• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

کارگاه اسطوره شناسی

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع هلهله
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

به نظر شما اساطیر تا چه حد در زندگی ما نقش دارن؟

• زیاد

رای‌ها: 6 28.6%
  • کم

رای‌ها: 5 23.8%
  • نمیدونم

رای‌ها: 6 28.6%
  • تاثیری ندارن

رای‌ها: 4 19.0%

• رای‌دهندگان
    21
پاسخ : اساطیر یونان و روم

[
به نقل از ریـحـانـه :
بچه‌ها به نظرم بهتره راجع به هرکودوم از اینا بحث بشه تا اینکه هرکس یه سری‌شون رو معرفی کنه. کلا روند بحث و بررسی رو پیش ببرید مفیدتره.

فکر خوبیه، من می گم با آنالیز زئوس شروع کنیم.
خب توی پست های قبلی در مورد تولد زئوس و به پادشاهی رسیدنش صحبت کردیم. حالا به نظر من بهتره در مورد داستانهایی صحبت کنیم که زئوس توش نقش محوری داشته.

به نقل از hassan_m :
نه! زئوس کوچکترین عضو خانوادشون بود چون کرونوس همه ی بچه هاش رو که متولد می شده می خورد ،مادر زئوس هم که نمی خواست این یکی فرزندش هم خورده بشه ;;) به جای زئوس یه سنگ به خورده کرونوس داد >) (کرونوس فک می کرد زئوس رو هم خورده ). پس نتیجه می گیریم زئوس آخرین عضو از خانواده بود که قرار بود خورده بشه!
اره خودمم داشتم مینوشتم به همین نتیجه رسیدم ولی تو یکی از کتاباش یه جا پوسایدون زئوس رو برادر بزرگ خطاب کرد ;Dبیخیال. ;D

منبع داستان ها مهم نیست ؟
جریان دزدیده شدن آزرخش زئوس خوبه؟

به نقل از This is me :
اره خودمم داشتم مینوشتم به همین نتیجه رسیدم ولی تو یکی از کتاباش یه جا پوسایدون زئوس رو برادر بزرگ خطاب کرد ;Dبیخیال. ;D

منبع داستان ها مهم نیست ؟
جریان دزدیده شدن آزرخش زئوس خوبه؟
منبع رو اگه بگید خیلی خوب می شه فک کنم.
آره همونو بگو چون از نظر مشابهت با قضیه ی ثور هم جالبه.

ميخواستم يك بحث رو باز كنم اگر مطالعاتي در زمينه ي اساطير يونان و روم باستان داشته باشيد به درجه ي تخيل آن ها پي ميبريد ولي آيا واقعا همه ي اينها تخيلي بوده است ملتي مانند يونان كه اوج علم بوده است اينگونه تخيلاتي و وهم ها را چگونه در ذهن مردمش جاي داده است ؟ميخوام نظر همه رو راجب به اين موضوع بدونم ريشه ي اين افسانه ها چي ميتونسته باشه موجودات فرازميني؟سفر در زمان؟قدرت هاي خارق العاده؟ دانشمنداني كه خيلي فراتر از زمان خودشان ميدانستند ؟واقعا چه چيز؟

پاسخ : اساطير يونان و روم باستان

.. سلام!

من البته مثل برخی! شدیدا شیفته اساطیر یونانی _ رومی نـیستم و مطالعات سربسته ای داشتم درباره شون؛

اما درباره بحثی که مطرح شده و خب محدود به اساطیر روم و یونان نـیست بلکه در همه اساطیر نقاط مختلف دنیا هست .. تا حدی به گفته «الکس دوما» در رمان ژوزف بالسامو عقیده دارم که اساطیر، اون اصل و مایه اولیه شون یک حقیقت بوده؛

یعنی مثلا وقتی صحبت از موجودی میاد که نیمی انسان و نیمی اسب هست در داستان های یونانی، ته مایه اش برمگیرده به نخستین اقوامی که اسب رو رام کردن چندهزار سال پیش و در نبرد ازش استفاده کردن؛ اقوامی ساکن شام فعلی _ شرق مدیترانه!! که این برای مردم جاهای دگ تازگی داشته.

حالا این بحث اساطیری اش هست ؛ اما از جنبه مذهبی هم بخوام بگم؛
در قرآن هم از اقوام مختلفی یاد شده که پیشرفت های شگرفی داشتن و نعمتهای فراوان و بزرگی و شکوه؛ اما هرکدوم به دلیلی ریشه کن شدن و از بین رفته اون تمدن و پیشرفت هاش،
ولی داستان هاش باقی مونده و نقل شده؛ هرچند ممکنه در طول زمان چیزهایی افزوده شده باشه و جنبه اغراق رو بالا برده باشه درباره اون حقیقت .. درحالیکه بازهم مایه اصلی ، یک حقیقت بوده! مثل تمدن بنی اسرائیل در زمان پیامبران حضرت داود و سلیمان(ع).

