یک فنجان تفکر

• شروع کننده موضوع ibtkm
  • تاریخ شروع
  • شروع کننده موضوع

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
دقیقا نمی‌دونم این سوالا پرسیده شدن یا نه، صرفا سوالایی بود که قبلا باهاشون مواجه شده بودم و ذهنم رو مشغول کرده بود و خواستم نظرتون رو بپرسم.

۱. اگه روح جنبه‌ی غیرمادی داره، پس چرا بلافاصله پس از مرگ انسان ۲۱ گرم از وزنش کم می‌شه؟‌ ( اینو شخصا ندیدم، صرفا شنیدم و تو اینترنت خوندم)

۲. تعریفتون از صدا چیه؟ صدا باید شنیده بشه تا صدا باشه؟ ینی مثلا اگه یه چیزی بیفته رو زمین تو جاییکه ادم وجود نداره، صدا حساب می‌شه؟

۳. ثابت کنید که { فرد، افرادی} که دارید باهاشون صحبت می‌کنید، حاصل تخیل شما نیستن و واقعی هستند. اصن از کجا می‌دونید که همه‌ی اینا یه رویا نیست؟

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392
پاسخ : یک فنجان تفکر

1) نظری ندارم.

2) اگه دنیا در ذهن یه انسان معنی داشته باشه، وقتی انسانی نباشه، صدایی هم نخواهد بود!

3)فکر میکنم هرگز نمیتونیم بفهمیم تمام زندگی یک رویاست یا نه.
شکسپیر میگه: ما همه خمیرمایه یک رویاییم و تمام زندگی، نه چیزی بیش از یک خواب!

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

1-بسیار جالب بود تا به حال نشنیده بودم.
2-این سوال برای بنده پیش آمد" کافی است یک میکروفون یا ضبط را در محلی قرار دهید که نیستید.سپس می توانید پس از مدتها آن صدا را باز بشنوید زیرا به شنیده شدن نیاز ندارد.
3-سوال بسیار سختی است که هنوز کشف اش نکرده ام. :-\

ارنواز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 / فرهنگ
شهر
مشهد
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
باستان شناسی

در مورد 1 و 2 اطلاعات ندارم.
در مورد 3 : خب میشه اینو گفت که چون پاسخ هایی که دریافت میکنیم اصلا قابل پیش بینی نیستن ، اینکه هر لحظه از هر کدومشون چیزای جدیدی یاد میگیریم که تا قبل از اون کوچکترین اطلاعاتی در موردش نداشتیم.

پ.ن : من فلسفه و منطق نخوندم ، با منطق خودم جواب دادم :D

clever child

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
Allame Helli.II
شهر
Tehran
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
Tehran Polytechnic
رشته دانشگاه
Electrical Engineering

به نقل از پویا م :
دقیقا نمی‌دونم این سوالا پرسیده شدن یا نه، صرفا سوالایی بود که قبلا باهاشون مواجه شده بودم و ذهنم رو مشغول کرده بود و خواستم نظرتون رو بپرسم.

۱. اگه روح جنبه‌ی غیرمادی داره، پس چرا بلافاصله پس از مرگ انسان ۲۱ گرم از وزنش کم می‌شه؟‌ ( اینو شخصا ندیدم، صرفا شنیدم و تو اینترنت خوندم)

۲. تعریفتون از صدا چیه؟ صدا باید شنیده بشه تا صدا باشه؟ ینی مثلا اگه یه چیزی بیفته رو زمین تو جاییکه ادم وجود نداره، صدا حساب می‌شه؟

۳. ثابت کنید که { فرد، افرادی} که دارید باهاشون صحبت می‌کنید، حاصل تخیل شما نیستن و واقعی هستند. اصن از کجا می‌دونید که همه‌ی اینا یه رویا نیست؟
1 ) اون ممکنه دلیل دیگه ای داشته باشه که هنوز کشف نشده ولی روح جرم نداره
2 ) صدا معلولیه که علتش می تونه هر چی باشه و معلولیتش به انسان هیچ ربطی نداره
3 ) آدم ها نقش کاراکتر های مغزی ما را بازی می کنند به خاطره همینه که بعضی موقع ها از دستشون ناراحت می شیم (به غیر از موارد غیر انسانی) چون طبق میل ما عمل نکردند. در اصل برای خیلی ها، انسان ها یک سری بازیگر هستن که به تخیلاتشون رنگ واقعیت می دن و در ضمن زندگی نامه پروفسور جان نش رو مطالعه کنید

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

آخه مسئله اینه که ضبط صوت رو بعدا کی گوش میده؟ به جز یه انسان؟ بازم تغییری نمیکنه.

نش یه بیمار روانی بود. نمیشه گفت همه انسان ها حتما اینجوری هستن.

