سمپادیا نمونه کوچک جامعه؟!

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی
خیلیامون یه قسمتی از روز رو پشت کامپیوتر و توی سمپادیا میگذرونیم. به نظرتون سمپادیا تا چه حد به جامعه ای که الان توش زندگی میکنیم و چند سال دیگه قراره توش مسئولیت هایی داشته باشیم، کار کنیم ازدواج کنیم و ... شباهت داره؟ چه شباهت هایی؟ از چه نظر فرق میکنه؟ بهتره یا بدتر؟!

آیتم هایی که مثلا میشه بررسی کرد به نقل از ساینا : سیستم قدرت ، آزادی افراد ( توی گفتن عقاید و اینا ) ، هنجار ها و نا هنجاری های حاکم ، قوانین و نحوه‌ی پیروی از اونا ، تاثیر پذیری از هم دیگه ( سمپادیا چه تاثیری روی افرادش توی جامعه واقعی داره و جامعه واقعی چه تاثیری روی افراد توی سمپادیا داره ) و ...

Behnoosh

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
farzanegan1
شهر
Mashhad
مدال المپیاد
fizik. nesfe vel krdm
دانشگاه
University of Tehran
رشته دانشگاه
Material science and Metallurgy engineering
پاسخ : سمپادیا نمونه کوچک جامعه؟!

اولا اینکه فکر میکنم با این طرح های تفکیک جنسیتی الان (حتی تو مهد کودکا :)))این سایت بیشتر از جامعه ی خودمون به یک جامعه ی واقعی نزدیکتره اینجا حداقل میتونی بفهمی کسایی که همجنس خودت نیستن چطور فکر میکنن.ولی فکر میکنم فقط به درد بچه های هم سن خودمون می خوره و 4 سال بعد نمی تونیم راحت بیایم اینجا.

mah sa

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 شیراز
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
1394
رشته دانشگاه
دندانپزشکی

ی چیزی ک هس اینه ک این مجازیه اصلا قابل قیاس نیس...

n.a

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۱ تهران
شهر
تهران

اصلا یه نمونه ی کوچیک از جامعه ی واقعی نیست...اکثر آدمایی که اینجان روشنفکرانه فکر میکنن و یا حداقل سعی میکنن منطقی باشن ولی تو جامعه ی واقعی خیلی آدمایه متفاوتی وجود داره...تفکیک جنسیتی وجود داره...همه جا آزادی حرف زدن وجود نداره...
به نظرم اینجا خیلی بهتر از جامعه ی واقعیه و به همین دلیله که ما یا حداقل من(در مورد خودم مطمئنم!) تو آینده با جامعه تا حد کمی سازگاری خواهیم داشت...

mona*

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان1
شهر
پایتخت تاریخ و تمدن!(Hamedan DC!:D)
دانشگاه
همدان
رشته دانشگاه
پزشکی

خیلی با جامعه ی عادی فرق داره ولی یه جورایی به هممون واسه زندگی آینده کمک میکنه.خود من از وقتی با سمپادیام(یه سال و خورده ای)خیلی چیزا برام فرق کرده!به نظرم هرکی با اینجا یه جورایی درگیر باشه روی زندگی واقعیشم اثر میزاره.اما خب آدما دقیقا اونجوری که اینجا هستن توی واقعیت نیستن!طبیعیه چون اینجا جامعه ی مجازیه.خیلیا تظاهر به چیزی میکنن...به نظرم بیشترین تاثیری که سمپادیا روی زندگی کسی داره اینه که از نظر اجتماعی خیلی روی فرد تاثیر میزاره.چون اینجا همه در مورد عقایدشون صحبت میکنن.از هم انتقاد میکنن.با هم دعوا میکنن :Dو خیلی چیزای دیگه که توی واقعیت هم هست و از این نظر آدم میتونه تمرین داشته باشه واسه آینده.از این نظر تفکیک جنسیتی که خب بچه ها گفتن فرق داره :))و نکته ی مثبتیه.چون آدم لازم داره آداب معاشرت رو بالاخره از یه طریقی یاد بگیره!و با توجه به محدودیت هایی که تو واقعیت برامون هست اینجا کمک میکنه تا با رفتارهای افراد مختلف(جنس مخالف :-")بیشتر آشنا شیم!

