غذاهای محلی و سنتی

  • شروع کننده موضوع
  • #1

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,381
امتیاز
4,203
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام
اگه به عنوان توجه کنید موضوع در مورد غذاهای محلی و خاص مناطق مختلفه، اینجا برخلاف تاپیک های مشبه نه میخوایم از غذاهایی که دُرُستکردیم عکس بذاریم و نه میخوایم غذاهای دوران دانشجوئی رو آموزش بدیم؛ صرفا هدف ما اینه که با غذا های فرهنگ های مختلف در نواحی جغرافیایی مختلف آشنا بشیم. ;;)

نحوه ی کار ما به این صورت ئـه"

هر فردی به صورت داوطلبانه به نمایندگی از محل زندگی و فرهنگ منطقه ش یه غذای محلی رو معرفی میکنه.ابتدا در موردش توضیحاتی میده(مواد استفاده شده،ریشه ی اسم غذا،مخصوص کدام فصل و ...)، سپس نحوه ی دُرُست کردن اون غذا رو برای دیگر کاربران میذاره تا همه با اون غذا آشنا بشن در واقع به نظر من آشنایی با سایر فرهنگ ها و نواحی جغرافیایی جذابیت خاصی داره مخصوصا اگه از طریق غذا باشه.
2تا نکته:
1-از اونجائی که بیشتر میخوایم با فرهنگ یک منطقه و قوم از طریق غذاهاش آشنا بشیم موضوع بیشتر به بخش جغرافیا مربوط میشه
2-تاپیک های مشابه هم هستن اما یا آموزش فست فود و غذاهای دانشجویی میدن یا در مورد غذاهای عمومی هستن که خودمون میپزیم
تاپیک های مشابه"
مهارت آشپزی

آشپزی
 
  • شروع کننده موضوع
  • #2

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,381
امتیاز
4,203
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

از دوستانی که علاقه مند اند تا غذاهای محلی مناطق خودشون رو در این تاپیک قرار بدن درخواست میکنیم اعلام آمادگی کنن تا برای هر کدوم از غذا ها یک زمان مشخص کنیم و در طی این دوره سوالات افراد رو پاسخ بدن.ممنون.
 

M.Y.B.Q

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
191
امتیاز
1,294
نام مرکز سمپاد
فرزانگان4d
شهر
تهران
مدال المپیاد
نپرس!!!!
دانشگاه
شهيد بهشتي
رشته دانشگاه
دندون پزشكي:*
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

شوربای ماست!
نمیدونم ترجمه ی فارسیش چی میشه ولی اسم این غذا "قاتیق شوراباسی هستش" =)) =)) =)) غذایی هست که ماست و تخم مرغ و نعنا و یکم مواد دیگه رو حرارت میدن و البته زیاد خوشمزه نیست! ;)) خیلی بی انصافم که از بین این همه غذا همینو میگم؟ (< (<
اما نه جدا خیلی ها دوست دارن و مناسب فصل تابستونه که بخوری و عصر بخوابی! تخت!
 
  • شروع کننده موضوع
  • #4

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,381
امتیاز
4,203
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

لطفا طرز تهیه اش رو هم ذکر کنید.(مراحل-چون دوستان میخوان دُرُستش کنن)ممنون.
 

peihaghi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,333
امتیاز
2,348
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 1
شهر
تهران
دانشگاه
امیر کبیر
رشته دانشگاه
مکانیک (ساخت تولید)
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

من یه غذای اراکی بلدم که خدمتتون عرض میکنم .
شفته :
مواد مورد نیاز :
آرد نخودچی ، گوشت ، سبزیجات معطر ، رب

ابتدا با مخلوط کردن گوشت چرخ کرده و آرد نخود چی به همراه ادویه جات و نمک ، مایه اصلی را درست میکنیم .
سپس آن ها رو توی ماهیتابه (مامان من بدون روغن درست میکنه ) کمی تفت میدیم .
بعدش میذاریم با رب گوجه ی رقیق شده به وسیله ی آب یه مدت بپزن .
این غذا خیلی خوشمزست و اگه سیب زمینی سرخ کرده هم کنارش باشه محشر میشه!
 
