خوب ..... هارو این کتاب نداره و ..... رو اون کتاب داره پس نمیشه مقایسه کرد! :D

مثلا همین صادق هدایت رو خیلی ها میگن خیلی منفی باف بوده در نوشته هاش! اون مشکلات جامعه ی خودش رو در کتاباش می گفته اما در اون زمان!خوب امیر خانی هم در این زمان میگه اما کیفیتشون آیا یکیه؟

خوب این رو میدونم که 90 درصدتون قبول دارید افول کردیم ولی یه سری دلیل آوردید که میگید که به خاطر این ها افول کرد ولی زیاد درست نبود به نظره من! :D حال بگردید دنبال دلیل تا بریم سراغ بحث های دیگش مث ل شعر و...! :D با تشکر!

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

زمانی که ما حافظ و سعدی و ملاصدرا و... داشتیم، ایران توی خیلی چیزهای دیگه هم سرآمد بوده. باید همه چیزمون به همه چیزمون بیاد. نمیشه بگیم گرچه توی هیچ چیز جزء برترین های دنیا نیستیم، اما ادبیاتمون باید خوب باشه.
وقتی که بیش از حد اسیر رسوم غلط و چارچوب های مسخره بشیم، زندگیمون به روزمرگی میفته و سطح سلیقه پایین میاد. توی جامعه ای که وقتی میخوان یه آرزوی خوب واست بکنن میگن: ایشالا عروسیت ، معلومه پر طرفدار ترین کتابها هم باید کتابهای آبکی عاشقانه مبتذل باشن. اگه آرمانی فکر نکنیم و واقع گرا باشیم، میبینیم که درواقع کسب درآمد برای یه نویسنده خیلی مهمه. پس طبیعیه که قلم نویسنده ها خود به خود به سمت جمله های بی مفهوم و مبتذل سُر میخوره. این وسط بیشتر کسایی هم که هوش و استعداد دارن و در عین حال اندکی شرافت براشون مونده که نخوان از راه مبتذل نویسی کسب درآمد کنن میرن سمت رشته های پردرآمد؛ میرن دکتر و مهندس میشن.
امیرخانی، یه وقتی گفته بود: اگه تونستیم یه کالای ایرانی(به جز فرش و زعفران و ... که حاصل کار اجداد ماست) رو توی دنیا به عنوان یه محصول درجه یک و عالی معرفی و صادر کنیم، اونوقت کتابای من هم توی دنیا خونده میشن.(نقل به مضمون) حالا شاید هرگز و تحت هیچ شرایطی آثار امیرخانی این قابلیت رو نداشته باشن، اما این حرف در کل حرف کاملا درستیه.

یه چیز دیگه هم که خیلی مهمه اینه که نویسنده های ما به جای این که بخوان راه زیبا نویسی رو قدم به قدم و مطابق با ارزش ها و ویژگی ها و پیشینه فرهنگی ملت خودشون طی کنن، میرن از نویسنده ها خارجی تقلید میکنن.

به نظر من بهترین و تنها راه حل، توی دبستان هاست. فقط باید برای کتابخونی فرهنگ سازی کرد. اونوقت سلایق تغییر میکنه، نویسندگی یه کار شریف و پردرآمد میشه و زندگی ها از روزمرگی و بی معنایی خارج میشه، نویسنده های جدید و پراستعدادی معرفی میشن. بعد، فرهنگ ایران کم کم درست میشه.

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

فرهنگ سازی خوبه اما در مورد بند اول حرفتون باید بگم که ربطی نداره! اینجا به ادبیات ربط داره نه موسیقی و...! :D

ولی در کل اون فرهنگ سازی خوبه! همین الآن که مما سمپادی هستیم 50 درصد کتاب خون هستند! وقتی سالانه هر نفر 1 دقیقه کتاب می خونه دیگه انتظاری نمیشه داشت!

اون اسکی رفتن یک نویسنده از دیگران را میشه به عنوان تحت تاثیر بودن اون یه نفر گذاشت! یعنی طرف یه نویسنده رو دوس داره میاد میگه خوب ما یکم عوضش می کنیم کلی هم پول میاد دستمون! :D اینها هست ولی بیشتر به نظرم به خاطر جوگیری و تحت تاثیر بودنه! (;

• لایک

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

ربطش به موسیقی چی بود؟

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

میگم که ما بحث های دیگه نمی کنیم! :D

فقط مثال بود! (; خوب دلایلش رو من یه چیز هایی تو ذهنم هست! آخر شب میام معیار های مقایسه رو میزارم و بعدش هم میگم که نظرم کلا چیه! (;

afroDt

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهرانــــــــــ

به نقل از LEGEND :
ببینید خوشحالم که یکم حرفامو فهمیدید!