pucy cat

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 4
شهر
تهــران

@بهنوش
چرا چهارسال ديگه نميشه بياي اينجا؟
من فکر ميکنم خيلي توزندگي مفيده چيزايي که تو جامعه شايد نتونيم به کسي بگمش اينجا با بقيه حالا همجنس ياغيرهم جنس دربارش بحث ميکنيم

shekoofeh

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از نسترنّگار :
خیلیامون یه قسمتی از روز رو پشت کامپیوتر و توی سمپادیا میگذرونیم. به نظرتون سمپادیا تا چه حد به جامعه ای که الان توش زندگی میکنیم و چند سال دیگه قراره توش مسئولیت هایی داشته باشیم، کار کنیم ازدواج کنیم و ... شباهت داره؟ چه شباهت هایی؟ از چه نظر فرق میکنه؟ بهتره یا بدتر؟!
خب در کل شباهت ها و تفاوت هایی داره.
تا جایی که کاربر عادی هستید ؛ موظفید قوانینی رو رعایت کنید ؛ در صورت رعایت نکردن با راه های مختلف مجازات میشید. بعد ها که مدیر میشید ( :D ) شما توی سایت یه مسئولیتی قبول می کنید ، وظایفی به عهده تون گذاشته میشه. اگر انجامشون ندید باز خواست می شید.
همه ی اینها توی جامعه ی واقعی هم هست. این مراتبی که وجود داره ( کل ، اجرایی ، ... ) ؛ مراتبی که توی تمام مراحل زندگیمون با قیافه های مختلف می بینیمش ؛ محل کارمون ، محل تحصیلمون ، ... . و همون طور که اینجا هر مرتبه اختیارات خاص خودش رو داره ، توی جامعه ی واقعی هم همین طوره.
و شباهت دیگه ش ارتباطیه که اعضا با هم بر قرار می کنن ؛ بحث میکنن ؛ سعی می کنن طرف مقابل رو قانع کنن و ....
اما خب تفاوت مهمی دارن و اون اینه که یکیش واقعیه یکیش مجازی!! و خب حالا صرف نظر از اینکه کلا آدمی نمی بینید و همه می تونن چیزی باشن که در واقع نیستن ، جدّیتش هم از جامعه ی واقعی خیلی کمتره.
تفاوت هاش خیلی زیاده خب. اما درکل نمیشه گفت بهتر و بدتر ، چون دو تاچیز متفاوتن ؛ اما مسلّما به جامعه ی واقعی باید بهای بیشتری داد.

raha.pg

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farz4
شهر
tehran

احساس میکنم وقتی تو سمپادیا بحث میکنم حتی اگه عقیدم مخالف طرفم باشه ولی از نظر فکری بهش نزدیکم چون هممون با یکم اختلاف از خیلی نظرا ب هم شبیهیم و اینجا واقعا شبیه جامعه ای ک پیش رو داریم نیست چون ب قول n.a مردم بیرون از این جامعه کوچیکه سمپادیا انقدر منطقی نیستن....

• لایک
امتیازات: n.a

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران

به نقل از نسترنّگار :
هیچ شباهتی نداره. هیچ.
اینجا ما اکثرا یه سری دوستیم که با هم می‌شه گفت یه جامعه‌ی مجازی رو تشکیل دادیم ولی در جامعه‌ي واقعی، ادما دوست و غیردوست نمی‌شناسن. سر هم دیگه کلاه می‌ذارن و خلاصه جامعه‌ای رو تشکیل دادن که ازش به عنوان "گرگ" یاد می‌شه.
داخل اون جامعه‌ی واقعی، باید کار کنی تو پول در بیاری. کار. کار. اینجا بشینی هر چقدرم پست بدی، تاپیک بزنی، هیچی پولی دستت رو نمی‌گیره! داخل جامعه‌ی واقعی اینقدر نمی‌تونی با خیال و راحت آرامش بیای زندگی کنی اونطوری که اینجا میای پست می‌دی صحبت می‌کنی.
ازدواج و اینام که کلا شباهتی نداره.
کلا هیچ جوره شباهتی ندارن. صرفا جمعیتی می‌شه گفت صرفا اینجا یه جامعه‌ی کوچیکه. همین.