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

راجع به جرم روح یه فیلم ساخته شده ؛ من ندیدمش خودم اما شنیدم که جریان اصلا علمی بررسی نشده . کم شدن وزن ممکنه یک سری دلیل پزشکی دیگه داشته باشه ، میلیون ها سلول از کار میفتن ، یه واکنشی توی بدن، چیزی .
راجع به سوال 3 هم اوی تاپیک تئوری مغز در خمره ، داره بحث میشه فکر کنم .

asghar shepeshu

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
کرمون
مدال المپیاد
نچ نچ

بعد از اینکه انسان میمیره انرژی شی یا چی که توی بدن ما در جریان هس و انرژی حیاتیه از بین میره و من فک می کنم که شاید به همین علت 21 گرم وزن بدنمون کم میشه

clever child

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
Allame Helli.II
شهر
Tehran
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
Tehran Polytechnic
رشته دانشگاه
Electrical Engineering

به نقل از asghar shepeshu :
بعد از اینکه انسان میمیره انرژی شی یا چی که توی بدن ما در جریان هس و انرژی حیاتیه از بین میره و من فک می کنم که شاید به همین علت 21 گرم وزن بدنمون کم میشه
انرژی جرم داره؟
اونم بیست و یک گرم؟

asghar shepeshu

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
کرمون
مدال المپیاد
نچ نچ

به نقل از clever child :
انرژی جرم داره؟
اونم بیست و یک گرم؟
نه انرژی جرم نداره منظورمو بد گفتم منظورم اینه که وقتی انرژی از بین میره یکی از کالبدای بدن هم از بین میره و شاید شاید این وزن اون کالبده باشه #-o

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از پویا م :
کجا خوندی دقیقا؟
میشه چرت بودن این رو بدیهی دونست چون اگه اینطور بود الان جمعیت افرادی که به روح اعتقاد ندارن خیلی کمتر بود.

vahidd

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد
شهر
مشهد

1- نمیشه اگرم بشه ندوستن دلیل یه پدیده علمی ربطی به ماورا نداره

2- صدا از لحاظ علمیش تعریفش تو ذهنم طول موجیه که شنیده بشه ...
از لحاظ ادبیش یک الهام توی مغز هم هست .

3-قابل اثبات شدن نیست وگر نه الان ایده آلیسم نبود .

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

درباره سوال اول: قضیه واقعی هست (این که بعد از مرگ بین 20.57 تا 21.3 گرم از جرم انسان کم میشه)
پزشکی به نام دوکان مک دوگال سال 1907 آزمایشی انجام داد که بنا بر اون در لحظه مرگ حدود 21 گرم از وزن انسان کم میشه
و جالب اینجاست که روی 15 سگ هم این آزمایش رو انجام داده، اما هیچکدوم از سگ ها نتیجه مشابهی نداشتن
(که نتیجه گرفتن طبق چیزای مذهبی حیوانات روح ندارن و...)
اما آیا علتش "روح" یا چنین چیزایی هست؟
هرچیزی باشه مسلما چیزی که بهش میگن "روح" نیست، قوی ترین فرضیه ها شامل تبخیر آب بدن، قطع شدن تنفس و از حرکت افتادن قلب و گردش خونه (یک جسم متحرک اونم از نوع تپنده وزن بیشتری نشون میده تا یک جسم ثابت)

به نقل از SaϔnA.M :
راجع به جرم روح یه فیلم ساخته شده
این فیلمه ربطی به 21 گرم نداره، درواقع بجز اسمش و یک دیالوگ از شان پن دیگه هیچ جا حتی اسم 21 هم برده نمیشه :P

سوال دوم: بستگی داره
اگه منظورمون از صدا تعریف فیزیکی باشه، نیازی نیست انسان بشنوه یا نه، همین که ارتعاش مولکولای هوا انجام بشه میشه صدا
اما اگه منظورمون ادراکی و حسی باشه، افتادن یک شی روی زمین جایی که "ادم" وجود نداره برای آدم صدا محسوب نمیشه

سوال سوم: :D منم خیلی تو فکرش بودم، دوران پارینه سنگی اینجا دربارش کلی بحث کردیم ولی به نتیجه ای نرسیدیم، و نخواهیم رسید!
× اینو هم بخونید خوبه

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

این فیلمه ربطی به 21 گرم نداره، درواقع بجز اسمش و یک دیالوگ از شان پن دیگه هیچ جا حتی اسم 21 هم برده نمیشه
ا ؟ يعني معلممون چرت گفته؟ :-< به من چه :-"

كلا راجع به صدا ، اگر طبق تعريف فيزيكي صدا وجود داشته باشه ، حتي اگر انساني هم نباشه ، صدا هست نه ؟ يعني ماهيت صدا به شنيده شدنش نيست .
كلا يك سوالي كه ميشه پرسيد اينه كه ماهيت حس ها به حس كردنشونه يا به وجود خودشونه يا اصلا اين دو تا يه چيزن؟ :-? ( خيلي بد پرسيدم ؟ :-" )

