پاسخ : المپیاد بدیم یا زندگیمونو کنیم؟
به نقل از Madmazel Fairy Tale :
ببین دوست عزیز اول از همه یه نصیحت میکنم بهت :)
اول از همه اگه هدفت رقابته،
باید جایی رقابت کنی که شانس برنده شدن همه (در حالی که در سطح هم هستن) برابر باشه
المپیاد الان دیگه اون المپیاد قدیم نیست
خیلی اتفاقا پشت پرده میوفته که شما ازش بی خبری
خیلیا به حقشون میرسنا...
ولی خیلیا هم این وسط حقشون ضایع میشه.
خیلی ها.
شما اگه هدفت تو المپیاد رقابته، کلاً سمتش نرو!
اگه هدفت اون حالتای کامل تر شدن تو زمینه های فکریه
خب چه عیبی داره اگه یه کتاب تو رشته ی مورد علاقه تُ دستت بگیری
و همگام با درس مدرسه ت
اونم بخونی
یک عالمه هم وقت داری
یه روز 24 ساعته، 6 ساعتم که بخوابی 18 ساعتش باقی میمونه
1 ساعت صبحانه 1 ساعت ناهار 1 ساعت شام هم بخوری
15 ساعت باقی میمونه
10 ساعتم درس مدرسه یخونی
5 ساعت برات میمونه که میتونی بنا به علاقه ی خودت خرجش کنی!
حالا اینو بزار واسه المپیادت
ببین باید از همین الان واقعیت ها رو ببینی!
کنکور چیزیه که واقعاً تلاشت با موفقیتت رابطه ی مستقیم داره
اما تو المپیاد خیلی حاشیه ها هست
بنظر من تا فشار مدرسه روت زیاد نشده
هدف ِ اصلی ِ اصلیتو تو زندگیت مشخص کن
پس فردا زدُ اصن برگه ی تو سوخت اونجا
اونوقت نشینی افسردگی بگیری که ای وای چقد من خنگ ِ بدبختم
فضیه اینه که تو این چند سالُ فرصت داری واسه درس خوندن
حالا دیگه خودتی که تعیین میکنی مهم ترین قدماتُ
تو محکم ترین مسیرا بزاری
یا نه
آقا یه اشتباه بزرگ هست که همه فکر می کنن المپیاد شانسیه،کنکور هم به تلاش بستگی داره و از این حرف ها!
اصولا توی المپیاد چون آمار به تفکیک شهر و منطقه منتشر میشه مشخص میشه کی چقدر قبولی داده!ولی تو کنکور چون نتایج شخصی منتشر میشه کسی نمی فهمه چی شد چی به چی شد!شما کافیه رتبه های دو رقمی مدرسه های خوب تهران رو بشمری دستت بیاد که واقعا چقدر نتایج قطبیه و فقط وفقط وابسته به پول و امکاناته ،خیلیا هستن که تلاش می کنن !گیرم نده که نفر اول کنکور تو چند سال اخیر از شهرستان بود و این حرف ها!فرق اول با 10 12 تای بعدش تو 2 3 تا تسته!چرا به خودمون دروغ بگیم!نفر اول کنکور های همین 2 3 سال اخیر معلم خصوصی داشتن از نوع عالی،50 60 میلیون شاید خرج کرده باشن!پس این حرف هایی که می گی تو کنکور چندین برابره!حالا کل حرفم اینه ،ما باید ناامید بشیم؟باید بیخیال بشیم؟آیا با این همه اختلاف بازهم ندیدی کسایی که از شهرستان چه تو کنکور چه تو المپیاد تونستن به جایی برسن؟اونا از فضا اومده بودن؟نخیر فقط نا امید نشده بودن!
بی خودی با این دست های پشت پرده ام جو ندید لطفا،شده که تو المپیاد اتفاق هایی بیوفته و حرف و حدیث باشه،ولی این طور نیست که این بساط هر سال و هر دفعه باشه،اتفاق بوده ،که همه جا میوفته!
المپیاد هم ریسک نیست ،اصلا اصلا!شما کافیه روزی نیم ساعت صرف عربی کنید،ادبیات و دینی رو هم بهش نگاه بکنید که جمع نشه واسه شب آخر ،شمایی که تا دم مرحله دو دووم آوردید و تا اونجا رفتید جلو من قول میدم که می تونید درساتونو جمع کنید،من اصلا فیزیک فقط یه فصل بلد بودم شب امتحان ،ولی رفتم و شدم 19 ،اشتباهم هم درسی نبود،محاسباتی بود،
شما تو تلویزیون می بینید طرف می گه کنکور یه فرآیند چهار سالس یا 12 ساله حتی!اون که میگه 12 ساله که می خواد پول بگیره ،
اونی هم که میگه چهارسالس،راست میگه!ولی این برای شما نیست ،مخاطب یه مشاور تو تلویزیون یه ملتن ،یعنی کل داوطلب های کنکور!کسی که توی یه مدرسه ی متوسط اونم توی یه شهرستان دور داره تحصیل می کنه و هیچ امکاناتی نداره!شما توی یه دبیرستان سمپاد هستی !توانایی هاتون خیلی بیشتره!همون آقای پوردستمالچی که شما برنامشو میبینی احتمالا تو مدرسه یه ما همین حرف ها رو زده!به دلایلی هم که گفتم حرف تلویزیونش با حرف مدرسش فرق داره! پس نترس!
چندین بار هم که گفتم،وقتی توی رقابت بزرگ شرکت می کنی اصلا کار نداری که کی چی خونده ،چقدر خونده ،معلم داره من ندارم،
فکر می کنی که برای قبول شدن کافیه امتحانتو تا یه حدی خوب بدی،کف المپیاد ها هم حدودا ثابته ،اگرم سالی جا به جا شده به خاطره راحتی امتحان بوده یا سختی بیش از حدش نه چیز دیگه ای!
این قضیه ی امکانات و اینا مال یه سال دو سال نیست،انرژی اتمی و علامه طباطبایی شاید نزدیک 10 سال باشه که کلاس دارن،چرا قبلا این طور نبود ؟دلیلش همینه !خیلیا فکر می کنن چون بقیه امکانات دارن پس من شانسی ندارم،نا امید میشن!ولی قبلا اصلا کسی خبردار نمی شد که بعضی ها معلم هم دارن!امکانات هم دارن!
شما هم بی توجه به بقیه بشینید بخونید ! و انشاالله که موفق میشید،نشدید هم اشکال نداره!المپیاد همچین تحفه هم نیست!