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

هی می گم بیاین اول فرق جوامع مجازی و حقیقی رو مشخص کنیم ، هی نمیاین :-<
چیزی که شکل روابط رو میسازه تفاوت ها و شباهت های افراد هست . آسون تر ، یکی از عنصر های مهم رابطه ، افراد رابطه‌ن و هر فرد دارای ویژگی های منحصر به فرد خودشه . مثلا باید اول تفاوت بین زن و مرد باشه بعد روابط زناشویی به وجود بیاد . اول باید تفاوت بین معلم و شاگرد باشه تا بشه روابط معلم و شاگردی رو به وجود آورد . یا مثلا اول باید شباهتی بین من و دوستم باشه که رابطه‌ی دوستانه‌ی ما شکل بگیره .
سمپادیا جامعه‌ای ِ که افرادش توی یک مشخصه‌ی خیلی خاص با هم یکسانن اونم سمپادی بودنشونه . همراه همین یک صفت مشترک ، خیلی صفات مشترک دیگه هم اضافه میشه . مثل دانش آموز بودن ، مثل نوجوان( و جوان) بودن ، مثل نظر افراد جامعه‎‌ی حقیقی به هر کدوم از ماها . اینا همه صفت مشترک بین مائن . اما توی جامعه حقیقی تفاوت افراد ممکنه خیلی بیشتر باشه ، از سن بگیر تا تفکرات و اینا .
پس وقتی گستره‌ی شباهت ها و تفاوت های افراد یک جامعه با هم متفاوته روابطشون هم با هم متفاوته .

× ویرایش میشه .

White Devil

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهیدمدنی
شهر
تبریز

خیلی فرق می کنه. اینجا هویتمون معلوم نیست و یکی می تونه اطلاعات غلط بده یا با چند تا نام کاربری از سایت استفاده کنه و یکی هم اینکه اینجا هیچکی به هیچکی وابسته نیست. تفاوتشون خیلی خیلی بیشتر از شباهته و کسی که در جامعه ی حقیقی موفق نیست می تونه اینجا موفق باشه و برعکس.

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389

سمپادیا خیلی مترقی تر از جامعه ای هست که شما بیرون میبینید. شباهت هایی وجود داره اما در کل شباهتی نداره :D
اما چیزهایی که اینجا یاد میگیرید میتونه یک پایه خیلی خوبی برای ورود به جامعه حقیقی باشه مخصوصا اگر مدیر باشید توی سایت :D

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

باو اینجا خیلی بهتره...توی دنیای واقعی هر دو دقیقه یه بار به عقیده ی آدم گیر میدن(حالا من که گاوم ولی کلا... :-")هر 2 دقیقه یه بار میگن پوریا بچت کی به دنیا میاد؟ :-? =))(هر چی میگم من صرفا چاقم باورشون نمیشه که :-")...توی دنیای واقعی وقتی یکی یه چیزی میگه مجبوری بجوابی ولی اینجا میشه جواب نداد 8->
بعدشم توی دنیای واقعی آدمای انقدر باشعور نیستن 8->
تازه دنیای واقعی انقدر زود زود سرورش خراب نمیشه که :-" 8->

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

سمپادیا جامعه‌ی صد در صد "با شعور ها " نیست . اما جاییه که شما با افرادی هستین که نکات مشترکتون زیادن و این باعث میشه شما شما از نظر روابط اجتماعی راحت تر ارتباط برقرار کنید .
یه سری آیتما که خوب میشه مقایسه‌شون کرد توی سمپادیا و بیرون : سیستم قدرت ، آزادی افراد ( توی گفتن عقاید و اینا ) ، هنجار ها و نا هنجاری های حاکم ، قوانین و نحوه‌ی پیروی از اونا ، تاثیر پذیری از هم دیگه ( سمپادیا چه تاثیری روی افرادش توی جامعه واقعی داره و جامعه واقعی چه تاثیری روی افراد توی سمپادیا داره )