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از GCD :
درباره سوال اول: قضیه واقعی هست (این که بعد از مرگ بین 20.57 تا 21.3 گرم از جرم انسان کم میشه)
پزشکی به نام دوکان مک دوگال سال 1907 آزمایشی انجام داد که بنا بر اون در لحظه مرگ حدود 21 گرم از وزن انسان کم میشه
و جالب اینجاست که روی 15 سگ هم این آزمایش رو انجام داده، اما هیچکدوم از سگ ها نتیجه مشابهی نداشتن
(که نتیجه گرفتن طبق چیزای مذهبی حیوانات روح ندارن و...)
البته یک تفاوتی هست بین "واقعی بودن" یک موضوع و ادعا شدنش در صد و چند سال پیش توسط یک آزمایش بر روی چهار نفر ( ۶ تا در اصل ولی آزمایش واسه ۲ نفر نتونست به درستی انجام شه) با نتایج متفاوت برای هر کدوم که بعد از اون هم هیچوقت نتایجش تکرار نشدن.
به طور کلی روش استفاده شده توسط مک دوگل غیرقابل اطمینان بوده, فضای نمونش به شدت کوچیک بوده و ابزار هاش هم نادقیق بودن.
<a href="http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp"> برای اطلاعات بیشتر </a>

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

به نقل از sjazayeri :
البته یک تفاوتی هست بین "واقعی بودن" یک موضوع و ادعا شدنش در صد و چند سال پیش توسط یک آزمایش بر روی چهار نفر ( ۶ تا در اصل ولی آزمایش واسه ۲ نفر نتونست به درستی انجام شه) با نتایج متفاوت برای هر کدوم که بعد از اون هم هیچوقت نتایجش تکرار نشدن.
به طور کلی روش استفاده شده توسط مک دوگل غیرقابل اطمینان بوده, فضای نمونش به شدت کوچیک بوده و ابزار هاش هم نادقیق بودن.
<a href="http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp"> برای اطلاعات بیشتر </a>
این رو خونده بودم، اما به هر حال فردی بوده و آزمایشی شده و 21 گرمی کم شده، نمیشه گفت خب این دقیق نبوده پس بیخیالش!
وگرنه مثلا مذهبی ها برای رد فرضیه داروین از آزمایش وایزمن (که دم موش ها رو برید) استفاده می کنن که اونم دقیق نبوده
اما واقعیتی بوده که MacDougallـی آزمایش کرده و نتیجه ای به دست اومده، شایدم تحت الشعاع عقاید فردی یا ابزارهاش نتیجه ای که گرفته واقعی نبوده، به همین دلیله که الان داریم بحث می کنیم این 21 گرم واقعا چی بوده چون خود دکتر گفته "روح" که نه منطقی به نظر میاد و نه دقیق و بی تعصب

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

من نمیگم "بیخیالش", حرف من اینه که بر اساس مشاهدات اون آزمایش نمیشه استدلالی کرد و نتیجه گیری ارایه داد. چرا؟ چون روی ۴ نفر بیشتر انجام نشده, مربوط به ۱۰۰ و چند سال قبل هست, دقیق نبوده و مهمتر از همه نتایجش هیچوقت تکرار نشدن. پس بحث کردن روی این مساله به صرف اون ۱ آزمایش کار عقلانی به نظر نمیرسه.

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

جواب تمام سوالهایت را میشه1-با ایده آلیسم داد...من برم دیگه نه صدایی هست نه روحی و نه فردی دیگر...
2-با رئالیسم داد...صدا ماهیتی مستقل از من داره...من نباشم هم صدا هست...روح میرود با رفتنم شاید ولی احتمالا اصلا وجود خارجی ندارد...افراد
دیگر هم وجودشان ربطی به من ندارد...من باشم هستند نباشم هم هستند...
یک فنجان تفکر عنوان جالبیه...
اما افسوس که هیچگاه"دور"ما را از خالص فکر کردن رها نمیکند...