  • لایک
امتیازات: Kathy

zahra:)

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
545
امتیاز
5,226
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نجف‌آباد
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
الزهرا/رویان
رشته دانشگاه
بیوتکنولوژی/ژنتیک مولکولی
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

بریانی
غذای محلی اصفهانه واقعا خوش مزس :> ;;)
ما این طور درستش میکنیم:
گوشت گوسفند(دنده یا گردن ) -سفیدی جگر(همون شش)-سبزیجات معطر - زرشک - دارچین - خلال پسته و بادام- نون سنگک
گوشت و سفیدی رو خوب می پزید (بهتره واسه این که بوی گوشت گرفته شه دونه یه پیاز درسته توی ظرف بندازید ) بعد هر دو رو چرخ می کنید
یه سری کفگیر مخصوص میخواد
اب گوشت رو میگذارید خوب بخار شه وقتی غلیظ شد یکمش رو میریزید توی اون کف گیر دارچین، سبزیجات، زرشک و خلال ها رو می ریزید
گوشت رو توی کفگیر بریزید
و روی شعله قرار بدید همزمان باقیمونده ی اب گوشت رو روی نون بریزید و وقتی بریونی خوب سرخ شد کفگیر رو روی نون برگردونید
ریحون تازه هم باهاش میچسبه
راستی فک میکنم قدمتش به قبل از صفوی برگرده
:)
 

peihaghi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,333
امتیاز
2,348
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 1
شهر
تهران
دانشگاه
امیر کبیر
رشته دانشگاه
مکانیک (ساخت تولید)
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

به نقل از ladybug :
بریانی
غذای محلی اصفهانه واقعا خوش مزس :> ;;)
ما این طور درستش میکنیم:
گوشت گوسفند(دنده یا گردن ) -سفیدی جگر(همون شش)-سبزیجات معطر - زرشک - دارچین - خلال پسته و بادام- نون سنگک
گوشت و سفیدی رو خوب می پزید (بهتره واسه این که بوی گوشت گرفته شه دونه یه پیاز درسته توی ظرف بندازید ) بعد هر دو رو چرخ می کنید
یه سری کفگیر مخصوص میخواد
اب گوشت رو میگذارید خوب بخار شه وقتی غلیظ شد یکمش رو میریزید توی اون کف گیر دارچین، سبزیجات، زرشک و خلال ها رو می ریزید
گوشت رو توی کفگیر بریزید
و روی شعله قرار بدید همزمان باقیمونده ی اب گوشت رو روی نون بریزید و وقتی بریونی خوب سرخ شد کفگیر رو روی نون برگردونید
ریحون تازه هم باهاش میچسبه
راستی فک میکنم قدمتش به قبل از صفوی برگرده
:)
ما یه دفعه یه روزه از تهران کوبیدیم اومدیم اصفهان بریونی خوردیم برگستیم ؟! :D :D :D

من گوشتشو خیلی دوست دارم ! خیلی خوشمزس ولی با جیگر سفیدش حال نمیکنم .
آبگوشتشم که اصلاً یه چیزیه !
ما که رفتیم آبگوشت رو با کشک و دارچین و نون تیلیت شده بهمون دادن ! توی قابلمه ی فلزی !
 

zahra:)

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
545
امتیاز
5,226
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نجف‌آباد
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
الزهرا/رویان
رشته دانشگاه
بیوتکنولوژی/ژنتیک مولکولی
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

راستی ادویه هم میخواد
بعد هم اخرش باید ببنید چطور درست میشه
شاید اگه این طوری که من نوشتم درست کنید یه چیز افتضاح از اب در بیاد
اخه میگن شنیدن کی بود مانند دیدن و در این مورد خوردن :)
 

matin320

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,373
امتیاز
10,557
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد II
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
شهید باهنر
رشته دانشگاه
دامپزشک / سیاست
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

این غذایی که ی خوامراجع بهش صحبت کنم غذاییه که مشهدیا واسش می میرن و ازش خاطرات خیلی زیادی دارن.

شله =)) =)) =)) =))
...شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شله شناخته می‌شود، غذایی از خانواده آشها است. این غذا عموما در پایان مراسم مذهبی، یا سوگواری بین مردم توزیع می‌شود. مردم مشهد به ندرت این غذا را در خانه می‌پزند. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان می‌باشد.