• شروع کننده موضوع

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

خب ولی از نظر شعور هم این جا مشابه بحث اصلاح نژاد :D رو داریم. درسته که همه باشعور و با درک و فهم نیستن ولی سطح درک و فهم توی سمپادیا از جامعه‌ای که ما توش زندگی میکنیم بالاتره. البته فکر نمیکنم هوش خیلی مهم باشه، این جا EQ مهمه. + اینکه اینجا رو با فروم های دیگه تا حد زیادی نمیشه مقایسه کرد به نظر من، دلیلش هم اینه که شاید تو فروم های دیگه کسی کسی رو نبینه ولی این جا به هر حالی خیلی ها هم شهری و هم مدرسه ای هستن و همدیگرو میبینن یا به هر حال دیدن

ولی از یک نظر، این جا هم آدمای مختلفی وجود دارن که دعوا میکنن، غیر منطقی میشن و ... مشابه همین اتفاقی که توی جامعه اصلی هم میفته. به نظرم از این نظر خیلی خوبه و به آدم کمک میکنه بعدا توش شرایط مشابه بتونه بهتر و منطقی تر تصمیم بگیره و برخورد کنه. به آدم کمک میکنه مسئولیت قبول کنه.

این که تعدادی نوجوان و جوان این جا هستن باعث میشه که عقایدشون خیلی روی هم تاثیر بذاره
الان من ذوق کنم دو تا مدیر کل و دو تا خاک انجمن خورده و یه مدیر داخلی و یه مشاور اومدن این جا نظر دادن؟ ;;) یکی از مدیر کلا هم خاک انجمن خورده است پس میشه سه تا خاک انجمن خورده ;;) :-ذوق مرگ

Niloofar sharafi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
-
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
ریاضیات و کاربرد ها

با تایید نظر دوستانی که لایکشون کردم ، باید بگم که آدمای این جا کلا زیادی ساده اند و حتی گاهی این سادگی به کارای خطرناک و دور از جون شما ، احمقانه متمایل میشه .
که البته یه مقداریش به سن ربط پیدا میکنه و بقیه ش به حماقت های طبیعی ای که تو جو های دوستانه بوجود میاد .
مثلا به نظر من این از این جا تا فرحزاد حماقته که بیای نصف زندگی خصوصیتو خیلی دقیق و با تمام جزئیات تو حرف بزن شرح بدی و بقیه شم تو بانگ و پستات فریاد بزنی . لازم به ذکره که خیلی از تاپیکای این جا رو کل مردم دنیا و بقیه شو کل سمپادی های دنیا می تونن بخونن !
بعد کلا هم همون طور که باقی دوستان اشاره کردن ، آدمای این جا یه خورده زیادی شادن ، یعنی دغدغه خیلی ندارن ، برعکس جامعه . واسه همین نصفشون با یکی از آدمای اینجا دوست بودن یا هستند و نصف دیگه شونم سعی کردن بشن ، فعلا تلاشاشون جواب نداده ( البته هر چیزی استثناء هم داره ) . کلا جنبه احساسی روابط اینجا خیلی زیاده . خیلی خیلی بیشتر از جامعه . نمی دونم . انگار فضاش می طلبه آدم یکیو داشته باشه که باهاش تریپ عاشقی و اینا برداره ، نمی دونم چرا . تو جامعه هم هست ولی اینقد رو نیست دیگه !

به نظر من این جا مثه یه مدرسه مختلط مجازی میمونه . شباهتش به جامعه فقط همینه به نظرم.

ایلیا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
97
مدال المپیاد
تلاشی بیهوده در المپیاد زیست شناسی!
دانشگاه
هنر تهران
رشته دانشگاه
عکاسی

دوستان حیفه این تاپیک خاک بخوره,بیاین نظراتونو بگین.

