• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

فمنیسم؟!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Newton
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

آیا با برابری زن و مرد موافقید؟

• رای‌دهندگان
    118
پاسخ : فمنیسم؟!

به نقل از Mohammadreza128 :
خب قدر مسلم حرف امام جمعه اصفهان تو این رده بندی تاثیری نباید داشته باشه چون تاثیری نداره تو قوانین که در ادارات هم خانم هم آقا استخدام میکنن......

بیشتر الان بحث اینه ک چ قوانین مدنی و چه عرف هایی در جامعه باعث این آمار شده....

ب نظر من ب شخصه یک سری قوانین اسلامی مثل حجاب اجباری....قاضی نشدن زن....ممنوع بودن خانندگی زن و... بیشتر باعث شده چنین آماری بوجود بیاد.....البته بحث سر درست و غلط بودن این قوانین نیس...بحث اینه ک خب اینا هست

بله نداره...من به عنوان نمونه گفتم! قبول کنید خیلیا این حرف قبول دارن و حتی موضع گیری هم میکنن و ی سری از قوانین اصلی کشور بر همین اساس وضع شده مثل همین اجباری بودن حجاب که گفتین!

معیار ها :

تعداد دانشجو ها در مقاطع تحصیلی.
تقسیم مشاغل.
داشتن پست های ارشد
تعداد قانونگذاران
مقایسه ی میانگین حقوق

بیشتر بودن فاصله‌ی این معیار ها بین زن و مرد بد(!!) و کم بودن این فاصله خوب در نظر گرفته شده.

به نقل از انعکاس :
معیار ها :

تعداد دانشجو ها در مقاطع تحصیلی.
تقسیم مشاغل.
داشتن پست های ارشد
تعداد قانونگذاران
مقایسه ی میانگین حقوق

بیشتر بودن فاصله‌ی این معیار ها بین زن و مرد بد(!!) و کم بودن این فاصله خوب در نظر گرفته شده.
این آمار رو کجا منتشر کرده؟
پ.ن: من کلا اینجور آمار ها و این تیپ معیار ها رو قبول ندارم؛ چون چیزی که مهم این عددها نیست، مهم این که که واقعا آدم های جامعه این حس دارند که واقعا برابر هستند با هم یا نه؟(البته خوب این عدد ها هم سعی می کنن اون حس رو تقریب بزنند.)
نکته مهم تر این هست که معیار ها واقعی برابر بودن چی؟ و به جای بحث کردن در مورد یه سری عدد و رقم بهتر رو این معیار ها بحث بشه؟
به نقل از Mohammadreza128 :
خب قدر مسلم حرف امام جمعه اصفهان تو این رده بندی تاثیری نباید داشته باشه چون تاثیری نداره تو قوانین که در ادارات هم خانم هم آقا استخدام میکنن......

بیشتر الان بحث اینه ک چ قوانین مدنی و چه عرف هایی در جامعه باعث این آمار شده....

ب نظر من ب شخصه یک سری قوانین اسلامی مثل حجاب اجباری....قاضی نشدن زن....ممنوع بودن خانندگی زن و... بیشتر باعث شده چنین آماری بوجود بیاد.....البته بحث سر درست و غلط بودن این قوانین نیس...بحث اینه ک خب اینا هست
قاضی خانم هم داریم گویا!

حکومت ایران جمهوری اسلامیه و قوانین بر اساس اسلام و حتی فرهنگ و افکار قشر زیادی از جامعه (شهرستانها و روستاها و قسمتی از شهرای بزرگ) اسلامیه .
بیشتر دلیلش بر میگرده ب دین . و تا وقتی این عقایدو دارن مردم (حتی اگه قوانین هم اسلامی نباشه ! ) وضع تغییر چندانی نمیکنه . چون بد میدونن یه سری چیزا رو و حتی زمان شاه هم شما نگاه کنین مثلن خواننده زن داشتیم اما ب قول مردم اب ناپاک بودن [nb]گفتم حرف مردم , افکار من نیست کسی فاز برنداره :-"""[/nb]! یعنی حتی اگه قوانین هم نباشن و شما بری خواننده شی از طرف مردم طرد میشی تو ازدواج یا مسائل دیگه مشکل ب وجود میاد و ..
گرچه الان خوانواده هایی هستن ک دیدشون باز تره اما متاسفانه هنوز هم عده زیادی اون افکار تعصبی رو دارن .