ali.m

کاربر فعال

در مورد سوال یک:
تئوری 21 گرم که بر می گرده به اوائل قرن بیست که دکتر مک دوگال با انجام تحقیقاتی خواستند این رو به اثبات برسونن که نتونستن. صرفاً یه فرضیه ست که با آزمایش روی کمتر از ده انسان انجام شده و برروی 15 تا سگ. که برای سگ ها این اتفاق(کم شدن 21 گرم) نیفتاده. برروی انسان ها با سرعت های مختلفی رخ می دادی و کلاً در حد یک فرضیه ست که نه علمی اثبات شده و ازمایش هایی هم که انجام شده دقت کافی رو نداشته و با یک فنجان تفکر انسان متوجه می شود که آزمایش به اینگونه واقعاً چیزِ دشوار و بی دقتی است جون انسان در هنگام مرگ جابه جایی بدن دارد و تکان می خورد. در مورد حیوانات هم بدتر...(اصلاً به صرف آزمایش هزار دلیل دیگر به ذهن انسان می رسد برای آن بیست و یک گرم. ممکن است هر گونه تحلیل رفتن موادی از بدن باشد که به شکل گاز خارج شود یا...)
نتیجه: یک فرضیه است که با چند آزمایش به دست آمده و اثباتِ علمی و دقیق ندارد حتی به خوبی هم از نظر عملی توجیه نشده است. چه برسد به اثبات. پس در فرضِ 21 گرم دچار مشکل هستیم و نمی توانیم در مورد روح(مادی یا غیر مادی بودن ان) از روی این تئوری 21 گرم حرفی بزنیم.
در مورد سوال2:
همانطور که سایر دوستان فرمودند. صدا خودش ماهیت دارد و وابسته نیست. از نظر علمی هم کمیّ شده ست یعنی قشنگ فرکانس های مختلفِ امواج صوتی به صورت کامل مشخصه و اصلاً نیازی نیست حتماً توسط من شنیده شود تا حکم بر وجودش شود. زیرا کمی شده و تبعیت کننده از فرمول های ریاضی ست.
در مورد سوال3:
این تفکر بر می گرده به زمان ها خیلی دور(یونان باستان)( ولی در تمام زمان ها بوده) در زمان سوفسطایی ها که به همین اسم جزء تفکرات سوفسطایی ها بوده.
اونا سه دسته بودند. یک: اونایی که تمام حقایق رو نفی کردن(یعنی گفتن هر چی هست رویاست و ما هیچی از واقعیت نداریم)دست دوم هم شک کردن در مورد حقایق(یعنی گفتن که ما شک داریم که همه چیز که اطرفمونه رویاست یا حقیقته و مطلع نیستیم. دسته سوم رو هم نمی دونم و به سوال تاپیک ربطی نداره. که ابن سینا و ملاصدار و اینا همه جواب های محکمی بر این عقیده و تفکر داشتند که من چند خط از ابن سینا رو نقل می کنم:

"از سوفسطائی می‌پرسیم که دربارهٔ انکار خودتان چه می‌گویید؟ آیا می‌دانید انکار شما حق است، یا باطل است یا شاکّید؟ اگر از روی علم خودشان به یکی از این امور سه‌گانه حکم کردند پس به حقّیّت اعتقادی اعتراف کرده‌اند خواه اینکه این اعتقاد، اعتقاد حقّیّت قولشان به انکار قول حق باشد، یا اعتقاد بطلان آن یا اعتقاد شکّ در آن، پس انکارشان حق را مطلقاً، ساقط است.
و اگر بگویند ما شک داریم، به آنان گفته می‌شود که آیا می‌دانید که شک دارید یا به شک خودتان انکار دارید، و آیا از گفتارها به چیز معینی علم دارید؟ پس اگر اعتراف کردند که شاکّاند یا منکرند و به شئ معینی از اشیا عالمند، پس به علمی و حقی اعتراف دارند.
و اگر گفتند:ما ابداً چیزی را نمی‌فهمیم و نمی‌فهمیم که نمی‌فهمیم، و در همه چیزها حتی در وجود و عدم خودمان شاکّیم و در شکّ خودمان نیز شاکّیم و همه اشیا را انکار داریم حتی انکار به آنها را نیز انکار داریم، شاید از روی عناد زبانشان بدین حرفها گویا است؛ پس احتجاج با ایشان ساقط است و امید راه جستن از ایشان نیست.
پس چارهٔ ایشان جز این نیست که ایشان را تکلیف به دخول نار کرد زیرا که نار و لانار نزدشان یکی است و ایشان را کتک زد زیرا که اَلَم و لااَلَم برایشان یکی است."

• شروع کننده موضوع

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران

درباره‌ی سوال ۲. نکته اینه که از لحاظ فیزیکی درسته که قضیه‌ی امواج صوتیه و ... ولی که گفته که به این امواج صوتی همیشه می‌گن "صدا" ؟ وقتی به یه چیزی می‌گن "صدا" که توسط گوش شنیده بشه! ینی به عبارتی سوالم این بود که صدا باید حتما توسط گوش شنیده بشه تا صدا باشه؟ کلا تعریف صدا چیه؟
نظر شخصیم اینه که مولکول‌های وقتی ارتعاش پیدا می‌کنند باعث ایجاد موج صوتی می‌شن ( یا برعکس :D) ولی لزوما به این پدیده صدا نمی‌گن. صدا نتیجه‌ی تاثیر گوش بر این پدیده هست.

بالا