اندکی در باب طرز تهیش:
مواد لازم برای ۱۵ نفر - گوشت و گردن گوسفندی یك كیلوگرم- لوبیا قرمز یك پیمانه- لوبیا سفید یك پیمانه- لوبیا چیتی یك پیمانه- نخود یك پیمانه- ماش یک پیمانه- عدس یک پیمانه- بلغور گندم دو پیمانه- نمك، فلفل، دارچین و زنجبیل به میزان لازم- برنج نیمه دو پیمانه - طرز تهیه

ابتدا تمام حبوبات را شسته خیس کرده بمدت 12 ساعت .بعد نخود و لوبیاهای خیس شده از شب قبل را به همراه گوشت و پیاز خرد شده حرارت می‌دهیم تا كاملا پخته شود، بعد از 3 ساعت گوشتها را خارج کرده و آنها را صاف و ریش ریش می کنیم. بعد بقیه حبوبات را درون دیگ ریخته مرتب هم بزنید تا مواد كاملا له شود و به شكل حلیم دربیاید.سپس در اواسط پخت، ادویه‌ها و گوشتها را اضافه كرده و دائم با کمچه مواد را مخلوط می‌كنیم تا له شود. غذا آماده سرو است و در آخر قیمه را روی شله می‌ریزیم. - از گوشت گوسفندی استفاده شود. - این غذا در حدود شش تا هفت ساعت روی حرارت، هم زده می‌شود. - شله مشهدی یكی از اصیل‌ترین غذاهای مشهد است پخت این غذا به زمان زیادی نیاز دارد.
 

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,325
امتیاز
19,301
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

فک نکنم کسی باشه که غذای شمالی نخورده باشه [nb] حداقلش فسنجون یا ماهی کولی [/nb]ولی خب نحوه پخت همه ی غذا ها نسبت به موقعیت جغرافیاییشون متفاوته یسری غذاهایی معروف هست مث: باقلاخورش، میرزاقاسمی، خوتکا فسنجان، کولی و... که اینا رو حتما باید تو گیلان تجربه کرد تا طعمشو فهمید..
7تا غذای اصلی اینجا : مرغ فسنجان یا مرغ لاکو، میرزا قاسمی، باقلا خوروش (خورش باقلی) تورش تره، کویی خوروش (خورش کدو حلوایی) سیرقلیه و آلو موسماس [nb] یسری غذای دیگم داریم مث: اناربیج، شش‌ انداز، سیرابیج، شیرین تره، خالو آبه، چخرتمه، نازخاتون، موتن جن، لونگی، کولی غورابیج، ماهی فیبیج، واویشکا، ترش شامی، شامی، انواع کوکو، انواع آش و انواع چاشنی [/nb] [nb] این تنوع غذایی بخاطر اینه که غذا بخشی از فرهنگ جوامع محسوب میشه [/nb]
انواع شیرینی جات محلی گیلان شامل فرنی، رشته وخشکار، گل پالوده، ترک حلوا، خاتون پنجره، خرش حلوا و سمنو، حلوای رقایب، انواع کلوچه و انواع نان محلی است [nb] این یه چیز کلی بود بعدا میام راجب هرکدوم بیشتر حرف میزنم :-" [/nb] .
 

sadlove

لنگر انداخته
ارسال‌ها
3,382
امتیاز
31,819
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شـیراز
سال فارغ التحصیلی
93
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

خب منم بگم ;;)


شیراز :
کلم پلو
سالاد شیرازی
شکر پلو :/
کلوچه مسقطی
فالوده

فسا هم بگم :
غذای اصلیشون یخنیه
شیرینی هم نان فسایی و نان کنجدی

طرز تهیه سالاد شیرازی :))
گوچه خیار پیاز ابغوره نعنا خشک فلفل سیاه نمک

گوجه خیار پیازو نگینی خورد کنین بعد ابغوره بهش اضافه کنین و نمک و فلفل هم اضافه کنین . نعنا هم شاخه نداشته باشه و پودر خشک برگاشو اضافه کنین .
 

Your feline

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,059
امتیاز
16,988
نام مرکز سمپاد
فرزانگـان
شهر
شهرستان
سال فارغ التحصیلی
105
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

به نقل از sadlove :
خب منم بگم ;;)
کلم پلو


کلم پلو بگو 8->
الان این چیزایی که از سالاد شیرازی گفتی اصلِ recipe هست ؟ یعنی تو شیراز اکثریت این ادویه ها رو می ریزن توش ؟


ما شامی کباب داریم یه چیز عالی ایه . خیلی خوووبه :D یکم مراحل داره ، میگم حالا
 

tigon

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
211
امتیاز
1,577
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شعر هایم
مدال المپیاد
نقره یک زیست دوره 18
دانشگاه
شهید‌بهشتی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

به نقل از لنا :
این غذایی که ی خوامراجع بهش صحبت کنم غذاییه که مشهدیا واسش می میرن و ازش خاطرات خیلی زیادی دارن.