اینکه حقوق مرد بیشتره یا حق درس خوندن و کار کردن و.. هم بر میگرده ب همون افکار متعصب و تا حدودیم تحت تاثیر دینه .
گرچه موارد دیگه ای هم هستن مث حق ارث و..

• لایک
امتیازات: MHO

به نقل از Rezvan.gh :
متاسفانه برداشت های غلط باعث شده خیلیا این موضوع به اسلام ربط بدن اینکه ایشون این حرف زدن طیق منطق خودشونه!!!

یا ی نمونه دیگه تصویب چند روز پیش مجلس که دیه زن و مرد بررابر بشه :-? باید دنبال ریشه ی اصلی این احکام نابرابر بود و اصلاحشون کرد تا با منطق انسانیت جور دربیاد!

قرآن
برداشت های غلط باعث نشده مردم این موضوع رو به اسلام ربط بدن. برداشت های درست باعث شده. شما اگه بررسی کنی می بینی که تو کشور های مذهبی تر و کشور های اسلامی برابری جنسیتی کمتره. کشور هایی مثل عربستان، ایران، افغانستان و ... و کشور هایی هم که این برابری بیشتره ولی اسلامی ان تقریبا رنگ و روی اسلام و اون چیز هایی که تو قرآن گفته شده از بین رفته و چیزی رعایت نمیشه.
نمیدونم ترکیه تو این آمار چندمه ولی قطعا از ایران بالاتره چون حکومت سکولار داره ( که البته الان اردوغان داره گند میزنه بهش) و با این که دین مردمش اسلامه اما حجابی ندارن، مشروب می خورن و کلی کار دیگه که صراحتا تو قرآن نهی شده. پس هر چقدر بخوای به دستور های قرآن نزدیک بشی برابری جنسیتی هم کمتر میشه.
قرآن را باز کن بخون. مثلا سوره نسا و خیلی از سوره های دیگه دستور های مستقیم داره که ارث دختر نصف ارث پسر باشه و خیلی دستور های دیگه.
اصلا خیلی از دستور هایی که قرآن داده به مرد بوده. یعنی زن رو یه موجودی در نظر گرفته که مرد باید قرآن بخونه و بهش دستور بده و اکثر آیه ها خطاب به مرد ها ست که مواظب باشین زنتون این کارو بکنه یا نکنه و این دستورات تاثیر میذاره تو فرهنگ مردم که باعث میشه برابری جنسیتی خیلی کم بشه.

شیعه
به دلیل دینی که داریم ( در اینجا شیعه) مردم قبول دارن که یه عده باید مرجع تقلید باشن و ما از اون ها تقلید کنیم. این افراد به دلیل مطالعه های دینی که دارن برابری جنسیتی رو قبول ندارن در نتیجه به مردم شیعه دستور میدن که شما هم نداشته باشید و شما نمی تونید قدرتی که مراجع تقلید تو کشور دارن رو دست کم بگیرید. به راحتی با یک فتوا می تونن قانون های کشور رو تغییر بدند.
هر چیزی هم که تو مجلس تصویب بشه زیر نظر شورای نگهبانه و در آخر این شورا قوانین کشور رو تایید یا رد می کنه و شورای نگهبان هم بر اساس دستورات دینی به اون ها نگاه می کنه. ( بگذریم که از دین سو استفاده می کنن برای قوانین خودشون) ولی به هر حال دین تاثیر داره تو همه این نا برابری ها پس این برداشت ها غلط نیست. این برداشت ها درسته تقریبا. چرا که دین ما تاثیر مستقیم داره در نا برابری :D

من یادم رفت لینک بدم.