:)

این موضوع زیر مجموعه ای از اساطیر غربی! فکر کنم این موضوع رو میشه با اون یکجا بحث کرد
http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,89429.20.html

متشکرم فکر کنم قفل شه

خوشحالم كه بالاخره يكي پيدا شده كه ژوزف بالسامو رو خونده باشه =D> كتابش عاليه و البته در مورد صحبت جناب دارسي اين همه علم و قدرت رو كه شما فرموديد شايد اين تمدن ها داشته اند پس چطوري به كل نابود شدن مثلا چرا هبچ اثري از كاخ حضرت سليمان نمونده و ميگن فقط برخي از افراد ميتونن اين رو ببينن واقعا همه ي حقيقت اينه؟؟؟

به نقل از amir saidi :
خوشحالم كه بالاخره يكي پيدا شده كه ژوزف بالسامو رو خونده باشه =D> كتابش عاليه و البته در مورد صحبت جناب دارسي اين همه علم و قدرت رو كه شما فرموديد شايد اين تمدن ها داشته اند پس چطوري به كل نابود شدن مثلا چرا هبچ اثري از كاخ حضرت سليمان نمونده و ميگن فقط برخي از افراد ميتونن اين رو ببينن واقعا همه ي حقيقت اينه؟؟؟

خب من درباره این مباحث، یه سری عقاید دینی هم دارم که برای خودم سنده خیلیاش، ولی احتمالا برای یسری دوستان اینطور نـباشه! :)

درباره کاخ سلیمان(ع) روایات زیاده، حتا شهری باستانی بنام سبا پیدا شده و البت الان جزئیاتشون نمیدونم!!

حالا باز باید اول مشخص شه صرفا با دلایل باستان شناختی و .. توضیح بدیم و بحث کنیم یا میشه از برهان های دینی هم بهره برد؟! :-?

_ _

کلا رمان های الکس دوما خیلی خوبن اکثرا!! .. اما اون آخراش که پیرمرد بوققققققق دختره رو کشت و ضایع شد و خونشم هدر رفت، خیلی ضدحال بود!!! :-"

.

در مورد اینکه چطور به وجود اومدن می شه گفت که دانشمندانشون اونقدرا هم عملکرد جالبی نداشتن و بییشترین کارشون در زمینه ی ریاضیات بود و بیشتر تئوری های علمیشون امروز منسوخ شده(آب،باذ، خاک و آتش فقط یه نمونشه)

داسان از اونجایی شروع می شه که اینا نتونستن یه سری پدیده ها رو توجیه کنن پس پی بردن که یه خدایی در کاره، فقط بعدش گند زدن به کار و برای هر پدیده خدایی در نظر گرفتن و حتی با هم مبادله کردند!!! بعد از مدتی عده ای سودجو (که مشابهشون توی زمان حال اصلا پیدا نمی شه :-" ) اومدن گفتن که ما باید اینا رو عبادت کنیم و براشون قربانب بدیم و بدین تبدیل راحب ها به وجود اومدن و مردم کم کم معابدی هم ساختن و.....
ولی این پایان ماجرا نبود! مردم سوال هایی داشتن مثل اینکه کی بر خدایان فرمانروایی می کنه؟ خدایان چطور به وجود اومدن؟ بعد از مرگ خدایان با انسان چی کار میکنن؟ اگه قربانب ندن چی می شه؟ و هر کدوم از این سوالات افسانه ای جدید رو به وجود آورد و به افسانه های قبلی شاخ و برگ داد و خوب جک و جونورایی مثل اژدها اینا هم که تقریبا توی هر افسانه ای وجود داره.

در مورد کاخ حضرت سلیمان هم فکر کنم یه چند جا رو بهش نسبت دادن به طور قطع نمی شه گفت.

به نقل از amir saidi :
ميخواستم يك بحث رو باز كنم اگر مطالعاتي در زمينه ي اساطير يونان و روم باستان داشته باشيد به درجه ي تخيل آن ها پي ميبريد ولي آيا واقعا همه ي اينها تخيلي بوده است ملتي مانند يونان كه اوج علم بوده است اينگونه تخيلاتي و وهم ها را چگونه در ذهن مردمش جاي داده است ؟ميخوام نظر همه رو راجب به اين موضوع بدونم ريشه ي اين افسانه ها چي ميتونسته باشه موجودات فرازميني؟سفر در زمان؟قدرت هاي خارق العاده؟ دانشمنداني كه خيلي فراتر از زمان خودشان ميدانستند ؟واقعا چه چيز؟
من با حرفتون مشکل دارم
کی گفته اونا تو اوج علم بودن ؟؟؟؟؟
در ثانی تمامی الهه های اونا الهام گرفته از الهه های همین ایران باستان خودمونه
به http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,100123.0.html مراجعه کنید

Back
بالا