کاملا درسته که نسبت به روزگار بنویسه!مثلا یه مثال! تالکین در زمان جنگ جهانی شاهکار ارباب حلقه های رو با زبان ادبی خلق کرد اما در قرن 21 رولینگ با هری پاتر یه ادبیات خودمانی نوشت یعنی کاملا ادبیات و طرز بیانش فرق داشت چون بچه های الکترونیکی نسل 21 دیگه مثل نسل 20 نیستن که با کتاب و اون سبک قلمبه سلمبه(املاء :D ) کنار بیان!

ولی به هرحال نمیشه که ما اینا رو مقایسه نکنیم! یعنی بگیم که خوب ..... هارو این کتاب نداره و ..... رو اون کتاب داره پس نمیشه مقایسه کرد! :D

مثلا همین صادق هدایت رو خیلی ها میگن خیلی منفی باف بوده در نوشته هاش! اون مشکلات جامعه ی خودش رو در کتاباش می گفته اما در اون زمان!خوب امیر خانی هم در این زمان میگه اما کیفیتشون آیا یکیه؟

خوب این رو میدونم که 90 درصدتون قبول دارید افول کردیم ولی یه سری دلیل آوردید که میگید که به خاطر این ها افول کرد ولی زیاد درست نبود به نظره من! :D حال بگردید دنبال دلیل تا بریم سراغ بحث های دیگش مث ل شعر و...! :D با تشکر!
متشکرم از اقای اسطوره...
:D
ببینید! خو منم از رو همین نتیجه گرفتم دیگه!

خودتو بیاید ببینید! تو بچه های این دوره زمونه که باید لقمه رو جوییده شده بذاری دهنشون...دیگه کی میاد کتابای پر از استعاره و کنایه و ادبی بخونه؟

سمپادیا رو بذاریم کنار.... بچه های معمولی...چن وقت پیش من داشتم "ایلیاد" میخوندم! بعد یکی از فامیلمون اومد دید... یه ذرشو خوند کتابو تفـــ کرد کنار!

گف هیچی ازش نفهمیدم!

بچه های عصر دیجیتال( به قول شما!) دیگه همچین کتابایی نمیکشن! نویسنده ها هم قطعا به فکر جیبشون و فروش رفتن کتاباشون هستن... پس نمیان همچین کتابایی بنویسن!

ینی من میگم ادبیات ایران افول کرده ولی این افول لازم بوده.... :D

amir h

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطانی
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
90

افول تو سبک نوشتاری شاید لازم بوده باشه ولی ما مفهوم کتابامونم افول کرده
یعنی طوری نیست که نویسنده ها توانمند باشن ولی چون میبینن جامعه قدرت فهم نوشته هاشونو نداره تو لول پایینتر بنویسن
توان نویسنده هامون الان همینه
یا نویسنده های توانمندمون کشف نشدن
شاید به خاطر جوونای عصر دیجیتال استعاره به کار نبره ولیجوونا با مفهوم که دیگه مشکل ندارن

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

دقیقا امیر درست میگه!

ما آیا نسبت به اون زمان کتاب هامون حتی در ایران اونقدر طرفدار رو داره؟ اونقدر کیفیت رو داره؟

دقیقا امیر! مفهوم باید داشته باشه یه اثر! حتی آثار فانتزی هم مفهومی رو میرسونند چه برسه به این کتاب ها که کتاب های داستانی و همین طور اجتماعی و... هستند! :D

چرا لازم بود؟ چرا ادبیات باید افول کنه؟ این از اون حرفا بودا!

یعنی چی اگه دیجیتال میشه ادبیات افول کنه؟ :-/ نه آقا به اینا نیست! مثلا همین مثال های آمریکایی که همه چیمون هم شده آمریکایی! :D ولی همون ها هم اگه نگاه کنی در بالاترین تکنولوژی هم بازم آمارشون بالاست و ادبیاتشون هم افول نکرده! :D

بالا