این امار رو سایت BBC منتشر کرده و اطلاعات رو از "مجمع جهانی اقتصاد، موسسه آمار یونسکو، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه " گرفته.

لینک خبر :‌

چقدر از برابری جنسیتی برخوردارم؟

به نقل از امیـــ ع ـــر :
این آمار رو کجا منتشر کرده؟
پ.ن: من کلا اینجور آمار ها و این تیپ معیار ها رو قبول ندارم؛ چون چیزی که مهم این عددها نیست، مهم این که که واقعا آدم های جامعه این حس دارند که واقعا برابر هستند با هم یا نه؟(البته خوب این عدد ها هم سعی می کنن اون حس رو تقریب بزنند.)
نکته مهم تر این هست که معیار ها واقعی برابر بودن چی؟ و به جای بحث کردن در مورد یه سری عدد و رقم بهتر رو این معیار ها بحث بشه؟قاضی خانم هم داریم گویا!

حقیقت اینه که چیزی که شما قبول دارید یا ندارید چندان تغییری در واقعیت ایجاد نمیکنه. و اینکه مردم چی حس میکنند هم چندان اهمیتی نداره.
چیزی که تفاوت رو نشون میده برابر نبودن حقوق مرد و زن در حالی که یک کارو انجام میدن که مشابه هست نشون میده!

برابر نبودن فرصت های تحصیلی، فرصت هاش شغلی، سخت تر بودن ارتقا رتبه برای یک گروه.

به نقل از sadlove :
حکومت ایران جمهوری اسلامیه و قوانین بر اساس اسلام و حتی فرهنگ و افکار قشر زیادی از جامعه (شهرستانها و روستاها و قسمتی از شهرای بزرگ) اسلامیه .
بیشتر دلیلش بر میگرده ب دین . و تا وقتی این عقایدو دارن مردم (حتی اگه قوانین هم اسلامی نباشه ! ) وضع تغییر چندانی نمیکنه . چون بد میدونن یه سری چیزا رو و حتی زمان شاه هم شما نگاه کنین مثلن خواننده زن داشتیم اما ب قول مردم اب ناپاک بودن [nb]گفتم حرف مردم , افکار من نیست کسی فاز برنداره :-"""[/nb]! یعنی حتی اگه قوانین هم نباشن و شما بری خواننده شی از طرف مردم طرد میشی تو ازدواج یا مسائل دیگه مشکل ب وجود میاد و ..
گرچه الان خوانواده هایی هستن ک دیدشون باز تره اما متاسفانه هنوز هم عده زیادی اون افکار تعصبی رو دارن .

اینکه حقوق مرد بیشتره یا حق درس خوندن و کار کردن و.. هم بر میگرده ب همون افکار متعصب و تا حدودیم تحت تاثیر دینه .
گرچه موارد دیگه ای هم هستن مث حق ارث و..
به نظر من اعتقاد مردم اونقدری که قانون توی برابری موثره نیست.
ایران تنها مانعش برای خیلی چیزا سهمیه‌ها و تبعیض‌هایی عه که مستقیما قانون یا مجریان قانون ایجاد می‌کنن نه قضاوت مردم. برای خیلی ها اهمیتی نداره متحجر های احمق نظرشون در مورد روش زندگی اونا چیه ولی وقتی قانون و مجریانش مانع بشن کاری نمی‌شه کرد.