فات

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نیشابور
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
علامه طباطبایی
رشته دانشگاه
اقتصاد نظری

اِهِم ;;)
سمپادیا،خب میتونم بگم اینجا واقعن خوش میگذره و خیلی راحتیم.مثه خونه خودمونه.برای من که کم پیش اومده با کاربرا دعوا یا بحثی داشته باشم.همیشه دوسشون داشتم و احساس میکردم دوسم دارن :)) به نظرم شباهت خیلی زیادی با زندگی واقعیمون داره.حداقل برای من که اینطور بوده.فرق چندانی بین زندگی واقعیم و زندگی سمپادیاییم وجود نداشته.مثَلَن یه سِری چیزا هست که خیلی واضحه.شما تا حالا دیدین یه کاربر ستاره سبز مدیری چیزی بشه؟نه!خب دقیقن مثه جامعه.هیچ وقت یک دیپلمِه نمیتونه مدیرِ یک بخش فوق مهم از ساخت یک موشک دوربرد بشه.و خب ازین مثال بهتر به ذهنم نرسید الان!
یه چیز دیگه هم اینکه،آدما تو دنیای مجازی اونی میشن که دوست دارن.اینجا تمرین میکنند که تو دنیای واقعی چجوری این بشن.مثَلَن من خودم تو دنیای واقعی دوستای کمی داشتم.و خب 4سالی میشه که تو دنیای مجازی فعالیت دارم و این باعث شده کُلی دوست پیدا کنم و یاد بگیرم چجوری با بقیه تعامل داشته باشم.یاد گرفتم با هر شخصیتی چجوری باید برخورد کرد و خب چیزای دیگه.

به نقل از mahsa94 :
ی چیزی ک هس اینه ک این مجازیه اصلا قابل قیاس نیس...
اینجا مجازیه.اما افرادی که هستن مجازی نیستن که!همه خودشونن.

به نقل از ایلیا :
دوستان حیفه این تاپیک خاک بخوره,بیاین نظراتونو بگین.
به جای همچین چیزی میتونی نظر خودتو بگی تا بقیه هم بیان نظراشونو بگن.
× با تشکر
×ایلیا:همچین قصدی داشتم :-" ولی با موبایلم،اگه این پستو نمیدادم یادم میرفت!حالا ویرایش میکنم.

tinaradvand

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 3
شهر
تهران
مدال المپیاد
نقره دوره 11 المپیاد نجوم و اخترفیزیک
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
عمران

حقیقتش اینه من فکر نمیکنم سمپادیا نمونه ی کوچیکی از جامعه اس
من خیلی کم بیرون میرم و تقریبا آدمایی که باهاشون ارتباط داارم در حد مدرسمون و سمپادیاس
ولی این تابستون وقتی رفتم بچه های فامیل رو دیدم
فکرا دغدغه ها همه چی فرق داره در حدی که خیلی وقتا که حرف میزدن فکر میکردم دارن شوخی میکنن میخندیدم بعد اونا ناراحت میشدن ...

(خیلی وقتا به این فکر میکنم آدمایی که سطح فکریشون از ما بالاتره چقدر میتونن از حرفای به ظاهر عاقلانه ی ما زجر بکشن ، همون جوری که من دوست ندارم بیشتر از نیم ساعت پیش بچه های فامیل بشینم کلی آدم هم وجود دارن که نمیتونن نیم ساعت پیش من بشینن :) )

زﮩرا

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱
شهر
کِرمان
سال فارغ التحصیلی
95
دانشگاه
کرمان
رشته دانشگاه
پزشکی

راستش فقط پست اول صفحه اولو خوندم :D

سمپادیا نمونه کوچیک جامعه ی سمپاده...که بازم من فکر میکنم از هر مدرسه ای واقعا بهترینها اینجا هستن....که این درحد فکرمنه :D

اگه همه ی بچه های همه ی مدارس اینجا بودن بازم جو فرق میکرد و به جامعه ی الانمون نزدیکتر بود..

درواقع اصلا شبیه جامعه ی فعلی ایران نیست....شما با فردی که میتونی اینجا باهاش راحت حرف بزنی توی خیابون نمیتونی حرف بزنی..

یعنی درواقع بر میگرده به میزان جامعه پذیری که توی این قسمت 80درصد اتفاق افتاده و توی جامعه 80درصد اتفاق نیفتاده...پس نمونه کوچیک جامعه اونم جامعه ایران نیست

بالا