dr.namingstuff
کاربر فوقحرفهای
- نام مرکز سمپاد
- دبیرستان علامه حلی 1 تهران
- شهر
- تهران
- سال فارغ التحصیلی
- 98
فک کنم شما اصلا پیام منو نخوندیا.چند تا نكته:
١. علاقه به علم در ميان المپيادي ها حداقل ده برابر كنكوري هاست (به طور ميانگين) و اتفاقا هر كسي كه ذره اي منفعت طلبي لحظه اي(!) داشته باشه به خاطر راحتي و منافع نميره المپياد چون هم درس خوندن بيشتر ميخواد هم احتمال موفقيت كمتر از نظر آماري (حداكثر ١٠ تا ١٤ تا طلا هست كه بسيار كمتر از احتمال زير ١٠٠ شدن كنكور هست)
٢. چيزي تحت عنوان پژوهش خوب هست ولي اگر پژوهش به معني درك يك مطلب باشه با المپياد هم راستا است چون در المپياد هم هدف درك مطلب و ساختن يك پايه ي قوي علمي هست (چيزي كه تحت عنوان مقاله نويسي و وبلاگ نويسي در مدارس هست كار خوبيه ولي به اندازه المپياد علمي و بنيادي نيست و بيشتر يا جنبه كاربردي داره يا درك سطحي)
٣. كار عملي و پژوهش نياز به ١. سواد كافي ٢. إمكانات كافي ٣. زمينه تحقيق داره و مثلا در زمينه زيست شناسي تحقيق مؤثر بررسي فسيل ها براي بررسي تكامل هست كه إمكانات اش براي يك دانش آموز در ايران نيست. رياضيات بخش عملي ارتباط كمي با اصولش دارد نيست و زمينه كار عملي نداره در حالت محض. و سواد يك دانش آموز و حتي دانشجو ليسانس در رشته اي مثل فيزيك هيچ وقت به حد كافي براي كار تحقيقي در زمينه مثلا بررسي نظري وجود سياهچاله يا تفسير علمي از ريزموج هاي پس زمينه كيهاني نيست
٤. با توجه به مورد بالا المپياد كه تمركز بر رشته هاي محض داره فايده بيشتري براي افزايش سواد و سطح درك مطالب داره
خلاصه اين كه المپياد خيلي خوبه از دست نديد!!!
درباره انتخاب رشته المپياد از روي علاقه و هدفي كه براي رشته دانشگاهي داريد عمل كنيد. به عنوان توصيه شخصي ميگم كه اگر بين دو تا المپياد مونديد هر دو تا رو انتخاب نكنيد به دو دليل:
١. ممكنه نتونيد به عمق كافي مطالب هر كدوم رو بررسي كنيد و خوب اون درك علمي كه قرار بود مفيد باشه كم ميشه (البته همچنان خيلي بهتر از راه كنكور و دبيرستان عادي هست و مدام درگير تست ديني زدن!!)
٢. به هر حال اون تسهيلاتي كه براي مدال آور ها هست مفيده و صد در صد أرجحيت (؟) داره بر غولي به نام كنكور و تنها يك المپياد خوندن شانستون رو بالا ميبره براي موفقيت.
من اصلا از کنکور حرفی نزدم مگه من گفتم کنکور خوبه؟
اتفاقا المپیاد خیلی بهتر از کنکوره اما به شرطی که علاقه وجود داشته باشه.
فک نکنم شما توی دبیرستان کار پژوهشی جدی کرده باشی. فک می کنید منطور من از پژوهش وبلاگ نویسی و این جور چیزاس؟
اتفاقا الان المپیاد خیلی بنیادی نیست نمونش توی المپیاد فیزیک.
مدرسه ما کلاس گذاشته برا بچه ها بعد مشتق و انتگرال رو بدون درس دادن حد بهشون گفتن. ایا این اصولی و بنیادی هست؟
من با همین چیزای المپیاد مخالفم. داریم افرادی که از روی علاقه اصولی برای المپیاد خوندن طلا هم شدن نمی گم نداریم. اما جو المپیاد این طوری شده که بیشتر برای مدال میان توش. مدرسه ما حداقل از نظر خودش مدال زیاد میاره تو المپیاد منم بچه هایی که مدال اوردن رو دارم می بینم.
خلاصه پیشنهاد من اینه که توی این جو المپیاد نیفتین و با علاقه اصولی یاد بگیرین و پژوهش کنید. اما المپیاد رو به عنوان یک فرصت برای در رفتن از کنکور از دست ندین.
الان خودم هم شرکت کردم ولی کلاس های مدرسمون رو نمی خوام شرکت کنم به خاطر همین چیزا و البته نمی خوام کلاس استاد صفر رو از دست بدم
یه فازی هم که الان توی این المپیادی ها هست اینه که فکر می کنن هر کی جز اونا اسکله(البته استسنا هم وجود داره که حتی طلا هم شده).
نقل از معلم قدیمی سمپاد استاد صفر: قبلنا المپیادی ها رو جدا نمی کردن و اونا کلاس های مدرسه رو می اومدن. برا خودش المپیاد می خوند طلا هم داشتیم اون موقع.