شما فرهنگ مردم پنجاه سال پیش رو در نظر بگیرید. دیدشون به زن به وضوح موجودی تحت امر مرد بوده. (حداقل با دیدن مادربزرگ پدربزرگ‌ها و کلاً پیرترهای فامیل و ... می‌شه به این رسید) رگه‌هایی از اون نگاه‌های سنتی و متعصبانه هنوز وجود داره، از طرفی امنیت لازم برای زن‌ها وجود نداره پس حتی از این نظر هم ستم می‌شه به زن‌ها. همون نگاه سنتی و مردسالانه‌ست که باعث میشه جامعه فرق زیادی قائل بشه بین زن مطلقه و مرد مطلق! خرده شغل‌هایی با ساعت کاری بالا و دستمزد حقیقتاً کم ( ماهی ۲۰۰هزار تومن برای روزانه شش ساعت کار مثلا!!) که زن‌های محتاج درآمد مجبور میشن قبولشون کنن، یه جور سواستفاده از نبود فرصت‌های شغلی مناسب برای زن‌هاست. زنی که به تنهایی بخواد وارد حوزه کار آزاد بشه مشکلات زیادی پیدا می‌کنه. یک زن نمی‌تونه بدون ترس و تپش قلب شب از یه کوچه تاریک رد بشه! و هنوز، هنوز این مسئله جا نیفتاده که هر انسانی برای اینکه احساس کنه مفیده و استعدادهاش بروز پیدا کنن می‌خواد که شغل داشته باشه و کاری انجام بده و این ابداً ربطی به زن یا مرد بودن نداره‌. نتیجه اینکه چندان دور از ذهن نیست اینکه ایران بین آخرین کشورها باشه در این مورد!

به نقل از Bahar_R :
به نظر من اعتقاد مردم اونقدری که قانون توی برابری موثره نیست.
ایران تنها مانعش برای خیلی چیزا سهمیه‌ها و تبعیض‌هایی عه که مستقیما قانون یا مجریان قانون ایجاد می‌کنن نه قضاوت مردم. برای خیلی ها اهمیتی نداره متحجر های احمق نظرشون در مورد روش زندگی اونا چیه ولی وقتی قانون و مجریانش مانع بشن کاری نمی‌شه کرد.

توی زندگی تو شهری بزرگ بله اهمیت نداره . من چون خودم هم شهر بزرگ زندگی میکنم هم رفت و امد دارم تو شهرستانها و دارم از نزدیک میبینم با چشم خودم اینو میگم صرفن .
توی شهرستانها و روستاها وقتی یه نفر چنین کاری کنه هم تحت فشار شدید خونواده و ب خصوص پدرهاست میتونه باعث شه ب زور شوهرش بدن یا اصن طردش کنن از خونواده یا دیگه ب چشم اولیه بش نگاه نکنن و هم از جامعه طرد میشه تو ازدواج چ اون دختر بخواد چ نخواد و اهمیت ندارع دچار مشکل میشه چجوری ؟ اینجوری ک خونواده پسرا هر دختریو برای پسرشون برای ازدواج انتخاب نمیکنن ! دنبال یه دختر ب اصطلاح خودشون نجیب میگردن . و محیطهای کوچک طوریه ک همه همو میشناسن و یه همچین قضیه ای کل شهرستان با همچین افکاراتی پر میشه . خب حالا نظر دختره راجب اطرافیان اهمیت دارع ؟ وقتی رو زندگیش تاثیر داره و ضربه میخوره اون دختر .
و فقط هم ربطی ب امار بالا نداره این تبعیض های جنسیتی . یعنی خیلی چیزای دیگه برا دختر خوب نمیدونن در حالیکه برا پسر مشکلی نداره . مثل رابطه با جنس مخالف . مثل طرز پوشیدن لباس و حجاب . و همش برمیگرده ب مسئله عفت و حجاب تو دین اسلام و تفکر مردم در این رابطه .

ک این فشارا و افکار گفتم تو شهرستانها و روستاها و بخشی از شهرای بزرگه (مثل اطراف حرم تو مشهد یا اطراف شاهچراغ تو شیراز)

Back
بالا