شله =)) =)) =)) =))
...شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شله شناخته می‌شود، غذایی از خانواده آشها است. این غذا عموما در پایان مراسم مذهبی، یا سوگواری بین مردم توزیع می‌شود. مردم مشهد به ندرت این غذا را در خانه می‌پزند. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان می‌باشد.
- شله مشهدی یكی از اصیل‌ترین غذاهای مشهد است پخت این غذا به زمان زیادی نیاز دارد.

اندرباب تاریخچش عم من بگم ک موقع جنگ که بود غذا گیر نمیومد همسایه ها هرچی داشتن تو خونشون میردن میذاشتن تو یه دیگ بزرگ ،بعد قاطی میکردن میپختن ،شد شله بعد رواج پیدا کرد
کمبود امکانات خلاقیت میاره خلاصه
 

sadlove

لنگر انداخته
ارسال‌ها
3,382
امتیاز
31,819
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شـیراز
سال فارغ التحصیلی
93
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

به نقل از شوکوهــ :
کلم پلو بگو 8->
الان این چیزایی که از سالاد شیرازی گفتی اصلِ recipe هست ؟ یعنی تو شیراز اکثریت این ادویه ها رو می ریزن توش ؟


ما شامی کباب داریم یه چیز عالی ایه . خیلی خوووبه :D یکم مراحل داره ، میگم حالا

اره . همینه :D
فصل نارنج میتونین نارنج هم بریزین :D


کلم پلو سخته بازم بگم ؟ :-"
باید از مامان خانم بپرسم ;;)


قلقلیاشو بلد نیستم فقط :D


× شکوه : بگو بگو .:D
ما درست می کنیم ولی عین مایه ماکارونیِ مایه ش .

× مهرناز : نه نه :D یه قلقلیایی داره گردن هر کدوم 1.5 سانت حدودن :D خیلی خوشمزن اینا :D به علاوه کلم :D
اکی میپرسم میگم ;;)
 

Forough

::باران::
ارسال‌ها
545
امتیاز
2,261
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
ارومیه/ تبریز
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
دانشگاه تهران
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

به نقل از حمیـده :
کباب بناب ما، غذای محلّی محسوب می‌شه؟ 8->
آره.ولی خوشمزه نیس :-"
 

Your feline

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,059
امتیاز
16,988
نام مرکز سمپاد
فرزانگـان
شهر
شهرستان
سال فارغ التحصیلی
105
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

به نقل از حمیـده :
کباب بناب ما، غذای محلّی محسوب می‌شه؟ 8->

فرقش با کباب معمولی چیه راستی ؟ من نخوردم تا حالا :D :-"
یه مختصری در تهیه ش بگو .
 

əlireza

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,971
امتیاز
8,914
نام مرکز سمپاد
..
شهر
..
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
---
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

به نقل از حمیـده :
کباب بناب ما، غذای محلّی محسوب می‌شه؟ 8->

کباب ( به تُرکی: kabab ،کاباب) غذایی هست که بیشتر در میان مردمان تُرک رواج داره و انواع مختلفی داره مثل تاوا کبابی،تاس کباب ،آجی کباب و... که نوع کوبیده بناب آن شهرت بیشتری داره. :D

و من الله توفیق. :-"
 
ارسال‌ها
2,308
امتیاز
63,823
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بناب
سال فارغ التحصیلی
94
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

به نقل از ::باران:: :
آره.ولی خوشمزه نیس :-"
من کباب چند جای دیگه رو هم خوردم، اصلا قابل قیاس با کباب بناب نیس. ;;)

به نقل از شوکوهــ :
فرقش با کباب معمولی چیه راستی ؟ من نخوردم تا حالا :D :-"
یه مختصری در تهیه ش بگو .
فرقش تو گوشتشه در اصل. یعنی نسبتی که قاطی می‌کنن چربی و گوشت گوسفند اینا مخصوصه انگار. :-? طرز تهیه رو زیاد نمی‌دونم، صرفا خوندم خودم تو نت. :D
 

Forough

::باران::
ارسال‌ها
545
امتیاز
2,261
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
ارومیه/ تبریز
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
دانشگاه تهران
پاسخ : غذاهای محلی و سنتی

به نقل از əlireza :
توضیح بیشتر؟ :-"

به نقل از حمیـده :
من کباب چند جای دیگه رو هم خوردم، اصلا قابل قیاس با کباب بناب نیس. ;;)
دستشون درد نکنه همه چی توش میریزن :)) اسپری گوشت طبیعی و سالم :))


× شکوه : دو پست متوالی شما ادغام شد .
 
بالا